עבור לתוכן

מישהו יודע איך קוראים לזן של התוכי שמדבר ?

Featured Replies

פורסם

???

פורסם

ראוי-שישוב-לאפריקה-בה-כנראה-נלכד

פורסם

כאחד שגידל לא מעט תוכים, אני מציע לשקול פעמים לפני שקונים ג'אקו.

הזן הזה ידוע כזן שבוחר בן בית ספציפי מתוך המשפחה (לאו דווקא זה שמאכיל אותו) ואוהב אותו ללא סייג (אם כי האהבה הזאת לא תמנע ממך לקבל כמה נשיכות כואבות אם אתה מאלף מתחיל), את שאר בני המשפחה הוא ישנא שנאת מוות, מתוך עקרון.

למגדל מתחיל מומלץ לנסות זן ידידותי יותר למשתמש, כמו קוקטייל שהוא הזן החמוד והידידותי ביותר שאני מכיר, וגם יש לו אוזן מוזיקלית ביותר (לא מכיר כאלה שמדברים, אבל הם יחקו צלילים מצויין, היה לי אחד ששרק איתי בדואט את הטוב הרע והמכוער).

אפשר גם ללכת על קקדו אמברלה אם אתה מתעקש על זן גדול, מה גם שהקקדו דברן לא קטן, חוץ מזה הוא כמו פודל, מאוד אוהב מגע וליטופים.

מה שלא יהיה, צא מנקודת הנחה שתוכי זה לא דג זהב ולא תמונה, מדובר בבן משפחה נוסף שנכנס לבית, ואם לא מתיחסים אליהם כך תקבל חיה דיכאונית ונבזית שמורטת לעצמה נוצות (הם מתים מזה דיי מהר) וצורחת בזמנים לא נוחים (4 בבוקר) רק בשביל לעצבן, אם אתה הולך על גידול של תוכים מהזנים החכמים יותר תדע שאתה נכנס פה למחוייבות דיי רצינית, צריך להוציא אותם מהכלוב ולשחק איתם בכל יום בלי יוצאים מהכלל, ולא לשכוח לשים צעצועים\מראות בכלוב כדי שיהיה לו עם מה לשחק בזמן שהוא בתוך הכלוב.

פורסם

זה באמת כמו לגדל עוד בן אדם בתוך הבית.

לחבר שלי ברח לא מזמן אחד מהחלון

פורסם

כאחד שגידל לא מעט תוכים, אני מציע לשקול פעמים לפני שקונים ג'אקו.

הזן הזה ידוע כזן שבוחר בן בית ספציפי מתוך המשפחה (לאו דווקא זה שמאכיל אותו) ואוהב אותו ללא סייג (אם כי האהבה הזאת לא תמנע ממך לקבל כמה נשיכות כואבות אם אתה מאלף מתחיל), את שאר בני המשפחה הוא ישנא שנאת מוות, מתוך עקרון.

למגדל מתחיל מומלץ לנסות זן ידידותי יותר למשתמש, כמו קוקטייל שהוא הזן החמוד והידידותי ביותר שאני מכיר, וגם יש לו אוזן מוזיקלית ביותר (לא מכיר כאלה שמדברים, אבל הם יחקו צלילים מצויין, היה לי אחד ששרק איתי בדואט את הטוב הרע והמכוער).

אפשר גם ללכת על קקדו אמברלה אם אתה מתעקש על זן גדול, מה גם שהקקדו דברן לא קטן, חוץ מזה הוא כמו פודל, מאוד אוהב מגע וליטופים.

מה שלא יהיה, צא מנקודת הנחה שתוכי זה לא דג זהב ולא תמונה, מדובר בבן משפחה נוסף שנכנס לבית, ואם לא מתיחסים אליהם כך תקבל חיה דיכאונית ונבזית שמורטת לעצמה נוצות (הם מתים מזה דיי מהר) וצורחת בזמנים לא נוחים (4 בבוקר) רק בשביל לעצבן, אם אתה הולך על גידול של תוכים מהזנים החכמים יותר תדע שאתה נכנס פה למחוייבות דיי רצינית, צריך להוציא אותם מהכלוב ולשחק איתם בכל יום בלי יוצאים מהכלל, ולא לשכוח לשים צעצועים\מראות בכלוב כדי שיהיה לו עם מה לשחק בזמן שהוא בתוך הכלוב.

חחחחח

LIKE

פורסם

ראוי-שישוב-לאפריקה-בה-כנראה-נלכד

תוכים לנוי אולי תופסים באפריקה, אבל תוכים האכלת יד (אלה שיוצאים מהכלוב ועומדים על האצבע) צריכים אילוף מרגע הבקיעה, כך שמדובר בלי יוצאים מהכלל בתוכים שגדלו בשבי.

אני לא רואה הבדל ממשי בין תוכים לכלבים (או חתולים), כולם חיות להקת ואוהבות חברה, על הכלבים "עבדנו" ושכנענו אותם שאנחנו חלק מהלהקה שלהם וכך גם תוכים.

המקרה היחיד שבו קיים ההבדל שכן אפשר להצביע עליו הוא תוכי שנשאר במהלך כול היום בכלוב (תוכי לנוי ולא האכלת יד), מה שאני מקביל לכל דבר ועיניין לכלב שקשור כול היום ברצועה בחצר, בשני המקרים מדובר בהתעללות וצער בעלי חיים ואני רק מאחל לאנושות שנשכיל להוציא את הדבר הגועלי הזה במהרה מחוץ לחוק.

אצלי לדוגמא ישנם כיום שלושה תוכים שמבלים רוב הזמן בגינה, עוברים מעץ לעץ וזורקים אצטרובלים על העוברים ושבים ובין לבין מחקים כלבים כשהם רואים חתול עובר וחתול כשהם רואים כלב.

רק במהלך הלילה הם שוהים בכלוב, אם היה להם רע בחיים אני מניח שהם היו יכולים פשוט לפרוס כנף ולעוף משם...

פורסם

קוקטיילים יכולים לדבר, אבל זה נדיר מאוד. הם גם לא חכמים כמו הג'אקו.

אבל, הם תוכים מדהימים ואם נותנים להם את היחס שהם צריכים הם יחזירו הרבה יותר. אני גידלתי בתקופת התיכון קוקטייל אפור, שהיה צמוד אלי כל רגע שהייתי בבית. כשקניתי אותו (לא גוזל אבל צעיר מאוד) הייתי מקצץ לו את הכנפיים כדי שלא יוכל לעוף, אך אחרי תקופה שהוא התרגל אלי לא היה בזה צורך. הייתי יוצא איתו מהבית על הכתף, והוא מדי פעם היה יוצא לתעופה קצרה וחוזר.

יום אחד אחי לקח אותו בלי שידעתי, ופלשטוק ברח ולא חזר ):

פורסם

אמנם נדיר - אבל גם קוקטייל ודררה יכולים "לדבר".

פורסם

לי היה קוקטייל מדבר (קצת מילות מחווה כמו שלום וכמה קללות)..אבל לא כדאי לגדל אחד כזה, זה תוכי דיכאוני רצח.

בהתחלה היה מבסוט וחברותי פתאום התהפך עלינו לא נתן להתקרב אליו והתחיל למרוט נוצות. אגב הוא פשוט נחת אצלנו בחלון ורצה להכנס לבית..בלי להבין איך בזבזנו עליו כלוב+אוכל יקר ורצח ועוד דברים והאנטיפט הזה לא נתן אפילו להתקרב אליו! רק בשבוע הראשון בחן אותנו והיה טוב רק כדי לטפס לנו מעל הראש ולבדוק גבולות.

תקנה ג'קו..אלו הכי חכמים ולומדים מהר..אבל נשיכה אחת וירדה לך אצבע.

פורסם

וואי הקקדו אמברלה הזה נראה תוכי מעניין לגידול, אולי עוד כמה שנים אני גם אחשוב על אחד כזה

פורסם

תראו, לפי דעתי ליצורים חיים ונפלאים כאלה אין מחיר (אפילו אם זה ציפור אהבה, או יותר נכון, במיוחד ציפור אהבה).

אבל אתם מודעים לזה שמוכרים קקדו מטרייה בלא פחות מ10000 שקל?

פורסם

ישנם עוד תוכים מלבד הג'אקו הקלאסי והמשעמם. אני ממליץ על קוניאור כחול ראש או קוניאור שמש (שיותר יפה אבל גם יותר אגרסיבי בחירבונים שלו).

תוכי שקט, חכם, יודע לדבר וגם לא עולה הרבה כסף.

פורסם
פורסם

בצעירותי היו לי את התוכים הקטנים והזולים. בעוד שאני אוהב חיות אני מאמין שאם אחד השכנים היה מגדל תוכי גדול, הייתי יורה גם בתוכי וגם ובו.

באחד הרחובות לידי, אחת המשפחות מגדלת תוכי כזה וכאשר אני עובר ברחוב (ולפעמים בשעות מאוחרות או מוקדמות מאוד) הוא תמיד אבל תמיד מדבר. לא סתם מדבר אלא צורח. זה סבל לא אנושי לחיות במחיצת דבר כזה כל יום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים