עבור לתוכן

נפח כונן SSD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה התחדשתי לי באולטרה בוק של אסוס (UX31A)

המחשב הגיע עם כונן SSD בנפח של 128GB.

מרגע שהעלתי את המחשב שמתי לב שבמאפייני הכונן מופיע שהקיבולת המקסימלית שלו היא 101GB.

בהתחלה חשבתי לתומי שאולי מדובר בסוג של מחיצה שקיימת בכונן עליו קיימים ההתקנות של מערכת ההפעלה והדרייברים,

אבל לאחר ששאלתי נציג טכני בנדון הוא הסביר שמדובר בפערים בשיטת החישוב של נפח הכונן.

גם לאחר שניסתי לחשב את הפערים הללו (כלומר, לחשב כל קילובייט כ-1024 בייט וכן כל מגה בייט כ-1024 קילובייט במקום לחשב כל יחידה כ-1000 עגול כמו שאנחנו רגילים לעשות) התברר לי שאני עדיין אמור לקבל נפח גדול יותר בהארד דיסק (איזור ה-120GB).

השאלה שלי היא לאן באמת נעלם נפח הדיסק שלי, שכן מדובר בפער של 27GB בין המפרט למה שקיבלתי בפועל.

האם אני צריך ויכול לדרוש שיסדרו את זה דרך האחריות שקיבלתי?

תודה רבה לעונים

פורסם

http://www.ivory.co.il/article.php?id=1024

בפועל צריך היות לך כ-119GB, אבל כנראה יש מחיצת שיחזור או דברים דומים. הנתונים הנכונים הם 32,64, 128, 256, 512, 1024, 2048, 3072, 4096... בקיצור מפסידים נפח לא מרוויחים. תבדוק בניהול דיסקים.

פורסם
  • מחבר

http://www.ivory.co.il/article.php?id=1024

בפועל צריך היות לך כ-119GB, אבל כנראה יש מחיצת שיחזור או דברים דומים. הנתונים הנכונים הם 32,64, 128, 256, 512, 1024, 2048, 3072, 4096... בקיצור מפסידים נפח לא מרוויחים. תבדוק בניהול דיסקים.

קודם כל המון תודה על התשובה המהירה.

בדקתי בניהול דיסקים ואכן מופיע שיש לי מספר מחיצות. סך הנפח הכולל עם המחיצות מגיע ל-115GB שזה בסדר מבחינתי (לא אריב עם אף אחד עבור 4 ג'יגה נוספים).

שתי דברים נוספים:

א. אודה לך או למישהו אחר שיוכל להסביר לי מה יש בכל מחיצה.

בגדול אלו הדברים שמופיעים - מחיצה אחת ע"ס 200MB מופיעה כ-מחיצת מערכת של EFI.

מחיצה נוספת זה ההארד דיסק הרגיל שלי. אחריה מופיעה מחיצה נוספת ע"ס 4GB שנקראת OEM ואחרונה זו מחיצה ע"ס 10GB שנקראת מחיצת שחזור.

ב. תעלומה נוספת שאני שם לב אליה בהארד דיסק היא בכך שהמחשב מראה נתונים שונים מגודל הנפח שיושב בפועל על הכונן.

למשל, בכונן כרגע מופיע לי שנותרו 67GB פנויים מתוך 101, כלומר ישנו מידע בנפח של 34GB על הכונן כשבפועל יש הרבה פחות מזה. אם אני נכנס לכונן עצמו ובודק נפח כללי של כלל הקבצים אני מקבל 26.6GB ואני שואל גם פה, לאן בדיוק בורח כל הנפח החסר הזה?

פורסם

קודם כל המון תודה על התשובה המהירה.

בדקתי בניהול דיסקים ואכן מופיע שיש לי מספר מחיצות. סך הנפח הכולל עם המחיצות מגיע ל-115GB שזה בסדר מבחינתי (לא אריב עם אף אחד עבור 4 ג'יגה נוספים).

שתי דברים נוספים:

א. אודה לך או למישהו אחר שיוכל להסביר לי מה יש בכל מחיצה.

בגדול אלו הדברים שמופיעים - מחיצה אחת ע"ס 200MB מופיעה כ-מחיצת מערכת של EFI.

מחיצה נוספת זה ההארד דיסק הרגיל שלי. אחריה מופיעה מחיצה נוספת ע"ס 4GB שנקראת OEM ואחרונה זו מחיצה ע"ס 10GB שנקראת מחיצת שחזור.

תעלה תמונה של ניהול דיסקים.

ב. תעלומה נוספת שאני שם לב אליה בהארד דיסק היא בכך שהמחשב מראה נתונים שונים מגודל הנפח שיושב בפועל על הכונן.

למשל, בכונן כרגע מופיע לי שנותרו 67GB פנויים מתוך 101, כלומר ישנו מידע בנפח של 34GB על הכונן כשבפועל יש הרבה פחות מזה. אם אני נכנס לכונן עצמו ובודק נפח כללי של כלל הקבצים אני מקבל 26.6GB ואני שואל גם פה, לאן בדיוק בורח כל הנפח החסר הזה?

SSD זה לא HDD (דיסק קשיח), הוא לא עגול ולא מסתובב...

יש קבצים מוסתרים שאותם לא ניתן לראות, בדרך כלל קבצי מערכת ועוד קבצים של תוכנות נוספות.

פורסם

כל המחיצות עשה אותם יצרן של מחשב שלך

י שמה קבצים לבוט, דריברים ומחיצה לשחזר מחשב למצב שבו קניתה אותו.

אם אתה רוצה אפשר לבטל המחיצות הגדולות אבל אז לא יהיה לך שיחזור.

בזאת של 200 מגה אל תיגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים