עבור לתוכן

חושב לפתוח עסק כטכנאי מחשבים

Featured Replies

פורסם

אני חובב לא עבדתי בתחום

תהיה חיובי תנסה

אין פה השקעה ראשונית גדולה מדי

עדיף מלהתבאס עוד 20 שנה שלא

ניסיתה

פורסם

כדי להצליח אתה צריך להיות יותר טוב מאחרים וגם לדעת להסביר את זה ללקוח ולהוכיח את זה בפועל, אחרת תשכח מזה ותתחיל לחפש עבודה בתחום אחר. בעבודה מול לקוחות פרטיים תצפה לשכר נמוך וכאב ראש גבוה, אבל בשביל התחלה זה שלב שצריך לעבור כדי להתקדם הלאה.

אם יותר נוח לך לעבוד מהבית, תיקח פחות כסף על עבודה בבית ויותר כסף על עבודה בבית הלקוח, כך תהיה יותר פרודוקטיבי ותנהל את הזמן שלך בצורה יעילה.

לגבי ספקי רכיבים תתחיל לעבוד עם קיי-אס-פי וגרנד אדוונס כמו שהמליצו קודם, וכשתגדל תוכל לעבוד גם עם יותר יבואנים במידת הצורך.

לגבי פרסום אפשר להתחיל עם לוחות מודעות בכל הבניינים בשכונה שלך, ובנוסף לכרטיסי ביקור תכין לך גם מדבקות מגנטיות עם עיצוב מגניב.

תשתדל לתת את השירות הכי טוב שאתה יכול ולקוחות יבואו אליך אחרי המלצות של חברים, אני מכיר אנשים שהכפילו ככה את כמות הלקוחות שלהם פי-3 תוך פחות מחצי שנה.

תיקח רואה חשבון טוב. תשקיע בניסוח טפסי הזמנה הצעות מחיר חשבוניות תעודות כניסה ותעודות משלוח בעסק שלך, תיקח לדוגמה חשבונית של קיי-אס-פי ותבין על מה אני מדבר ולמה זה חשוב.

בשנה הראשונה יהיה לך מלאי בשווי של כמה מאות שקלים, בשנה השנייה (אם תעשה הכל נכון) הוא עלול לעבור את ה5000שח, וברגע שזה קורה - זה הזמן להתחיל לנהל אותו נכון אחרת תמצא את עצמך בבעיה.

אם אני אחשוב על עוד משהו - אוסיף בהמשך.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

מחזק.

חשוב מאוד שתכין גם תעודת אחריות.

קח לדוגמא את של KSP ותבין על מה אני מדבר... :lol:

ועכשיו ברצינות.

תעודת אחריות שתבהיר ללקוח שאין אחריות על בעיות תוכנה. אחרת לא תצא מזה.

לגבי מלאי, אני מאוד ממליץ לא לשמור מלאי.

כידוע, בעולם המחשבים הדברים כל הזמן משתנים, והמחירים כל הזמן יורדים.

אתה לא רוצה למצוא את עצמך תקוע עם לוחות 2 צ'יפסטים אחורה.

(חוץ מדיסקים קשיחים, שבאופן על טבעי, מי שהחזיק מלאי לפני שנה, שיחק אותה, אבל לא בונים על ניסים)

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם, הבעד והנגד פה חשובים לי מאוד!

לגבי חשבוניות/תעודות וכו' אני חושב שאפנה לאתר שמספק שירות לעסקים קטנים/בינוניים

ראיתי שיש אתר שמספק חשבוניות/הצעות מחיר/תעודות ב500 שח לשנה, לעד 100 חשבוניות בחודש,

ועוד אתרים (לא חסר) שמספקים לעסקים קטנים למשהו כמו 10 חשבוניות בחודש ב20 שח (בחודש).

בכל מקרה אני חושב שאמצא עבודה במשרה חלקית, גם אם זה לא מחשבים בתור התחלה, ואנסה את מזלי (כעסק חוקי לכל דבר)

בשאר הזמן.

אם יש לכם עוד השגות בנושא אני כמובן אשמח לשמוע!

ושוב תודה.

פורסם

אל תכניס את עצמך לסיפור המזוויע הזה.

המחירים שאנשים מוכנים לשלם נמוכים מדי (שטכנאי של מכונת כביסה אומר 500 שקל זה בסדר. שטכנאי מחשבים אומר 500 שקל זו שערורייה....), ההוצאות, במיוחד אם אתה נייד עם רכב, לא קטנות, ברגע שתיקנת לאנשים משהו פעם אחת הם חושבים שהם קנו אותך, וכל דבר שיתקלקל בעתיד במחשב זה בגלל משהו שאתה עשית, יש לא מעט דברים שידרשו המון זמן עבודה בשביל סכום זעום, ובסופו של דבר, חשבון פשוט-

אם תיקח מחיר של 150 ש"ח כולל מע"מ זה כ 125 בלי המע"מ. רק בשביל לא לחיות במשכורת רעב תצטרך מעל 75~ תיקונים בחודש, ולמרות שזה לא נשמע מספר גדול, זה יותר ממה שחנות ממוצעת (לא כולל KSP/אייבורי) מקבלת בחודש, שלא נדבר על עצמאי.

המון עבודה, רווחים זעומים, הרבה עצבים. בשיא הכנות, עדיף כבר לעבוד שנתיים במקדונלד'ס ולהפוך למנהל סניף. משכורת גבוהה יותר, רכב, פחות עצבים, ועבודה במקום ממוזג.

מחזק.

תוסיף לזה את הלקוחות שרוצים ווינדוס ואז כשהם מגלים שזה לא חוקי בחינם ווינדוס עולה 500 שקל הם נבהלים ומבקשים שתעשה טובה ותתקין להם צרוב[כאמור-לא חוקי בעליל].

ונניח שהכל חוקי, הרוב שומר הכל על C ואתה מגיע למצב שאין ברירה אלא לפרמט - לך תתחיל לגבות עכשיו עשרות ג'יגות לפני הפורמט כי יש להם שם שנים של תמונות דיגיטליות וכו'.

תמנע מעצמך את הכאב ראש הזה

פורסם

ונניח שהכל חוקי, הרוב שומר הכל על C ואתה מגיע למצב שאין ברירה אלא לפרמט - לך תתחיל לגבות עכשיו עשרות ג'יגות לפני הפורמט כי יש להם שם שנים של תמונות דיגיטליות וכו'.

תמנע מעצמך את הכאב ראש הזה

זה אולי כאב ראש, אבל כאב ראש משתלם. על פירמוט + גיבוי אפשר לגבות גם פי שלוש מתעריף פירמוט רגיל (כמובן תלוי בכמות החומר ובכמה פסיכי היה המשתמש\ים), בטח אם זה בבית הלקוח (שאז זה בכלל שואה, אבל כסף...)

פורסם

שלום לך,

יופי... אז אתה רוצה להיות עצמאי - חשיבה טובה, בריאה ומצויינת, לדעתי.

ברשותך, אתן לך מספר טיפים לפני ההליך המעשי שלדעתי, הם משמעותיים:

1. שוק טכנאי המחשבים הוא שוק, מה שנקרא, רווי קרי, יש הרבה היצע יותר ביקוש.

לכן חשוב מאוד כאיש עסק ומקצוע (ומכאן, רצוי שתראה עצמך כבעל מקצוע ולא תחביב:),

לייחד את עצמך בפניי לקוחותייך. כלומר, מה הערך המוסף שאתה יכול לתת מעבר לאחרים לדוגמא:

מחיר טוב - ואין בושה לומר בכנות שאתה חדש בתחום וגובה סכומים נמוכים מאוד לשם כך (להתחלה).

דוגמא אחרת: שעות פעילות מגוונות וגמישות: כגון אחה"צ-ערב הן שעות בהן סבירות גבוהה שלקוחות בביתם פנויים לך.

ועוד....

2. חשוב לערוך מן 'מודל עסק' או 'תרשים זרימה' בעל חזון, שם העסק ומטרות-יעד. לא חייב להיות כזה מורכב,

גם פשוט ביותר זה טוב ונותן ראייה מערכתית רחבה למדי. כן חשוב להמחיש במודל מצבים שונים כגון: אילו שאלות יעלו

ללקוחות כשהם פונים אליך - ומה תהיה תשובתך? ורצוי כזו קצרה, עניינית ובטוחה בעצמה. כמו כן, מאוד חשוב, להקשיב

ללקוח קודם - זה כלי עבורך ל'חוש' מה הוא רוצה בדיוק....

בנוסף, עם הזמן לנפח את המודל, לעדכן אותו עם הניסיון, להוסיף לוגו, אתר אינטרנט ועוד....

3. לדעתי, כן חשוב שתמשיך לשלוח קורות-חיים ולחפש עבודה בתחום במקביל, לעיסוק העצמאי:

זה יקנה לך עוד ניסיון בתחום וגם, יפרנס אותך בשלבים הראשוניים.

כמו שציינתי, השוק רווי - אז סבלנות היא מילת מפתח - מי שירצה אותך, לא יהסס לפנות..

(כמובן, חשוב עריכה נאה ומסודרת של קורות-החיים..).

4. בראש ובראשונה - להסדיר את עניין העסק מול הרשויות הממשלתיות קרי, ביטוח לאומי, מס הכנסה ומע"מ.

יש מידע רחב בנושא זה באינטרנט, תוכל לעשות זאת לבד אם כי, כדאי להתחלה לפחות, להיעזר ברו"ח.

ולהתחיל לפחות, להוציא קבלות או חשבוניות (תלוי אם תוגדר: עסק ללא מע"מ, או מורשה).

5. האופי של עסק כמו שלך, הוא אופי של 'מתן שירות' ולכן ולדעתי, אין צורך בהוצאות כבדות ולמעשה, אין צורך בהוצאות כלל:

הנח לפרסום עתיר עיצובים ונגישות מירבית - אולי בכלל לא תעמוד בפניות כה רבות....

הנח גם לבניית אתר בתשלום והדפסת פליירים - ישנם כל כך הרבה אמצעים הרבה יותר זולים כגון: פרסום אפילו מעוצב במקומון

שבאזור מגורייך, הודעות ופירסומים ברשתות החברתיות כגון: פייסבוק, גוגל, פוסטים .. לא חסר...

לא לשכוח כמובן - לבקש חשבונית מס\קבלה על כל הוצאה (פרסום, ציוד, עט משרדי - כל דבר... עליהם תזוכה בסוף שנה),

ורצוי על שמך או שם העסק אותו תגדיר מול הרשויות.

אני קצת מסתייג לגבי כל מיני הצהרות שליליות כמו: 'עסק זה זוועה', 'לא תצליח'... וכדומה... אני מתנצל...

אני פשוט חושב, שצעדים קטנים, מחושבים, הכוללים רכישת ניסיון גם מן הכישלונות, רוח טובה ולמידה של התחום בו אתה עוסק

כל הזמן,

יכולים לבנות מלבנה אחת - אימפריה שלמה!!! ....

ובטח לא חדש לך שהאימפריות החזקות והיציבות - לא נבנו ביום אחד....

מאחל לך המון בהצלחה,

במידה ויהיו לך עוד שאלות,

בשמחה אעזור אם אדע....

א.ברטוב.

פורסם

^

:yelclap:

מעולה. אפשר לעשות מזה סטיקי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים