עבור לתוכן

אולטרבוק לסטודנט - עד 6K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

באוקטובר אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה, וצריך מחשב נייד שישמש אותי לתקופת הלימודים.

הקריטריון הראשון במעלה בשבילי הינו הניידות - אני צריך מחשב שאני אלך איתו כל יום ולא ישבור לי את הגב, הדבר האחרון שאני רוצה הוא להתבאס מללכת איתו כל בוקר.

אני לא צריך שטח אחסון יותר מדי גדול שכן יש לי מחשב נייח לסרטים ומשחקים אלא רק למסמכי וורד וקצת גלישה באינטרנט.

חיפשתי קצת באינטרנט והדגם שהכי נראה לי עד כה הוא הASUS zenbook prime ux31a

http://www.pc365.co.il/cat.aspx?cat_id=2765

במיוחד אהבתי שבדור השני הם שיפרו את כל הדברים שלא אהבתי בדגם הקודם - מקלדת משופרת, מסך מט ומסך יותר איכותי בכללי.

על פניו הוא עומד בתקציב ואולי עד אוקטובר המחיר שלו עוד קצת ירד.

הדקיקות שלו הדליקה אותי ממש...

האם זה המחשב בשבילי? או שיש עוד דגמים שאני לא מכיר?

הערות:

1. אני מתחיל ללמוד באוקטובר, לא מן הנמנע בשבילי לחכות עוד חודש חודשיים לירידת מחירים/יציאת דגמים חדשים אטרקטיבים.

2. בסוף אוגוסט אני טס לחודש לארה"ב, האם משתלם במיוחד להביא משם מחשב? אם לוקחים בחשבון את השפה (שלא ממש משנה לי), את האחריות (אם היא תהיה תקפה בארץ), עניינים של מכס ומע"מ (מותר להביא איתי מחשב שקניתי בחו"ל?).

3. שקלתי לזמן מסוים לקנות מקבוק אייר, אבל כל חיי אני עם ווינדוס ומטרידה אותי המחשבה לשנות את כל הרגלי השימוש במחשב שלי עכשיו לפני הלימודים. מה גם שאני מניח שיש בעית תאימות של מסמכים וכו'.

לעזרתכם אודה!

פורסם

במיוחד אהבתי שבדור השני הם שיפרו את כל הדברים שלא אהבתי בדגם הקודם - מקלדת משופרת, מסך מט ומסך יותר איכותי בכללי.

לא ראיתי שזה המצב...

1. אני מתחיל ללמוד באוקטובר, לא מן הנמנע בשבילי לחכות עוד חודש חודשיים לירידת מחירים/יציאת דגמים חדשים אטרקטיבים.

2. בסוף אוגוסט אני טס לחודש לארה"ב, האם משתלם במיוחד להביא משם מחשב? אם לוקחים בחשבון את השפה (שלא ממש משנה לי), את האחריות (אם היא תהיה תקפה בארץ), עניינים של מכס ומע"מ (מותר להביא איתי מחשב שקניתי בחו"ל?).

3. שקלתי לזמן מסוים לקנות מקבוק אייר, אבל כל חיי אני עם ווינדוס ומטרידה אותי המחשבה לשנות את כל הרגלי השימוש במחשב שלי עכשיו לפני הלימודים. מה גם שאני מניח שיש בעית תאימות של מסמכים וכו'.

עד אוקטובר סביר מאוד להניח שיציאו עוד מספר דגמים לארץ או שתהיה ירידה קלה במחירי הניידים החדשים שיצאו בחודשיים האחרונים.

בנוגע לקנית המחשב בארה"ב, נייד של חברה כמו אסוס יקבל אחריות בינ"ל לדעתי (שווה לברר את זה מול היבואן) ולכן זו יכולה להיות אופציה סבירה.

מצד שני, האופציה הכדאית ביותר, היא קניה באילת (המחירים דומים מאוד למחירי חול, כי על מחשבים יש מע"מ בלבד)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אכן לפי ביקורות ברשת (וגם כתבה באתר זה למען האמת), למחשב מסך מט:

http://www.laptopmag.com/review/laptops/asus_zenbook_prime_ux31a.aspx

Not only is this 1920 x 1080 matte panel sharper than the MacBook Air--and most other 13-inch laptops--it's superbright and offers generously wide 178-degree viewing angles.

יש סיכוי שבחודשיים אלה ירד המחיר של המחשב?

ידוע למישהו אם האחריות תתפוס בארץ אם אקנה מחו"ל?

ושאלה אחרונה - יש דגם מומלץ אחר לאולטרבוק שעומד בדרישות?

תודה מראש :)

פורסם
  • מחבר

אני מצטער להקפיץ - רק רציתי להודות לaccess denied על ההברקה שלו :).

נכנסתי לאתר של KSP באילת ונדהמתי לגלות שהמחירים של המחשב שאני רוצה מאוד מאוד קרובים למחירים של חו"ל.

עד כדי כך שבתקציב שלי נכנס המחשב בגרסאתו המשופרת עם מעבד I7 וכונן 256GB!

מדובר במחיר של 6400 שקל במקום 7500 שקל ברשתות בשאר הארץ.

אני כנראה אחכה לעוד ירידת מחירים קטנה ואקנה באילת לקראת אוקטובר (לפי החישוב שלי גם אם לוקחים בחשבון עלות טיסה לאילת זה עדיין יוצא משתלם, אך כנראה אקנה דרך מישהו שגם ככה נוסע).

מקווה שלא תהיה בעית מלאי/עליית מחירים מוזרה בזמן הקרוב (אי אפשר לצפות יום קדימה במדינה הזאת ובעולם הזה...)

אשמח להערות בנוגע למחשב שבחרתי (אם יש חסרונות עדיף שאדע לפני הרכישה) או אם יש דגם שנראה לכם מתאים יותר..

פורסם

לגבי קניית מחשב באילת, צריך לבדוק את הנושא בצורה רצינית.

חיפשתי קצת בפורמים וגילתי שני דברים בעייתים.

א. בחלק מהחנויות יבקשו ממך תעודת תושב אילת או משהו כזה, אז שווה לך לברר איתם קודם.

ב. בעקרון יש עם קנייה כזו בעייה חוקית (זה כמו להבריח מכס) לא ברור האם יש סיכוי שייפסו אותך אבל יש בזה בעיתיות.

כשאתה קונה את המחשב אתה מצהיר שזה לשימוש באילת או משהו הזוי כזה. אני מצרף שירשור בנושא מפורום אחר.

http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=139511

אם אתה בודק את הנושא אשמח לשמוע ממצאים, כי אני גם חושב על הנושא.

אם יש מישהו שקנה מחשב באילת בעבר, אשמח לשמוע איך זה היה לו... בקיצור אשמח לתגובות.

יום טוב.

פורסם

א. בחלק מהחנויות יבקשו ממך תעודת תושב אילת או משהו כזה, אז שווה לך לברר איתם קודם.

ב. בעקרון יש עם קנייה כזו בעייה חוקית (זה כמו להבריח מכס) לא ברור האם יש סיכוי שייפסו אותך אבל יש בזה בעיתיות.

אין אם זה בעייתיות, ואתה לא תהיה הראשון ולא השני שקונה באילת ללא מע"מ.

אם אתה כל כך מפחד, תדבר עם הסניף של הבאג או KSP שם ותקבל תשובה לשאלות שלך

פורסם
  • מחבר

דיברתי איתם אתמול והם אמרו שאין בעיה פשוט להגיע ולקנות בלי מע"מ במחירים שבאתר (אני מדבר על KSP).

אני ממש לא חושב שיש עם זה בעיה במיוחד בהתחשב בכתבה שפורסמה היום בממון לגבי האנשים שנוסעים לאילת במיוחד על מנת לרכוש בגדים/מוצרי חשמל וכו' ללא מע"מ (כמובן שלא פרסמו את זה כדבר אסור).

שנית, לא ברור איך רכישה באילת והבאה למרכז הארץ היא כמו "להבריח מכס", הפטור באילת מתייחס למע"מ והוא על מנת לעודד אנשים לרכוש ולרדת לעיר הדרומית על מנת לפתח אותה ואת המסחר בה, בגלל הריחוק שלה משאר הארץ.

לא חושב שיש טעם בחתימה על מסמך שמחייב אותך להשתמש במוצר שקנית בעיר מסויימת, זה פשוט לא נשמע כל כך הגיוני.

מה גם שהת'רד שקישרת הוא מלפני 5 שנים ולא נראה לי שהוא כל כך רלוונטי..

בקיצור, לא מאמין שיש חשש.

פורסם

למה שלא תחכה למיקרוסופט SURFACE הוא מאוד מאוד קומפקטי ומהיר בצורה בלתי רגילה-כל זה על WIN 8 כמו שיש לך בבית (לא הגרסת טאבלט)

פורסם
  • מחבר

אני צריך מחשב שיהיה כלי עבודה רציני, וטאבלט-מחשב מצטייר לי בראש יותר ככלי מולטימדיה ותוכן. אולי אני טועה והמכשיר הספציפי הזה שונה מהבחינה הזאת... מישהו יכול להאיר את עיני?

פורסם

בתור סטודנט להנדסה שמתחיל את שנתו הרביעית יש לי כמה דברים להגיד:

אם הולך להיות לך מחשב נייח בחדר שבו תגור בזמן הלימודים אני מציע לך לשקול טוב טוב את הקטע של קניית מחשב נייד

בתור סטודנט הצרכים החומרתיים שנדרשים ממך הם אפסיים. לא יותר מאינטרנט, וורד וצפייה בקבצי PDF (בהנחה ואתה לא לומד מדמ"ח)

מה גם שברוב האוניברסיטאות יש חוות מחשבים שאפשר להשתמש במחשבים שם.

שוב אני מניח שיש לך נייח וההצעה שלי היא בינתיים לחכות

תגיע ללימודים, תתחיל ללמוד שבוע שבועיים ותראה מהם הצרכים האמיתיים שלך

יש אנשים שלומדים רק בבית, יש כאלה שלומדים רק באוניברסיטה עם הלפטופ וחברים ויש כאלה שלומדים על מחשבים בחווה

אני חושב שאתה עוד לא יכול לדעת מה אתה הולך לעשות ומה לך יהיה נוח

בכל מקרה, עבודה כבדה (שירטוטים, תכנות וכו) נוח לעשות על מסך גדול ולא על לפטופ. מה גם שמניסיוני אחוז הזמן שתשקיע על דברים כאלה הוא זניח.

בנוגע לאולטרבוקים:

לי אישית יצא לשחק עם המקבוק ועם הסמסונג 9. הבנתי שהאסוסים עדיין לא ברמה מספקת. העובדה שהמחשבים קלים זה פשוט תענוג וזה ממש משנה את חווית העבודה עם המחשב. אין לי ספק שהמחשב הנייד הבא שלי יהיה אולטרהבוק

מציע לך לתת יותר מחשבה למקבוק מאחר ובתימחורים ההזויים בארץ הוא יוצא יותר זול או באותו מחיר עם שאר המתחרים והחווית מקלדת TRACKPAD שלו טובה יותר מהמתחרים

העובדה שזה מערכת הפעלה שונה לא ממש צריכה לשנות לך עבור השימושים הקלים שלך (בוודאי אם יש לך נייח למשחקים)

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

אני הולך לעשות תואר בנושא הומני (משפטים ומנהל עסקים) ולא אתעסק עם שרטוטים/תכנות וכו', לכן אני מאמין שמסך 13.3 יספיק לי.

בנוגע לאסוס, קראתי ביקורות רבות עליו וכמעט כולם שיבחו אותו, יכול להיות שאתה מתכוון לדור הראשון של המחשב שאמנם היה מוצלח אבל היו לו כמה נקודות מאוד חלשות (כמו המקלדת הגרועה) שסודרו בדור השני. בכל מקרה מבין כל המחשבים בשוק למעט המקבוק אייר, אין ספק שהזנבוק הוא הדק והקליל ביותר.

בקשר להאם אני צריך בכלל מחשב, ברורה לי העובדה כי מחשב (ובטח אולטרבוק ב6K) הוא מותרות לכמעט כל סטודנט, ואני קונה אותו כמותרות. ברור לי שיכול להיות שאני אוכל להסתדר גם בלי, אבל אם השימוש במחשב יקל על הלימודים ואולי גם יעביר לי את הזמן יותר בכיף בחלק מהמקרים, ואני יכול להשקיע כרגע את הסכום (אחרי שנה וחצי של עבודה קשה וחסכון...) אז אני מתכוון לרכוש בכל מקרה. ואם כבר אני רוכש אז אני מוכן להשקיע סכום יחסית גדול למחשב שיחזיק איתי לפחות את כל תקופת הלימודים.

זה שהוא שוקל כל כך מעט ושהוא דק כמו מחברת זה רק בונוס.

פורסם

טוב, על מותרות בהחלט משלמים.

אתה מתחיל תואר שני? אם כך אתה מכיר את שגרת הלימודים. אפשר להסתדר מצויין בלי מחשב...

בכל מקרה, יש אולטרהבוקים זולים בהרבה - לחכות לתחילת השנה בהחלט מומלץ.

פורסם

ממה שאתה אומר נשמע שאתה הולך על אולטרהבוק בכל מקרה

שים לב שהזנבוק יחסית כבד משאר האלוטרהבוקים.

בהנחה ושלושתם עולים אותו דבר. היתרונות הבולטים הם:

מקבוק - מראה אייקוני. כנראה המקלדת והעבר הטובים ביותר

זנבוק - מסך FHD

סמסונג 9 - קל וקטן משמעותית מהשאר

פה זה כבר נופל בהעדפות אישיות, אחד ירצה לראות סרטי FHD ומשיהו אחר ירצה את המחשב הכי קל...

קח בחשבון שרוב הזמן אתה תכתוב על המחשב ולכן כדאי מאוד שתנסה את המקלדת והעכבר בחנות כדי לראות שזה נוח לך...

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שאני אצליח להבחין בהבדל בין 1.3 קילו ל1.34 קילו... בטח שזה לא יהיה משמעותי.

משימוש מועט בשניהם הוא גם הרגיש לי יותר קליל ודקיק (כמו המקבוק אייר).

התנסיתי במקלדת בשניהם והיא סיפקה את דעתי (המקלדת הקודמת של הזנבוק הייתה לא טובה בלשון המעטה, דבר שהם שיפרו).

כך שבסופו של דבר נשאר המסך FHD IPS + מט...

לכאורה נראה כאילו האסוס מנצח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים