עבור לתוכן

מבקש המלצה לספק שקט יחסית וזול למחשב ישן (פחות מ-250 ש"ח? גמיש)

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן שמשמש כשרת https מזה שנים. אנחנו מדברים על מחשב בן 10, מעבד Athlon 1GHz ולוח בהתאם וכו'.

מזה זמן מה ספק הכוח החל להרעיש (אם עוצרים לרגע את המאוורר, הרעש יורד מאוד משמעותית מתחת לרמה הסבירה מבחינתי). אני רוצה להחליפו - כאשר הדרישות שלי הן שקט, ואני מקווה למצוא משהו במחיר נמוך. הגבלת 250 ש"ח היא השאיפה שלי - אחרי הכל זה מחשב ישן מאוד - אבל אני מניח שיש לי גמישות אם זה ממש מקטין את הרעש.

הערות/שאלות:

- לפי המחשבון כאן, הצריכה שלי היא עד 250W ומומלץ לי 300W. בפועל זה כנראה יותר נמוך כי לא מופיעים במחשבון הזה מעבדים ישנים כמו שלי.

- גם למעבד יש מאוררר, אני לא חושב להחליף אותו.

- המארז הוא ישן ופשוט, לא משהו שממסך רעש, אבל הצלחתי לחיות עם זה עד לאחרונה.

- המארז נמצא במרחק כ-3 מטר ממקום הישיבה שלי ומתחת לשולחן.

פורסם

תבדוק יכול להיות שכל מה שאתה צריך זה להחליף מאוורר ב 20 שקל, או בחינם אם יש לך בטעות סתם מאוורר 80mm רגיל

לפעמים ניתן לשמן את המאוורר הקיים

תבדוק מה המצב של הקבלים בספק, אם הם שלמים ואין סימני התחממות וכו אז הוא יכול להחזיק גם הלאה, אם לא אז תשים ספק כלשהוא לפי מה שהמחשב צריך

אני מריץ כמה מחשבים כאלה על ספקים גנריים, אבל כאלה שבחרתי במיוחד שהם גנריים סבירים

אני מניח שהמחשב אם כרטיס מסך מובנה, דיסק קשיח 1, וכו' אז יש דיי הרבה גנריים שיחזיקו אותו ללא בעיה :

Zumax ZU-500W (X2) (אם מאוורר 120 שקוף - זה לא ספק של ZUMAX אלא זיוף של Tzag Elita אבל הוא דיי בסדר)

Ever Power סדרה PL

ABPower SATA DR-B500

Zeus - נמכר היום בחלק מהחנויות, מגיע אם מאוורר 120 שקט

Huntkey סדרה CP בגודל 400W ומעלה (עד 350 זה גנרי 400 ומעלה בנוי בצורה שונה)

וכמובן כל ספק איכותי של 300W ומעלה. יש כמה של FSP עד 200 שקל

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצות. אנסה לראות אם אני יכול לשמן את המאוורר. WD-40 מתאים, נכון?

פורסם

לא

תפרק את המאוורר (תוציא את המדבקה ואת הפלסטיק הלבן שיש שם - בפלסטיק יש מקום שהוא חתוך אז תפריד אותו אם סיכה במקום הזה ותוריד אותו מהציר - רק שלא יעוף כי הוא קפיצי כזה כשהוא משתחרר)

תרסס את הציר והמקום אליו הוא נכנס אם ספריי שמכיל ממיס כלשהוא (חומר ניקוטי, דאודורנט, חומר נגד יתושים... הכול הולך)

תנקה טוב אם נייר טואלט כולל בתוך הצינור שאליו הציר נכנס

תשים קצת שמן סינטטי בתוך הצינור ותכניס-תוציא את המאוורר אם צריך שיימרח טוב. השמן ששמים למנוע של אוטו הוא מעולה לכך. WD40 לא מתאים כי הוא לא לגמרי שמן אלא שמן שמכיל ממיס, כלומר אורך החיים שלו מוגבל + הוא יכול "להביא" שאריות מהשמן הישן אם נשארו בפינות וכו. בגלל זה לא רצוי גם סתם לרסס או לשים שמן לתוך מאוורר בלי להוציא את הישן כי הוא עדיין שם והוא עדיין יתקע את המאוורר

פורסם
  • מחבר

תודה 696, זה עבד די טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים