עבור לתוכן

מארז שרת ביתי *קומפקטי* 200-400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

טוב, החלטתי לבנות שרת ביתי ממחשב חרטה שקיבלתי (אטום מובנה בלוח מיני ITX עם שני גיגה ראם) ו"להשמיש" אותו.

מערכת ההפעלה תהיה ווינדוס הום סרבר V2 ואני לא בטוח לגבי הקונפיגורציה (RAID, POOL, או שום דבר מהם) אבל אם RAID אני אצטרך כרטיס PCI ולא PCI-E ושיהיה זול... :)

בכל מקרה הדרישה היא שיוכל להכיל הרבה קשיחים ושיהיה לו ספק מובנה.

ה-TDP של המעבד הוא 10 וואט (D425) ככה שספק כוח יכול להיות מינימלי.

אוורור טוב ורצוי שקט.

ראיתי את הפרקטל Array R2 אבל לא ראיתי שהוא נמכר בארץ ובאיזה מחיר.

תודה מראש!

פורסם

אם בא לך קצת מודינג תוכל לעשות מארז מקופסת חשמל בגודל מתאים או מ DVD

מאוורר 1 יספיק בשביל המחשב הזה, למשל מאוורר של הספק, אם הוא מזרים מספיק אוויר = הדברים שמתחממים הם המעבד (10W - בערך כמו דיסק קשיח מבחינת כמות חום) וכן הדיסק הקשיח עצמו, תוכל להקטין את ההתחממות אם תשים דיסק Green כלשהוא

ספק כוח : כל דבר יספיק לזה, אם אתה מחפש את המינימום תוכל להספתק במשהוא כמו Zeus 520W (ספק גנרי סביר אם מאוורר 120mm, ניתן לקנות כזה ב 100 שקל בערך), אוליי תצתרך להוסיף בקרה תרמית או נגד להקטנת הרעש מהמאוורר. אם בא לך להשקיע יותר בספק תוכל לקנות ספקים הרבה יותר טובים ושקטים וכן ספקים קטנים SFX שיתאימו למארז קטן

פורסם
  • מחבר

כן.. מודינג כרגע לא בא בחשבון.

הבעיה במארז הנוכחי (קיוב קטן, דומה לשאטל החברה נקראת CFI) שאין אוורור מספק ויש מקום לדיסק בודד אולי שניים בלחץ.

לא נמכרים בארת מארזים מהסוג הזה? אין לי בעיה עם לחתוך משהוא פה ושם אבל לא לבנות מארז מקופסא או דיוידי.

פורסם

כבה כבר אוורור צריך לזה ? המאווורר של הספק לבד יכול להספיק אם הוא על מקסימום. הוא ומאוורר נוסף יספיקו אם הם על מהירות נמוכה

אתה יכול לשים דיסק קשיח במקום של ה CD , או לחבר אותו במקום פנוי כלשהוא במארז אל ידיי זויות שיש בכל חומרי בנייןץ את ה CD תחבר חיצוני דרך USB

פורסם
  • מחבר

גם ככה אין CD... אפשר לשים רק שני הרדיסקים בלחץ כולל שימוש במפרץ ה-5.25.

כמה אוורור כבר צריך? עם לפחות שני הרדיסקים עם פלטות המסתובבות בכמה אלפי סיבובים לדקה צמודים זה לזה עם מעבד וספק העסק יכול להיות די חם ודורש אווררור נאות.

פורסם

דיסק Green לוקח כ 6W. כל המחשב כולל 3 דיסקים green ולוח, לא כולל ספק, יקח כנראה 30W. במאמץ אוליי 40W זה דיי לא הרבה

אתה יכול לנצל שטח ריק במקביל ללוח למשל (מעל הלוח) אם יש, פשוט תתקין זויות מתכת כדיי להחזיק שם את הדיסק

ואתה יכול לשים את כל הדיסקים 2.5 (כמו של מחשבים ניידים), תוכל להכניס יותר דיסקים והם יתחממו פחות כי כל דיסק 2.5 לוקח כ 2.5W ובהתאמה כמעט לא מוסיף חום

פורסם

כמה קומפקטי הוא אמור להיות ?

אתה מבין שגם להכיל הרבה קשיחים וגם להיות קטן/קומפקטי לא הולך ביחד, נכון ? (וגם להיות זול ועם ספק כח)

ללא ספק בתקציב שלך יש את ה - ANTEC TITAN, לינק - http://www.skypc.co.il/pl_product~B-TITAN~6~0.htm

פורסם

אפשר להסתכל על המארז הזה

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4587

http://www.hec-group.com.tw/pccase/7k/

הוא די קומפקטי, יש לו מקום ל2 של 3.5 ואחד של 5.25. ואם הוא שם לוח mini itx זה משאיר במארז עוד מקום ריק (המארז מיועד לmicro atx) שאפשר לדחוף שם עוד כמה כוננים.

רק צריך לבדוק שהחורים שלו מתאימי לmicro itx

נ.ב. אפשר פשוט לקחת דיסקים קשיחים גדולים סטייל 2-3 טרה, הסיגייטים החדשים הרגילים צורכים לא יותר מהgreen

פורסם
  • מחבר

אוקיי נחמד.

אבל לא משנה לי ה"עובי" הוא לא חייב להיות שטוח, אני מעדיף "שאטל סטייל".

ואני יודע שאפשר קשיחים גדולים אבל כל הקטע בשרת הזה זה האמינות, ואני אעשה שימוש ב-RAID

לא מוכרים את הפרקטל ARRAY R2 או הליאן לי PC-Q25 בארץ?

פורסם

במקרה של RAID 1 אתה דיי מכוסה מבחינת אמינות - מה הסיכוי ש 2 הכוננים יעופו בו זמנית (שלא כתוצאה מפקטור חיצוני כמו ספק דפוקק, במקרה כזה אל תיקח את ה Zeus אלא ספק נורמלי)

מה שכן תשתמש בבקר RAID חומרה כי אומרים ש RAID ללא בקר מתאים דופק את הדיסקים (לא בדקתי בעצמי). בקר RAID תופס סלוט PCI או PCIE בלוח אבל לא לוקח יותר מ 1-2W חשמל כך שמבחינת התחממות רוב ההשפעה שלו היא רק מזרימת אוויר

פורסם
  • מחבר

כן, קראתי קריאה מעמיקה על זה עכשיו...

נראה לי בסוף אני אבנה "שרת" בתוך ה-HAF שלי (יש מקום :smile1: ) ואשקיע את התקציב בכרטיס RAID טוב של LSI ובקשיחים.

(ואני אלך על RAID 5)

פורסם

הרבה מהבקרים האלה הם SAS (החיבור זהה ל SATA וכבל SATA רגיל מתאים, רק בדיסק הקשיח עצמו חיבור SAS נראה שונה). תוודא שהבקר שלך תומך בכונני SATA לפניי שאתה קונה, או שתשתמש בכונני SAS (רק שהם יקרים ברמות על ודיי מתחממים, אבל מהירים)

כונן SAS לא עובד בפורט SATA

כונן SATA אמור לעבוד בפורט SAS אבל יתכן שיש בקרים שיעשו בעיות

פורסם
  • מחבר

אני אשתמש כנראה ב-LSI מגהריד עם פורט SAS (או מיני SAS) אחד ואשתמש בכבל שהופך אותו לארבע SATA III 6Gbp/s

קראתי הרבה על הנושא ;)

והבקר תומך: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16816118129

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים