פורסם 2012 באוגוסט 1713 שנים התרגיל יחסית פשוט,לבנות תוכנה המציגה את סכום ספרותיו של מספר טבעי.אני חושבת שאני בכיוון הנכון אבל משהו מתפספס לי כי כשאני מנסה להריץ את התוכנה מופיעה לי הודעת שגיאה.אשמח לקבל עזרה(:תודה מראש#include<conio.h>#include<stdio.h>#include<math.h>#include<stdlib.h>void main(){ unsigned long long x,sum=0; printf("please enter a number:"); scanf_s("%llu",&x); while(x){ sum+=x%10; x=x/10; } printf("the digit's sum is:%llu",sum); _getch();}
פורסם 2012 באוגוסט 1713 שנים איזו הודעת שגיאה מופיעה?ולמה אתה משתמש ב-long long ולא סתם ב-long?ובאיזו סביבה אתה מפתח (windows? לינוקס?)
פורסם 2012 באוגוסט 1713 שנים מחבר עכשיו פתאום התוכנה רצהיש מצב שמקודם הופיעה לי הודעת שגיאה בגלל האנטי וירוס?
פורסם 2012 באוגוסט 1713 שנים מחבר כרגע אני מנסה לכתוב את הקוד כך שהפעם הוא יהיה עבור כל מספר טבעי בלבד#include<conio.h>#include<stdio.h>#include<math.h>#include<stdlib.h>void main(){ unsigned long long x,sum=0; printf("please enter a natural number:"); scanf_s("%llu",&x); while(x<0){ printf("error!please enter a natural namber!"); while(x>0){ sum+=x%10; x=x/10; } printf("the digit's sum is:%llu",sum); _getch();}השגיאה שמופיעה לי:fatal error C1075: end of file found before the left brace '{' was matchedעזרה?
פורסם 2012 באוגוסט 1713 שנים חסר לך סוגר התו ("{") איפשהוא בקוד. לפי מבנה הקוד שלך אני מנחש שרצית לסגור את הלולאה הראשונה, אך אם תעשי זאת תקבלי באג אחר תנסי לחשוב עוד רגע על כל התנאים והלולאות בתוכנית שלך, אפילו לצייר על דף, או לכתוב פסאדו קוד ואז ליישם אותו. הדרך הכי טובה לדעתי, להתחיל לכתוב את "הסיפור" ואחרי זה להשלים את הקוד : void main() {// read number from user// check if number is valid ...// calculate sum of digits// print a message to the user} נקודה למחשבה : איפה את בודקת אם המספר תקין או לא ? מה את עושה אם המספר תקין? מה את עושה אם המספר לא תקין? מה קורה רחמנא ליצלן אם היוזר לא מכניס מספר ?
פורסם 2012 באוגוסט 1713 שנים מחבר הבדיקה של המספר אם הוא תקין או לא אמורה להתבצע בתנאי של הלולאה גם אחרי שסגרתי את ההללואה ששכחתי זה לא עובד יש לי טעות רצינית או שזה משהו קטן שאני מפספסת? אני מהבוקר יושבת על זה איזה תסכול!!!חח
פורסם 2012 באוגוסט 1813 שנים לי זו נראת טעות קטנה.את צריכה לשאול את עצמך שאלה פשוטה - מה קורה אם מתקבל מספר שלילי?
פורסם 2012 באוגוסט 1813 שנים מחבר רשמתי while(x<0){ printf("error!please enter a natural namber!");זה לא בסדר לרשום ככה?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.