עבור לתוכן

Dell Vostro 3360 לעומת Dell Inspiron 13z וגם מעבד i5-3317UM לעומת i5-3317U

Featured Replies

פורסם

שלום!

ידידה שלי מחפשת מחשב נייד ללימודים.

היא נתקלה בשני הדגמים הללו שמוצעים באייבורי:

Dell Vostro 3360 i5-3317U 13.3

Dell Inspiron 13z i5-3317U 13.3

כפי שניתן לראות שני המפרטים כמעט זהים (ל-inspiron יש יותר זכרון ואין כניסת eSata), כולל המחיר. לא ממש הצלחנו למצוא מה ההבדל ביניהם, ואיזו סדרה עדיפה... מישהו יודע?

חוץ מזה, נתקלנו גם ב-Vostro באתר של notebookclub, במחיר הרבה יותר זול (גם אחרי שמוסיפים מערכת הפעלה):

http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/DELL%20Vostro%203360/vostro-3360-3317um.htm

אבל פה מצוין שהמעבד הוא i5-3317UM ולא i5-3317U. האם יש הבדל, או שזה אותו מעבד? לא הצלחתי למצוא באתר של אינטל מידע אודות ה-UM, אלא רק אודות ה-U.

פורסם

inspiron זו הסדרה הבסיסית של הניידים של DELL...

איכות הבניה שלה מאוד פלסטיקית והיא מיועדת לשוק הביתי.

אם אתה רוצה איכות בניה גבוהה יותר אך עדיין "לא בשמיים", יש לך את VOSTRO שמיועדת לשוק קצת יותר "עסקי"... העיצוב של הסדרה הזאת יפה ומלוטש יותר.

לגבי המעבד, נראה לי שזה אותו מעבד, אך לדעתי כדאי לוודא את העניין.

אם אני לא טועה:

UM - מציין את סדרת המעבדים שמתאימות ל-ultrabooks, חסכוניים על חשבון כוח העיבוד.

M - מעבדים "רגילים" יותר חזקים מ-UM ופחות חסכוניים.

QM - מעבדים מרובעי ליבה.

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שאני מבין מדבריך ה-vostro עדיף על פני ה-inspiron (זה מחשב לשימוש ביתי, ככה שההבדל בין 4 ל-6 ג'יגה זכרון לא נראה לי חשוב במיוחד).

אני מנסה לברר לגבי המעבד, הבעיה היא שאני לא מוצא שום מידע על ה-UM (לפי האתר של אינטל בכלל אין כזה).

פורסם

שלום!

ידידה שלי מחפשת מחשב נייד ללימודים.

היא נתקלה בשני הדגמים הללו שמוצעים באייבורי:

Dell Vostro 3360 i5-3317U 13.3

Dell Inspiron 13z i5-3317U 13.3

כפי שניתן לראות שני המפרטים כמעט זהים (ל-inspiron יש יותר זכרון ואין כניסת eSata), כולל המחיר. לא ממש הצלחנו למצוא מה ההבדל ביניהם, ואיזו סדרה עדיפה... מישהו יודע?

יש ביניהם מספר הבדלים קטנים

3360:

- 3 יציאות usb

- סוללה קצת יותר חזקה

- משקל וגודל קצת יותר נמוכים (עובי 18.5 מול 20.5 מ"מ, ומשקל נמוך בכ-70 גרם)

- מסך מט

- תמיכה ב-mSata. כלומר תוכל לקבל האצת ביצועים על ידי ssd cache

מצד שני ה-13z:

- רמקולים עדיפים

- 4 יציאות usb

- עיצוב יפה יותר?

אבל פה מצוין שהמעבד הוא i5-3317UM ולא i5-3317U. האם יש הבדל, או שזה אותו מעבד? לא הצלחתי למצוא באתר של אינטל מידע אודות ה-UM, אלא רק אודות ה-U.

זה טעות, אין מעבד 3317um. התוספת un הייתה קיימת במעבדי הדור ה-1 בלבד של סדרת ה-core. בסדרות החדשות יש סימון u ו-m בלבד.

הסימון למעבדים core דלי מתח מדור 2 ו-3 נעשה לרוב ידי מספור (שימוש בספרה 7 בסוף הדגם, לדוגמה 2xx7 במקום 2xx0).

מבחינת איכות בניה, הווסטרו קצת יותר איכותי לדעתי ומרגיש פחות פלסטיקי.

נ.ב. למה אתה נותן לה לקנות באייבורי? חבל על הכסף - http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20352

שים לה windows7/8 בעוד כ-300 שח ועדיין זה יצא זול יותר.

פורסם
  • מחבר

סבבה, סה"כ נראה שהvostro באמת עדיף כמעט בכל פרמטר.

נ.ב. למה אתה נותן לה לקנות באייבורי? חבל על הכסף - http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20352

שים לה windows7/8 בעוד כ-300 שח ועדיין זה יצא זול יותר.

נכון, בגלל זה גם הראיתי את מה שמצאתי ב-notebookclub שהוא באמת יוצא יותר זול (בערך כמו זה שאתה הצעת).

תודה לכולם על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים