עבור לתוכן

[ייעוץ] Dell Inspiration i7 - איך המפרט?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

נכנסתי לאתרים של החברות, לא מצאתי תעריפים... כמה בערך עולה משלוח? וזה נכון שצריך גם לבטח ? אם כן מה העלות של זה...?

• תגובות 32
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא יודע. מעולם לא עשיתי את זה. אמרתי לך באופן כללי איך נראה לי נכון לעשות זאת לו הייתי צריך לעשות זאת בעצמי, אבל את השאר תצטרך לחקור בעצמך. :)

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע. מעולם לא עשיתי את זה. אמרתי לך באופן כללי איך נראה לי נכון לעשות זאת לו הייתי צריך לעשות זאת בעצמי, אבל את השאר תצטרך לחקור בעצמך. :)

באמת אחרי מחשבות על כל העלויות הנלוות החלטתי לוותר על המהלך לרכוש מארה"ב והחלטתי ללכת סופית על קניה מהארץ.

החלטתי ללכת על הדגם למטה, ובמקום הכונן קשיח המוצע לקנות אחד SSD 128GB ואת הקיים להפוך לכונן חיצוני, מה דעתכם?

אגב שימושים רשמתי למעלה, סיכום קצר : המחשב יחליף לי את הנייח בחדר, רוצה מחשב חזק שישאר לי למספר השנים הבאות, שימושים עיקריים יהיו צפיה בסרטי HD וכנראה גם הרצת משחקים...בעקרון אין משהו ספציפי מעדיף מחשב חזק שיהיה מסוגל להכל.

אשמח לתגובתכם!

(בנוסף למחיר למטה אני מוסיף 289 ש"ח להגדיל את האחריות ל3 שנים)

דגם: Dell inspiron 5520

עלות : 4,090 ש"ח

מפרט: [table] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[font=]Israel MUI Windows 7 Home Premium (64 BIT)

בשלוש שפות לבחירה –אנגלית עברית רוסית

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

, 8-in-1 Media Card Reader

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[font=]Microsoft Office Starter: Word Starter, Excel Starter.

No PowerPoint or Outlook

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

אנטי וירוס ל-15 חודשים

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td]

[/td][/tr] [tr] [td]

[/td] [td] 12 חודשי אחריות באתר הלקוח ע"י טכנאי מוסמך של [/td][/tr] [/table]

פורסם

תבדוק את המחשב הבא:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20305

- איכות בנייה טובה יותר

- מסך מט

- אפשרות לכונן SSD בנוסף לכונן הרגיל במחשב, כך שאתה לא צריך שיהיה לך כונן חיצוני.

- דיסק קשיח 7200

- מקלדת מוארת

ממליץ לך לקפוץ לחנות עצמה notebookclub ולראות את שני המחשבים זה לצד זה ולהחליט מה יותר מתאים בשבילך.

פורסם

Chevy, האם מורגש הבדל גדול בין סדרת הinspiron לסדרת הvostro ?, בשביל מחשב נייד שתפקידו להיות נייח לא עדיף לקנות מחשב יותר חזק מאשר מחשב שבנוי לבלות יותר בחוץ?

דרך אגב, מעניין אותי אם סדרת הinspiron וגם הvostro תומכים בנפח זכרון של עד 16 ג'יגה?

כי האתרים הישראלים רושמים שכן(notebookclub, pc365) אבל DELL ישראל וארה"ב רושים שהם תומכים עד 8 ג'יגה זכרון,

מוזר מאוד לא?

פורסם

כדאי לבדוק ו"להרגיש" בעצמך אם זה שווה את זה - לכן המלצתי להגיע לחנות (לא חייבים לקנות שם), יש להם תצוגה טובה של מרבית הניידים של DELL וזה נחמד שיש את המחשבים במרוכז.

ההבדלים יכולים להיות אפילו במקלדת שעמידה לנוזלים עם חור ניקוז ("אופס" נשפך הקפה/תה/מים/מיץ, אם יש ילדים קטנים בבית, לבית לדוגמא לשבת על הספה/מיטה נחמד שתהיה מקלדת מוארת מה שקיים ב-Vostro בלילה עם המחשב, מסך מט אם מול המסך יש חלון גדול, הרבה פרמטרים).

לשימושים ביתיים אין שום צורך במחשב I7 "חזק", זה מיותר לחלוטין.

ובמיוחד לדרישה של המשתמש skyline שרוצה להוסיף כונן SSD, למה עליו "לוותר" פתאום על הכונן הקיים אם הוא יכול לשלב אותו במחשב מסדרת ה-Vostro לדוגמא (יש עוד מחשבים ודגמים של חברות אחרות שמאפשרות זאת, ללנובו יש לא מעט דגמים לדוגמא)

פורסם

תודה, עדיין לא הבנתי למה רוב החנויות הישראליות טוענות שהמחשב תומך עד לנפח של 16 ג'יגה זכרון ולעומת זאת דל אומרים שהמחשב תומך עד נפח של כ8 ג'יגה זכרון, וגם יש אופציית הרחבה ל16 ג'יגה במעמד הקניה, מאוד מוזר.

פורסם

רשמית דל מפרסמים עד 8GB, אך מדיווחים בפורומים משתמשים שהשתמשו בשני סטיקים של 8GB זה עבד להם. כאמור, זה הצ'יפסט בלוח שאמור לאפשר את התמיכה.

אולי לא כל הסטיקים של 8GB נתמכים ע"י DELL בצורה רשמית ולכן אולי יש מניעה מהחברה מלאפשר זאת.

תבדוק מול נציג צ'אט של חברת DELL מה הם אומרים ותבדוק בפורומים שונים גם אם מישהו ביצע שדרוג לדגם בו אתה מעוניין.

שים לב שה"שדרוגים" בחנויות לפעמים לא תואמים למחשב והם סוג של תבנית בעמוד המוצר עצמו, כך שלא תמיד זה יהיה תקף. כך שקח בעירבון את הנכתב בחנויות לגבי שדרוגים, בין השאר שהם גובים מחירים שערורייתים עבור זה, אבל כל עוד יש מי שישלם על זה, זה עדיין יהיה קיים.

פורסם

אכן מוזר שהצ'פסט תומך עד 32 ג'יגה אבל דל מפרסמים עד 8 ג'יגה, ייתכן בגלל אמצעי שיווק שונים.

פורסם
  • מחבר

תבדוק את המחשב הבא:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20305

- איכות בנייה טובה יותר

- מסך מט

- אפשרות לכונן SSD בנוסף לכונן הרגיל במחשב, כך שאתה לא צריך שיהיה לך כונן חיצוני.

- דיסק קשיח 7200

- מקלדת מוארת

ממליץ לך לקפוץ לחנות עצמה notebookclub ולראות את שני המחשבים זה לצד זה ולהחליט מה יותר מתאים בשבילך.

לא רציתי להגיב עד שאני באמת אבדוק את המחשבים. אז ככה, היום הלכתי בעקבות המלצתך לnotebook והסתכלתי על הדגמים... אם קצת לדייק, הסתכלתי על ה dell inspiron בגרסת הi5 ועל ה vostro המדובר אך בגרסת הi7 (כי זה מה שהיה) ואני לא יודע אם בvostro זה בגלל שיש לו רזולוציית hd מלאה אבל באמת רואעם טוב יותר, מה שכן גם המסך מט בא לידי ביטוי באופן מובק עם כל התאורה שם. האמת שדי התפעלתי, ואני שוקל לקנות אותו בגרסת הi7 שגם מגיע עם 500gb 7200 + 64ssd..אני קצת חורג מהתקציב אבל חושב שזה שווה את זה ...מה דעתך?

פורסם

שמח שהקשבת לעצתי וראית את המחשבים המדוברים.

לצרכים שציינת זה דיי בזבוז.. והמחשבים הראשונים שצויינו יספיקו מעל ומעבר.

ה-SSD שבא עם ה-500GB הוא בגודל 32GB בלבד ולא 64GB.

32GB לא מספיק לדעתי להיות כונן נורמלי, אבל זה לשיקולך.

אכן ה-FHD טוב וגם ה"רגיל" גם בסדר גמור.

ב-4,900 ניתן לקחת את המחשב עם 3 שנות אחריות וכונן גדול יותר של 750GB במקום השילוב ההוא, ללא מע' הפעלה.

http://www.notebookclub.co.il/products/dell%20saleout/saleout-3560-ba3612qm.htm

פורסם
  • מחבר

גם אני שמח שהקשבתי לעצתך, הנק' שציינת במיוחד המסך מט שמאוד התרשמתי ממנו גרם לי לרצות לחרוג ולהביא את המחשב הנל.

אגב חשוב לי שבמחיר תיכלל מערכת הפעלה.

בכל מקרה, מצאתי אותו באתר של fre ב5180 בערך עם מערכת הפעלה windows 7 ptoffesional ואחריות ל3 שנים . ולגבי כונן קשיח, האמת ש500gb זה די והותר בשבילי ויספיק לי.

לגבי הssd, שאלה קטנה- גם במחשב עם מפרט יחסית חזק כמו זה, עדיין יהיה שיפור משמעותי במהירות עם כונן ssd? זו סוגיה שאני מתלבט בה המון, אם להתפשר על משהו במפרט לטובת כונן ssd...

וה32gb ssd שמגיעים במפרט לא יספיקו נטו להפעלת המחשב כולל תוכנות בסיסיות?

שוב, תודה רבה לך על העזרה chevy :)

פורסם

אולי יספיק רק למע' ההפעלה, אני לא יודע כמה 7 תופס בדיוק.

הדיסק הקשיח הוא ה"צוואר בקבוק" בכל מחשב כי קצב העברת הנתונים בו הוא הכי איטי ביחס לכל שאר רכיבי המחשב מעבד/זיכרון פנימי והזרמת המידע בין הצ'יפים השונים ע"ג הלוח.

בעתיד, אם תרצה אז תשדרג לנפח גדול יותר (כרגע זה 600 ש"ח ל-128GB כונן SSD mSATA).

פורסם
  • מחבר

הבנתי. יש מצב באמת שאני אשדרג בעתיד...

אז זהו, אני מחר הולך לשם קונה. עוד דעות /המלצות לפני הקניה? :yelclap:

פורסם

דני לדעתי לא נכון להגיד שכונן 32gb של SSD הוא לא מספיק כדי להיות כונן נורמלי. המטרה שלו בנייד הזה שונה ממה שאתה מתאר.

הוא לא נועד להיות כונן מערכת (ראשי או משני) אלא להיות cache בשביל אופציית ה-SRT שקיימת בלוח האם של הנייד.

מבחינת ביצועים, זה נותן בוסט לא רע יחסית לכונן קשיח סטנדרטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים