עבור לתוכן

לכמה כוננים ספק 550 וואט יספיק?

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני מתכנן לבנות שרת.. בסביבות ה 12 כוננים בלי שום דבר אחר אולי כרטיס מסך זול עם מעבד P3 יש למישהו מושג איזה ספק אני צריך?

כמה וואט לוקח הארדיסקי ממצוצע ואם אפשר להרחיב בנושא?

תודה רבה :D

פורסם

לכל כונן יש צריכה שונה. כונני סקזי וIDE רגילים צורכים גם מה5V וגם מה12V - אבל בעיקר מה12V, לגבי SATA - נראה לי שהם עובדים רק על 5V.

בכל מקרה כונן סקזי עלול לקחת עד 2.5 אמפר ממסילת 12V בזמן ה SPIN UP - או במילים אחרות - המקסימום .

אבל ישנם כוננים שלוקחים פחות, לדוגמא מקסטור אטלס 3 לוקח פחות חשמל מסיגייט צ'יטה 10.6 (ואני מדבר על דגמים זהים , אותו גודל, ממשק ומהירות )

לעומת זאת כונני IDE לא אמורים לקחת יותר מ 1.5 אמפר מה 12V בזמן הספין אפ.

אם תסתכל על ספקים פשוטים וגם על חלק מהאיכותיים , תראה שרובם לא עומדים בעומסים של יותר מ30 אמפר על 12V בעוד שב5V הם עומדים בעומסים יותר גבוהים. אז אלא אם כן אתה קונה כונני SATA , ה5V לא יעשה בעיות.

בכל מקרה אתה יכול לבדוק באתר היצרן של הכוננים שאתה עומד לרכוש, ולראות כמה הם צורכים בזמן הספין אפ (שזה גם המקסימום )

*סליחה טעות שלי , כרגע לפחות , כונני SATA לוקחים גם 12 וגם 5 *

פורסם
  • מחבר

וולט!=וואט :D

פורסם

לא כל הספקים שווים, ולא כל הכוננים שווים.

תגיד איזה ספק ואילו כוננים ויהיה אפשר לתת הערכה.

בכל מקרה אל תחשוב בכלל בכיוון של ה 500 וואט הג'נריים ב 150 שקל, עדיף אנרמקס 350 וואט על פני גרוטאה כזו מכל בחינה.

ה 430W של אנרמקס יספיק בטוח, לאנרמקס יש הספקים עצומים ב 12V שזה מאוד קריטי לכוננים (גם 5V לא חסר להם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים