עבור לתוכן

אודיו לעומת וידאו - דיון בהתפלגות השקעה

Featured Replies

פורסם

שלום,

חשבתי לאחרונה לפתוח בדיון חדש, שיעסוק בסיבות לכך שההשקעה בוידאו גבוהה באופן מובחן מזו שנעשית באודיו, בקרב חברי הפורום. :)

לא נמלטה מתשומת ליבי העובדה שלאחרונה נראו כמה וכמה אשכולות של חברים המבקשים ייעוץ ברכישת טלויזיות LCD, בתקציבים גבוהים למדי. לא אביא קישורים, אבל די במעבר חטוף על הדפים הספורים האחרונים בהיסטוריית הפורום כדי לגלות בפני הקורא עד כמה חברי הפורום לא מהססים להוציא סכומי כסף משמעותיים לטובת טיפול בחזית הוידאו, תוך הזנחה - אומללה לעיתים - של חזית האודיו.

אדגיש זאת: מדובר בסכומים גבוהים משמעותית מאלו המקובלים בבתי אב בישראל, אשר מוצאים על טלוייזיות חדישות עתירות בכל טוב טכנולוגי. סכומים אלו יכלו לדוגמא לאפשר רכישת טלויזיה שאינה נמצאת בחוד החנית של הטכנולוגיה, לטובת ניתוב התקציב שנותר לשיפור חזית האודיו.

מהן הסיבות לכך לדעתכם? לי אישית יש כמה וכמה טיעונים, אבל ראשית כל רצוני לשמוע מכם, את הסיבות לכך.

• תגובות 31
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שאפו Fkl0ster, דיון איכות מזמן לא היה פה. :xyxthumbs:

זו סוגייה מורכבת בעלילאבל לעניות דעתי הפקטור האטייולוגי המרכזי הוא די מובן מאליו... אני לא חזק בפתגמים אז אני אגיד פשוט ולעניין- It's the culture thingy.

.

מוזיקה במובן הטהור שלה מזמן אין את אותו משקל חברתי כמו לפני 20-40 שנה, ההתייחסות אליה כמרכיב נפרד באמנות ובכלל כמשהו ערכי לא נגישים בתודעה של אנשים כמו שהיה פעם.- ולזה כמובן יש השפעה מכרעת על איכות הסאונד.

.

למה זה קרה? שינוי תרבות התוכן והצריכה, בסדר כרונולוגי מאמצע שנות התשעים בערך: שינוי אידאולוגי ניכר שך MTV> אינטרנט> מהפכת האייפוד.

אני די קצר בזמן אז לא אפרט אבל זה התמצית איך שאני רואה אותה...

פורסם

מי שלא אודיופיל אין לו בעייה להסתדר עם מע אודיו "פשוטה", לעומת זה בווידאו לא צריך עיני נץ כדי לראות הבדלים בזוויות צפיה ו/או רזולוציה נמוכה לעומת רזולוציה גבוהה (שהיום כמות הערוצים שמשדרים בHD גדלה בהדרגה).

וכיוון שרוב האוכלוסיה היא לא אודיופילית הצד הוויזואלי זוכה לתשומת לב רבה יותר....

VIDIO KILLED THE RADIO STAR....

פורסם

בתור חובב אודיו רציני וגם עוסק בתחום האודיו-וידאו, שני הסנט שלי:

היום רוב הטלווזיות/מסכים (בלי להיכנס לנושא המקרנים) מנפיקות איכות תמונה די בינונית, אבל לגמרי Good enough לרוב המוחלט של האנשים. הטלווזיות (המעטות) בעלות איכות התמונה הטובה באמת עולות הרבה (כדוגמת פלזמת ה- GT50 של פנסוניק, כ- 13.5K).

המצב דומה באודיו. לדעתי, אין רמקולים טובים כלל מתחת ל- Absolute minimum של כ- 4-5K ש"ח לרמקולי מדף, אך באותו אופן, האדם הממוצע יסתפק בהרבה פחות.

בהינתן שההבדל בין הזול ליקר ברור (דבר לא טריוויאלי, צריך לדעת להדגים ולהסביר היטב) אנשים לרוב יעדיפו את המסך היקר ולא את הרמקולים. סיבה א'- הטלוויזיה דולקת שעות רבות ביום, והמערכת לא. אנשים פשוט לא שומעים מוזיקה בבית (מוזיקה מזמן הפכה עניין לסלולרי או לרכב), ורואים הרבה יותר חדשות וריאליטי (חסרי משמעות לאודיו) מסרטים.

סיבה ב'- האופנה כיום היא "שלא יראו". לכן רוב הרוכשים יקנו רמקולים שקועים בקיר, או לוויניים עם סאב, ואלו פשוט צעצועים.

אם הרוכש קונה בלי ייעוץ רציני, בד"כ הוא יקנה מוצרים בינוניים ומטה בשני התחומים.

ההעדפה האישית שלי היא חזק לכיוון האודיו בכל מקרה, אבל אני שומע לא מעט מוזיקה.

פורסם

אצל האדם הממוצע, חוש הראייה דומיננטי הרבה יותר מחוש השמיעה. כפועל יוצא גם אובייקטיבית שמים לב ביתר קלות להבדלים במראה מאשר להבדלים בצליל, וגם פסיכולוגית חושבים יותר על "איך זה ייראה" מאשר על "איך זה יישמע".

עוד פקטור: יתרונות של מערכות שמע טובות (בהנחה שאנחנות מדברים על רמקולים של טלוויזיות ולא על אוזניות של נגנים) באים לידי ביטוי בעיקר בווליומים גבוהים. ברוב בתי האב האפשרות לשמוע בווליומים גבוהים מוגבלת (ילדים הולכים לישון, לא רוצים להטריד את השכנים וכו'), בעוד שמתמונה טובה אפשר להנות בכל זמן.

פורסם

עוד פקטור: יתרונות של מערכות שמע טובות (בהנחה שאנחנות מדברים על רמקולים של טלוויזיות ולא על אוזניות של נגנים) באים לידי ביטוי בעיקר בווליומים גבוהים. ברוב בתי האב האפשרות לשמוע בווליומים גבוהים מוגבלת (ילדים הולכים לישון, לא רוצים להטריד את השכנים וכו'), בעוד שמתמונה טובה אפשר להנות בכל זמן.

הבעיה היא שאנשים חושבים כמוך. האמת היא שהמצב הפוך לגמרי.

במערכות גרועות אתה צריך ווליום גבוהה ודחיסה של תחום התדרים(ע"ע Loudness War) כדי לשמוע טוב.

במערכות טובות(עם הקלטות טובות) שומעים טוב כבר מווליום נמוך.

(וזה נכון במיוחד עבור אוזניות)

בנוגע לנושא הדיון, יש לי הרגשה שהמשקיענים בפורום די מאזנים את המצב (;

(למרות שמרובם כבר לא שומעים)

פורסם

טוב לדעת. החכמתי. :)

פורסם

עוד יותר גרוע - הרוב (אני די בטוח) לא רק שלא משקיעים במערכת סאונד, אלא גם מסתפקים ברמקולים המובנים של הטלויזיה :-\

פורסם

אני חושב שהרוב הגדול של האנשים לא משקיעים ב וידאו יותר מדי ושמחים לקנות איזה טלוויזית מדבקה בכמה גרושים, או רמת כניסה כלשהי, ולסגור עניין. מן הסתם גם. האודיו אצלם לא נראה יותר טוב.

באוכלוסיה שנותרה אני מניח שבערך למעט יותר מחצי אכפת יותר מה וידאו, ולשאר אכפת יותר מה אודיו. למתי מעט יש מספיק כסף לשפוך על הכל אפילו בלי הבנה או אכפתיות כלשהי.

כמובן גם קל יותר להבחין הבדלים קונקרטית בוודאות. עוד כמה אינצ'ים, שחורים עמוקים יותר, תלת ממד- אלא דברים שקל יותר להתרשם מהם.

שינויים כאלו ואחרים בסאונד הם עדינים יותר ודורשים אוזן מיומנת. יש גם הרבה פסיכולוגיה בעניין, ודברים שהם פשוט שמן נחשים כמו כבל usb טוב יותר.

פורסם

עוד יותר גרוע - הרוב (אני די בטוח) לא רק שלא משקיעים במערכת סאונד, אלא גם מסתפקים ברמקולים המובנים של הטלויזיה :-\

מה רע במובנים של הטלויזיה? חוץ מזה שאי אפשר לשמוע את האנשים שמדברים כמו שצריך, הכל בסדר(!)

פורסם

לא יודע איזה מסך יש לך, אבל ב פלזמת ה LG שלי אפשר לכוון את הרגישות ל דיבור ביחס לצלילי הסביבה, וכמו שאומרים יש ויש, לא בכל המסכים הרמקולים גרועים אבל אין מה כלל השווה לרמקולים של מע' קולנוע. אני השקעתי הרבה זמן עד שבחרתי אותה כך שוידאו חשוב לי (במיוחד עקב כמות קטנה של ערוצי HD בארץ וגם כי לא כל התוכן שלי קיים באיכות HD), מבחינת אודיו זה סיפור שונה, אבא שלי ז"ל היה חשמלאי מוצרי חשמל ביתיים ובזמנו עברו עצלו בתיקון הרבה מערכות AIWA (זה היה טוב כמו SONY רק זול יותר :P , עד שסוני קנו אותו וזה כבר לא היו אותן מערכות נפלעות אם 3WAY), בסופו של דבר אני תמיד אהבתי יותר מוזיקה מוידאו ויש לא מעט דיונים ברשת על הבדל בין מערכת 5.1 ויותר לבין מערכת סטראו רק למוזיקה אבל להגיד שהמערכת לא מספקת את הסחורה יהיה כלל לא נכון, היא עולי כבר בת 15-16 שנה והכל ה CD צ'נג'ר אבל מבחינת מגבר ושימוש לסרטים אני מרוצה עד גג, יכול להסיף שמערכת AIWA נוספת יש לי בחדר (הייתה פעם SONY אם רמקולים של 80W), ומישהוא מהחברים פשוט מסר לי אותה, הייתה בעיה באחד הערוצים במגבר אבל היה לי כועב הלב לזרוק אותה ביחס עם הרמקולים אז תיקנתי ושום רמקולים 5.1 למחשב לא יחליפו את מה שמערכת הזאת מספקת, אני לא מחשב את מערכות הסטראו הישנות כויינטיג' או משהוא אבל הם בעקרות החליפו בזמנו רכישה של מערכת קולנוע עם רסיבר וכו' (אחרי זה היו גם דגמים שניגנו DVD וכו' ועוד הרבה הפלצות, אבל מהמערכות שמוכרים כיום לא הייתי נוגע בהן עם מקל של 8 מטר, הן פשוט על הפנים ביחס ל מערכות ישנות שבשימוש נכון יכולות לעבוד עוד כמה דורות קדימה)

פורסם

יש לי חברים שקנו פלזמה 65" באיזה 15000 שקל, ומערכת משולבת כלשהי של סמסוג.

הם לא מרגישים ששומעים לא משהו, אבל זה לא מפריע להם.

מצד שני, הם גם לא הרגישו את מנגנון הכפלת הפריימים בטלויזיה (שביטלתי - איזו המצאה נוראית!)

פורסם

תהרוג אותי, אני לא מבין מה יש לאנשים נגד מנגנון הכפלת הפריימים.

לדעתי ברוב המקרים זה מוסיף, וקשה לחזור אחורה לוידאו מקרטע אחרי שמתרגלים.

פורסם

זה פשוט נורא.

האמת שבטלויזיה הזו כל שניה או שתיים הרגשתי שנופל פריים.

אז יש תנועה חלקה (ולא טבעית), ופתאום תקיעה קלה או קפיצה. כל כמה שניות.

אני לא מבין בשביל מה זה טוב.

כמו DVD שעושה UPSCALE ל-1080.

כל המוסיף גורע.

פורסם

תהרוג אותי, אני לא מבין מה יש לאנשים נגד מנגנון הכפלת הפריימים.

לדעתי ברוב המקרים זה מוסיף, וקשה לחזור אחורה לוידאו מקרטע אחרי שמתרגלים.

זה לא עובד כמו שצריך בהיצע של מרבית מהטלויזיות בשוק, או יותר נכון, באלו המכוונות לשוק הבינוני. רק בטלויזיות בעלות מנגנון החלקה הפועל בתדר של 800hz ומעלה (מדיווחים, עוד לא יצא לי לראות כאלה בפועל) זה באמת עובד, ללא תופעות לוואי כדוגמת פיקסליזציה, Tearing, נפילות פריימים וכיוצ"ב.

גם ב SplashPRO האינטרפולציה הזאת עובדת מחורבן.

אני עם פיליפס 46" בעלת מנגנון החלקה של 400hz ולקחו לי פחות מ 20 שניות לבטל את הפונקציה הזו עם ההפעלה הראשונית. זה פשוט לא עובד כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים