עבור לתוכן

דיון על הסדרה מפונקים

Featured Replies

פורסם

במציאות של ימינו אין ברירה וחייבים לגור עם ההורים מספר שנים. אני מכיר זוגות נשואים שגרו אצל הורים 3-4 שנים כי זו הייתה הדרך היחידה לחסוך מספיק כסף לדירה. אבל אותם ילדים פשוט פרזיטים. אם הם היו עובדים מסביב לשעון ניחא. אבל הם לא עושים כלום.

• תגובות 94
  • צפיות 7.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

עזוב את זה שהם לא עובדים, הם אפילו לא עוזרים במטלות של הבית הם חיים בבית כאילו הם איזה ילד ביסודי.

פורסם

^

40 ק"ג עודפים וילדה.

לדעתי אין שום דבר רע בלגור עם ההורים בגיל מבוגר, כל עוד שבשלב מסוים אתה הופך למקור פרנסה ולא לנטל.

אני אישית עברתי לגור לבד בגיל 24 (פעם ראשונה שעזבתי בגיל 22 אך חזרתי לאחר כמה חודשים)אחרי שאמא שלי התנהגה בצורה הכי ילדותית שאפשר כאשר הבאתי סטוץ הביתה. אם בסידרה מדובר על ילדים שלא התבגרו, אצלי מדובר על אמא שלא התבגרה וחושבת שהבן שלה הוא לעולם ילד בן ארבע.

לא כלכך צפיתי בפרק אבל לדעתי שלגבר עם הצחוק המוזר והוא ספר אני חושב יש בעיה שכלית כלשהי, מן פיגור קל.

גם ההוא עם הקעקועים בן ה-38 קצת מוזכר כזה ולא טבעי.

הבחורה סתם חיה באשליות, יש הרבה כמוה. אין מה לעשות הבחורות האיכותיות מתחתנות בגילאים צעירים ואלה שנשארות הן לרוב לא הכי מבריקות, לא הכי יפות ועם בעיות אישיות (גם בשורוק וגם בחולם) מה שלא מונע ממן לשאוף לגבר המושלם

גם האמהות שלהם לא מי יודע מה התבגרו.

זה עם הצחוק המפגר שעובד במספרה של אחותו, אמא שלו ישנה על הספה בסלון כדי שהוא ישן במיטה בחדר.

אם הבן שלי יגור אצלי בגיל 30, אני אוותר על המיטה שלי בשבילו? מצדי שישן על השיש במטבח. זה מספיק שאני נותן לו 4 קירות.

ובטח שלא יקבל ארוחת בוקר 5 כוכבים למיטה.

אנחנו מסתכלים על החבר'ה האלה, אבל הבעיה התחילה בהורים שלהם שממשיכים להתייחס אליהם כאל ילדים קטנים ופגיעים שצריך לעטוף בחום ואהבה.

פורסם

הורים מטומטמים מקנים ערכים מטומטמים.

פורסם

גם האמהות שלהם לא מי יודע מה התבגרו.

.

שמע אני לא אכנס עכשיו לחיי הסקס שלי, אבל אתה באמת שלא רוצה לדעת איך אמא קיבלה את המקרה, זו לא הייתה פעם ראשונה וזה הצטבר והצטבר ואחרי המקרה לקח לי בדיוק יומיים למצוא דירה ועוד כמה שבועות בשביל לעבור אליה בפועל.בסידרה הזאת הילדים יכלו לפחות להזדיין בשקט.

יש לנו בית ענקי וממש רציתי לגור ביחד בגלל הההוצאות של השכרת דירה. אני אגב לא הייתי משלם כמובן על אוכל ועל חשבונות בבית של ההורים אך הייתי מעביר כל סוף שנה סכום סמלי של 50K. אף אחד כמובן לא ספר לי הוצאות ואני יותר מבטוח שעליתי להורים יותר אבל זה גם היה משהו לדעתי.

עזוב את זה שהם לא עובדים, הם אפילו לא עוזרים במטלות של הבית הם חיים בבית כאילו הם איזה ילד ביסודי.

מה יסודי תגיד לי, מה? אני התחלתי להוציא אשפה בגיל שהרשו לי לצאת לבד מהבית, מטלות הבית בחטיבת ביניים כבר עשיתי הכל. אם הייתי מבקש רבע מהדברים שהם מבקשים הייתי חוטף כפכופים במקרה הטוב וחגורה במקרה הרע ולדעתי זה מה שחסר להם, איזה חגורה טובה ככה, כמה הצלפות, כמה כפכופים ויאללה הדלת פתוחה והחיים יפים.

פורסם
  • מחבר

^אתה לא מייצג את הכלל. ביסודי חוץ מכמה פעמים ששטפתי בהם כלים לא זכור לי שעשיתי מטלות בבית, כמובן שאם היו דורשים ממני לעשות כן הייתי נעתר בשמחה.

לא יודע מה הם בדיוק צריכים אבל אני נגד הדברים שאתה אומר. כנראה שבמצבם צריך להגיד להם ללכת מהבית תוך X זמן. (בן אדם שנמצא תחת Stress קיומי אני מאמין שיצליח להסתדר ולדאוג לעצמו בחיים)

אני לא חושב שצריך להרביץ להם, אלימות לא פותרת בעיות. ואני מאוד מקווה שאותך לא חינכו באמצעים אלימים.

פורסם

במקרה שלהם הם כן צריכים לחטוף בשביל להכניס דברים לפרופורציות. אמא זה לא משרתת ובמקרה שלהם זה אפילו יותר גרוע ממשרתת.

דווקא אני רואה את עצמי לא מיוחד יותר מדי, אני מכיר אנשים שגרו לבד בגיל 17, אומנם את זה לא הייתי מסוגל אבל מטלות בית זה עניין של מה בכך.

בנוגע לאלימות בטח שהרביצו כשצריך, אין שום דבר רע בחגורה לתחת או כפכף כאשר הילד מתפרע/ לא מקשיב/ עושה דווקא.

ברור שלא להרביץ עד כדי מצב של שברים או במקומות כואבים במיוחד או להפוך את זה לדבר שבשגרה אבל זה נראה לך טבעי שילד אומר לאמא תעשי ככה או שאני קורא למשטרה?

העניין באלימות הוא לא העונש עצמו אלא הפחד ממנו, הרביצו לי פעמיים עם חגורה סה"כל ובמרווחים ענקיים בין פעם לפעם וזה שירת את המטרה

פורסם

הייתי מעביר כל סוף שנה סכום סמלי של 50K.

מה? איך מעל 4,000 ש"ח בחודש (לאדם בודד) נחשב אצלך סכום "סמלי"?

פורסם

זה בדראכמות יווניות, זה לא יותר מדי.

פורסם

אולי הוא חישב כאן גם עלות שכר דירה אלטרנטיבי. למשל השכרת החלל בו הוא חי כיחידת דיור או התועלת מאי נוכחותו בבית.

פורסם

מה? איך מעל 4,000 ש"ח בחודש (לאדם בודד) נחשב אצלך סכום "סמלי"?

ידעתי שזה יגיע מתישהו.

אוכל, מים, חשמל, שני חדרי שינה שלי פלוס חדר עבודה פלוס מקלחת ושירותים פרטיים, רכב (רק בערבים ובסופ"שים) + ביטוח, לימודים אקדמאיים, ספרים וסלולרי מאמין שמסתכם בהרבה יותר מ-50K בשנה..

פורסם

אגב גם לא יכלתי להפריש כל חודש מהמשכורת שלי לכן לדחוף להורים 50K סוף שנה היה פשוט הרבה יותר.

הסכום ה"סמלי" הזה היווה לי 40-60% מהמשכורת ונשאר לי מעל ומעבר כסף לבזבז על שטויות באיביי ולחסוך (לפעמים)

פורסם

אז ברגע שעזבת ההורים הפסיקו לשלם לך גם שכר לימוד וטלפון?

מה שכן, נשמע שחיית בערך בדירה משלך אצל ההורים. או שכמו שכתבתי מעלה מדובר היה על יחידת דיור שהם יכלו להשכיר ברגע שעזבת.

פורסם

אגב גם לא יכלתי להפריש כל חודש מהמשכורת שלי לכן לדחוף להורים 50K סוף שנה היה פשוט הרבה יותר.

הסכום ה"סמלי" הזה היווה לי 40-60% מהמשכורת ונשאר לי מעל ומעבר כסף לבזבז על שטויות באיביי ולחסוך (לפעמים)

איך שאני רואה את זה, הסיבה העיקרית ללהשאר אצל ההורים מעבר לגיל מסויים היא היכולת לחסוך סכומים משמעותיים של כסף על מנת להתחיל את החיים בעמדה טיפה יותר נוחה שתבטיח עתיד כלכלי איתן יותר. אם שילמת להורים סכומים גדולים יחסית של כסף מצד אחד, ומצד שני לא ממש חסכת, זה נשמע כמו סתם בזבוז של זמן. אני משוכנע שההורים שלך היו מעדיפים שתשאיר אצלך את הכסף ואחרי שנתיים תקח משכנתא/תשכור דירה משלך ותתחיל לחיות את החיים שלך בלי להתעלק להם על הבית, האוטו, הזוגיות ובאופן כללי על החיים. אני בטוח שהם מאוד אוהבים אותך ועל פניו רוצים שתישאר, אבל איפשהו זה כאילו אתה פשוט שוכר אצלם דירה וצועד במקום..

פורסם

מעניין אותי איך כבר בצבא הם לא למדו להסתדר לבד, הזה ש'קל"ב' זה בטוח עובד רס"ר, פקיד או בעל קב"א\דפ"ר נמוך מדי מכדי להתגייס אז הוא כבר מקרה אבוד.

הרבה אנשים אצלנו חטפו שוק שצריך לשטוף כלים לבד, לסדר את החדר (גם כשאין מסדר), לתחזק, להכין אוכל ולכבס - אבל תוך שבועיים שלוש הם הסתדרו וכל אחד דואג לעצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים