עבור לתוכן

כמה שווה המפלצת הישנה שלי

Featured Replies

פורסם

זה כמו להשוות אוטו ספורט ישן לסתם מכונית משפחתית חדשה יותר שלדוגמא מאיצים באותה מהירות

עדיין המכונית ספורט תהיה יקרה יותר יחסית למכונית המשפחתית הזולה יותר

ההשוואה למכוניות היא אבסורדית.

חלקי מחשב הם פנימיים, מכוניות ממש לא.

• תגובות 41
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה ממש לא קשור ואתם אלה שלא מבינים וגורמים לאנשים להפסיד!!

ככה עובדת שיטת המחירונים כמו במכוניות דירות וכו...

ואם אתה מוכר את השילוש הזה במחיר הזה אתה פראייר!!!!

שוב זה כמו שיש ב.מ.וו שנת 2008(משפחתית לצורך העניין) שעולה יותר משברולט קרוז 2012(לצורךך העניין)

ולמה זה?!?!

וגם עוד 6 שנים המחיר של הב.מ.וו יהיה גבוהה משל הקרוז אפילו שהיא חדשה כי היא נחותה

וגם שהקרוז תגיע לגיל של הב.מ.וו היא תעלה פחות ממנה

אני לא יודע איך להסביר לכם בכתב את הנקודה אבל אני מקווה שתבינו

מי יקנה את זה ואם זה משתלם זה כבר סיפור אחר לכל בן אדם יש את השיקולים שלו

אני למשל קניתי Q9550 לא מזמן ושידרגתי את המחשב שלי גם אני יכלתי לקנות את השילוש הזה ב 1000 שקל

אבל אני לא יקנה חלקים מעפנים ב1000 שקל אלה אני מעדיף למשוך עם המחשב שלי והQ9550 עוד כמה שנים ואז לשדרג אותו כמו שצריך כמו שצריך ולהשקיע בחלקים איכותיים

ההשוואה למכוניות היא אבסורדית.

חלקי מחשב הם פנימיים, מכוניות ממש לא.

אני לא מבין למה אבסורדית

ומה הקשר אם החלקים הם פנימיים או לא

אלה כולה עצמים דוממים

פורסם

ofekRאתה טועה אבל גם קצת צודק.

זה ממש לא קשור ואתם אלה שלא מבינים וגורמים לאנשים להפסיד!!

ואם אתה מוכר את השילוש הזה במחיר הזה אתה פראייר!!!!

אנשים שלא מבינים? :s05:

כתבתי את זה בפוסט אחר אבל חשוב לי לחזור על זה שוב:

הרבה פעמים, התמורה שאתה מקבל ממוצר מסוים שווה פי כמה מהערך הכספי שלו.

ב - 1000 ש"ח אפשר לקנות הרבה יותר "מסתם חלקים מעפנים", חלקים חדשים עם אחריות מלאה לשלוש שנים.

ועדיין לא הזכרנו שהביצועים של החלקים החדשים כבר עוברים בהרבה ביצועים של חלקים בני שני דורות אחורה.

אני גם בטוח שהם יחזיקו מעמד הרבה יותר מלוח וזיכרון בני שלוש. מעבדים בד"כ לא נוטים לבעיות.

לכן 500 ש"ח זה מחצית מהמחיר של חלקים חדשים וזה נראה מאוד הוגן וסביר.

השאלה שתמיד צריך לשאול היא לפני המכירה. אם החלקים האלה מותקנים במחשב והוא עובד, לא הייתי נוגע בו. אם מדובר במחשב לא תקין זה כבר מקרה אחר.

אתה כן צודק שעדיף לפעמים למשוך עם חומרה מסוימת תקופת זמן נוספת - שוב, השאלה היא מה הצרכים.

אני אישית, עובד עדיין עם מעבד E8400 ו- 4G 1066 DDR2.

בדיוק כשהתחלתי לשקול להתקדם קדימה, ירדו המחירים של ה- SSD, קניתי לי SSD OCZ ומאז אני לא מכיר את המחשב שלי כי לצרכים שלי זה מספיק ועכשיו אני נהנה ממהירות תגובה מעולה של המחשב, גם בעליית מערכת הפעלה וגם בכל פרמטר אחר.

פורסם

איש איש באמונתו יחיה

אני לא חושב שזה טעות ככה עובדים המחירונים של כל דבר ותשאל שמאים יודעים את זה

ואל תחשוב שהQ9550 נופל מהI3 החזק בהרבה

http://www.anandtech.com/bench/Product/50?vs=143

פשוט ככה נהוג בפורום לחתוך תמחיר בחצי

פורסם

בפורום נותנים מחירים שפויים והגונים לחומרה משומשת.

אנשים שחושבים כמוך מוכרים חומרה יד שנייה במחירים פשוט בלתי שפויים שעדיף כבר לקנות חומרה חדשה מאשר יד שנייה.

כל המחירונים שאתה מביא בכלל לא קשורים למה שקורה בעולם המחשבים. מה כל שנה אתה מקבל מכונית שנוסעת מהר יותר מהדור הישן, צורכת משמעותית פחות דלק ועולה פחות? התשובה היא לא. ההבדל בין חומרה שנוצרה לפני 4 שנים וחומרה של היום הוא הבדל ענק. חוסר אחריות גם אמור להשפיע על המחיר.

פורסם

בסדר

אין לי כוח להסביר לכל אחד את הדעה שלי

פורסם

הדעה שלך מובנת והיא מעידה על הבנה מקצועית.

מבחינת הבנה כלכלית, אכן קשה להבין את ההגיון במקרה הספיציפי הזה, אבל נסכם ונאמר אולי בצורה קצת יותר מובנת:

בסופו של דבר העלות של מוצר ישן, בן 3 שנים, ללא אחריות (גם אם נניח שהוא די מקביל מבחינת ביצועים)

היא מחצית מעלות של מוצר חדש עם אחריות לשלוש שנים.

הפער הזה הוא כבר מאוד הגיוני ומראה כמה התמחור שניתן פה הוא הגיוני.

פורסם

סליחה, הבנה מקצועית? כנראה שאין לו הבנה בסיסית. המעבדים החדשים הרבה יותר מהירים, הרבה יותר זולים מבחינת עלויות חשמל וחום..איך אפשר להשוות בכלל.

זה די מפגר לומר שההשוואה פה בין שני מעבדים בהפרש של 4 שנים שקולה להשוואה בין BMW לקרוז...

באותה מידה ניתן לומר שGT שלבי שנת 67 עולה כיום כחצי מליון דולר, אז מה, קומדור משנת תרפפו אמור לעלות היום יותר מi5 חדש? ניגר פליז.

מי שקונה חומרה ישנה במחיר של כמעט קרוב לחדשה - הוא הדיוט, ומי שמוכר לו את זה - רמאי.

פורסם

ofekr אשמח אם תדבר איתי לפני שאתה קונה מחשב, יש לי דיי הרבה חלקים ישנים וחסרי שימוש שלדעתך שווים אלפי שקלים ואשמח להפטר מהם.

פורסם

במעבד ולוח אם אין "נוחות", "אבזור" או "מראה מושך". יש ביצועים והרחבות. זהו.

בלוחות דווקא יש, אבל הרבה פחות אנשים רגישים לזה. יש לוחות שנוח יותר לעבוד איתם כי המיקומים של החיבורים יותר הגיוניים ויש כאלה שפחות. מן הסתם זה לא יעניין את המשתמש הרגיל, אלא רק את הenthusiast שאוהב להתעסק עם זה. אבזור = הרחבות. מראה מושך - זה כבר כנראה לפטישיסטים קשים במיוחד. :)

כל לוח בסיסי ו-I3 יתנו יותר ביצועים ויותר אפשרויות הרחבה מהסט הישן, ובזה נסגר הסיפור.

זה לא מדויק. מבחינת ביצועים, הCore 2 Quad הhigh-end (כלומר 9550 ומעלה) די מקבילים לi3, כמו שאפשר לראות ברוב הבדיקות. וודאי שלא נכון לגבי אפשרויות הרחבה. לוחות בסיסיים - הכוונה היא לרוב לmicroATX כלשהו שיש לו רק שני סלוטים של זכרון, PCIEX16 אחד ועוד שניים-שלושה סלוטים של PCI/PCIEX1. לרוב הם גם לא עשירים במיוחד בחיבורים בפאנל האחורי או על הלוח עצמו. לעומת זאת, לוח high-end יכול להכיל עוד כמה סלוטים, כולל סלוט PCIEX16 נוסף, יותר חיבורי USB, יותר חיבורי SATA/ESATA, אולי Firewire או dual-LAN, יציאות אודיו דיגיטליות או כמה דברים נוספים שעשויים להיות רלוונטיים לחלק מהמשתמשים. שלא לדבר על זה שלרוב הקירור של הלוח ואפשרויות הtweaking שלו יהיו יותר טובים.

כך שלוח high-end של פלטפורמה עתיקה עשוי לספק יותר אפשרויות הרחבה מאשר לוח low-end חדש (בתור מי שאוהב לוחות high-end הייתי חייב להגן על כבודם :)).

השאלה היא - את מי זה יעניין. התשובה - כמעט אף אחד. רוב המתלהבים מלוחות high-end גם "סובלים" משדרגת מואצת, כך שהם יעדיפו להשקיע גם פי 3 ופי 5 כדי לקנות את הhigh-end של הפלטפורמה החדשה. משתמשים בסיסיים - ממילא לא אכפת להם. מי שנשאר - זה "אספנים" או אנשים שמסיבה מסוימת רוצים לשדרג קצת / לתקן מחשב ישן/תקול. ואנשים כאלה לא ירצו לקנות מערכת קומפלט. אולי הם ירצו חלקים מסוימים. לראיה - כבר הציעו לבחור פה לקנות ממנו את המעבד או הזכרונות, אבל לא היו מתעניינים במערכת כולה.

מסיבה זו אני חושב שכמעט תמיד עדיף לנסות למכור בחלקים.

פורסם

אין ספק שאני גם אוהב לוחות היי אנד, ומוכן לשלם עוד כמה גרושים בשביל לוח טוב שמתוכנן טוב יותר, עם גופי קירור קצת מסיביים יותר וקצת יותר אפשרויות הרחבה. אבל מי שהולך לקנות מחשב יד שנייה, כנראה לא ילביש עליו מערך כרטיסי מסך. בנוסף יציאות SATA מיושנות יותר, זכרון איטי יותר ויקר יותר לשדרוג - לדעתי מטים את הכף.

כלומר, אין ספק שהמערכת פלוס מינוס מקבילה למערכת i3 בסיסית מבחינת ביצועים, אבל מי שקונה מערכת עם ביצועים כאלה בסכום כזה, בד"כ לא יעניינ אותו הפיצ'רים הנוספים שמציע הלוח. לכן מי שקונה לוח היי אנד צריך לקחת בחשבון שערך המכירה שלו כאשר ירצה להפטר ממנו לא יהיה גבוה משמעותית מלוח בסיסי מאותו דור.

זאת אגב הסיבה מעולם לא מכרתי את המחשבים הישנים שלי. למי שיקנה אותם ממני לא ישתלם לשלם הרבה. מצד שני חבל לי למכור אותם תמורת גרושים. הם תמיד הלכו והחליפו מחשבים ישנים יותר במשפחה.

פורסם

זאת אגב הסיבה מעולם לא מכרתי את המחשבים הישנים שלי. למי שיקנה אותם ממני לא ישתלם לשלם הרבה. מצד שני חבל לי למכור אותם תמורת גרושים. הם תמיד הלכו והחליפו מחשבים ישנים יותר במשפחה.

כנ"ל.

פורסם

סליחה, הבנה מקצועית? כנראה שאין לו הבנה בסיסית. המעבדים החדשים הרבה יותר מהירים, הרבה יותר זולים מבחינת עלויות חשמל וחום..איך אפשר להשוות בכלל.

זה די מפגר לומר שההשוואה פה בין שני מעבדים בהפרש של 4 שנים שקולה להשוואה בין BMW לקרוז...

באותה מידה ניתן לומר שGT שלבי שנת 67 עולה כיום כחצי מליון דולר, אז מה, קומדור משנת תרפפו אמור לעלות היום יותר מi5 חדש? ניגר פליז.

מי שקונה חומרה ישנה במחיר של כמעט קרוב לחדשה - הוא הדיוט, ומי שמוכר לו את זה - רמאי.

כנראה שהבנה בסיסית אצלך לא משהו לא השוותי רכב למעבד אלה את העיקרון של המחירים (לא חשוב גם ככה לא תבין)

ותאמין לי שאם היה לך כסף אולי גם אתה הייתה נוסע בשלבי כמו שאמרתי זה העיקרון ולא המחיר

ומי שיקנה אותה הוא לא פראייר והמוכר לא רמאי

מה אתה אומר על זה?

http://www.pcworld.com/article/257784/36yearold_apple_computer_sells_for_374500.html

אני לא יודע כמה אפשר לקרוא לזה מחשב אבל זה העיקרון וזה הראשון שמצאתי תחפש אתה תמצא עוד הרבה כתבות כאלה

ofekr אשמח אם תדבר איתי לפני שאתה קונה מחשב, יש לי דיי הרבה חלקים ישנים וחסרי שימוש שלדעתך שווים אלפי שקלים ואשמח להפטר מהם.

ממש לא מצחיק ואפילו מיותר

Nemesis וQttP אני מסכים איתכם בהחלט אבל לדעתי עדיין מערכת high-end ישנה צריכה לעלות קצת יותר מחצי מחיר של מערכת חדשה low-end בכל זאת קצת כבוד :)

פורסם

עיקרון המחירים? מה הקשר בכלל!? מה פשר ההשוואה ההזויה הזו בין שוק הרכבים לשוק המחשבים? אלוהים ישמור. לא בטוח אם אתה טרול או באמת כזה ...מבריק.

"מגיע קצת כבוד" . פחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אתה בטח מאלה שחושבים שGTX460 שווה בערך 600 ש"ח בשוק היד השנייה.

אני מאחל לך שתקנה לעצמך מחשב יד שנייה עם חומרת "היי אנד שהייתה בזמנה" ושעכשיו לא מגיעה לקרסוליים של הציוד הכי בסיסי שיש בחנויות.

לפי מה שאתה טוען, אתה תהיה מרוצה מזה.

פורסם

http://www.pcworld.com/article/257784/36yearold_apple_computer_sells_for_374500.html

אני לא יודע כמה אפשר לקרוא לזה מחשב אבל זה העיקרון וזה הראשון שמצאתי תחפש אתה תמצא עוד הרבה כתבות כאלהממש לא מצחיק ואפילו מיותר

Nemesis וQttP אני מסכים איתכם בהחלט אבל לדעתי עדיין מערכת high-end ישנה צריכה לעלות קצת יותר מחצי מחיר של מערכת חדשה low-end בכל זאת קצת כבוד :)

הדוגמה שהבאת זה מחשב ענתיקה. ענתיקות עולות הרבה כסף בכל התחומים, כי הם מיועדים לאספנים שמפוצצים בכסף.

מי שקונה מחשב יד 2 בן 3 שנים, קונה אותו מהסיבה ההפוכה - על מנת לחסוך בכסף.

אין מה להשוות בין תחום חלקי המחשב לתחום הרכב.

ברכב, אם תקנה סוברו או תקנה רולס רויס, כולם ידעו על מה אתה נוסע... "מקדם פוזה" . ואילו במחשב אף אחד לא ידע איזה לוח אם יש לך בפנים, ואת אף אחד זה גם לא מעניין.

ברכב, פרט לביצועים היבשים, יש את איכות היצרן, נוחות הרכב, נוחות מושבי העור וכ'. במחשב בן 3 שנים שנרכש על מנת לחסוך בכסף, הדבר העיקרי שמשנה זה הביצועים היבשים. כי גם אם הלוח היוקרתי יחזיק מעמד עוד שנים (מה שבספק), המחשב יזרק לפח בעוד כמה שנים בכל מקרה.

אני וכל אחד שעושה בחירה מודעת, יעדיף מחשב חדש זול ופשוט, שנותן לי את אותם ביצועים כמו מחשב "מגניב" מלפני 3 שנים, אלא אם המחשב המשומש עולה 50% או פחות. מהסיבה הפשוטה: בחדש יש "ביטוח" לקנייה למשך 3 שנים - בישן אין שום ביטוח, וסביר להניח שאני יהיה חייב במהלך ה 3 שנים להוציא עוד כסף, עד שיעלה יותר מהחדש שהייתי כבר קונה מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים