עבור לתוכן

מערכת גיימיניג חזקה (לזמנה) שנרכשה בסוף 2007

Featured Replies

פורסם

זה המחשב שנרכש בסוף 2007, אז הפגין ביצועים מעולים ותוצאת 3dmark שלו הייתה במקום ה 10 בפורום הזה למשך כמעט שנה(!) מיום רכישתו.

בעיקר בזכות הכרטיס הגרפי שלו. מאז שדרגתי לו זכרון ל 4GB (מ2) והוספתי עוד דיסק קשיח לאחסון (לא למכירה, לא מצויין פה)

היום אני מתלבט אם לשדרג אותו או לחילופין למכור אותו ולקנות מחשב חדש. אין לו כבר אחריות כמובן.

אשמח אם תתנו הערכת מחיר:

I

ntel Core 2 Quad 6600 G0 2.4Ghz

OC to 3.0Ghz

Gigabyte GA-P35-DS3R (Rev. 1)

4GB

RAM DDR2-667 CL5 Transcend

Gigabyte Geforce 8800GT G92 512MB

WD 640GB 7200

HEC TRT-400W

Arctic Freezer Pro

פורסם

המפרט רחוק מלהיות מע גיימינג חזקה גם ב2007...בגלל הסוקטים החדשים אין לך כמעט מקום לשדרוג, אני הייתי באותה בעיה כמוך רק עם 8800gtx במקום gt והחלטתי שאין טעם לשדרג.

פורסם

יש לי מפרט כמעט זהה ואין ממש מה לשדרג בו.

הדבר היחיד שאתה יכול לשמור מהמחשב שלך זה ההארדיסקים, מארז וספק ואולי הקירור אם הוא מתאים גם לתושבת חדשה.

השאר תתרום / תעביר לבן משפחה שצריך.

כי בחלקים לא תוציא עליו יותר מ800 ש"ח בספק גדול.

פורסם

המפרט רחוק מלהיות מע גיימינג חזקה גם ב2007...

כן, כי ברור שאם כרטיס המסך עלה פחות מ2000 שקלים - המפרט הוא לא טוב לגיימינג. שטיפת המוח שאנשים עוברים כשהם נחשפים לשוק כרטיסי המסך עובדת היטב. :)

עריכה:

אתה בכלל זוכר אילו כרטיסי מסך ואילו מעבדים היו זמינים ב2007? אם לא - תעיין פה (המבדק ההשוואתי האחרון שהם פרסמו בסוף 2007).

http://www.ixbt.com/video3/1107i-video.shtml

היה בדיוק כרטיס מסך אחד חזק מה8800GT - הUltra. המעבד שהם בדקו איתו זה הCore 2 Duo X6800 שהQ6600 שלו בOC ל3GHz לוקח אותו בהליכה.

בלי שום קשר לשווי הנוכחי של המערכת או לביצועים שלה כיום או לאפיקי השדרוג - לטעון שזה "רחוק מלהיות מערכת גיימינג חזקה גם ב2007" זה ממש רחוק מלהיות אפילו קרוב למשהו שדומה לאמת.

פורסם
  • מחבר

אכן QttP אתה צודק, כשרק קניתי אותו זה היה אפילו שני בדירוג, אפילו מצאתי את הפוסט הרלוונטי מזמנו:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=247591.msg2645185#msg2645185

האם לא ניתן להוסיף ללוח זה כונן SSD? חשבתי להוסיף כונן כזה + 4GB זכרון ו"לסחוב" עם המחשב עוד כשנה.

חוץ מזה אם אני קונה חדש, האם ניתן לחבר את הכרטיס מסך ללוחות אם חדשים, האם תומכים בו והאם זה בכלל יעיל?

בכל מקרה אשמח לשמוע הערכות מחיר נוספות ממשתמשים נוספים.

תודה.

פורסם

מה הבעיה עם המחשב? אצלי מערכת דומה מאוד - מעבד קצת יותר חזק, כרטיס מסך קצת יותר חלש - עובדת גם היום בתור המחשב העיקרי שלי, בלי שום קושי ובלי שום SSD. למרות שSSD ושדרוג זכרון כמובן יכולים לעזור. לדעתי המחשב יכול לסחוב בכיף גם עוד שנה וגם עוד 5 שנים (אלא אם רכיב קריטי מתקלקל).

לשאלתך השנייה, אם כבר קונים חדש - לא רואה סיבה להעביר את כרטיס המסך הזקן, שכן כבר יש כרטיסים שטובים ממנו במאות שקלים בודדות (שיחסית לעלות המחשב החדש זה לא הרבה).

פורסם

מה השימושים שלך במחשב ואיפה אתה מרגיש שהוא מגביל אותך?

פורסם
  • מחבר

השימושים שלי מגוונים: משחקים זוללי משאבים כמו Elders Scrolls ו CIV5 וכן שימוש בהמון תוכנות בו זמנית.

יש איטיות בטעינה, לעיתים קרובות חריגה מה 4GB ולכן כתיבה רבה ל PAGE FILE.

לכן חשבתי על SSD למערכת הפעלה + תוכנות ומשחקים בהם אני משתמש הרבה + הרחבת הזכרון.

פורסם

יש בהחלט הגיון בפעולות שלך, רק תביא בחשבון שזכרון DDR2 הוא "השקעה" מתה - כי לא תוכל להעביר אותו למחשב העתידי. לכן זכרון הייתי מחפש יד שנייה.

פורסם

כאן ההחלטה צריכה להיות שלך, או לרכוש מחשב חדש לגמרי או להוסיף חלקים לנוכחי ולמשוך איתו עוד תקופה, סה"כ הבסיס מאפשר זאת.

הכל עניין של תקציב.

פורסם
  • מחבר

אין לי בעייית תקציב, אוכל להשקיע כהמ אליפ ש"ח במחשב חדש.

זה מחזיר אותי לשאלה המקורית- מה השווי של החומרה שלי כיום? האם רק 800 ש"ח כמו שהעריכו לעמלה?

פורסם

700 כמחשב שלם ו-800 בחלקים.

פורסם

כן, כי ברור שאם כרטיס המסך עלה פחות מ2000 שקלים - המפרט הוא לא טוב לגיימינג. שטיפת המוח שאנשים עוברים כשהם נחשפים לשוק כרטיסי המסך עובדת היטב. :)

עריכה:

אתה בכלל זוכר אילו כרטיסי מסך ואילו מעבדים היו זמינים ב2007? אם לא - תעיין פה (המבדק ההשוואתי האחרון שהם פרסמו בסוף 2007).

http://www.ixbt.com/video3/1107i-video.shtml

היה בדיוק כרטיס מסך אחד חזק מה8800GT - הUltra. המעבד שהם בדקו איתו זה הCore 2 Duo X6800 שהQ6600 שלו בOC ל3GHz לוקח אותו בהליכה.

בלי שום קשר לשווי הנוכחי של המערכת או לביצועים שלה כיום או לאפיקי השדרוג - לטעון שזה "רחוק מלהיות מערכת גיימינג חזקה גם ב2007" זה ממש רחוק מלהיות אפילו קרוב למשהו שדומה לאמת.

אל תבלבל במוח, מה עם cf וsli? שניהם היו מאוד פופולאריים בזמנו, וה8800gt נחשב לכרטיס סטנדרטי לחלוטין בשוק המיינסטרים-גבוה. תקופה קצרה לאחר מכן יצא ה9800gtx שנתן טיפה יותר ביצועים ותוך שנה ממועד יציאת הכרטיס הוא הפך ללא יותר מכרטיס מיינסטרים לעומת הכרטיסים החדשים.

פורסם

SLI ו CF אף פעם לא היו ממש פופולריים

ב2007 הכרטיס הזה בהחלט היה HIGH END

פורסם

למען הסרת ספק; אני לא אמרתי שהכרטיס הזה לא טוב, לא משתלם או לא בשוק הגבוה, אני בעצמי היה לי מפרט זהה לחלוטין למפרט של פותח הדיון עד 2009 שהחלפתי את הכרטיס לgtx ואני זוכר שהכרטיס הריץ יפה מאוד משחקים על הגדרות גבוהות. הכוונה שלי היתה שלא מדובר במשהו מיוחד שיש צורך לקרוא לו ״מחשב חזק למשחקים״, הכרטיס היה אחד הכרטיסים הנפוצים ביותר, והיו מערכות חזקות ממנו שמגיע להן התואר הזה, והמחשב *כן עוצמתי* אבל סטנדרטי לחלוטין ל2007.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים