עבור לתוכן

דיון על הסדרה מפונקים

Featured Replies

פורסם

אז ברגע שעזבת ההורים הפסיקו לשלם לך גם שכר לימוד וטלפון?

מה שכן, נשמע שחיית בערך בדירה משלך אצל ההורים. או שכמו שכתבתי מעלה מדובר היה על יחידת דיור שהם יכלו להשכיר ברגע שעזבת.

שכר לימוד תלוי בי, אם יש לי כח להעביר את החשבון להורים או אין לי כח. טלפון נהפך ללא רלוונטי כי כרגע החשבון יושב על פחות משלושים ש"ח לחודש.

אומנם אני לא יודע מה הולך באזורים אחרים (תל אביב) אבל ההורים שלי מעולם לא היו משכירים יחידת דיור עם דלת משותפת.

אבל כן היה לי שטח גדול רק בשביל עצמי כאשר השכנה היחידה שלי הייתה סבתא. אבל בגלל שעות יקיצה שונות אצל כולם ואקוסטיקה נוראית היה נוצר מצב של "צפיפות" ובגלל כל מיני קטעים שאמא שלי עשתה לי ולאחר אין ספור שיחות ונסיון להסביר שאני כבר לא הבן הקטן שלה נאלצתי לעזוב.

עכשיו אני אגב גר בדירה שכורה עם שתי ידידות ואין לי את המרחב שהיה לי קודם.

איך שאני רואה את זה, הסיבה העיקרית ללהשאר אצל ההורים מעבר לגיל מסויים היא היכולת לחסוך סכומים משמעותיים של כסף על מנת להתחיל את החיים בעמדה טיפה יותר נוחה שתבטיח עתיד כלכלי איתן יותר. אם שילמת להורים סכומים גדולים יחסית של כסף מצד אחד, ומצד שני לא ממש חסכת, זה נשמע כמו סתם בזבוז של זמן. אני משוכנע שההורים שלך היו מעדיפים שתשאיר אצלך את הכסף ואחרי שנתיים תקח משכנתא/תשכור דירה משלך ותתחיל לחיות את החיים שלך בלי להתעלק להם על הבית, האוטו, הזוגיות ובאופן כללי על החיים. אני בטוח שהם מאוד אוהבים אותך ועל פניו רוצים שתישאר, אבל איפשהו זה כאילו אתה פשוט שוכר אצלם דירה וצועד במקום..

כן חסכתי =] כאמור חייתי במרחב די גדול והצלחתיל חסוך כמעט 30% מהמשכורת לסטודנט זה הרבה מאוד. אז חסכתי יותר ממה שאני חוסך עכשיו. הם קיבלו את עזיבת הבית בצורה לא טובה, הם העדיפו שאני אשאר עד סוף התואר לפחות. מעבר לכסף, לגור בבית איפשר לי להפריש יותר זמן לנושאים שכרגע אין לי את הזמן לכך

• תגובות 94
  • צפיות 7.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שאלה, אם אתה רוצה ויכול לשלם בעצמך את שכר הלימוד, מדוע אינך עושה זאת ישירות במקום לתת להורים לשלם ואז להחזיר להם את הכסף?

פורסם

הייתי מביא להם 50K בלי קשר לשכר לימוד. הבאתי להם הרבה יותר כאשר קיבלתי את כספי הנכות שלי. אני יודע שאם אצטרך כסף אני אבקש ויביאו לי. אמרתי שזה סכום סימלי בגלל שזה נראה לי סכום עגול שמצד אחד יעזור להורים מצד שני לא ישאיר אותי ללא פרוטה.

אני מרוויח מספיק בשביל לקיים את עצמי, אגב, אני חושב שזה לא היה ברור אך אבא שלי מרוויח מספיק (תודה לאל) בשביל לכלכל את המשפחה שלו ואת הילדים שלו. הכסף לא נועד לעזור אלא לתרום למשק הביתי (אין דבר כזה יותר מדי כסף) ולהראות (להם ולעצמי) שהם גידלו ילד שעומד על הרגלים. ברשותי גם ויזה של אבא ויש לי הרשאה מלאה להשתמש בה כרצוני, זה לא אומר שאני משתמש בה.

אני כרגע לא בטוח אם העתיד שלי בישראל ולכן אין לדירה משלי פה שום משמעות, כל עוד אין לי משפחה וכרגע אין לי כלל תכנונים לילדים (גם לא בעתיד הרחוק) אז אין לי סיבה לחשבון מנופח. אני יודע שאבא שלי משקיע כספים בנירות ויכול לעשות סכומים נאים בעוד שאצלי הכסף ישכב בבנק או יהיה בתוכנית חיסכון שתקח יותר מאשר תתן אז אני לא רואה כל רע בלהביא כסף להורים.

איך בדיוק הדיון הזה הגיע שיחה על העתיד שלי ועל איך אני בוחר לחיות את חיי?

פורסם

מעניין אותי איך כבר בצבא הם לא למדו להסתדר לבד, הזה ש'קל"ב' זה בטוח עובד רס"ר, פקיד או בעל קב"א\דפ"ר נמוך מדי מכדי להתגייס אז הוא כבר מקרה אבוד.

הרבה אנשים אצלנו חטפו שוק שצריך לשטוף כלים לבד, לסדר את החדר (גם כשאין מסדר), לתחזק, להכין אוכל ולכבס - אבל תוך שבועיים שלוש הם הסתדרו וכל אחד דואג לעצמו.

צבא זה כמו תיכון. במקום חולצת בית ספר לובשים מדים. מתורניות מקבלים פטור בלי הרבה מאמץ. מקבלים אוכל חם שלוש פעמים ביום. חוזרים לישון בבית.

פורסם

^

כאשר אתה קל"ב...

פורסם

ידעתי שזה יגיע מתישהו.

אוכל, מים, חשמל, שני חדרי שינה שלי פלוס חדר עבודה פלוס מקלחת ושירותים פרטיים, רכב (רק בערבים ובסופ"שים) + ביטוח, לימודים אקדמאיים, ספרים וסלולרי מאמין שמסתכם בהרבה יותר מ-50K בשנה..

סכום העתק הזה (קצת מעל 4,100 ש"ח בחודש) יכול לספק לך חיים בדירה משל עצמך או עם שותפים - כולל כל הוצאות המחיה שפירטת (אוכל, חשמל, רכב וכו'). אז למה שלא תעבור לחיים עצמאיים במקום להמשיך לגור עם ההורים?

עכשיו כשביטלנו את התירוץ של הכסף, מה התירוץ הפעם?

לא הבנתי איך מימון לימודים אקדמאיים קשורים לנושא הדירה, ואם כבר אז להיפך. הגיוני שאם תגור לבד ההורים יעזרו במימון הלימודים. או להיפך, הגיוני שאם תשלם על הלימודים אז ההורים יעזרו במימון המחיה. אבל לא הבנתי מה הקשר בין זה שהם משלמים לך על הלימודים ובין זה שאתה גר בבית.

פורסם
  • מחבר

שבנאדם נותן פרטים ומידע על חייו האישיים, זה בד"כ מעורר שאלות.

פורסם

הייתי מביא להם 50K בלי קשר לשכר לימוד. הבאתי להם הרבה יותר כאשר קיבלתי את כספי הנכות שלי. אני יודע שאם אצטרך כסף אני אבקש ויביאו לי. אמרתי שזה סכום סימלי בגלל שזה נראה לי סכום עגול שמצד אחד יעזור להורים מצד שני לא ישאיר אותי ללא פרוטה.

אני מרוויח מספיק בשביל לקיים את עצמי, אגב, אני חושב שזה לא היה ברור אך אבא שלי מרוויח מספיק (תודה לאל) בשביל לכלכל את המשפחה שלו ואת הילדים שלו. הכסף לא נועד לעזור אלא לתרום למשק הביתי (אין דבר כזה יותר מדי כסף) ולהראות (להם ולעצמי) שהם גידלו ילד שעומד על הרגלים. ברשותי גם ויזה של אבא ויש לי הרשאה מלאה להשתמש בה כרצוני, זה לא אומר שאני משתמש בה.

אני כרגע לא בטוח אם העתיד שלי בישראל ולכן אין לדירה משלי פה שום משמעות, כל עוד אין לי משפחה וכרגע אין לי כלל תכנונים לילדים (גם לא בעתיד הרחוק) אז אין לי סיבה לחשבון מנופח. אני יודע שאבא שלי משקיע כספים בנירות ויכול לעשות סכומים נאים בעוד שאצלי הכסף ישכב בבנק או יהיה בתוכנית חיסכון שתקח יותר מאשר תתן אז אני לא רואה כל רע בלהביא כסף להורים.

כנראה המספר 50K כתרומה למשק הביתי.

הלוואי עלי היכולת לתת למישהו 50K בלי לגנוב ממישהו אחר :smile1:

פורסם

הזכרתם אותי פה ,אבל אני חוסך ובקושי מבזבז משהו

האנשים בתוכנית כניראה שורפים את הכל

אני החודש הזה "שרפתי" בערך 100 שקל

פעם אחת על לחם שום והיתר החשבון הסלולרי הקבוע

אני גם עובד קבוע ומחפש עבודה נוספת ,לא מרוויח מספיק ,אבל לפחות מנסה למצוא עוד עבודות

האנשים בתוכנית סתם בטלנים שחולמים על ירושה

אז נכון אני אולי עדין מטורלל ,אבל אל תשוו אותי לבטלנים בתוכנית

לי פשוט מחירי הדירות קפצו וניתקעתי

פורסם
  • מחבר

מסכים. נראה שאתה באמת קורע את התחת וחי בסגפנות בשביל לחסוך, מלבד העובדה שאתה גר עם אמא אתה ככל הנראה לא עצלן ובטלן כמו האנשים האלה. (בלי ציניות)

פורסם

סכום העתק הזה (קצת מעל 4,100 ש"ח בחודש) יכול לספק לך חיים בדירה משל עצמך או עם שותפים - כולל כל הוצאות המחיה שפירטת (אוכל, חשמל, רכב וכו'). אז למה שלא תעבור לחיים עצמאיים במקום להמשיך לגור עם ההורים?

עכשיו כשביטלנו את התירוץ של הכסף, מה התירוץ הפעם?

לא הבנתי איך מימון לימודים אקדמאיים קשורים לנושא הדירה, ואם כבר אז להיפך. הגיוני שאם תגור לבד ההורים יעזרו במימון הלימודים. או להיפך, הגיוני שאם תשלם על הלימודים אז ההורים יעזרו במימון המחיה. אבל לא הבנתי מה הקשר בין זה שהם משלמים לך על הלימודים ובין זה שאתה גר בבית.

*אני גר עם שותפות* כבר תקופה די ארוכה עם פחות נוחיות ויותר הוצאות.

הקשר הוא בין הלימודים לכסף שאני מביא להם. למען הסר ספק אם הייתי יכול להביא להם עכשיו כל שנה 50K הייתי עושה זאת ולמרות שאני לא גר איתם..

פורסם

הבעיה (וכך גם היא מוצגת בתוכנית) היא לא עצם המגורים עם ההורים, אלא המגורים בתוך דירתם של ההורים כפרזיט שעושק ומתעלק עליהם.

אני מסכים עם חלק מהאמירות שם:

אין כזה דבר "החיים האמיתיים". אין ספר שבו כתוב איך צריך לחיות. אם למישהו טוב לגור עם אמא שלו, לבריאות. אבל זה לגיטימי כל הוא פשוט גר שם פיזית, כבן אדם מבוגר ועצמאי (וזה שאמא שלך מכינה לך אוכל לא אומר שאתה לא עצמאי) ולא כילד בן 6.

פורסם

ראיתי את התוכנית יחד עם אמא שלי, זה זעזע את שנינו די עמוק שיש מקרים כאלו... גם מצד ההורים שדרדרו את הילד (זה חינוך אנשים, לא יותר ולא פחות) וה"ילדים" שפשוט לא התבגרו מעולם

אני גר עכשיו עם אמא שלי מסיבות כלכליות (סטודנט = חיסכון בשכ"ד ) בפעם הראשונה מזה 23 שנים, גר אצלה סה"כ שנה פשוט כי המיקום והתנאי מחיה (גודל החדר במ"ר, לא שרות "הכל כלול" כמו במפונקים) טובים יותר מהמקום הקודם.

אני עושה חלק מהמטלות בבית (אמא שלי פשוט לא מרשה לי להתקרב למטבח ומכונת כביסה, מבחינתה זה הרג ובל יעבור)

מתוך החשבונות החשמל והתקשורת (טריפל הוט) יוצאים מהכיס שלי

קניות אנחנו מתחלקים (כשהיא יוצאת לקניות היא משלמת כשהיא שולחת אותי אני משלם)

בקיצור חיים יותר כשותפים לדירה מאשר אם ובן

אצלי מעולם לא הייתה המחשבה לגור עם האמא יותר ממה שאני צריך אבל המושג של להשכיר דירה מוגדר אצלי כמשהו שאני לא מסוגל לעשות, החינוך הכלכלי שלי לא יאפשר את זה

לשלם על דירה X כסף (ובמרכז זה הון לדוגמא) ובפועל הדירה לא שייכת ולעולם לא תהיה שייכת לך... נטו בזבוז כסף

אני רואה את עצמי נשאר פיזית בבית של אמא שלי עד שאני אגיע למצב כלכלי סביר אחרי הלימודים שיאפשר קניית דירה באופן עצמאי (לא קל ביימינו אבל אני גר בצפון ולא מתכנן לזוז מפה, מחירים נורמליים עוד) כי להשכיר זה לזרוק כסף לפח.

למדתי טוב טוב מחברים שלי שעזבו למרכז ועובדים בעבודות טובות יחסית... אם אתה מרוויח 8 ומוציא 4 על דירה... לא הרווחת כלום בסוף

פורסם

עם ילדים כאלה, אני הייתי מחכה איזה יום שיצאו מהבית, ומחליף את כל המנעולים בבית ...

מזה הדברים האלה ?!

אני מגיל 14 עבדתי ועזרתי בבית כלכלית, לראות את כל הזוהמה הזאת מהצד ... הייתי זורק אותם במדבר עם סכין וחצי ליטר מים, שישרדו שם שבוע לבד בעצמם.

כל הדור האחרון הוא גועל נפש, והוא מייצר ילדים ומגדל אותם על אותם הערכים שהוא גדל, ואז מתפלאים למה העולם נראה כמו שהוא נראה ...

מישהו פה כתב שאלימות זה לא הפיתרון.

תסלח לי, כמו שאני קיבלתי כמה הצלפות מכל הלב כשהייתי קטן, וגם כשאני עכשיו מסתכל על זה לאחור, הגיע לי על מה שעשיתי, אבל היום כל ה"יפות נפש" הזאת וכל החרטה הזה של הגנה של הילד ושהילד יכול לתבוע את ההורים שלו ?

תגדל את הילדים שלך כמו שצריך, ולא תצטרך להרים עליהם יד.

כאפה מכוונת זה לא אלימות, ולא יקרה שום דבר אם הבן שלי יקבל אחת, אף אחד לא אמר לך לשבור לבן שלך את היד כי הוא לקח משהו בלי רשות.

אבל דור של פאראזיטים וטפילים שכאלה ... כיתת ירי, בלי לחשוב פעמיים.

אני לא מבין איך ההורים מגיעים למצב הזה, ואיך הם גודלו כדי לגדל כאלה עלוקות...

עריכה קטנה אחרי שראיתי את מה שיאן כתב:

מגיל 18 אני משלם חשבונות בבית, וכיום המצב הוא שחצי מהחשבונות של אמא שלי אני משלם, כשאני כבר מחוץ לבית שנתיים.

כל אחד יכול להסתדר לבד, שלא יספרו סיפורים על חיים אמיתיים או לא, בשלב מסויים כל אחד צריך להתבגר נפשית, ולצאת לחיים עצמאים, שבהם האמא לא עושה פדיקור ... הקטע הזה בכלל היה כל כך משפיל לאמא שלו, אני בכלל לא מבין איך היא הסכימה שיצלמו את זה.

מעניין אם הוא גם קורא לה לשירותים שתנגב לו את התחת כשיש לו יציאה מתפרצת ...

פורסם

מישהו פה כתב שאלימות זה לא הפיתרון.

תסלח לי, כמו שאני קיבלתי כמה הצלפות מכל הלב כשהייתי קטן, וגם כשאני עכשיו מסתכל על זה לאחור, הגיע לי על מה שעשיתי, אבל היום כל ה"יפות נפש" הזאת וכל החרטה הזה של הגנה של הילד ושהילד יכול לתבוע את ההורים שלו ?

תגדל את הילדים שלך כמו שצריך, ולא תצטרך להרים עליהם יד.

מסכים עם כל מילה, חינוך "פיזי" אולי נראה היום מיותר אבל הוא עובד מעולה ואני מכיר כמה וכמה ילדים (סטודנט על מלגות, עובד עם נוער) שמכה הגונה הייתה מסדרת אותם יותר מהניסיון של ההורים שלהם לדבר איתם (מהצד זה נראה מבזה להורה)

במקרה שלי מעולם לא הרימו עלי יד בבית, אבל החינוך גורם לי להיות רגיש לכל טון כשאמא שלי מדברת, במקרה שלה זה לא צעקות... היא עוברת לטון שקט יותר, אז אני מבין שעשיתי משהו שלא הייתי אמור לעשות (כל ילד רוסי מכיר את הטון הזה... )

שבהם האמא לא עושה פדיקור ...

מודה באשמה... אמא שלי עושה לי פעם בחודש פדיקור ומיישרת לי את הגב לפי הצורך (פריקת גב מקצועית)

כשזה אחד המקצועות שלה (תעודה והכל...) אין סיבה שאני אפנה למישהו אחר שיעשה את זה כמו שצריך כשיש איש מקצוע בבית... פשוט במקרה שלי זה אמא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים