עבור לתוכן

אז מה השתנה בין פיירפוקס 3.6 לפיירפוקס 15.0 ?

Featured Replies

פורסם

מוזר. אני משתמש באותם התוספים כבר המון זמן והתופעות האלה חדשות יחסית (לא התחילו לאחרונה אבל החמירו לאחרונה עד לרמה של קריסות. זליגת זיכרון היתה מאז ומתמיד, לצערי).

צירפתי צילום של כל התוספים שלי.

• תגובות 35
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לך ל about:memory

פורסם

נסה לבטל את POCKET לכמה ימים.

פורסם

העמוד about:memory לא מציג לי כלום (מצורף צילום).

עריכה: ביטלתי את ה Pocket וגם הסרתי את ה Flash Plugin והתקנתי את הגרסה האחרונה מהאתר של אדובי.

אם הבעיה תחזור אני אעדכן. תודה על העזרה. :)

פורסם

בעיות הביצועים שאתם מתארים אינן תופעה שנובעת עקב שימוש בגרסאות חדישות של הדפדפן. בגרסאות החדשות של פיירפוקס מתוקנות בעיות אבטחה רבות שמשאירות בסיכון את כל משתמשי הגרסאות הישנות, ושיפורי הביצועים האחרונים גורמים לדפדפן להיות יציב ולנהל את הזיכרון שלו טוב יותר.

בעיות כפי שאתם מתארים נובעות לעתים קרובות כתוצאה משימוש ברכיבי צד שלישי בדפדפן. מוזילה עובדת מול יצרני הרחבות כדי להקטין את זליגת הזיכרון מהן (מיזם MemShrink), וגם מול יצרני תוספים חיצוניים דוגמת אדובי.

ספציפית לגבי פלאש, מדובר במוצר מאד בעייתי מבחינת יציבות וביצועים. הגרסאות החדשות למשל גורמות לבעיות יציבות כה חמורות שמוזילה נאלצו להוציא הודעה ולבקש מהמשתמשים בינתיים להשתמש בגרסה קודמת של פלאש, ובעיות הביצועים של פלאש הולכות ומחמירות ככל שיוצאות גרסאות חדישות יותר (מישהו זוכר את הימים בהם פלאש הייתה סביבה ליצירת אנימציות פשוטות ויכולות התכנות הסתכמו ב־5 פקודות אפשריות?). ישנם דיבורים על מימוש מחודש של נגן פלאש ב־JavaScript, ובמקביל רמיזות מצד אדובי על כוונתם לזנוח את פלאש ולהפוך את הסביבה שלהם לכזו שמוציאה תוצרים מבוססי HTML5, אבל עד שהחזונות הללו יתממשו, אפשר בעיקר להגביל את טעינת פלאש למקרים שהוא באמת נחוץ.

פורסם

פלאש הוא באמת נוראי. אני אנסה את פלאש בלוק ונראה עד כמה הוא עוזר.

בנוסף אני יכול להמליץ על איפוס הפרופיל שמתמלא בזבל עם הזמן, עם עדכוני גרסאות, הוספת והסרת תוספים וכו'. יש להכניס בשורת הכתובות את about:support ובצד ימין למעלה יש כפתור reset firefox. זה מוחק את הפרופיל הישן ויוצר פרופיל חדש ונקי ואליו הוא מעביר את הססמאות השמורות, עוגיות, סימניות והיסטורית גלישה (**זה כן מוחק את התוספים אז תשמרו רשימה)

אחרי שבוע שאני איפסתי את פיירפוקס שמתי לב שיש שיפור מסויים, השועל נתקע פחות ונראה שהוא צורך פחות משאבי מערכת (עכשיו לדוגמה פיירפוקס תופס לי 300 מגה זיכרון אחרי שהוא היה פתוח בערך יומיים עם ממוצע של 5 טאבים פתוחים לפחות בו זמנית)

פורסם

כן גם אצלי בפעמים האחרונות שבדקתי(כולל עכשיו) הFF תפס בסביבות ה300MB בלבד.

אבל אין לי שום פלאש פתוח או משהו שצורך במיוחד משאבים.

וגם יש לי NOSCRIPT וADBLOCK וBETTERPRIVACY שחוסמים המון אוכלי משאבים, אלמנטים מטרידים, ואוספי מידע מרושעים.

אווו אווו יש לי(עכשיו גיליתי) תוסף שנקרא MEMORY FOX שמישהו המליץ עליו בדיון על תוספים.

יכול להיות שזה עוזר לצמצם צריכת זיכרון.

פורסם

הביטול של POCKET לא עזר אז החזרתי אותו. ניסיתי גם את התוספים MEMORY FOX ו FLASHBLOCK אבל עדיין יש זליגת זיכרון וקריסות (הם רק מאיטים את הקצב של הזליגה, לא עוצרים אותה).

זה ממש מייאש. הדפדפן פתוח אצלי 10 דק' בערך עם שישיה טאבים "קלים" (בלי סרטונים ופלאשים ובלאגנים) והוא כבר לוקח 800 מגה וממשיך לטפס.

עוד רעיונות?

עריכה: אגב ראיתי ב UPDATE HISTORY של הדפדפן שהתקנתי מלכתחילה את גרסה 15, אז לא היו אצלי שדרוגים בכלל.

פורסם

תבטל את כל התוספים.

אם הזליגה הפסיקה אתה יודע שזה אחד מהם(או יותר), ואז תתחיל להפעיל אחד אחד.

יש מצב שהעתקת את התוספים מגירסה קודמת כדי לחסוך התקנה/הגדרה שלהם מחדש?

פורסם

הדבר היחיד שעשיתי כדי לחסוך זמן היה ייבוא של מועדפים ב SPEEDDAILS.

התחלתי לבדוק את מה שאמרת ובאמת בלי תוספים/פלאגינים/עיצובים הכל עובד בסדר :s07:

פורסם

ספציפית לגבי פלאש, מדובר במוצר מאד בעייתי מבחינת יציבות וביצועים. הגרסאות החדשות למשל גורמות לבעיות יציבות כה חמורות שמוזילה נאלצו להוציא הודעה ולבקש מהמשתמשים בינתיים להשתמש בגרסה קודמת של פלאש, ובעיות הביצועים של פלאש הולכות ומחמירות ככל שיוצאות גרסאות חדישות יותר

איזה גרסה מומלץ להתקין? ניסיתי להתקין את 10.3 וגם היא די בעייתית.

אני מוריד עכשיו את 10 כדי להפטר מה hardware acceleration שמוסיף עוד עץ למדורה (ולא, לכבות אותו לא באמת עוזר, רק בקצת)

פורסם

חולרע הגירסה החדשה של FF

כל פעם שאני בא להפעיל סרטון ביוטיוב , או אפילו פה דרך האתר או לא משנה מאיפה, כשהחלונית של היוטיוב מופיעה - כל הדפדפן נתקע !!!! :pissed: וצריך להקריס את הפלאש בשביל שישתחרר

מה יהיה עם זה כבר !

פורסם

חולרע הגירסה החדשה של FF

כל פעם שאני בא להפעיל סרטון ביוטיוב , או אפילו פה דרך האתר או לא משנה מאיפה, כשהחלונית של היוטיוב מופיעה - כל הדפדפן נתקע !!!! :pissed: וצריך להקריס את הפלאש בשביל שישתחרר

מה יהיה עם זה כבר !

אני חושב שזה דיי ברור שהבעיה היא בפלאש ולא בFF

פורסם

אני באופן קבוע עם 17-20 טאבים פתוחים ואני לא רואה שום צורך לכבות את המחשב\פיירפוקס. הוא לוקח בממוצע כ500-600 מגה זכרון.

פורסם

הבעיה הופיעה לי רק ב FF ולא בשום דפדפן אחר ..

אבל כשעשיתי את האיפוס הגדרות מה שכתוב למעלה ^^ ..המצב הסתדר פחות או יותר ..אבל עדיין בבדיקה ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים