עבור לתוכן

מכונה לאייס קפה.

Featured Replies

פורסם

אישית לא מכיר את הרשת אבל 20 ש"ח לאייס קפה?

זו לא גניבה אלא גזילה לאור יום.

• תגובות 63
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה לא כ"כ קשור לדיון הזה אבל הזכרת לי משחק מילים שיצרתי.

בכיכר העצמאות בנתניה יש דוכן שווארמה שנקרא "אצל קלוד" אני מכנה אותו "אצל שוד".

לא ראיתי שום דבר מיוחד בקפה-נטו הזה חוץ ממחירים גבוהים. אולי בגלל שאני לא כזה מתלהב מבתי קפה.

בגלל המחירים אני מעדיף לאכול בבית. לדוג' סנדביץ' סלמון בארומה עולה כ-30 ש"ח אם לא יותר; באיזור ה- 30 ש"ח אפשר לקנות את כל הרכיבים הדרושים להכנת 4-5 סנדביצ'ים.

פורסם

ניסיתי להכין ויצא על הפנים. הייתי חייב להוסיף מים שהרסו את המרקם אחרת הקרח היה מסרב להכתש.

אין אפס בלי בלנדר ייעודי לכתישת קרח חבל על הזמן.

אולי תנסה לכתוש את הקרח בהתחלה עם מעט מים ואז להכניס לפריזר, להוציא ולהמשיך בכתישה

בקיצור כמו מכונת ברד, ריסוק תוך כדי הקפאה.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לנסות, נראה לי שזה לא שווה את הטרחה.

פורסם

נכון

פורסם

זה לא כ"כ קשור לדיון הזה אבל הזכרת לי משחק מילים שיצרתי.

בכיכר העצמאות בנתניה יש דוכן שווארמה שנקרא "אצל קלוד" אני מכנה אותו "אצל שוד".

לא ראיתי שום דבר מיוחד בקפה-נטו הזה חוץ ממחירים גבוהים. אולי בגלל שאני לא כזה מתלהב מבתי קפה.

בגלל המחירים אני מעדיף לאכול בבית. לדוג' סנדביץ' סלמון בארומה עולה כ-30 ש"ח אם לא יותר; באיזור ה- 30 ש"ח אפשר לקנות את כל הרכיבים הדרושים להכנת 4-5 סנדביצ'ים.

סנדביצ'ים זה מכה בכל מקום. בסופו של דבר אפילו את הסנדביצ'ים הכי מפוארים ניתן להכין בקלות בבית ובעשירית המחיר.

הסנדוו'יץ הכי פשוט של שתי פרוסות לחם, גבינה, מלפפון, חסה ועגבניה עולה 8-10 ש"ח. בעשרים-שלושים ש"ח אתה קונה את המצרכים להכנה של עשרה כריכים עם שאריות..

פורסם

כן אבל יותר כיף לאכול כשמישהו אחר מכין את האוכל.

פורסם

למה ציפיתם?

תמיד זה ככה, אין מקום שאתה מחשב כזה זה עולה לך וכמה זה עולה לחנות ויצא מצב שלך זה עולה יותר.

פורסם

הבעיה היא שהם לא מכניסים למשוואה כל מיני דברים שנראים להם טריוויאלים - עלות העמל של העובד, מיזוג האוויר במסעדה, ההשקעה בבנייה, עיצוב והשכרת המקום. אם כל בית קפה יגיש סנדוויצ'ים במחיר עלות לא יהיה לכם מאיפה לקחת השראה ולהכין בבית.

פורסם

הבעיה גם שאנחנו מוגבלים מראש בגלל בעיות כשרות שלא מאפשרות קומבינה זולה וטעימה שמבוססת על נקניק וגבינה ואז לחלופין מכניסים אותנו לקומבינות יקרות של דגים או גבינות עיזים והמחיר מטפס.

פורסם

למה ציפיתם?

תמיד זה ככה, אין מקום שאתה מחשב כזה זה עולה לך וכמה זה עולה לחנות ויצא מצב שלך זה עולה יותר.

יש מחיר ויש מחיר.

10-15 ש"ח לאייס קפה שאתה לא יכול להכין בבית זה הגיוני.

25-30 ש"ח לשווארמה שאתה לא יכול להכין בבית זה הגיוני.

20-30 לפוטומקי פשוט כאשר אתה צריך שלושה- ארבעה רולים בשביל לשבוע מזה, זה לא הגיוני.

10-30 ש"ח לסנדוויץ שפשטות ההכנה שלו מאפשרת לכל אדם להכין לעצמו סנדוויץ' זה לא הגיוני.

פורסם

בדיוק מהסיבה הזאת אין שוטרים בבתי קפה שמצמידים לאנשים אקדח ולרקה ומכריחים אותם לקנות. לא טוב לך המחיר? אתה משוכנע שתוכל להכין בבית בזול יותר ולא בטרחה משמעותית(לרוב אתה טועה)? אתה חושב שתוכל להכין אפילו יותר טעים?? תעשה לבד. מדובר פה בהיצע וביקוש. אם אנשים לא היו מוכנים להשקיע 30 שקל בסנדוויץ שהם לא יכולים להין בבית, אז הסנדויצים היו משמעותית יותר זולים.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין חושב שזה גניבה ואני מודע לזה שמדובר בעסק שאמור להיות כלכלי.

במקום לקטר על המצב הזה אני פשוט לא קונה בחוץ יותר מפעם-פעמיים בחודש. גם לעבודה אני מביא אוכל מהבית.

פורסם

בדיוק מהסיבה הזאת אין שוטרים בבתי קפה שמצמידים לאנשים אקדח ולרקה ומכריחים אותם לקנות. לא טוב לך המחיר? אתה משוכנע שתוכל להכין בבית בזול יותר ולא בטרחה משמעותית(לרוב אתה טועה)? אתה חושב שתוכל להכין אפילו יותר טעים?? תעשה לבד. מדובר פה בהיצע וביקוש. אם אנשים לא היו מוכנים להשקיע 30 שקל בסנדוויץ שהם לא יכולים להין בבית, אז הסנדויצים היו משמעותית יותר זולים.

מישהו מקטר? מישהו קונה?

אני מבזבז, אולי, 200 ש"ח על אוכל בחוץ בחודש וגם בעיקר כאשר אני כל היום בחוץ (מצטער אבל אינני מסוגל לאכול כל יום רק סנדוויצ'ים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים