סוד הסנדוויץ' האגדי. - עמוד 2 - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

סוד הסנדוויץ' האגדי.


Art Tatum

Recommended Posts

  • תגובות 81
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

לא מסכים איתך.

אולי החבילות המטורפות של ה 500 גרם של הפסטרמות הרתיעו אותך.

הרוסטביף כנראה יותר כבד(?) כי יש שם משהו כמו 5-6 פרוסות בכריך רגיל זה הרבה,

בסנדוויץ אגדי מג'פטה ענקית זה נכנס בול.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בתור אחד שמתעסק קצת בתחום, הסנדוויץ' המשולם הוא יותר פשוט בהרבה.

אך עם זאת חייב להיות קאצ'י.

דג כבוש זה לא קאצ'י. זה גועל נפש. וקניקים יש סבירים ויש גרועים. זאת הכללה גדולה.

יש יותר מסנדוויץ' מושלם אחד.

זה הגירסא הרצינית של מה שהתכוונת -

הסנדוויץ המושלם. (חייב להיות מורכב בסדר הזה)

ג'פטה טריה

- שכבה דקה של מיונז

- שכבה דקה של חרדל דיז'יון (עם הגרגירים)

- חסה (עדיף קצוצה, אפשרי גם חיתוך גס אבל לא לשים עלה שלם!)

- מלפפון חמוץ (פרוסות דקות)

- טבעות עגבניה (פרוסות דקות)

- רוסטביף (של טירת צבי או פרוס במקום מהקצב) מוכן להאכילה, דקה וחצי מכל צד על פלנצ'ה פסים או מחבת פסים)

- פלפל קלוי (רצועות גמבה עם שמן זית, מלח ופלפל כ15-20 דקות על חם בנוני בתנור)

- סוגרים את הג'פטה ומכניסים את כל הסנדוויץ לתנור לאיזה 2 דקות.

(למאותגרים דתית אפשר לשים אחרי השלב של הרוסטביף גבינה צהובה - מניסיון הולך טוב)

בתאבון.

Dam you! דווקא שעתים לפני כיפור אתv שם את הפסוט הזה?!

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

סנדוויץ' אגדי יש רק אחד...

30 שקל בסנדוויץ' ברכה בהדר (חיפה). מאז 1971 היא מכינה שם סנדוויצ'ים (הראשונה בארץ...) ועד היום לא שוחזר.

מי שלא ניסה - סעו ותגידו שמור שלח אתכם...

30 שקל לסנדוויץ' בהדר? אתה קולט שאני קונה שם שווארמה יותר זולה, כן?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יש יותר מסנדוויץ' מושלם אחד.

זה הגירסא הרצינית של מה שהתכוונת -

הסנדוויץ המושלם. (חייב להיות מורכב בסדר הזה)

ג'פטה טריה

- שכבה דקה של מיונז

- שכבה דקה של חרדל דיז'יון (עם הגרגירים)

- חסה (עדיף קצוצה, אפשרי גם חיתוך גס אבל לא לשים עלה שלם!)

- מלפפון חמוץ (פרוסות דקות)

- טבעות עגבניה (פרוסות דקות)

- רוסטביף (של טירת צבי או פרוס במקום מהקצב) מוכן להאכילה, דקה וחצי מכל צד על פלנצ'ה פסים או מחבת פסים)

- פלפל קלוי (רצועות גמבה עם שמן זית, מלח ופלפל כ15-20 דקות על חם בנוני בתנור)

- סוגרים את הג'פטה ומכניסים את כל הסנדוויץ לתנור לאיזה 2 דקות.

:yelclap: נשמע מעולה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

זה בעצם אותו המתכון לסנדוויץ' שאני כתבתי, רק עם הוראות הכנה ספציפית לרוסטביף(שאני גם מכין מדי פעם), ותוספת חרדל דיז'ון, ורצועות גמבה כבושות במקום טריות.

בארצנו יש בעיה עם חרדל דיז'ון, להרבה אנשים זה לא ממש מסתדר בבטן.

במקרה כזה אפשר לוותר על החרדל או ללכת על חרדל "רגיל".

אני מעדיף להימנע מחרדל כשאני מוסיף משהו חריף אחר.

וחרדל דיז'ון מטריד לי את מערכת העיכול לשעות רבות.

אני עדיין מוסיף מעט לרוטבים מדי פעם, אבל ממש טיפה.

את הפלפל האדום הטרי רגיל או חריף, אני מערבב יחד עם כל שאר הירקות בשמן זית ותבלינים.

אלה אם כן אני שם בסנדוויץ' משהו שכבר היה בשמן ואז אני מוסיף אותם נקי.

אם מוסיפים נקניק מלוח במיוחד כמו הרוסטביף למשל שהוא מתובלן כבד, אז גם מהוספת תבלינים אני נמנע.

בסנדוויץ' טוב יש איזה איזון בין כל המרכיבים.

בין החומרים היבשים לחומרים הרטובים, בין הרכיבים הרכים לרכיבים הקשים.

בין מתוק לחמוץ וחריף.

סנדוויץ' טוב יודע לתת ספקטרום שלם של חוויה בכל ביס.

כמעט אפשר להגדיר את זה כנוסחה, למרות שזה סוג של אומנות, ויש בזה גם הרבה העדפה אישיות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הסנדביץ' שאני בד"כ נוהג להכין:

- לחמניה/בגט/ג'פטה טריה, כאשר אני שם אותה על ישירות על הכיריים כמה שניות (כשהיא פתוחה, כלפי מטה) עד שיש השחמה קלה.

- למטה מורח מיונז של הלמנס (למי שרוצה לגוון, ניתן לערבבו עם מעט צ'ילי מתוק לקבלת סוג של ספייסי מיונז).

- למעלה מורח רוטב ברבקיו של האנט'ס+ מעט רוטב סרירצ'ה חריף.

- טבעות דקיקות של בצל רגיל לאחר טיגון קל או סגול ללא טיגון.

- חסה ועגבניה שחתוכים בצורה דקה.

- מלפפון חמוץ חתוך דק בצורה אלכסונית.

- חזה עוף לאחר שנעשה בתנור (עם רק פלפל ומלח), על הדרך אפשר לשים גם פלפל קלוי.

לעיתים רחוקות אני טועם סנדביצ'ים טעימים יותר (שהם באותו הסגנון כמובן).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הנה דוגמא קלאסית לגיבוב של שטויות.

הכל כמובן מניסיון במטבח מקצועי. לא ביתי.

זה בעצם אותו המתכון לסנדוויץ' שאני כתבתי, רק עם הוראות הכנה ספציפית לרוסטביף(שאני גם מכין מדי פעם), ותוספת חרדל דיז'ון, ורצועות גמבה כבושות במקום טריות.

קלוי (אנטי פסטי) לא כבוש. ולא, מה שאני כתבתי זה המתכון מדוייק לדבר האמיתי. (נוסחא אמיתי)

בארצנו יש בעיה עם חרדל דיז'ון, להרבה אנשים זה לא ממש מסתדר בבטן.

במקרה כזה אפשר לוותר על החרדל או ללכת על חרדל "רגיל".

אני מעדיף להימנע מחרדל כשאני מוסיף משהו חריף אחר.

וחרדל דיז'ון מטריד לי את מערכת העיכול לשעות רבות.

אני עדיין מוסיף מעט לרוטבים מדי פעם, אבל ממש טיפה.

עוד לא שמעתי על זה, אולי, אין טעם לערבב סחוג\פלפל חריף עם דיז'יון. ממש אין, שום סיבה.

בגלל זה משתמשים במבה רגילה לגמרי.

את הפלפל האדום הטרי רגיל או חריף, אני מערבב יחד עם כל שאר הירקות בשמן זית ותבלינים.

אלה אם כן אני שם בסנדוויץ' משהו שכבר היה בשמן ואז אני מוסיף אותם נקי.

אם מוסיפים נקניק מלוח במיוחד כמו הרוסטביף למשל שהוא מתובלן כבד, אז גם מהוספת תבלינים אני נמנע.

הרוסטביף הוא לא מלוח ולא מטובל, למעשה זה גם לא נקניק. זה חלק מסויים של הפרה שעבר תהליך עישון.

בסנדוויץ' טוב יש איזה איזון בין כל המרכיבים.

בין החומרים היבשים לחומרים הרטובים, בין הרכיבים הרכים לרכיבים הקשים.

בין מתוק לחמוץ וחריף.

סנדוויץ' טוב יודע לתת ספקטרום שלם של חוויה בכל ביס.

כמעט אפשר להגדיר את זה כנוסחה, למרות שזה סוג של אומנות, ויש בזה גם הרבה העדפה אישיות.

סנדוויץ מושלם הוא בהחלט נוסחא, כאלה כבר קיימות כמה (מה שהבאתי - זה לא המצאות שלי)

ולבחור ששאל אם אפשר להחליף בכל נקניק מטוגן, אפשר להחליף בכל דבר.

המתכון המדוייק הוא עם רוסטביף אמיתי. (לא נקניק - בשר מעושן)

מניסיון, עובד סביר גם עם סלמי.

במחבת פסים אין צורך להשתמש בשמן רק להרתיח לפני.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...