עבור לתוכן

קולינריה

מה אתם 996 הצבעות

1. 1. מה אתם

• גפילטע - אוכל אירופאי
    • חריימה- אוכל של עדות המזרח

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

גם בעניין החמין יש הבדלים בטעמים של כל עדה שהביאה לארץ. לא צריך לגלוש מי הכין ראשון. הטעם זה העניין.

• תגובות 105
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

dovik - לא הבנת בכלל את הכוונה שלי.

מה שהתכוונתי זה שחמין וצולנט הם תבשיל קדירה שהם די דומים , אבל הם לא אותו מאכל.

ואשכנזים או מזרחים זה כינוי שמחובר ליהדות ובכלל אין לו שום קשר לאוכל , אלא רק ליהדות.

וזה לא כזה מסובך להבין את זה.

המנהגים וההלכות שלפיהם הולכים אנשים ממדינות שונות.

תסתכל על שתי מדינות עם גבול משותף באירופה צרפת וגרמניה.

לצרפתים יש הרבה יותר מין המשותף עם המרוקאים מאשר עם הגרמנים.

פורסם

יש ויש..אני לדוגמא לא סובל את כל הבצק והשמן המגעיל של הג׳חנון והמלאווח אבל מת על עוגיות מרוקאיות. חלדייטז וגפילע אני אוהב, כנל פילמני בורשט סביקולניק שצ׳י פלוב ממליגה - אף מאכל מזרחי מבחינתי לא מתקרב אפילו למאכלים הללו, בעוד שיש אנשים אירופאיים שלא אוהבים אותם.

פורסם

מה שהתכוונתי זה שחמין וצולנט הם תבשיל קדירה שהם די דומים , אבל הם לא אותו מאכל.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9F

חמין זה פשוט השם העברי של המאכל. אצל האשכנזים זה צ'ולנט, אצל העירקים זה טבית, אצל המרוקאים זה סחינה, וכן הלאה. כמובן בכל מקום המרכיבים קצת שונים ולכן זה לא בדיוק אותו מאכל.

יש ויש..אני לדוגמא לא סובל את כל הבצק והשמן המגעיל של הג׳חנון והמלאווח אבל מת על עוגיות מרוקאיות.

ג'חנון ומלאווח זה תימני.

פורסם

זה אותו תבשיל ודרך בישול... רק קצת תוספות ברכיבים שונים ותבלינים.

'מאכל של בית אמא/סבתא הכי טעים'. אין מה לעשות כשאדם נולד לטעם יחודי. כל העניין לא מה יותר טעים אלא עם זה גם טעים.אדם ממוצא אשכנזי -האם טעים לך גם אוכל מזרחי מסורתי?=בדרך כלל כן. אדם ממוצא מזרחי -האם טעים לך גם אוכל ממוצא אשכנזי מסורתי? =בדרך כלל לא.

פשוט יותר קל להתחבר לאוכל המזרחי אפילו ערבי,גם אדם שלא נולד לטעמים הללו.

ג'חנון אכן ממוצא תימני-אפשר לעשות אותו גם לא שומני .

פורסם

ב99% מהמקרים בהם תשאל ״ניסית אי פעם אוכל אשכנזי מסורתי?״ התשובה תהיה ״לא, איכס״. עכשיו השאלה היא, מדוע?

פורסם

מאחר ואוכל קשור גם לאיזור

באיזורים חמים אוכלים חריף ובאיזורים קרים לא

פורסם

ב99% מהמקרים בהם תשאל ״ניסית אי פעם אוכל אשכנזי מסורתי?״ התשובה תהיה ״לא, איכס״. עכשיו השאלה היא, מדוע?

המראה של המאכל וכן מה ששמו בו. גם שטועמים עדיין יותר קשה להתחבר מאשר למזרחי.

באופן אישי יש איזה משהו שאני מאוד אוהב וזה 'קוגל' אבל אישה מרוקאית הכינה :lol: .טוב.. לא נראה לי שיש הבדל למקור..(נראה בדיוק אותו דבר) כי לא טעמתי מיד של אחרת :silly: . אין ספק שהמראה בהתחלה דחה אותי.

אבל צריך לראות את הטעם כקבוצת מאכלים מרובה.. כי אין מצב שאין איזה תבשיל שהוא אכן יהיה טעים מכל עדה.

פורסם

באזורים קרים אוכלים מאכלים שומניים, באזורים חמים משתמשים בהרבה תבלינים.

זה עניין האקלים והפיזיולוגיה.

ראיתי במו עיניי נציג של אחד מאומות החיים באזורים הקרים ביותר של כדוה"א, שחתך חתיכת שומן של ניבתן כמו שאנו טועמים אבטיח בשוק, ואכל כמו שזה. וזה נחשב חלק מהווי. כמו כן באזורים החמים והיבשים של אפריקה יש תרבויות בהם עקב מחסור חמור במים רוחצים ביציאות של בהמה...

הכל תלוי באקלים.

פורסם

נראה לי שבתבשילים עצמם יש יותר שמן באוכל מרוקאי. הכל בנוי על שמן אפילו הסלטים.

פורסם

באופן אישי יש איזה משהו שאני מאוד אוהב וזה 'קוגל' אבל אישה מרוקאית הכינה :lol: .טוב.. לא נראה לי שיש הבדל למקור..(נראה בדיוק אותו דבר) כי לא טעמתי מיד של אחרת :silly: . אין ספק שהמראה בהתחלה דחה אותי.

קוגל זה לא מאכל אחד, זה שם די כללי לכל מיני סוגי פשטידות (אטריות, תפוחי אדמה, תפוחי עץ...)

המוכר ביותר (והטעים ביותר :P) זה כנראה קוגל אטריות עם צימוקים. כמו שחברתי אמרה, זה כמו לאכול קינוח באמצע הארוחה.

פורסם

אין כאן שום עניין של "קל יותר להתחבר לאוכל מזרחי"

פשוט אנחנו חיים באקלים חם עד רותח והרבה יותר קל ונחמד לאכול פיתה עם שווארמה מאשר מנה טובה של טשולנט

ברגע שנהיה קר פתאום החמין נראה עסקה טובה יותר.

פורסם

אני אוהב את האטריות (בלי צימוקים) ומוכן היטב שחום כזה. זה מאכל של עדות אשכנז ,לא?

בלי שמן אין מאכל מרוקאי (תמונה) :hat: " מה שנשאר אחרי החגים נעשה לשמפו "

......

לא הייתי שם 'הבדל' בין החמין לטשולנט זה בערך אותו תבשיל. אני מדבר על תבשילים שונים אחד מהשני או דרך הכנה שונה.

בארץ יש יותר ימים קרים או נעימים מאשר חמים =סתו-חורף-אביב... הקיץ שחם ממש זה רק 3 חודש.

פורסם

אני אוהב ברקוקש.

גם קוגל זה נחמד ויש הרבה גיוונים.

גפילטע אני אוהב , אבל זה תלוי איך מכינים את זה ( כמובן לא את הדבר הזה שמוכרים בצנצנת).

פורסם

אני לא אוהב. אבל מה שבצנצנת זה לא מוח קטן ? :cool2:

בכל אופן

https://www.google.co.il/search?q=%D7%92%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A2&hl=iw&client=firefox-a&hs=mHN&rls=org.mozilla:he:official&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ixBsUPmeKIr74QTf2ICQDA&ved=0CC0QsAQ&biw=1920&bih=977

שמים ככה את הגזר? סלחו לי אבל זה מזכיר חלק מסוים מגוף האדם (האישה) .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים