עבור לתוכן

מדוע צריבת AUDIO-CD דורשת כיבוי יישומים כדי למנוע קפיצות בדיסק?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש צורב DVD שיאפשר לי לצרוב דיסקים של אודיו בצורה חלקה בלי קפיצות.

הבנתי שכדי למנוע בעיות כאלו, מומלץ לכבות את כל התוכנות שפועלות ברקע בזמן הצריבה.

האם זו "אמונה טפלה" או שמא יש אמת בדבר.

אם כן, מדוע זה קורה? והאם זו תופעה שקשורה רק לצריבת AUDIO CD ולא DATA למשל?

אם הדבר ניתן למניעה ע"י בחירת צורב מתאים, אשמח לקבל המלצה לדגם כזה.

תודה רבה!

פורסם

אגדה אורבנית שרלוונטית לימי ה IDE וה Buffer Underrun. לא רק שהיתה דרישה לסגור את כל היישומים ברקע, אלא גם לצרוב במהירויות הנמוכות ביותר. צורבי ימאהה בימי תהילתם (ונפילתם) גם הכילו MODE ספציפי לצריבה של טראקים. זה היה די מיותר.

פורסם
  • מחבר

אז מה גורם לקפיצות בתכלס?

פורסם

חומרתית - servo דפוק בצורב שלא מאפשר תנועה חלקה של העינית ו/או כונן קשיח ישן ומקרטע.

תוכנתית - דרייבר דפוק של הבקר, cpu usage גבוה בגלל פרוססים לא קשורים, או חרא של תוכנת צריבה. בכל מקרה, כפי שכבר ציינתי, כל העניין התוכנתי כבר לא ממש אמור להשפיע על רוחב הפס השמן בעידן ה SATA וריבוי הליבות ואין סיבה שהצורב יגיע למצב של העמסה על הבאפר ויגרום לטראקים שלך לקפץ/תיפול כל הצריבה.

בפעם האחרונה שניסיתי לצרוב דיסק עם טראקים (אני חושב שזה היה ב 2008), צרבתי במקסימום על מדיה של x48 והכל היה בסדר. כל צורב sata מודרני שזמין היום ב 100 ש"ח אמור לעשות את העבודה just fine.

פורסם

זה פשוט היה בתקופה שמחשבים (מעבדים) היו חלשים מדי להתמודד גם עם זה וגם עם פעילויות נוספות.

פורסם
  • מחבר

ה-Asus DRW-24B5ST יתן לי את המענה מהבחינה הזאת של אמינות החומרה?

האם הבעיה הזאת של "קפיצות" קיימת גם בצריבה של DATA?

תודה רבה!

פורסם

כל צורב היום יעשה את העבודה

"הבעיה" כבר לא קיימת

פורסם
  • מחבר

כמעט כל צריבה של טראקים מסתיימת בקפיצות אצלי...

כנראה הצורב דפוק...

אפשרות נוספת היא שהייתה לי בעיה עם הגדרות בביוס שלא התאימו לכל הרכיבים, יכול להיות שזה קשור?

לכל צורב יש מנגנון לבלימת זעזועים שמקורם ברכיבים אחרים?

פורסם

אכן כנראה הוא דפוק

פורסם

אז סתם כל הזמן אני צורב על המהירות הכי נמוכה?

פורסם
  • מחבר

לפי מה שנאמר כאן, כל עוד המחשב חדש יחסית אז כן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים