עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט 4K-5K (כנראה יירכש באילת ללא מע"מ)

Featured Replies

פורסם

לאחר התייעצות קודמת בפורום, עיון במידע בפורום וברשת בכלל - שבתי לפה מעט יותר ממוקד.

כמו שציינתי בעבר, אני מתחיל ללמוד תואר הומני, כך שאצטרך ככל הנראה מחשב בעל סוללה חזקה, מקלדת נוחה ומסך 13-14.

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, יישומי אופיס ואינטרנט, צפייה בסרטים. ישמש כמחשב ראשי (לא יהיה ברשותי מחשב נייח).

* גודל המסך? 13-14

* משקל רצוי? עדיף עד 2 קילו, לא הכרחי.

* האם נדרש זמן האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

אני מזכיר שאני מתכנן לקנות באילת ללא מע"מ (אהיה שם בקרוב, כך שגם לא בהכרח משתלם לי לחכות לאוקטובר).

חשבתי על זה:

איך הסוללה? האם 32 ג'יגה SSD יספיק להחזיק את מערכת ההפעלה? האם זה ישפר את המהירות/צריכת חשמל? האם יתאים?

ומה לגבי זה:

הבנתי שבדגמים קודמים הייתה מקלדת ממש לא טובה ובאופן כללי לא ממש מוצלחים. האם הפריים אמור להיות משופר?

ואולי בכלל ללכת על לאטיטיוד בתקציבים האלה? אני מבין שזאת הסדרה העסקית, הקלה יותר, העמידה יותר. האם יתאים לצרכים שלי יותר מהקודמים? האם איכות הסדרה שווה את המחיר הקצת גבוה יותר מהווסטרו (בהתחשב במפרט הקצת פחות טוב)?

אשמח אם תעשו לי קצת סדר. אני עוד שבוע באילת ואני רוצה להסגר על דגם על מנת להזמין (מלאי וכו').

המון תודה מראש!

פורסם

אני במקומך הייתי בוחר במחשב הקל יותר.

הווסטרו אמנם חזק בהרבה מהאסוס, אבל לשימושים שלך אתה לא תרגיש הבדל מהותי ביניהם.

אופציה נוספת לחיסכון בכסף וקבלת ביצועים עדיפים אפילו על האסוס הוא הנייד הבא של סמסונג - http://ksp.co.il/?uin=16367

לפי מה שאני מבין מהתמונות בביקורת על דגם מקביל (link) יש לו כונן SSD סטנדרתי ואפשרות להוסיף אחד ב-mSata.

כלומר, אם 128gb לא מספיק לך, אתה תמיד יכול להרחיב את נפח הקשיח על ידי הוספת קשיח שני במחיר של כ-600 שח ולקבל ביצועים טובים אפילו יותר.

גם אם אתה מתעקש על מחשב עם מסך בגודל 14 אינצ', יש אופציה עדיפה על הדל מבחינת מחיר, ובעיקר בגלל זמן הסוללה שעדיף בכ-30-40 אחוז

http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=12898

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה.

האמת היא שחשבתי על הסמסונג הזה. בעיה אפשרית שאני מוצא בביקורות היא שהסוללה לא ניתנת לפירוק/החלפה. לא יודע כמה זה קריטי כיוון שמעולם לא היה ברשותי מחשב נייד, אבל זה נשמע קצת בעייתי.

באופן כללי סמסונג חברה רצינית במחשבים ניידים? איכות הבנייה וכו'...?

דבר נוסף, הרכבת כונן SSD נוסף איננה מפרה אחריות?

פורסם

האמת היא שחשבתי על הסמסונג הזה. בעיה אפשרית שאני מוצא בביקורות היא שהסוללה לא ניתנת לפירוק/החלפה. לא יודע כמה זה קריטי כיוון שמעולם לא היה ברשותי מחשב נייד, אבל זה נשמע קצת בעייתי.

הסוללה ניתן להחלפה על ידי פירוק תחתית המחשב (כמו שדרוג זכרון או דיסק קשיח)

לי הנושא הזה לא מפריע, אבל אם זה מאוד קריטי עבורך מסיבות שונות תהיה צריך לוותר על הסמסונג.

באופן כללי סמסונג חברה רצינית במחשבים ניידים? איכות הבנייה וכו'...?

איכות הבניה של דגמי האולטרה בוק של סמסונג היא טובה, אל תטעה להשוות אותם לדגמים הפשוטים שעולים כ-2500-3000 שח.

נכון שלא מדובר במתחרים לסדרת ה-T של לנובו, אבל ביחס למחיר, למפרט ולאיכות הכללית (מקלדת, טאצ'פד) הם ניידים מומלצים.

האחריות בארץ ניתנת על ידי מעבדות IBM, אותו נותן שירות של סדרת ה-thinkpad של לנובו, וזה עוד יתרון (לדעתי)

דבר נוסף, הרכבת כונן SSD נוסף איננה מפרה אחריות?

היא לא צריכה להפר תנאי אחריות (אני לא מכיר כל חוק בתקנון שם). מדובר בשדרוג קל כמו שדרוג זכרון ולכן ניתן לבצע אותו בעצמך.

אם אתה לא רוצה להסתבך, תשאל את השירות ותן לחנות ממנה אתה קונה את הכונן לבצע עבורך את השדרוג במקום.

פורסם
  • מחבר

עושה באמת רושם שאני אלך על הסמסונג.

אתה יודע להגיד כמה נפח תופסת מערכת ההפעלה? אני מנסה לחשוב האם 128GB יספיק (כמובן בהנחה שאת הסרטים ועיקר המוזיקה אני אאחסן על כונן חיצוני). הוספת כונן SSD נוסף מייקר משמעותית את הסיפור.

פורסם

אם אתה יודע להסיר את כל הזבל שלא צריך, כולל חלקים של מערכת ההפעלה שאתה לא משתמש בהם אתה יכול להגיע לנפח של כ-15 ג'יגה לדעתי.

אתה לא חייב להוסיף כונן של 128 ג'יגה אם זה יקר לך, אתה תמיד יכול לשים 64gb בסכום של כ-300 שח למערכת ולשמור את ה-120 לשימוש אחר.

פורסם

לא הבנתי מה היתרון של הסמסונג על האסוס.

אני גם מתלבט בין שניהם. האם לאסוס לא ניתן להוסיף עוד זכרון?

אני חושב ברצינות על הסמסונג או האסוס עם הרחבת זכרון.

אתם יכולים לכתוב ממש שלב שלב איך אני עושה זאת (איפה אני קונה איך לבחור איזה סוג זכרון וכו')

האם יש אפשרות לקנות בחנות עצמה (KSP) זכרון כזה ולבקש מהם להתקין או משהו כזה...

תודה מראש.

פורסם

הסמסונג זול מהנייד של אסוס ועם זמן סוללה קצת יותר טוב ומסך מט, מצד שני לאסוס יש מסך IPS עם רזולוציה גבוה יותר (לדעתי זה פחות רלבנטי במסך 13 אינצ')

למי שמחפש דיוק צבעים עקב עבודה גרפית האסוס כנראה טוב יותר, אבל עולה קרוב ל-750 שח יותר.

איך מרחיבים זכרון?

1. פותחים 4 ברגים בתחתית הנייד.

2. לוקחים את הסטיק החדש ושמים אותו במקום המתאים.

3. דוחפים בעדינות עד שהוא נכנס למקום.

כדי לראות ממש איך מרחיבים זכרון תחפש סרטונים ב-youtube או אם אתה לא רוצה להסתבך תבקש שיתקינו לך בחנות.

פורסם

האסוס prime הוא גם עם מסך מט, זה אחד השינויים מה ux31 הקודם.

פורסם

אסוס פריים זה טבלט.

אם אתה רוצה עזרה, תפתח דיון נפרד ואל תשתלט לאנשים אחרים על הדיון.

פורסם

קודם כל התנצלות, לא התכוונתי להשתלט על שום דיון, סתם העלית שאלות שמענינות גם אותי אז שאלתי.

דבר שני, דיברתי על ה ux31 prime להבדיל מה ux31 הרגיל.

ה ux31 prime הוא ממש לא טאבלט אלא אולטרהבוק. זה הדור השני של ה-ux31. והוא עם מסך מט כמו בסמסונג זה הכל...

בכל מקרה אני מתנצל אם זה נקרא השתלטות, חשבתי שככה עובדים פורומים.

רק טוב.

פורסם

לא ידעתי שאסוס מיתגה את סדרת ה-ux3X החדשה גם תחת המותג פריים, ולא כל נייד בסדרה הזו מכיל מסך מט IPS.

כמו שאמרתי קודם, זה יתרון למי שצריך את זה, ועולה לא מעט ללא סיבה טובה למי שלא. על מסך 13 אינצ' פרטים יראו קטנים ברזולוציה של FHD.

בפורומים אנשים מעלים שאלה ועושים דיון. שים לב שאתה לקחת את הדיון לכיוון אחר משאלת פותח הדיון ועדיין קבלת תשובה.

מה שאמרתי שאם תרצה עזרה בבחירת נייד, תפתח דיון נפרד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה. אני אכן נוטה כעת לסמסונג np350u3c.

אשמח לדעות נוספות בעניין ;)

פורסם

הסמסונג זול מהנייד של אסוס ועם זמן סוללה קצת יותר טוב ומסך מט, מצד שני לאסוס יש מסך IPS עם רזולוציה גבוה יותר (לדעתי זה פחות רלבנטי במסך 13 אינצ')

למי שמחפש דיוק צבעים עקב עבודה גרפית האסוס כנראה טוב יותר, אבל עולה קרוב ל-750 שח יותר.

בשביל מסך IPS הייתי מוכן לשלם הרבה יותר מ750 ש"ח במחשב נייד :) הייתה תקופה שלא משנה כמה היית מוכן לשלם - האופציה פשוט לא הייתה קיימת (רק בtablet PC עסקיים).

אבל כמובן זה שיקול מאוד סובייקטיבי.

פורסם

הבעיה עם המסך הזה לדעתי, שב-native resolution הפרטים עליו יראו קטנים מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים