עבור לתוכן

סרוב לבצע סקר "ממשלתי"

Featured Replies

פורסם

מוזר, הסקרים שלהם מגיעים לבית בדואר ולא ע"י נציג, לאחרונה ניתן לענות עליהם באינטרנט.

מזל שיש תקציב עודף לשלם סוקרים שיעשו את זה.

• תגובות 41
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

vic07אז להפנות את הסוקר הנחמד לביתך הקט ?

פורסם

על מה אתם יושבים בכלא?

-אנסתי.

-רצחתי.

-שדדתי בנק.

-לא עניתי לסקר.

זרקתי נעל על שופטת.

קיבלתי מסמכים חסויים במרמה ולא החזרתי אותם.

אני רוצה לצחוק וגם לבכות, לא מוצא סמיילי מתאים :screwy:

פורסם

vic07אז להפנות את הסוקר הנחמד לביתך הקט ?

אני בספק שמישהו ימצא לנכון לאור העובדה שכבר נסקרתי לפני כשנתיים, ולמיטב ידיעתי הסקירה המפורטת היא מדגמית בלבד.

פורסם

אני לא מאמין, איזה חוק מגוחך.

הנה כתבה שמצאתי משנת- 2004:

http://news.walla.co.il/?w=/10/559002

מתברר כי איומו של הסוקר אינו איום סרק. על-פי הוראות פקודות הסטטיסטיקה מ-1972, כל אזרח שנבחר בצורה אקראית למסור פרטים במסגרת שאלון שנשלח אליו חייב לספק את כל הפרטים, ובמידה והוא סירב או מסר במודע פרטים כוזבים, עובר עבירה פלילית וצפוי לעונש מאסר של עד שלושה חודשים.

http://www.mako.co.il/news-israel/education/Article-c38280d57c83f11004.htm

בתשובה לשאלת חדשות 2 באינטרנט, נמסר מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי במשך ששת העשורים בהם נערך מפקד האוכלוסין, מעולם לא הוגש כתב אישום נגד סרבן דיווח. יחד עם זאת הם מסרו: "אנחנו שומרים לעצמנו את האופציה לנקוט בכל אמצעי שיש ברשותנו".

עריכה:

אוליי תגיד להם שיש לך IQ נמוך והם יעזבו אותך... :smile1:

פורסם

גם אלי הגיעו :pissed:

רוצים שאני אמלא ביומן את ההוצאות במשך שבועיים.

ממש לא התחשק לי לרשום כל פחית קולה שאני קונה, אמרתי להם שאני נוסע לחו"ל למשך שלשה חודשים.

נראה לכם שהם ויתרו? :nono:

הם חזרו , נראה איך אני מתחמק הפעם.

פורסם

הוא שיקר לך

אין סיכוי שבעולם שיחיבו אותך לעשות סקר כזה

אנחנו עדין לא בברית המועצות הקומוניסטית

לא ברית המועצות, אבל כן מדינה קומוניסטית :bash:

פורסם

גם אם יכולים להכריח אותך על פי חוק לענות על שאלות, עד כמה שאני מבין החוק לא כולל אפשרות להכריח ליצור/לאסוף נתונים. כל מה שמחוייב מכח החוק זה לענות על השאלות (בתשובות הידועות לך, שאינן שקר). כלומר, אם אני בוחר שלא לרשום/לחשב את ההוצאות/לקחת את הקבלה בסופר, זו זכותי ואוכל לענות לא יודע/לא זוכר לשאלות הרלוונטיות.

פורסם
  • מחבר

"עלות הסקר היא 400 מיליון שקלים שמתפרסים על פני עשר שנים"

עד כה לא הוגש כתב אישום נגד אף אחד שסרב .

שילכו יחפשו אותי בסיבוב .. אם אהיה הראשון שיוגש נגדו כתב אישום אפנה לתקשורת (אולי אפילו אדבר עם הכתב שכתב את הכתבה הזו ..)

יכול להיות פיקנטי.

פורסם

כמו שהראו מעלי, השתתפות בסקר היא חובה.

עקב כך אני יכולה לספר לכם שלצערי נפלתי גם אני במדגם. באו אלי שתי סוקרות חביבות עם שאלון לא ארוך במיוחד.

הסקר היה באווירה טובה, על כמה שאלות ביקשתי לא לענות והן כבדו. מעבר לכך עניתי.

לא התבקשתי להציג מסמכים כלשהם כך שבאופן תיאורטי יכולתי בערך לספר כל דבר שרציתי ומעבר לפרטים האישים שהיו ידועים להם עלי יכולתי למנוע זליגת מידע נוסף בדרך זו. בנוסף אני בספק רב מאוד אם הם עורכים הצלבה או עימות נתונים כלשהו.

בכל מקרה כמו שכתבו מעלי, למרות שבהחלט שמורה להם הזכות, גם אני סבורה שלא יבואו למסרבים לענות לא בליווי משטרה ולא עם צו בית משפט.

פורסם

"עלות הסקר היא 400 מיליון שקלים שמתפרסים על פני עשר שנים"

עד כה לא הוגש כתב אישום נגד אף אחד שסרב .

שילכו יחפשו אותי בסיבוב .. אם אהיה הראשון שיוגש נגדו כתב אישום אפנה לתקשורת (אולי אפילו אדבר עם הכתב שכתב את הכתבה הזו ..)

יכול להיות פיקנטי.

לך תפנה לתקשורת כדי שכולם ידעו איזה יצור מבוהל ופרנואיד אתה. מי ישמע מה כבר יכולים לשאול בסקר. חשבון פייסבוק פוגע הרבה יותר "בפרטיות" שלך.

פורסם

אתם סתם מגזימים. יש מטרה מסוימת ללמ"ס. הממשלה לא יכולה לנהל דברים לעתיד בלי הנתונים שהלמ"ס אוספת. :nixweiss:

מה שכן, אני חושב שבקשה להצגת תעודה מן הנציג היא הגיונית ביותר (הרי יכול להיות שזה נוכל שמשקר).

פורסם
  • מחבר

לך תפנה לתקשורת כדי שכולם ידעו איזה יצור מבוהל ופרנואיד אתה. מי ישמע מה כבר יכולים לשאול בסקר. חשבון פייסבוק פוגע הרבה יותר "בפרטיות" שלך.

"יצור מבוהל ופרנואיד" כל הכבוד לך ...

ועכשיו תחשוב טוב טוב מה מפריע פה ותחזור

פורסם

יש הבדל גדול בין כל מי שנתנו לו לענות על 'שאלון לא ארוך' בפעם אחת (שזה לגיטימי לגמרי), לבין מי שצריך להתחיל לעקוב אחרי כל מה שהוא עושה במשך שבועיים ולרשום את זה, שזה לדעתי אבסורד מוחלט וכנראה גם לא מכוסה בחוק האמור.

בלי קשר, יש סיבה טובה למה הם לא הגישו וגם לא יגישו כתב אישום נגד אף אחד: אין להם מה להרוויח, אבל כן יש להם מה להפסיד לא משנה מה יהיו התוצאות. כרגע הם משתמשים בחוק כדי ליצור לחץ מתון על סרבנים כי זו 'עבירה פלילית' שמוגדר לה עונש בחוק. ברגע שהם תובעים, אם הסרבן ינצח במשפט זה יוריד משמעותית מהאפקטיביות של האיום, ואם הסרבן יפסיד זה יכול לגרום לרעש ציבורי שייצור עוד יותר סרבנים, ואולי אפילו יביא לביטול החוק בסופו של דבר. מצד שני אין להם מה להרויח ועדיף להם פשוט ללכת לסקור מישהו אחר.

פורסם

ברגע שזה חובה וכולל עונש מאסר, הסירוב הופך להיות עקרוני גם אם אין מה להסתיר.

בישראל 2012 אין שום סיבה בעולם שסירוב להשתתף בסקר יהווה עבירה פלילית.

אולי ברוסיה או אירן או צפון קוריאה.

אלפי סקרים כבר הוצעו לי מכל מיני חברות, ל99.9 אחוז מהם סירבתי.

בסוף החלפתי מספר טלפון מהמטרד שזה נהיה.

פשוט לא מסתדר לי בראש שיש סקר שאני חייב לזרום איתו.

האמת שאני מתפלא ששום ארגון זכויות אדם לא קם נגד החוק הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים