עבור לתוכן

סיפור צרכני לסופ"ש ו/או - למה טוב לקנות באיביי

Featured Replies

פורסם

לפני כחודש הזמנתי כרטיס מודם סלולרי ללפטופ. מדובר על דגם דיי ישן שאמור לעשות את העבודה ונמכר באיביי באזור ה 17$ .

יומיים אחרי, קיבלתי אישור שהוא נשלח אלי וגם פידבק חיובי על העסקה. הכל טוב ויפה.

לפני יומיים, קיבלתי סוף סוף את הכרטיס. נראה משומש בצורה סבירה אבל זה לגמרי לא מפריע לי, אפילו שהוא תואר כחדש :

http://www.ebay.com/itm/Unlocked-Dell-5530-Eircsson-F3507G-GPS-HSDPA-WWAN-3G-MINI-PCI-E-Wireless-Card-/130716478968?pt=US_Internal_Network_Cards&hash=item1e6f4f2df8

לא אותו מוכר אבל בדיוק אותו תיאור "100% brand new and high quality"

התקנתי אותו במחשב ומערכת ההפעלה (פדורה לינוקס) שמגיעה עם דרייברים מתאימים מיד זיהתה אותו. בהתלהבות רבה מיקמתי כרטיס סים במקום הייעודי שלו (במחשבי דל, מתחת לבטריה) וניסיתי להתחבר לרשת , ללא הצלחה.

התחלתי לחפור מה יכולה להיות הבעיה תוך כדי שאני שולח פקודות AT למודם ישירות מטרמינל ומגלה שגיאה עם מספר, שמשמעותה שהמודם לא מזהה שקיים סים. התחלתי לשחק עם המיקום של הסים אבל ללא שינוי. בדקתי מגעים של הכבלים המתחברים מהכרטיס לאנטנה והכל נראה תקין ויושב טוב.

בשלב הזה, כבר הבנתי שאני דיי תקוע ואז נזכרתי שיש לי גם התקנה פועלת של וינדוז 7 שהגיעה עם המחשב, בדיסק קשיח אחר.

הרצתי וינדוז והתקנתי דרייברים . גם עכשיו, הכרטיס זוהה ישר והתקנת הדרייברים עברה בצורה חלקה. חוץ מהזיהוי של הסים, הפעם ה"מנהל תקשורת" הודיע לי (אפילו בעברית...) שאין סים .

יש לציין , שכל הנסיונות נעשו עם סים של הסלולרי שלי שמשוייך לרמי לוי והוא 100% תקין וכמובן לא נעול .

החלטתי אחר יום שלם של משחקים עם הכרטיס, מערכות הפעלה וגם עוד סים שגייסתי לצורך העניין (אבל ללא כל הבדל)

ליצור קשר עם המוכר באיביי ולהסביר שכנראה והכרטיס שהוא שלח לי תקול.

ביקשתי בהתחשב בזמן המשלוח הארוך שלקח לכרטיס להגיע אלי, לשלוח לי כרטיס אחר ואני אשלח את הכרטיס התקול בחזרה.

קיבלתי תשובה באנגלית מקולקלת שאולי גם כרטיס אחר לא יעבוד עם המחשב שלי. כאן כבר הגבתי שבעצם קיבלתי כרטיס משומש וישן בצורה ברורה עם כיתוב דהוי על הדגם וזה לא איך שתואר המוצר באיביי.

התגובה הבאה הייתה "סליחה" ובקשה לשלוח תמונות של הכרטיס , מה שמיד עשיתי.

היום בבוקר קיבלתי תגובה שמציעה לי לקבל החזר של 9$ מתוך ה 17 ששילמתי, ללא צורך לשלוח את הכרטיס בחזרה. סירבתי, בהסבר שאני לא רוצה החזר כספי אלא כרטיס תקין ועובד וביקשתי שוב, שישלח לי כרטיס אחר תקין .

התשובה למייל האחרון, לא הגיע. לכן החלטתי לפתוח CASE באיביי המתאר את השתלשלות העניינים.

כמה שעות אחרי, קיבלתי מייל חזרה מאותו מוכר וגם מאיביי, שמציע לי להחזיר את המוצר עבור החזר מלא (שאומר, לחכות עד שיגיע חזרה למוכר ורק אז לקבל החזר).

מיד העברתי את ה CASE ל CUSTOMER SUPPORT (אסקלציה) כי היה לי ברור שאין מה להפסיד.

היום בצהריים קיבלתי מייל בחזרה מאיביי, שה CASE נסגר לטובתי והחשבון פייפל שלי זוכה במלוא הסכום.

מסקנה: איביי זה BUYERS MARKET. הלקוח (לרוב) כן תמיד צודק ובהחלט שווה להתעקש על 17$ .

פורסם

בהחלט.

נדיר מאוד שהלקוח לא יצא מרוצה.

פורסם

אם אתה קונה ממוכר ותיק עם הרבה מכירות -

א. הוא כנראה אמין

ב. יש לו יותר מה להפסיד מאשר לך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים