עבור לתוכן

שאלה בנושא לימודים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני מסיים שירות צבאי בעוד כשבועיים ושנה לאחר מכן אתחיל לימודי הנדסה.

את הזמן הזה רציתי לנצל ללימודי פיתוח תוכנה. הייתי בכמה מקומות והתרשמתי שהנכון יהיה ללכת על .NET.

כרגע אני מתלבט בין כמה מכונים ומכללות:

hackeru

john bryce

הטכניון

מכללת רמת גן

Interbi

מישהו יכול לתת לי המלצה חיובית או שלילית על אחד מהמכונים? אני מחפש בעיקר מידע על רמת הלימודים, יחס, התייחסות של מקומות העבודה לתעודה כזו או אחרת..

בנוסף, הומלץ לי בפורום אחר לנסות ללמוד לבד, האם זה אפשרי? האם אכן רוב המתכנתים עשו זאת בעצמם? והכי חשוב, האם מקומות עבודה לא דורשים תעודה ממכון כלשהו או תעודת הסמכה ממייקרוסופט?

תודה רבה וחג שמח!

פורסם

בנוסף, הומלץ לי בפורום אחר לנסות ללמוד לבד, האם זה אפשרי? האם אכן רוב המתכנתים עשו זאת בעצמם?

ודאי שזה אפשרי, ומומלץ מאוד שתנסה ללמוד בעצמך לפני שאתה מוציא אלפי שקלים על קורסים (במיוחד כשאתה גם ככה הולך ללמוד לתכנת במהלך לימודי הנדסה... איזו הנדסה, אגב?)

אני לא יכול לומר שום דבר על כמויות וסטטיסטיקות, אבל הרבה מאוד מתכנתים למדו בעצמם (רוב הידע שיש לי היום נובע מדברים שלמדתי במהלך העבודה ובבית, ומעט מאוד ידע מקורסים).

והכי חשוב, האם מקומות עבודה לא דורשים תעודה ממכון כלשהו או תעודת הסמכה ממייקרוסופט?

ממש ממש ממש לא. במיוחד כשיש לך תואר ראשון ביד.

פורסם

דעתי האישית בנושא היא שאפשר להתפתח לכל כיוון בלמידה עצמית, אבל חשוב מאוד שיהיה בסיס "מוצק" מתחת לזה. זה לאו דווקא אומר לימוד פורמלי (ובטח לא תעודה כזו או אחרת).

אם אתה בקטע של לימוד פורמלי, אני ממליץ על הקורס מבוא למדעי המחשב ושפת Java של האוניברסיטה הפתוחה. עשיתי את הקורס (כחלק מלימודי תואר ראשון), ואני חושב שהוא בנוי טוב מאוד ומומלץ למי שמתחיל את הנושא.

אפשר לגשת לקורס בלי שום ידע קודם בתכנות. הוא מתחיל ממושגי היסוד (פונקציה, משתנה), אבל תלמד בו דברים שהכרחיים לכל מתכנת (כמו רקורסיה או מבני נתונים בסיסיים).

ויש סיכוי שהוא ייחשב לך אח"כ בתואר, אבל זה כבר לא התחום שלי.

אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי/מייל, אשמח לעזור לך.

פורסם

בתור ראש צוות פיתוח הרבה שנים , אני יכול להגיד לכם שלמי שאין רקע , תמיד עדיף לקחת קורס כלשהו.

מבוא למדעי המחשב הוא מעולה , אח"כ יש מלא Labs וחומר לימודי חינמי באינטרנט שאפשר לנסות.

אין כמו לימוד עצמי. מה גם שהתחום משתנה ללא היכר כל הזמן אז לימוד עצמי היא אחת מהיכולות החשובות ביותר שצריכות להיות לתוכניתן.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים