עבור לתוכן

מיסוי על עבודה עבור חברה ללא סניף בארץ

Featured Replies

פורסם

יש חברה שיושבת בארהב ששוקלת להעסיק אותי.

זו עבודה מהבית. אבל הם טוענים שיש איזה קטע מוזר במיסוי בארץ שהם יצתרכו לשלם מס לא לפי המשכורת שלי אלא לפי הרווח שהם יעשו מהעבודה שלי.האם מישהו יודע איך הולך המיסוי אם אני עובד מול חברה מחו"ל ללא נציגות בארץ?

האם אני יכול והאם זה משתלם לפתוח חברה בע"מ עבור זה ולהוציא להם חשבוניות?

פורסם

ממה שזכור לי משיעורי המיסים, אתה חייב בדיווח ותשלום מס עבור ההכנסה הזו. אני לא מכיר משהו בחוק שאומר את מה שאמרו לך...אבל קטונתי, באמת כדאי שתתיעץ עם רואה חשבון

פורסם

מהה?

גם משיעורי המיסוי, אבל גם מהגיון בריא אין שום הגיון במה שהם אמרו לך.

ראשית, עובדים בארץ משלמים 3 מיסים על עבודה: מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות. את שלושתם המועסק=העובד משלהם והם גזורים מהכנסתו [כולל הכנסות והטבות שאינם במסגרת השכר הבסיסי כדמי נסיעה, החזקת רכב, תשלום עבור הטבות שונות השוות כסף שמקבל מהמעסיק כגון רכב צמוד, מתנות וכיוב] כל זהוללא שום קשר לרווחים אותם מרוויח על גבו המעסיק.

מעבר לכך על המעסיק לשלם מס על העובדים שלו. כיום זה מסתכם רק בביטוח לאומי.

יש כמובן תשלומים נוספים שעל המעסיק מתוקף חוק להפריש לעובד אבל אין מדובר במיסים.

חשוב על זה לרגע, אתה באמת סבור שעובדים בארץ משלמים מס הכנסה לפי הרווח שהמעסיק שלהם עושה עליהם ולא לפי ההכנסות שלהם? אפילו אם המדינה היתה מעוניינת בכך רק החישוב של העניין היה מסובך מידי ופותח פתח למיני שקרים ורמאויות.

באשר לסוגיה אם שווה לך לפתוח למען כך חברה בע"מ

סביר מאוד להניח שמקרה זה התשובה תהה שלילית. אגב גם סביר להניח שלא ממש יהיה לך כדאי להיות עוסק מורשה - מה שאם כבר כנראה יהיה כדאי יותר.

הכל כמובן תלוי בתנאים שיוצעו לך באופציות השונות - שכיר או עצמאי\חברה שמוציא חשבוניות. בכל מקרה ברגע שתמשוך הכנסה תצטרך לשלם מיסים לפי מדרגות המס בארץ. אם תהה עוסק מורשה או חברה ייתווספו לכך סיבוכים והוצאות נוספות ובחלק מהמקרים (עוסק מורשה=עצמאי) גם הפסד זכויות מסויימות שיש לשכירים בישראל.

באשר למיסוי, לפי ידיעתי, אם אתה עובד בחברה זרה אבל גר בישראל אתה מחוייב במיסים כמו כל אזרח ישראלי וזאת ללא קשר םמקום ישיבת החברה והאם יש לה נציגות בארץ.

*שווה לבדוק את הפרטים המדוייקים מול רואה חשבון.

פורסם
  • מחבר

מדובר על המס שהם צריכים לשלם.

פורסם

יכול להיות שיותר פשוט לעבוד מולם על בסיס חשבוניות? ואז אתה רק צריך לשלם את המסים שלך? יכול להיות שזה יוכל לתת להם אפשרות להעניק לך ישירות יותר כסף.

חוץ מזה, נראה לי שהכי טוב שתתייעץ עם רו"ח. זה קשור לסטטוס של העסקה ולסטטוס האישי שלך. פגישה עם רואה חשבון יכולה להיות גם 200 שקל. זה לא צריך להיות משהו בשמיים.

פורסם

שיטת המיסוי בישראל היא משולבת

גם פרסונלית וגם טריטוריאלית

אתה חייב במס בגלל שאתה תושב ישראל לא משנה איפה אתה עובד

ובכל מקרה כל עבודה שנעשתה בישראל חייבת במס, גם אם אתה לא תושב ישראל.

פורסם

קיים פטור ממעמ עד 72000 בשנה , בעוסק פטור ..

תתאם פגישה עם רואה חשבון , אולי עדיף לך להיות עוסק

צודק /\ תיקנתי

פורסם

לא על מס הכנסה, על מע"מ

פורסם

לא גובים מע"מ על מתן שירות לתושב חוץ.

אתה תצטרך לפתוח עוסק מורשה ולהנפיק חשבוניות לחברה הזרה. שים לב שיהיו לך עלויות כמו הגשת דו"ח שנתי למס הכנסה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים. גיליתי כל מה שהייתי צריך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים