עבור לתוכן

zeekrewards התגלתה כהונאה ונסגרה

Featured Replies

פורסם

בשום מקום לא טענתי שהבנקים מאוזנים. כלכלה זה דבר לא מאוזן מטבעו. כל מה שאמרתי זה שהבנקים לא מתבססים על מודל הפירמידה, כלומר הם לא צריכים לקוחות חדשים כדי לתת שירות מספק ללקוחות קיימים (כפי שהשתמע ממה שvic07 אמר), ולכן אין הכרח שהם יתפרקו בסופו של דבר - להבדיל מהונאות פירמידה כמו המקרה המדובר כאן.

בנוסף - לא חשוב כמה כסף הבנק משקיע, אלא העובדה שבכל רגע נתון ההון שברשות הבנק (כולל השקעות) גבוה משמעותית מסך כל ההפקדות, כך שבמקרה הצורך ובהינתן פרק זמן סביר הבנק יוכל להחזיר בפועל את כל הכסף של הלקוחות.

• תגובות 35
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבנקים ועוד איך מבוססים על פרמידה. תחשובו רגע על הסיפור הבא:

יש לי עסק קטן להלוואות בשוק האפור - אני מלווה בסכומים קטנים יחסית, נניח 20,000 שקל, במזומן בלבד, תמורת ריבית של 10% בחודש. העסק מתקדם יפה ואני שוקל להגדיל את סכומי ההלוואות, אבל נמאס לי כל פעם למשוך מזומנים ולספור אותם, אז אני עובר להלוואות בצ'קים. כל עוד מדובר בצ'קים "למוטב בלבד", אין הבדל מעשי בינם לבין מזומנים: מקבל הצ'ק מפקיד אותו ביום קבלתו, ואם אין לי כיסוי עבורו אני בבעיה בדיוק כפי שהייתי אילו אותו אדם רצה ללוות מזומנים שאין באפשרותי למשוך מחשבוני.

פעם אחת, בטעות, שלחו לי פנקס אחד של צ'קים שאינם חתומים מראש "למוטב בלבד", ולא שמתי לב. המשכתי לעבוד כרגיל, וחילקתי 20 צ'קים ממנו כהלוואות. כשעברתי על תדפיס החשבון שלי בסוף החודש גיליתי דבר מעניין: מתוך ה20, 15 צ'קים אכן הופקדו כרגיל, אך 5 לא - וזאת למרות שקיבלתי החזר מלא פלוס הריבית על כל ה20 בתום החודש, כי אף אחד מהלווים לא רוצה לפגוש את עמיתי לעסק, "סמי ברכיים" . הייתי סקרן לדעת מה קרה עם 5 הצ'קים האחרים, אז בקשתי מעמית אחר שלי, "שמעון אזניים", שיברר.

הסתבר, שעשרה מאותם 20 לווים, במקום להפקיד את הצ'ק ישר בחשבונם, השתמשו בעובדה שהוא "פתוח" לכל מוטב באשר הוא ושילמו בצ'ק עצמו עבור שירותים שונים. בתוך מקבלי הצ'קים "יד שנייה" הללו, 5 הפקידו אותם מיידית, אבל חמשת האחרים עשו דברים מעניינים יותר: ארבעה מהם מכרו את הצ'קים הללו הלאה (וחוזר חלילה), והם עדיין לא הופקדו. יתרה מכך, למחרת היום בו דיברתי עם "שמעון אזניים", הסתבר שאחד מהם היה בעצמו לווה שלי, והחזיר לי את הצ'ק של עצמי כחלק מהחזר חובו.

ישבתי וחשבתי: מתוך 20 הצ'קים שחילקתי, רק 15 דרשו יכולת כיסוי מיידית. אחד נוסף לא דרש כיסוי כלל, שהרי הוא חזר אלי, ואילו ארבעה נוספים ידרשו כיסוי רק לכשיופקדו בסוף. טוב, חשבתי, את הארבעה האלה אצטרך לכסות במוקדם או במאוחר. מחשבתי נדדה לעבר הצ'ק האחד ההוא שחזר אלי. בסופו של דבר, קיבלתי על ההלוואה ההיא ריבית כנדרש, ומעולם לא היה צורך להציג כיסוי. החלטתי לעשות נסיון, ובחודש שלאחר מכן, כבר חילקתי 21 צ'קים, כשיש לי בחשבון כסף לכיסוי רק 20 מהם. הפלא ופלא - התופעה חזרה על עצמה, כלומר קיבלתי ריבית על 5% יותר כסף ממה שהיה לי בפועל להלוות. שמח וטוב לב, החלטתי להמשיך בשיטה הזו.

כעבור שנה, יצר החמדנות גבר עלי, וישבתי לחשוב שוב: האם יש דרך להרוויח על אפילו יותר מאשר ריבית על 105% מהכסף שיש לי? הרי 5% זה כסף קטן... נזכרתי בארבעת הצ'קים מלפני שנה, שלא הופקדו מיידית. שוב שלחתי את שמעון אזניים לברר. התוצאות מפתיעות: בממוצע, עברו 6 חודשים עד שהם הופקדו - וכך גם בממוצע 4 צ'קים מכל אחד מהחודשים העוקבים. את ההחזרים פלוס הריבית עדיין קיבלתי כל חודש בחודשו. יוצא, אם כך, שגם לארבעה הללו אני לא צריך כיסוי שוטף, שהרי כל אחד מהם אני יכול לכסות מההחזרים, ולא רק של אותם הלווים עצמם, אלא גם מההחזרים של לווים דומים בחודשים העוקבים! הרי אם לוקח לצ'ק כזה בממוצע 4 חודשים להיות מופקד, הרי שעד אז אקבל עליו 3 החזרים במקום אחד, אז למה לא להלוות עוד 2 הלוואות על כל צ'ק כזה?

אמרתי, ועשיתי. עתה, כל חודש אני מחלק לא 20 צ'קים כמו בהתחלה ואף לא 21 כמו בשנה החולפת, אלא כ30. יתרה מכך, כתוצאה מכך שההחזרים על חלק מהצ'קים מקדימים עתה את פרעונם, יש לי כעת "הון עצמי" לא של 20,000 שקל כפול 20, אלא כפול כ30. עם ההון החדש הזה, אני עושה תחשיב חדש - אם מקודם 20% מהצ'קים (4 מתוך 20) הופקדו באיחור, למה שזה ישתנה? אם עתה אני מחלק 30 צ'קים בחודש, סביר שעתה יופקדו באיחור 6... ועל כל אחד מאלה אני יכול כאמור לחלק 2 נוספים. למעשה, אני יכול להמשיך להתרחב באופן הזה מדי כמה חודשים, עד אינסוף - כל עוד יש מספיק אנשים שרוצים ממני הלוואות. פאק, אני אפילו אוריד את הריבית מ10% ל5% כדי למשוך עוד לווים - זה ישתלם לי בטווח הארוך.

כך, העסק משגשג שנים. נהייתי אדם עשיר. רק מדי פעם, כשאני שוכב לישון והמוח מעבד את כל המחשבות שמדחיקים ממנו במהלך היום, עולה המחשבה - מה יקרה כאשר לא יהיו לי לווים חדשים? הרי אז לא רק שלא אוכל להרוויח, לא אוכל אפילו לכסות את הצ'קים של הלווים הישנים במידה ויחליטו להפקידם! אה, שטויות, אני חושב. תמיד יש לויים חדשים.

עד כאן הסיפור, ועכשיו להפתעה: כמה שזה נשמע מופרך, כך בדיוק מתפקדים בנקים בימינו. בהעדר הלוואות חדשות, הבנקים לא יכולים לכסות את הישנות. אם כולם יחליטו "להפקיד את הצ'קים" בבת אחת, לרובם המוחלט לא יהיה כיסוי. לא פרמידה?

פורסם

התשובה לשאלה שלך היא פשוטה - המדינה תקנה אותם.

פורסם

VID יש לך כישרון לכתוב דברים מסובכים בצורה עוד יותר מסובכת

פורסם

חברות הונאה אינטרנטיות קיימות אך ורק בזכותם של כל האנשים שמאמינים בקיומם של "שיטות קלות ומהירות ביותר להרוויח כסף באינטרנט", בלעדיהם זה לא היה קורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים