פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים מחבר סליחה משום מה היה לי קורנביף בראש כשדיברתי על רוסטביף.קורנביף מתובל חזק מאוד.
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים זה בעצם אותו המתכון לסנדוויץ' שאני כתבתי, רק עם הוראות הכנה ספציפית לרוסטביף(שאני גם מכין מדי פעם), ותוספת חרדל דיז'ון, ורצועות גמבה כבושות במקום טריות. בארצנו יש בעיה עם חרדל דיז'ון, להרבה אנשים זה לא ממש מסתדר בבטן. במקרה כזה אפשר לוותר על החרדל או ללכת על חרדל "רגיל". אני מעדיף להימנע מחרדל כשאני מוסיף משהו חריף אחר. וחרדל דיז'ון מטריד לי את מערכת העיכול לשעות רבות. אני עדיין מוסיף מעט לרוטבים מדי פעם, אבל ממש טיפה. את הפלפל האדום הטרי רגיל או חריף, אני מערבב יחד עם כל שאר הירקות בשמן זית ותבלינים. אלה אם כן אני שם בסנדוויץ' משהו שכבר היה בשמן ואז אני מוסיף אותם נקי. אם מוסיפים נקניק מלוח במיוחד כמו הרוסטביף למשל שהוא מתובלן כבד, אז גם מהוספת תבלינים אני נמנע. בסנדוויץ' טוב יש איזה איזון בין כל המרכיבים. בין החומרים היבשים לחומרים הרטובים, בין הרכיבים הרכים לרכיבים הקשים. בין מתוק לחמוץ וחריף. סנדוויץ' טוב יודע לתת ספקטרום שלם של חוויה בכל ביס. כמעט אפשר להגדיר את זה כנוסחה, למרות שזה סוג של אומנות, ויש בזה גם הרבה העדפה אישיות. איך אפשר לא לאהוב דיז'ון או חס וכרפס להשוותו לחרדל תלמה / אוסם וכיוב. לא קשור בכלל. בכל מקרה אם כבר בחריף עסקינן נראה אותך ארט / ביג-טולס (או מישהו אחר?) מקמבן כריך (השם העברי לסנביץ', אגב שם שהיה הרבה קודם) אגדי עם אריסה. בבקשה לא ללכת על המובן מאליו הצפון אפריקאי של ביצה קשה וטונה. כלומר אפשר בתור בסיס.. אגב, מה לגבי כריך אגדי מבוסס לחם שיפון או לחם פומפרניקל?
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים הסנדוויץ' האולטימטיבי הולך ככה:פותחים ג'בטה טרייה.צולים אותו קלות על מחבת או אש גלויה.יודעים מה? 10 דקות ואני חוזר...
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים התעורר בך הרעב, גיל? רוצה קצת אריסה על הג'בטה? איפה בדקת שאני חצי תוניסאי?
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים אתה מצפה שאספר לך על כל המקורות שלי, גיל? הגזמת!! אם כבר, אתה מכיר במקרה ייצרן מסחרי שמכין אריסה נורמלית? רצוי כזה שמוכר גם באזור ת"א. אני תקועה פה עם אריסה לא הכי קשורה.. אה, וכמובן שגם אתה יכול לתרום מתכון לכריך אגדי עם אריסה
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים כל אחד וטעמו. אכן הצמרמורת עלתה אחרי שהזכרת אחרי צום . בדרך כלל שמקיאים ממשהו ..נוצרת סלידה מזה. מלבד שמימלא לא אוהב את זהכל כך ומעדיף סחוג או מטבוחה. אבל איך אומרים שיהיה לך 'בתאבון' ..
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים מטבוחה זה נחמד ופיקנטי. סחוג זה יתר בכיוון של חריף פרופר (תלוי כמובן מי ואיך מכינים..) אריסה (טובה) פשוט יותר טעימה ולא חייבת להיות חריפה אש. אבל כמובן טבעי שלאחר שמקיאים ממשהו נוצרת סלידה. מבינה אותך לחלוטין בעניין זה. מה לגבי וואסבי או חזרת? ואם כבר מה לגבי חזרת ללא סלק? (יצא לי להכין את האחרונה פעם. עדין זה לא.)
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים לא נראה לי. וגם לא נראה לי שטעמתי וואסבי. מטבוחה זה בא טוב בדרך כל בשבת וסחוג לפעמיים את יודעת פלפל וכאלה. כמובן שיש סחוג שלא כל כך חריף ..פשוט טעמו עולה על אריסה (מבחינתי). את תוניסאית? לא שזה דווקא קשור -אבל את כל כך מחוברת לזה.. אולי זה מהמסורת --ויכולה ישירות לקחת מהסבתא -דודה -אמא (יותר איכותי מכל החיקוים בסופרים)
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים טוניסאית?הרבה יותר אשכנזיה ממני קצת קשה למצא. ;D אם אתה מדבר על לקחת מדודה-אמא-סבתא הבט על התשובה האחרונה שלי לגיל.
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים אני לא יודע מה הטעם של אריסה אבל אם זה חריף צ'ילי אז זה הולך טוב עם כל מה שצוין קודם.באופן כללי את החריף כדאי לערבב עם הרוטב בסיס, במקרה שלי פסטו (אני לא אוכל מיונז)אם זה חריף מתוק אז ניתן לשלב עם סלט מתוק כמו סלט חצילים בעגבניות אם כי אני נגד זה כי מתוק זה טעם מאוד דומיננטי שישלוט בטעמים האחרים.לחן שיפון, לחם מחיטה מלאה או כל הלחמים "השחורים" הולכים נהדר עם סלט אבוקדו מלוח, קצת חסה, מלפפון ושמן זית. ניתן להוסיף גם שכבות דקות של בולגריתכמה טיפים כלליים לסנדוויצ'ים שלא הוזכרו פה:מלפפון חמוץ כדאי לשטוף ולייבש וזאת על מנת שהחומץ לא ינזל לתוך הכריך, הטעם לטעמי גם יותר נעים לחיך ומאוד קראנצ'יכל סנדוויץ לא משנה מה כדאי להכניס בסוף לשתיים שלוש דקות לתנור שחומם מראש ל200-210 מעלות וזאת על מנת לייבשו קצת.אוהבים חריף? מומלץ לערבב אותו עם רוטב הבסיס כך הטעם לא ישרוף בפה.אוהבים הרבה מאוד חריף? או שבטעות חצי צנצנת צ'ילי נשפכה לתוך הכריך? שימו כמה שיותר שמן זית וזה ימתן את החריפותבגדול ניתן לזרוק לכריכים הכל וזה פחות משנה מה שמים אלא מה הטעם שלו. לנסות לזכרות בתוך כריך ארבעה, חמשיה טעמים דומיננטיים ותקבלו כריך בינוני. צריך לקחת שניים, שלושה טעמים וללכת בכיוון הזה.סנדוויץ שכרגע אוכל:פרוסות לחם חיטה מלאה שאמא אפתה, חמים מהתנור.סלט אבוקדו ובצל מלוחים, חסה, בולגרית, זייתים שחורים, נגיעות של לבנה וזעתר, על כל זה שמן זית גלעד ודקה וחצי בתנורגן עדן
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים בנוגע לוואסבי, זה ילך אחלה עם הכריך שצוין למעלה.רוצים אתגר? כריך עם תפוח עץ חמוץ מבלי לערבב אותו עם חמאת בוטנים =P.
פורסם 2012 בספטמבר 2613 שנים יאללה 12 בלילה ואתה הדלקת אותי על ברכה - יום שישי בחיפה הולך להוריד אצלה איזה קלאסי אחד הסנדביץ הכי טעים שי והיחס הכי אוהב שיש מומלץ !!! סנדוויץ' אגדי יש רק אחד... 30 שקל בסנדוויץ' ברכה בהדר (חיפה). מאז 1971 היא מכינה שם סנדוויצ'ים (הראשונה בארץ...) ועד היום לא שוחזר. מי שלא ניסה - סעו ותגידו שמור שלח אתכם...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.