עבור לתוכן

סרוב לבצע סקר "ממשלתי"

Featured Replies

פורסם

קיים הבדל אדיר בין סקרים של כל מיני חברות מסחריות ובין סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדינה חייבת לאסוף מידע מסוים כדי לגבש מדיניות חברתית-כלכלית לטווח ארוך. כל השוואות לצפון קוריאה/רוסיה רק מראה עד כמה אתם אנשים הזויים ופרנואידים.

• תגובות 41
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מניח שעל כל אדם שמסרב, יהיו מספיק אנשים שיהיו מוכנים לשתף פעולה עם הסקר הזה. עדיף שאנשים ישתפו פעולה באופן מלא, ולא ישתתפו בסקר כדי לצאת מידי חובה.

פורסם

קיים הבדל אדיר בין סקרים של כל מיני חברות מסחריות ובין סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדינה חייבת לאסוף מידע מסוים כדי לגבש מדיניות חברתית-כלכלית לטווח ארוך. כל השוואות לצפון קוריאה/רוסיה רק מראה עד כמה אתם אנשים הזויים ופרנואידים.

כמו שאמרתי, זה עניין עקרוני.

ברור שיש הבדל בין הלמ"ס לחברה מסחרית.

ההבדל הוא שהלמ"ס נעזר בחוק כדי לכפות על אנשים לשתף פעולה בניגוד לרצונם.

כל השאר אותו דבר, איסוף מידע ונתונים שזכותי לשמור לעצמי. על פרטיות שמעת?

ותרשה לי לגחך על רצון המדינה לגבש תכנית חברתית-כלכלית.

זה נשמע כמו מדינה מתוקנת ;D

פורסם

benor

אמר דבר נכון. צריך לוותר לפותח הדיון על מענה לסקר, הרי ברור שמנת המשכל שלו מגרדת את הגבול התחתון.

כן זו עבירה פלילית לא לענות על סקר. אין צורך בצו משפט כי זה מעוגן בחוק. אתה יכול לא לאשר לו להכנס לבית שלך, אתה לא יכול שלא לענות לו.

אין פה חדירה לפרטיות כי אתה לא נחקר באזהרה והכל אנונימי לחלוטין, הפרטים שלך נלקחים רק לצרכים סטטיסטים ולא ניתן לקשר בינך לבין התשובות שלך.

השוואה למשטרים טוטליטרים איננה נכונה, מכיוון שבמשטרים טוטלירים אף אחד לא היה שואל את דעתך. במשטרים טוטליטרים סביר להניח שהיו יורים בך, סביר להניח שגם היו צודקים בכך.

בנימה אישית, אין צורך בסקר הזה כי גם כך האוכלוסיה בישראל היא כזאת שתענה תשובות לא נכונו תבעליל.

בעבודה האחרונה שעשיתי יצא לי שעולים מאתיופיה בעלי כמה אלפי שנות השכלה יותר מאירופאים...

פורסם
  • מחבר

Symbore ה"אינטיליגנט" תשמור על הפה!

פורסם

Symbore ה"אינטיליגנט" תשמור על הפה!

אבל הוא צודק, אתה מתנהג כמו ניאנדרטל פרנואיד. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עורכת סקרים כי זה מה שהיא עושה, זו הסיבה היחידה לקיומה - איסוף נתונים שיהוו אמצעי עזר לקבלת החלטות בדרג המדיני בישראל.

הסקרים האלו חשובים וכמו שצוין כאן, מהווים בסופו של דבר בסיס להחלטות חברתיות-כלכליות שהממשלה צריכה לקבל.

מכיר את מדד המחירים לצרכן? איך אתה חושב שמחשבים אותו, עם אצבע ברוח?

פורסם

תגידו, אם באופן היפוטתי באים אלי כאלה סוקרים בזמן שלא מתאים לי, יש לי זכות חוקית לבקש מהם ללכת ולחזור מאוחר יותר? יש דרך כלשהי לנפנף אותם?

מכיר את מדד המחירים לצרכן? איך אתה חושב שמחשבים אותו, עם אצבע ברוח?

אולי צריכים להתאגד כולם ולתת תוצאות שקריות בסקרים בכדי להוריד באמת את יוקר המחיה קצת? ;D

פורסם

תבקש שישאירו את הסקר. לא ידעתי שהם בכלל באים. הם מפעם לפעם בצורה מדגמית שולחים סקרים.

אתם עושים סיפור ממשהו די פעוט. בזבזתי הרבה יותר זמן לר יב עם נציגי שירות מאשר לענות על ה סקר הזה.

אני אגב מסרב בכל תוקף לענות לסקרים בטלפון או לסקרים שהם לא ממשלתיים (אלא אם כן זו בחורה מממש אבל ממש שווה)

כי באלה אתה לעולם לא יודע מה המניע שלהם

ו-minimizer, תודה :)

פורסם

ברגע שזה חובה וכולל עונש מאסר, הסירוב הופך להיות עקרוני גם אם אין מה להסתיר.

בישראל 2012 אין שום סיבה בעולם שסירוב להשתתף בסקר יהווה עבירה פלילית.

אולי ברוסיה או אירן או צפון קוריאה.

האמת שאני מתפלא ששום ארגון זכויות אדם לא קם נגד החוק הזה.

אולי פשוט כי אף אחד בפועל מעולם לא נענש על זה?

לא נראה שהחוק הזה ישתנה בעתיד הנראה לעין. אבל לצורך העניין אני חושב שכל שינוי ידפוק בסוף עוד יותר את האזרח הקטן. איזה שינוי יעשו בחוק? כנראה קנס כספי גבוה שניתן לערער עליו לבית השפט, בלי סיכויי הצלחה וללא עונש מאסר. (לא ישנו לעולם את מהות החוק)

כך יסרבו אפילו פחות אנשים עקב איום מוחשי בקנס שבטוח ימומש, ולא איום הזוי במאסר שלא נעשה איתו דבר. (הכנסה נוספת למדינה זה אף פעם לא רע)

פורסם

ששששששש!!!

שלא ישמעו אותך בממשלה... :errrr:

אל תכניס להם רעיונות לראש, אתה שומע?!

פורסם

הוא שיקר לך

אין סיכוי שבעולם שיחיבו אותך לעשות סקר כזה

אנחנו עדין לא בברית המועצות הקומוניסטית

למה הוא שיקר לך ?

זה כבר סימן שאלה

אולי גנב\נוכל ואולי סתם עובד בסקרים ומרוויח לפי דף או משהו והרוב לא מסכימים

התעמולה האמריקאית וסרטי ג'יימס בונד השפיעו עליך חזק, הא?

פורסם

ששששששש!!!

שלא ישמעו אותך בממשלה... :errrr:

אל תכניס להם רעיונות לראש, אתה שומע?!

צודק. אולי יש כאן בפורום בכירים מהאוצר או מהלמ"ס.

ארמגדון, עלינו עליך :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים