עבור לתוכן

המלצה לכרטיס מסך חדש עד 1600-1700

Featured Replies

פורסם

מעניין, הם בדקו אך ורק משחק אחד ויחיד בו גם ככה ל-7950 יש יתרון.

מטרת הכתבה היתה לבחון, את השפעת הצורך בכמות רבה של זכרון ובכמות רבה של טרנזאקציות מול זכרון (רוחב פס)

על הטופולוגיה של כל אחד מן הכרטיסים בשוק. התובנה של אנשי המקצוע קיבלה אישוש הפעם בבדיקת שטח.

המשמעות: מי שמהמר על כרטיסים להם רוחב פס זכרון איטי/בעייתי/גבולי, כמו גם עם כמות זכרון קטנה מדי,

יתקל בבעיה כאשר התנאים והדרישות יעלו.

קניה כיום של כרטיסים גבוליים שנבדקו על אפליקציות שאינן דורשות יותר מדי או נבדקו בחוסר חוכמה תחת קונפיגורציה

המציגה רק עומס חלקי, איננה מדמה את שיקרה בשנה שנתיים הקרובות.

מה שמאד יפה וגם נבדק שם, הינה הפרכה רבתי לטענה שכרטיסי 660 שקטים יותר או צורכים פחות חשמל מהחלופות של AMD.

נמצא אפילו שכרטיסי AMD הציגו יחס רעש להספק ביצוע ויחס צריכת חשמל להספק ביצוע עדיפים על הפתרון של nvidia והנני מודה

שזה הפתיע אפילו אותי. זה מה שקורה כאשר עושים בדיקה יותר רצינית ולא שטחית.

נ.ב

קרא את הטוקבקים לכתבה, מעניין מאד הממצאים הנוספים שעולים שם. כמו למשל שכמות רבה מאתרי האינטרנט בחנו בשעתו

את 660Ti מול החלופות של AMD, כאשר הדריברים של AMD היו ישנים ולא כללו את העדכונים האחרונים, בעוד שמ nvidia הם

טרחו להצטייד בגרסא האחרונה. נטען שם כי החל מגרסה 12.7 חל שיפור משמעותי בדרייברים של AMD וההתעלמות מכך

בכמות כה רבה של אתרים עושה רושם של חוסר תמימות.

אני בהתאם מציע לאתר HWZONE להרים את הכפפה ולבצע מבחן השוואתי 660TI מומהר מול 7950 מומהר, תחת מספר רב

של כותרים, ותחת הגדרות כבדות מאד - למעשה מקסימליות של גראפיקה, לרבות הפעלת AA ברמה מכובדת כפול 8.

המטרה להגיע למצב של צריכת 2GB זכרון או יותר, האמור ישפוך אור לא מבוטל על הנושא.

• תגובות 44
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

היי,הצצתי בTMS וראיתי שהGTX660 נמכר ב1200 ש"ח,מביקורות ברשת ניראה שהוא מביא פריימים בודדים מתחת ל7950\660TI ויש לו יכולות OC נחמדה ואפשר בקלות להדביק את ה660 TI,הכרטיס שווה קנייה?

כמו שזה נראה,מבחינת ביצועים,הוא דיי זהה ל7870 עם יתרון קל ל660 ומחיר זול יותר(1200 לגרסאת הwindforce המומהרת).

אשמח לחוות דעת כל הכרטיס.

פורסם

אני בהתאם מציע לאתר HWZONE להרים את הכפפה ולבצע מבחן השוואתי 660TI מומהר מול 7950 מומהר, תחת מספר רב

של כותרים, ותחת הגדרות כבדות מאד - למעשה מקסימליות של גראפיקה, לרבות הפעלת AA ברמה מכובדת כפול 8.

המטרה להגיע למצב של צריכת 2GB זכרון או יותר, האמור ישפוך אור לא מבוטל על הנושא.

מצטער שאני ישיר, אבל לפי דעתי צריך להיות לא לפחות מאשר אידיוט על מנת להחשיב MSAA X8 כאופציה ריאלית למבחן. מטרה של מבחני ביצועים הינה להראות בצורה הטובה ביותר מצבים בהם נתקל הגיימר בשימוש יומיומי.

כשזה מגיע לפילטרים, נכון להיום עם רזולוציה סטנדרטית גבוהה בהרבה מפעם במסכים, עם משחקים כבדים יחסית ומנועים רבים אשר אינם תומכים כלל ב-MSAA X8, אינני מחשיב את כאופציה ריאלית.

מצד שני, דברים כמו Adaptive Vsync לדוגמא נחשבים לכלי מפתח חשובים להחריד, בעיקר לאלו החוששים והנפגעים מתופעת ה-micro stuttering.

על פי דעתך SLI וCFX הן אחיזת עיניים וגימיק בלבד ואני מבין מאיפה הטענות הללו באות, Adaptive Vsync רותם את הכח הגרפי הטמון במערך SLI ומשכתב אותו בצורה נקיה, נעימה לעין ובביצועים ללא פשרות. אם משהו צריך להיות מכוסה, בהחלט תכונות תוכנתיות לשיפור תקלות ולא MSAA במכפלה חזירית.

פורסם

מטרת השמוש ב- MSAAx8 הינה לבדוק, מה יקרה עם האפליקציות של יום המחר (אלו שיצאו ב- 2013/14) בכך

שהיא "מסמלצת" בדרך עקיפה דרישות גבוהות על תעבורת רוחב פס הזכרון כמו גם על נפח הזכרון הנצרך.

*המטרה בהחלט לא היתה "לבדוק פרטנית" יכולות msaa.

הראציונאל הינו לתת לכרטיס להתמודד במגרש המשחקים שהוא אמור לפגוש (מבחינת עומס עבודה) אוטוטו בשנה הבאה.

בדיקת הכרטיס עם האפליקציות של "יום האתמול" כפי שמרבית האתרים בדר"כ מבצעים - פשוט כי אין ממש דרך אחרת,

איננה מספקת תמונה שלמה שעימה ניתן לבצע בחירה מושכלת כיום.

כשאנו רוכשים מוצר בזירה שבה הדירושת עולות משנה לשנה, היינו מעוניין לדעת הכיצד המוצר יתמודד לא רק עם מה שיש היום בשוק,

אלא כיצד הוא יתמודד עם האתגרים העתידיים. בהעדר האתגרים הללו זמינים היום (האפליקציות טרם נכתבו והופצו מטבע הדברים)

נבקש לסמלץ את העומסים הצפויים כבר עתה. השמוש ב- msaa x8 עושה בדיוק את זה ובאופן פשוט לישום ובדיקה.

פורסם
  • מחבר

עדיין לא קיבלתי תשובה נורמלית לשאלתי. ..

פורסם
  • מחבר

איך הGTX660?אני מדבר על גרסא מומהרת של GB שתקבל גם היא המהרה,הוא עולה 1200 בTMS.

או שעדיף כבר לקחת HD7850 ולהמהיר אותו?

אני ממש מבולבל ולא בטוח מה כדאי לקחת,האם להשקיע 1600-1700 בכרטיס יחיד או לחסוך 400 ש"ח ולקחת 660\7850.

פורסם

על פניו נראה, ש- 7850 מומהר הוא פחות או יותר שווה ערך ל- 660.

השניים גם עולים אותו הדבר פלוס מינוס.

פורסם
  • מחבר

7850 לא אמור להגיע לתוצאות טובות יותר בOC ולהגיע לאזור ה7950?אם כך ה660 שווה ערך ל7950,אתה מבלבל אותי לגמרי,ביקורות ברשת מראות כי ה660 מעט חלש יותר מה7870...

פורסם
  • מחבר

תודה,על איזה כרטיס אתה ממליץ?ההתלבטות בעקרון היא בין GTX660 וHD7850 אלא אם כן אפשר להביא עוד כרטיס בטווח המחירים האלה(אזור ה1200),הכרטיס יעבור OC(מקסימלי ככול האפשר)

פורסם

אם כך ה-7850 הוא הכרטיס בשבילך.

פורסם
  • מחבר

איך הוא לעומת ה5850?(גם בסטוק וגם בOC),כמו שזה ניראה בסטוק ההפרש הוא כ30%(קצת פחות כי ה5850 שלי מומהר),השאלה היא לכמה בערך אני יכול להגיע בהמהרה...

ועוד שאלה,איזה גרסא כדאי לבחור במידה ואני רוצה להגיע כמה שיותק רחוק בOC?

פורסם

עם OC הוא עוקף במעט את ה-7950 בסטוק:

perf_oc.gif

פורסם
  • מחבר

לפי הטבלה,ה570 דיי צמוד ל7950,מה אני מפספס פה?

בנוסף,איזה גרסא של 7850 כדאי לבחור?בשביל OC כמה שיותר גבוהה כמובן.

פורסם

אל תתייחס לטבלה האחרונה במיוחד, זה רק להמחיש את השיפור שה-7850 מקבל תחת OC.

הטבלה בודקת רק משחק אחד. הטבלה הקודמת משקפת שלל משחקים, מבחנים סינתטיים ורזולוציות שונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים