עבור לתוכן

אי אפשר למכור דברים בארץ..

Featured Replies

פורסם

אני מכיר את זה יפה מאוד.

פעם התקשרתי לאיזה בחור שמכר מחשב נייד של קומפאק, "פנטיום 133 מגהרץ עם יציאת PCI 128 לגרפיקה מתקדמת" או משהו הזוי כזה כזה. רצה שלוש מאות שקל המצחיק. שהתקשרתי אליו להסביר לו שבמחיר הזה בחיים לא יקנו ממנו, כי אפשר להשיג נייד פנטיום 4 באותו הסכום, הוא הסביר לי: "תשמע, אני לא יודע אם אתה מבין במחשבים, אבל אני בא מהתחום. אני לא יודע אם אתה מבין, אבל המחיר הוא כזה כי המחשב מיועד בעיקר לחלקים". ניסיתי להסביר לו שאם המחשב לחלקים הוא צריך לעלות עוד פחות (כי סביר להניח שהוא לא בדיוק תקין), ובכלל, מי חוץ ממני עוד מחפש מחשבים עתיקים כאלה (ועוד לתקן). הוא חזר על זה שהוא מהתחום איזה 4 פעמים, וכל ניסיון לפנות אל ההיגיון שלו עלה בתוהו. זה היה לפני חצי שנה. לדעתי המודעה שלו עדיין מסתובבת ביד 2, עם תג מחיר של 300 שקל, מחכה לפראייר שלא קיים. :facepalm:

:lol: :lol:

• תגובות 30
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פעם התקשרתי לאיזה בחור שמכר מחשב נייד של קומפאק, "פנטיום 133 מגהרץ עם יציאת PCI 128 לגרפיקה מתקדמת" או משהו הזוי כזה כזה. רצה שלוש מאות שקל המצחיק

לא מבין איזו סיבה יש לך בכלל להתקשר לאדם כזה. החיים שלך ישתפרו מזה שתסביר לו שהוא טיפש? או שאתה קיווית שהוא יגיד לך תודה שפתחת לו את העיניים וייתן לך את המחשב בחינם כדי שאתה תמכור אותו ב50 שקל לפראייר אחר (שגם לא קיים)? :)

פורסם

פותח הדיון, אני לא מבין איך אתה נתקע ככה.

מכרתי רמקולים ישנים בהרבה מה X530, אם אתה מכיר- cambridge soundworks fps1000 ב 250 ש"ח. וזה לא שהבחור שהגיע הוא פראייאר, הוא פשוט ידע מה הוא מחפש.

רק בחצי שנה האחרונה, דברים שהספקתי למכור:

-מערכת רמקולים

-סט מקלדת ועכבר

- 4 מכשירי סלולר שונים

-מקרן זעיר

-2 חרבות

-משחקים ל XBOX360

-מסוק עם שלט

-מצלמה

ואני לא סופר פיצ'יפקעסים קטנים של פחות מ 100-150 שקלים, יש מספר לא מבוטל שלהם גם כן.

על כל הדברים האלו קיבלתי מחיר לשביעות רצוני, וגם לא חיכיתי יותר מדי. איך מתעסקים עם הישראלי הממוצע?

1- פרסם מחיר התחלתי גבוה יותר. אם אתה מתכוון למכור ב 300, פרסם ב 400-450, ישראלים אוהבים להתמקח ולספר לחברים שלהם איך הם הצליחו להוריד את הפראייאר במחיר.

2- ודא שהמחיר שלך נמוך בלפחות 15% ממחיר חנות בארץ על מוצר חדש, ועל משומש בהתאם לותק. אף אחד לא ישלם מחיר של חדש על יד שניה. מי שמתחיל לערב מחירים מחו"ל, מגיבים לו בהתאם, שילך לקנות בחו"ל.

3- אל תוריד מחיר מהר, ושאתה מוריד, ירידות קטנות אלא אם יש סיבה. אם יראו שהמחיר יורד כל יומיים אנשים ימשיכו לחכות שתסיים את רצף הירידות שלך למחיר זנות.

4- תנסה שהדברים שאתה מוכר יהיו במצב החדש ביותר האפשרי, אם משהו יושב הרבה זמן אצלך, תתפלא כמה נקיון יסודי יכול לעשות לו טוב ולגרום לו להיראות נפלא, והרבה יותר אטרקטיבי למכירה.

5- תמונות תמונות תמונות.

ישראל זו זירת מסחר לא רעה, ודווקא יותר רווחית מניו יורק, כי מחירי החנות פה גבוהים יותר. במיוחד אם הבאת משהו שקיים בארץ מחו"ל ואתה מוכר אותו פה, יש לא מעט פעמים שזה אפילו יסתיים ברווח.

פורסם

אין מה להשוות ניו יורק לארץ ..

השוק שם גדול בעשרות מונים .

ותאמין לי גם שם יש נוכלים ורמאים וכן הזויים .

אם יש לך דבר מבוקש תצפה להרבה בקשות . אם פחות אז תמתין בסבלנות לרוב בסוף מגיע קונה .

בתנאי שלא הצעת למכירה איזה פנטיום 133MHZ או משהו בסגנון ץ

פורסם

לא מבין איזו סיבה יש לך בכלל להתקשר לאדם כזה. החיים שלך ישתפרו מזה שתסביר לו שהוא טיפש? או שאתה קיווית שהוא יגיד לך תודה שפתחת לו את העיניים וייתן לך את המחשב בחינם כדי שאתה תמכור אותו ב50 שקל לפראייר אחר (שגם לא קיים)? :)

חלילה!

אני באמת מחפש מחשבים ענתיקות כאלה. זה מאוד נחמד לי להריץ עליהם ווינדוס 3.1 מדיסקטים של התקנה.

אני פשוט רציתי להשיג מחיר ריאלי, לא יותר מזה. אפילו ב-150 שקלים, שזה סכום מופרך לכל הדעות עבור צ'יקמוק שכזה. 300 זה באמת הגזמה גרוטסקית. חשבתי אולי הוא מעלה מחיר גבוה כי הוא יודע שמצפה לו התמקחות.

אבל הבנאדם פשוט לא מבין מה הערך הריאלי של המוצר, ומתמחר אותו מעבר לכל פרופורציה.

והוא לא לבד, מסתבר...

פורסם

להפך למחשבים ענתיקות עולה הערך

יש ברשותי megadrive אתה חושב שהייתי מוכר לך אותו בזול בגלל שהוא ענתיקה

פורסם

מנסיון דליל יחסית, חומרת מחשב מודרנית רצה חזק ופלאפונים, בדגש על סמארטפונים ואייפונים.

אתם יכולים לראות אצלי בחתימה. אני כרגע מציע למכירה שתי מוצרים. אומנם הכל "בסטנדרטיי מכירה" שדושקשו כאן- מחיר אטרקטיבי, תמונות, מלל ענייני ותמיכה/עזרה אישית בכל מה שקשור וניידות מכירה יחסית רבה. זה פשוט לפעמים המוצר שאתה מוכר שהוא קצת "חלש" במשק וצריך להמתין לאחד שבמקרה מחפש מוצר דומה או זהה. כרגע אין לי אישית מה לעשות מעבר ללהמתין.

הקהל בארץ לפעמים בעייתי, אני אישית בדר"כ פונה לפורומים המקצועיים פר תחום ובייחוד מפרסם שם בהתאם. אני גם מפרסם ב-יד 2, אבל זה בדר"כ לא באמת עוזר מדי. יותר מדי ג'אנק ולא אינפורמטיבי. אנשים מסתתרים שם מאחוריי טלפוניי כיסוי של יד 2 ויש עוד הרבה תרגילים של מוכרים/סוחרים שפותחים 20 מודעות זהות ומקפיצים אותם אחת אחריי השניה ותופסים באופן קבוע את כל העמוד הראשון. נסו להילחם בזה!

מצד הקונה, הייתרון היחיד שאני אישית מוצא בקניה מאתריים מקצועיים היא העובדה שהמוכר יודע לרוב מה הוא מוכר, הוא בא עם רקע בתחום ונותן סוג של "גב" והקניה יותר רגועה לעומת כלומניק מהרחוב שמוכר לך גלקסי שבמעמד הקניה אתה קולט אותו שרוט במפתיע.

עריכה: מדוע האתר כותב לי "נמכר" על יד אחת מהמודעות למרות שהפריט לא נמכר?

פורסם

מחשב עם מעבד 8088, למשל, או אפילו איזה 386, יכול לעלות אולי כמה מאות. מחשב פנטיום- לא. הוא סתם גרוטאה.

כי אתה קובע מה "סתם גרוטאה" ומה פריט לאספנים?

פורסם

כי אני חורש את הרשת לאורכה ולרוחבה, ורואה ביקוש מול היצע ומחירים שנלקחים בד"כ.

ישן יותר=ביקוש יותר גבוה בקרב אספנים.

ולא ראיתי מישהו מוכר מחש פנטיום ביותר מ-40 דולר (ובד"כ פחות).

פורסם

טוב, אז תבין שאולי לא כולם חורשים את האינטרנט כמוך, ושאולי לאנשים שונים יש הנחות שונות לגבי מה נחשב פריט מעניין לאספנים ומה לא.

מה שמכריע פה זה השוק. אם הוא טועה - לא יקנו ממנו. לא חושב שזה מתפקידך לחנך אותו בכל מקרה...

אני בעצמי אספן חומרה לא קטן. אך הבנתי שדברים שנראים מעניינים לי לאו דווקא מעניינים מישהו אחר. :)

פורסם

יש משהו בדבריך, אבל שוב, המודעה הזו יושבת שם כבר הרבה זמן.

חשבתי לעצמי, אולי הבנאדם סתם לא יודע כמה לתמחר, ורק רוצה להפטר מזה, ופשוט שכח לעדכן את המחיר במודעה.

אולי הוא שתם יודע שמצפה לו מיקוח, ואם יתן מחיר התחלתי נמוך הוא יצא בהפסד.

אולי הוא רוצה לגרום לקונה חסר הבנה שמדובר במחשב איכותי (למרוח את הלקוח).

הטיעונים שלו בכלל לא היו הגיוניים.

לא ניסיתי לחנך אותו, אלא לפנות אל ההיגיון שלו, אחרת הוא יתקע עם המחשב הזה.

הפנייה להיגיון נכשלה, והוא עד היום תקוע עם המחשב הזה (אלא אם כן הוא פשוט זרק אותו) :)

פורסם

מעקב

פורסם

״הדוד משה״

הציור שאתה מצייר פה יכול להיות בכל מקום בעולם,בין אם זה מישהו שלא מבין במוצר בכלל ועבדו עליו במעמד הקנייה והוא בטוח שהמוצר שלו שווה הרבה מאוד,או מישהו שבאמת מבין בזה ורוצה ״לעבוד״ על האנשים התמימים שבאמת אין להם מושג..

פורסם

זה נכון, אבל בארץ פשוט יש המון כאלה. זה מקשה ומוציא את החשק.

כמו כן, בפלטפורמות כמו איביי יש לך איזה שהוא מיון כלשהו, ולרוב אני רואה את התוצאות הנורמליות קודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים