עבור לתוכן

קולינריה

מה אתם 996 הצבעות

1. 1. מה אתם

• גפילטע - אוכל אירופאי
    • חריימה- אוכל של עדות המזרח

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שי,

אני מעריכה שאתה מחכה שמישהו רק יענה לך 'המבורגר וצ'יפס'

:)

• תגובות 105
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באזורים עניים משתמשים בהרבה תבלינים. לדוגמה בהודו. זה נובע בגלל שאין לך מבחר גדול של מזון ואין לך כסף לאוכל יקר (בשר) אז אתה יוצר טעמים חדשים עם תבלינים.

ממש לא נכון, יש שם מבחר גדול של מזון, זו מדינה חקלאית עם יבולים מגוונים וגם לא אוכלים בשר מטעמי דת ולא כסף.

בדרום הרותח משתמשים בים של תבלינים ובצפון הקר כמעט ולא.

פורסם
  • מחבר

שי,

אני מעריכה שאתה מחכה שמישהו רק יענה לך 'המבורגר וצ'יפס'

:)

חח לא, לא כתבתי את זה בשביל להתווכח, סתם עיניין אותי מה הוא תופס כאמריקאי.

פורסם

העניין שתבלינים וירקות רבים דורשים אקלים חמים, מה שלא נפוץ באירופה, ולכן אין את ההרגל של תיבול רב כמו ביבשות חמות.

פורסם

אולי כן ואולי לא אבל עובדתית במקומות חמים האוכל מתובל ובמקומות קרים לא

גם עובדה שהעולים שהגיעו מאירופה החל מ-48 התרגלו מהר מאוד לאוכל ולאקלים ובסופו של דבר האוכל הנפוץ כאן הוא סלטים מזרחיים ולא גפילטע בלחמניה. לדעתי יש קשר בין אוכל לאקלים.

פורסם

שמעתי שבתבלינים חריפים יש חומר אנטי-בקטריאלי, ובמזרח התרגלו לאכול חריף כי ההגיינה שם לא משהו, והתבלינים מונעים התפתחות של חיידקים במעיים. זה קצת גזעני, אבל שמעתי את זה יותר מפעם אחת.

פורסם

שמעתי שבתבלינים חריפים יש חומר אנטי-בקטריאלי, ובמזרח התרגלו לאכול חריף כי ההגיינה שם לא משהו, והתבלינים מונעים התפתחות של חיידקים במעיים. זה קצת גזעני, אבל שמעתי את זה יותר מפעם אחת.

ספר את זה לאירופאים שסבלו ממהמגפה השחורה בימי הביניים ומצרעת ואז תבוא בטענות מגוכחות של חוסר הגיינה למזרח ולמזח התיכון בפרט.

האוכל באמת קשור לאקלים וקשור לרכיבי המזון הנפוצים באותו אזור.

אל תשכח 20 מיליון אינדאנים שרובם נספו בגלל מחלות שהביאו עימם האירופאים מהארצות ה"נקיות" שלהם....

פורסם

אולי כן ואולי לא אבל עובדתית במקומות חמים האוכל מתובל ובמקומות קרים לא

גם עובדה שהעולים שהגיעו מאירופה החל מ-48 התרגלו מהר מאוד לאוכל ולאקלים ובסופו של דבר האוכל הנפוץ כאן הוא סלטים מזרחיים ולא גפילטע בלחמניה. לדעתי יש קשר בין אוכל לאקלים.

תעשה לי טובה, יש מספיק סלטים ומאכלים אירופאיים שנאכלים פה ואין לך מושג עליהם בכלל (פסטרמה למשל, שניצל כפי שצויין, סלט כרוב אדום, סלט תפו״א, חצילים למניהם). גפליטע הוא מאכל חגיגי, בדיוק כמו שלא תראה מישהו אוכל סתם ככה מצות באמצע הקיץ.

אני לא מבין מה הקטע של ההתנשאות הזאת...יש להמון אנשים פה רגשי נחיתות כבדים.

פורסם

אתה כנראה חי באספמיה, מלך הסלטים ומלך המכירות הוא החומוס, סלטי הכרוב למינהם כבר מזמן איבדו את הקשר המתקתק לאירופה ושטחי הנדל"ן של דוכני הזיתים והחמוצים שוברים שיאים.

פורסם

תעשה לי טובה, יש מספיק סלטים ומאכלים אירופאיים שנאכלים פה ואין לך מושג עליהם בכלל (פסטרמה למשל, שניצל כפי שצויין, סלט כרוב אדום, סלט תפו״א, חצילים למניהם). גפליטע הוא מאכל חגיגי, בדיוק כמו שלא תראה מישהו אוכל סתם ככה מצות באמצע הקיץ.

אני לא מבין מה הקטע של ההתנשאות הזאת...יש להמון אנשים פה רגשי נחיתות כבדים.

גם לי לא מובן הקטע של ההתנשאות. כול מי שטוען שאוכל אשכנזי הוא תפל לטעמו,עקב מחסור בתבלינים,צריך להבין שמרכז אירופה(קרי גרמניה ופולין) לא היו רוויות בתבלינים עקב כך רוב המאכלים האשכנזים מבוססים על תיבול מאוד בסיסי. זה שאשכנזים אוהבים אוכל מזרחי,זה כי הם רוצים לנסות דברים חדשים בדיוק כמו כול בן אדם רגיל. על אותו משקל יש גם מזרחים שאוהבים לנסות מאכלים אחרים מרחבי העולם למשל שניצל אוסטרי או אוכל הודי ועוד ועוד.

פורסם

מסתכלים על התוצאה ,האוכל חסר תבלינים. זה לא משנה מהי הסיבה. לכן אנשים רבים לא מתחברים.

רק לאשכנזים יש נטייה לנסות (מעניין היכן ההתנשאות ?)? העובדה היא בשטח ובכל סקר. קל יותר להתחבר לאוכל מזרחי.

השאלה תמיד צריכה להיות ,האם זה גם טעים ולא מה יותר טעים -כי כנגד אוכל של אמא לא ניתן להשוות .. רק דוגמא רחוקה .אדם שנולד למאכלי מקקים ותולעים ..כשיגדל וישאלו אותו על כך - ישיב זה יאמי(סינים?) .כי את הטעמים הוא רכש מקטנות.

פורסם

האקלים (קרי-האוכל) הישראלי זהה לזה שיש במדינות של עדות המזרח.

לכן טבעי שהמטבח הישראלי יהיה יותר דומה לזה של יוצאי מדינות חמות.

לגבי ההגיינה-במקומות חמים היו יותר אפשרויות לשמור על הגיינה אישית אודות מקומות רחצה המאפשרים זאת (לא מדבר על מדבריות,כמובן), אך שם גם יש תנאים טובים יותר להתפתחות כל מיני חיידקים.

במקומות קרים יותר חוקי ההגיינה האישית היו "על הפנים", כי לא היה חימום מים ולא היו נפוצות סאונות וכד'. אז התרחצו רק בקיץ.. :kopfpatsch:

אגב, במגפות הדֶבֶר באירופה ליהודים היו פחות קרבנות דוקא עקב שמירת ההגיינה-נטילת ידיים, מקווה..

אמנם גם בזה היו היהודים אשמים..

פורסם

^

בישראל יש יותר ימים קרים ונעימים מאשר חמים =סתו-חורף-אביב. החום הרציני, זה רק שלושה חודשים בשנה.

במדינות אירופה לא היו את אותם תבלינים בשפע.... כל מדינה משתמשת במה שיש ברשותה.

חוץ מזה מאכלים מסורתיים ממש כמו שבסקר כאן ..נאכלים בדרך כלל בשבתות וחגים.

בהלך השבוע אוכלים דברים שיותר קלים .

פורסם

רררררררוני, אתה בן 4?

פורסם

התגובה שלי או שלך מראים מי בן 4 :biggthumpup: .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים