עבור לתוכן

מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום. אני כנראה מתחיל תואר במדעי המחשב.. רציתי לדעת מה אתם חושבים, על מה כדאי לי להתמקד, האם יש מישהו פה שכבר למד או לומד את התואר. אם כן אשמח לקבל קצת פרטים מבפנים :D תודה רבה

פורסם

איזה תואר? באיזו אוניברסיטה/מכללה?

מה זאת אומרת "להתמקד"? לאיזה "פרטים מבפנים" אתה מצפה?

קודם כל תעשה את קורסי החובה של שנה א', ואז תחשוב לאיזה כיוון להתקדם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז התיכנון הוא ללמוד בHIT תואר במדעי המחשב.. אני בא מרקע של מחשב אבל לא של שפות וכו'. אם אני אתחיל זה יהיה באוקטובר. האם יש ספרים שכדאי לי לקרוא וללמוד אותם ? להגיע מוכן יותר לפתיחה?.

בנוסף האם יש פה מישהו שלמד את התואר? שסיים או באמצע? מישהו שיכול להמליץ על נושא או שניים שכדאי לי להתעניין בהם וללמוד אותם חזק יותר ?

אני חושב שאני פשוט מאוד אשמח לשמוע ממישהו שלמד או מכיר מישהו שלמד ולתת לי קצת פרטים. תודה רבה!

פורסם

תתכונן לשואה גרעינית במתמטיקה בשנה א', אם יש לך זמן לעבור קצת על נושאים בחדו"א וליניארית זה יוכל לתת לך פור גדול.

אני לא יודע לגבי הקושי בHIT, אבל לי אישית חדו"א הייתה הבעיה הכי גדולה בשנה א' (אני עושה את התואר בת"א).

פורסם
  • מחבר

אתה אומר לבוא פשוט מוכן למתמטיקה כמה שאפשר? זה יקל עלי הכי הרבה? כי את האמת אין לי רקע על שפות וכאלה

פורסם

לי אישית היה ניסיון מהתיכון, והקורס הכי קל בסמסטר הראשון היה קורס המבוא שבו מלמדים אותך לתכנת.

אם אין לך ניסיון בכלל אז לקרוא ולכתוב כמה תוכניות פשוטות לא יכול להזיק לך.

פורסם

מחזק את ויילדפייר +10

אצלי בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה הגיע סטודנטים בשנה הראשונה עם רקע טוב (חלקם הנדסאים) בחשמל וחיוך גדול על הפנים.

הם קיבלו סטירה דיי רצינית בשנה הראשונה מאחר והדיבורים בתחלס על החשמל התחילו באיזה קורסון מעפן בשנה השניה, כל השנה הראשונה ורוב השניה היו מוקדשות למתמטיקה כבדה ופיסיקה. שמעתי מחברים שבתוכנה ומדעי המחשב המצב פחות או יותר זהה, רק טיפה יתר גרוע :P (פחות פיסיקה אבל יותר מתמטיקה).

אני בטוח שלצבור רקע בשפות ותיכנות לא יזיק, אבל עדיף להתכונן נפשית לאינטגרלים ווקטורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים