עבור לתוכן

בעיית הבדלי מהירות גלישה בין 2 מחשבים באותה רשת

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה,

יש לי בעיה מוזרה מאוד, החלפתי את הראוטר ל1043ND ומאז יש לי בעיה במהירות הגלישה במחשב אחד נייד.

ז"א ישבתי עם 2 המחשבים אחד ליד השני ובאחד המהירות כמו שצריך (30 מגה) ובשני שבו הבעיה, האינטרנט לא זז. ניסיתי להתחבר עם המחשב הבעייתי לרשת אחרת והוא התחבר והגלישה הייתה טובה ומהירה.

הבעיה התחילה אחרי שהחלפתי את הראוטר. אני מציין שוב שהבעיה של הגלישה היא אך ורק במחשב הנייד הספציפי הזה (כל המחשבים אצלי בבית גולשים אך ורק בצורה אלחוטית).

מה יכולה להיות הבעיה שגורמת לחוסר גלישה/גלישה איטית במיוחד במחשב הנייד הבעייתי? (המחשב הוא חדש )

תודה.

פורסם
  • מחבר

מישהו? ???

פורסם
  • מחבר

UP :jump:

זה בעיה ממש מוזרה...

פורסם

מדובר בחיבור אל חוטי נכון? במקרה כזה מתחלקים ברוחב פס באוויר כי זה לא מתג. דבר ראשון שהייתי עושה עם המחשב הנייד הבעייתי זה לחבר אותו עם כבל לנתב ובודק אותו ככה. אם הבעיה ממשיכה זה בעיה במחשב ואם לא זה קשור בכרטיס רשת שלו או בתקשורת האל חוטית. אם מכשירים אחרים עובדים רוב הסיכויים שהנתב לא אשם.

אולי שנית ההגדרות ההצפנה ששונות מהנתב הקודם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

האמת משום מה לא חשבתי לחבר בצורה קווית.

מה שמוזר זה שבדקתי את שני המחשבים אחד ליד השני ובאחד הכל בסדר ובשני האיטנרנט לא זז , ומה שמוזר עוד יותר שזה קורה רק ברשת הביתית שלי. כשניסיתי להתחבר עם המחשב "הבעייתי" לרשת חיצונית אחרת האינטרנט עבד בצורה טובה מאוד.

לכן אני לא מבין מה יכולה להיות הבעיה (בעיקרון הכל התחיל כשהחלפתי ראוטר אבל זה השפיע לרעה רק על מחשב אחד וזה מה שמוזר)

פורסם

תבדוק שאכן הגדרת הצפנה WPA2

פורסם

תבדוק בסטטוס של חיבור ויפי איזה מהירת הם מתחברים.

פורסם
  • מחבר

תבדוק שאכן הגדרת הצפנה WPA2

יש לי סיסמא בדקתי את זה. אפשר להתחבר לרשת שלי רק ע"י סיסמא. (אלא אם לא הבנתי למה אתה מתכוון, אם כן אני אשמח להסבר)

תבדוק בסטטוס של חיבור ויפי איזה מהירת הם מתחברים.

בדקתי אצלי (המחשב שעובד טוב) ומה שמוזר זה מראה לי שהוא במהירות של 5.5 שבפועל החבילה שלי היא של 30 מגה, ובבדיקת מהירות במחשב אני ממקבל את המהירות הזאת או קרוב אליה? אז מה זה המהירות שמה שאמרת לי לבדוק?

פורסם
:kopfpatsch:
פורסם
  • מחבר

אחי אני לא עד כדי כך אידיוט ;)

אתמול הסתכלתי על זה וזה היה 5.5 בגלל זה הייתי בהלם, הסתכלתי עכשיו וזה על 65.

אתה יכול בבקשה להסביר לי מה זה אומר המהירות שכתוב שם? כי אני קצת הלכתי לאיבוד, איך יכול להיות שיש לי חבילה של 30מגה ואני רואה שם 65?

פורסם

אתה פשוט לא מבין.

נגיד יש לך חיבור 100 מהוט אבל רק 5 מספק אינטרנט. אש אתה תגלוש ב 5 !

גם שיש כביש מהיר ל 110 אתה עם טוסטוס שלך תיסה שמה בקושי 80 !

אם מחשב שלך מקבל כביש של 65 המקסימום שתיסע שם יהיה בערך 6 .

תשווה מהירות בין שני הצחשבים ומה שכתוב שמה תחלק ל 10 וזה בערך מקסימום שלך בכביש הזה גם אם יש

לך פראררי ולא טוסטוס.

פורסם

אחי אני לא עד כדי כך אידיוט ;)

אתמול הסתכלתי על זה וזה היה 5.5 בגלל זה הייתי בהלם, הסתכלתי עכשיו וזה על 65.

אתה יכול בבקשה להסביר לי מה זה אומר המהירות שכתוב שם? כי אני קצת הלכתי לאיבוד, איך יכול להיות שיש לי חבילה של 30מגה ואני רואה שם 65?

הנתב עובד על 30 מגה עם האינטרנט (מהירות יורדת) אבל זה לא אומר שכל המכשירים שמחוברים אליו עובדים ב30 מגה. הנתב לרוב מורכב ממתג שנקרא באנגלית switch , יש לו חיבור למודם חיצוני או פנימי שמדבר עם ה"אינטרנט" בפרוטוקול המתאים ולרוב יש גם רכיב אל-חוטי שמדבר עם כל המכשירים שמחוברים אל חוטית.

אם אתה עושה בדיקת מהירות תמיד תקבל את המהירות של הממשק האיטי ביותר במקרה של חיבור כבל לנתב המחשב יעבוד ב100 או 1000 mbps בזמן שהמודם ימשיך לעבוד על 30 mbps . בגלל זה המהירות שתקבל תהיה בסביבות ה30mbps . אם משתמשים ברשת אל חוטית איכות החיבור יכולה לתת קצב שנמוך מ30mbps ואז תראה את המהירות המקסימלית של הרשת האל חוטית.

המהירות שמצויינת בחלון הזה (במקרה של התמונה 150mbps ) מציינת את מהירות הסינכרון של הרשת האל חוטית עם הנתב. זה עדיין לא אומר שהוא תמיד יעבוד על 150mbps . יכול להיות רעש ויכול להיות שמישהו אחר ירצה להשתמש ברשת באותו הזמן וזה אומר שלא תמיד תקבל את ה 150 או 300 מגה. בדרך כלל ברשת בתקן N אם אתה מקבל 100mbps זה נחשב למצוין אבל את זה אפשר לרוב לקבל צמוד לנתב. אם נמצאים במקום רחוק מהנתב מקבלים לרוב פחות קצב בעיקר בגלל הקירות בדרך. עם אותו הנתב אני מקבל 30-40 מגה בסלון ואולי 15 בחדר שינה.

חוץ מהרשת האל חוטית יכולים להיות עוד דברים שמגבילים את המהירות כמו תחרות בין מחשבים שונים שמורידים דברים באותו הזמן. חוץ מזה גם יכול להיות עומס אצל ספק האינטרנט שלך ואז לא תקבל את המהירות ה"מובטחת "(ב014 ה"עד 100 מגה "שלי נותן בפועל 40mbps לחו"ל ובארץ 74 שזה המקסימום שבזק מספקים לי). גם על הרשת האל חוטית יכולה להיות תחרות על רוחב הפס .

לרוב ירידה במהירות משפיעה רק בהתאם לשימוש שלך ברשת . אם למשל אתה צופה בסרט אתה צריך שהרשת תהיה מסוגלת להעביר קצת יותר מהbit rate שלו . הbitrate של youtube ב1080P אם זכור לי נכון הוא 5mbps . אם אתה מוריד קבצים גדולים אתה תרצה לעבוד קרוב למקסימום אבל בגדול כל מהירות תהיה בסדר אם לא דחוף לך להשתמש בתוכן. 30mbps צריך להספיק מעל הראש לרוב השימושים. במשחקים הקצב הוא לרוב פחות משמעותי ובהם איכות החיבור משחק תפקיד גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

הנתב עובד על 30 מגה עם האינטרנט (מהירות יורדת) אבל זה לא אומר שכל המכשירים שמחוברים אליו עובדים ב30 מגה. הנתב לרוב מורכב ממתג שנקרא באנגלית switch , יש לו חיבור למודם חיצוני או פנימי שמדבר עם ה"אינטרנט" בפרוטוקול המתאים ולרוב יש גם רכיב אל-חוטי שמדבר עם כל המכשירים שמחוברים אל חוטית.

אם אתה עושה בדיקת מהירות תמיד תקבל את המהירות של הממשק האיטי ביותר במקרה של חיבור כבל לנתב המחשב יעבוד ב100 או 1000 mbps בזמן שהמודם ימשיך לעבוד על 30 mbps . בגלל זה המהירות שתקבל תהיה בסביבות ה30mbps . אם משתמשים ברשת אל חוטית איכות החיבור יכולה לתת קצב שנמוך מ30mbps ואז תראה את המהירות המקסימלית של הרשת האל חוטית.

המהירות שמצויינת בחלון הזה (במקרה של התמונה 150mbps ) מציינת את מהירות הסינכרון של הרשת האל חוטית עם הנתב. זה עדיין לא אומר שהוא תמיד יעבוד על 150mbps . יכול להיות רעש ויכול להיות שמישהו אחר ירצה להשתמש ברשת באותו הזמן וזה אומר שלא תמיד תקבל את ה 150 או 300 מגה. בדרך כלל ברשת בתקן N אם אתה מקבל 100mbps זה נחשב למצוין אבל את זה אפשר לרוב לקבל צמוד לנתב. אם נמצאים במקום רחוק מהנתב מקבלים לרוב פחות קצב בעיקר בגלל הקירות בדרך. עם אותו הנתב אני מקבל 30-40 מגה בסלון ואולי 15 בחדר שינה.

חוץ מהרשת האל חוטית יכולים להיות עוד דברים שמגבילים את המהירות כמו תחרות בין מחשבים שונים שמורידים דברים באותו הזמן. חוץ מזה גם יכול להיות עומס אצל ספק האינטרנט שלך ואז לא תקבל את המהירות ה"מובטחת "(ב014 ה"עד 100 מגה "שלי נותן בפועל 40mbps לחו"ל ובארץ 74 שזה המקסימום שבזק מספקים לי). גם על הרשת האל חוטית יכולה להיות תחרות על רוחב הפס .

לרוב ירידה במהירות משפיעה רק בהתאם לשימוש שלך ברשת . אם למשל אתה צופה בסרט אתה צריך שהרשת תהיה מסוגלת להעביר קצת יותר מהbit rate שלו . הbitrate של youtube ב1080P אם זכור לי נכון הוא 5mbps . אם אתה מוריד קבצים גדולים אתה תרצה לעבוד קרוב למקסימום אבל בגדול כל מהירות תהיה בסדר אם לא דחוף לך להשתמש בתוכן. 30mbps צריך להספיק מעל הראש לרוב השימושים. במשחקים הקצב הוא לרוב פחות משמעותי ובהם איכות החיבור משחק תפקיד גדול יותר.

תודה רבה על ההסבר המפורט! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים