עבור לתוכן

ערך נגד

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי מעגל

בו מחוברים 60 לדים במקביל, ואז יוצא נגד אחד להדק השלילי של בטריית התשע וולט.

איזה ערך אני צריך לספק לנגד, בהתחשב בזה שהבטרייה נותנת 9v, כל לד צורך 20 מיליאמפר ו3v, ויש 60 לדים?

בכוונה לקחתי בטריית 9v כדי שיהיה מספיק זרם לכל הלדים ושיפול קצת על הנגד.

• תגובות 65
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שום נגד. סוללת 9V מרובעת רגילה לא יכולה לספק זרם של 1200 מיליאמפר ולהמשיך לתת 9V. המתח שהיא תוציא בזרם כזה פשוט אינו ידוע, לא ליניארי, משתנה מסוללה לסוללה, ותלוי ברמת המתח שהיא נמצאת. אתה צריך לשנות את החיבור ל20 מקביליים של 3, ורצוי גם להחליף את מקור המתח, גם גם כך זה לא יחזיק יותר משעה שעתיים.

פורסם
  • מחבר

שום נגד. סוללת 9V מרובעת רגילה לא יכולה לספק זרם של 1200 מיליאמפר ולהמשיך לתת 9V. המתח שהיא תוציא בזרם כזה פשוט אינו ידוע, לא ליניארי, משתנה מסוללה לסוללה, ותלוי ברמת המתח שהיא נמצאת. אתה צריך לשנות את החיבור ל20 מקביליים של 3, ורצוי גם להחליף את מקור המתח, גם גם כך זה לא יחזיק יותר משעה שעתיים.

תראה:

http://www.rotolight.com/store/index.php?app=ecom&ns=prodshow&ref=RL48AStealth

58 לדים לבנים, אני מניח שהם מחוברים במקביל, וזה פועל על שלוש בטריות aaa בלבד. לא יכול להיות ששלוש בטריות קטנות נותנות יותר ממרובעת.

פורסם

קודם כל, זה כן יכול להיות. בסוללת 9V יש 6 סוללות 1.5 שהן קטנות יותר בגודל הפיזי ובקיבול מסוללות AA. ואפילו יותר מAAA (כן, זה סוללות AA בסרטון, ולא AAA. זה מה שהוא אומר) שנית, בסרטון רואים בבירור שמדובר בסוללות ליתיום של אנרג'ייזר, שלכל אחת קיבול של פי 8 יותר מסוללת אלקליין רגילה באותו גודל. שלישית, אם נניח שהחיבור הוא מקבילי כמו שאתה טוען, הרי שההתנגדות הפנימית עולה, והן אכן מספקות רק 3V, ובגלל הקיבול הגדול של הליתיום, הן יכולות לספק את הזרם הזה למשך 8~10 שעות (ויותר, אם כי בעוצמה פחותה).

פורסם
  • מחבר

אז אני יכול להישאר עם אותו מעגל ובמקום מרובעת להשתמש ב4 אנרג'ייזר? אם כך, באיזה נגד?

פורסם

קשה לי לענות על זה. צריך לראות אופיין פריקה של הסוללות שאתה רוצה להשתמש בהן, כדי לראות איזה מתח הן יתנו בזרם כזה. משהו בסגנון הבדיקות האלו http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?79302-NiMh-Battery-Shoot-Out

לדעתי אתה יכול לחבר שלוש סוללות 1.5V בטור בלי נגד. אתה תקבל מתח שבין 3.6 ל3V.

פורסם

היי,

יש לי מעגל

בו מחוברים 60 לדים במקביל, ואז יוצא נגד אחד להדק השלילי של בטריית התשע וולט.

איזה ערך אני צריך לספק לנגד, בהתחשב בזה שהבטרייה נותנת 9v, כל לד צורך 20 מיליאמפר ו3v, ויש 60 לדים?

בכוונה לקחתי בטריית 9v כדי שיהיה מספיק זרם לכל הלדים ושיפול קצת על הנגד.

כאשר מדברים על מעגלים חשמליים רצוי להוסיף סכימה חשמלית.

לא מחברים 60 לדים במקביל עם נגד טורי בודד.

למה ?

1. במידה ואחד להלדים נשרף הזרם שיזרום דרך שאר הלדים יגדל וייקצר את אורך החיים של שאר הלדים.

2. במידה והלדים לא שווים בתכונות החשמליות שלהם אתה עלול לקבל עוצמת תאורה שונה בכול לד בגלל שמפל המתח על כול לד יהייה שונה לכן רצוי מאוד לחבר לכול לד נגד טורי.

3. האפשרות 'החכמה' והזולה היא לבנות מספר אשכולות של לדים בכדי לצמצם את מספר הנגדים.

4. אני אישית הייתי בוחר באפשרות של בניית מקור זרם קבוע בעזרת הרכיב LM317 או LM1117 או רוכש לד דרייבר ממותג.

מצורפת דוגמא:

פורסם
  • מחבר

אם אני אחבר את כל הלדים במקביל ואבנה מייצב מתח ואשתמש ב4 סוללות אנרג'ייזר זה יהיה בסדר?

פורסם

כן, אבל בזבזני מבחינת הספק. אתה תבזבז בערך רבע מהספק הסוללות על חימום המייצב. הדרך הנכונה היא דרייבר לדים מבוסס PWM.

פורסם
  • מחבר

אממ.. אני אתפשר על זה

כי זה pcb, וזה פאנל לדים, וזה יותר מסובך לחבר אשכולות במקביל.

פורסם

בכדי לתת לך תשובה מקצועית עלייך להוסיף מספר פרטים.

על איזה לדים מדובר ? לדים לתאורה או לדים לאינדקציה ? מה צבע הלדים.

פורסם

כן, אבל בזבזני מבחינת הספק. אתה תבזבז בערך רבע מהספק הסוללות על חימום המייצב. הדרך הנכונה היא דרייבר לדים מבוסס PWM.

גם על נגדים המחוברים בטור ללד מתבזבז הספק. אם רוצים להוריד את ההספק המתבזבז על מייצב המתח ניתן להשתמש במייצב מתח לינארי מסוג LDO בעל מפל מתח נמוך הנע בסביבות 0.2-.4 וולט בתלות בזרם.

מעגל המבוסס על מייצב מתח ממותג הינו מסובך יותר לבניה לאלקטרונאי מתחיל.

פורסם

יש מעגל ממותג יחסית פשוט להפעלת לדים שנקרא joule thief, יכול להיות שיעניין אותך לבדוק את הנושא בגוגל.

פורסם

גם על נגדים המחוברים בטור ללד מתבזבז הספק. אם רוצים להוריד את ההספק המתבזבז על מייצב המתח ניתן להשתמש במייצב מתח לינארי מסוג LDO בעל מפל מתח נמוך הנע בסביבות 0.2-.4 וולט בתלות בזרם.

מעגל המבוסס על מייצב מתח ממותג הינו מסובך יותר לבניה לאלקטרונאי מתחיל.

כדי שמפל המתח על המייצב יהיה נמוך, צריך שמתח המקור יהיה נמוך בהתאמה. בשימוש במתח מסוללות, אין הרבה גמישות בעניין הזה, ואת מפל המתח על המייצב קובע המקור, בלי הבדל אם מדובר ברכיבי LDO או אחרים. מלבד זאת, בתכנון דרייבר ללדים משתמשים במקור זרם (או במייצב כמקור זרם) ואף פעם לא במתח. בתחום העבודה של הלדים, שינוי של 0.1V, יכול להגדיל את צריכת הזרם ב30% ויותר.

לגבי הקושי בבניית מעגל PWM אני מסכים איתך, אך אם פותח האשכול מוכן להתאמץ.... למה לא?

פורסם

אני אנסה להסביר את מה שכתבתי בעזרת שרטוט והסבר מילולי.

נניח שנבנה מקור זרם קבוע המבוסס על מייצב מתח מסוג LM317 כאשר מקור המתח הינו סוללה של 9 וולט לשם הפעלת לד בודד בזרם של 200 מיליאמפר (לד של 1 וואט Luxeon).

מפל המתח המתקבל על הלד בזרם של 200 מילי הינו 3.6 וולט.

מחישוב קל נצטרך לחבר נגד של 6.25 אוהם בין V-OUT ל-V-ADJ ברכיב LM317.

מפל המתח על המייצב בזרם של 200 מילי בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס הוא בסביבות 1.8 וולט (נלקח מתוך דף הנתונים).

נסכם את סה"כ מפלי המתח.

3.6+1.8+1.25=6.65 וולט.

מכאן ניתן להסיק שכול עוד מתח המבוא גדול מ-6.65 וולט המייצב ישמור על זרם מוצא קבוע.

אם נתקין במקום הרכיב LM317 את הרכיב LM1117 באותם תנאים מפל במתח על המייצב הינו 0.9 וולט כלומר.

3.6+1.8+1.25=5.75 וולט.

מכאן ניתן להסיק שזרם המוצא יהייה קבוע עד למתח של 5.75 וולט. כלומר אתה יכול להפעיל את הלד זמן רב יותר מכיוון שייקח יותר זמן לסוללה לרדת למתח 5.75 וולט מאשר למתח של 6.65 וולט או במילים פשוטות ניתן 'לסחוט' את הסוללה קצת יותר אבל לא בטוח שסוללה של 9 וולט תוכל לספק את הזרם הנדרש כאשר מתח הסוללה יורד מתחת ל-7.2 וולט.

ברור לי שזה לא הפיתרון האידאלי אבל מקור זרם המבוסס על הרכיב LM317 שומר על זרם קבוע במוצא ללא תלות בעומס,שינוי טמפ' של הלד ומתח המבוא יכול להיות גדול מ-12 וולט.

היתרון הנוסף בשימוש ברכיב שהינו מוגן בפני קצר במוצא וברוב המיקרים גם נגד קוטביות הפוכה (למרות שזה לא ממש כתוב שחור על גבי לבן בדף הנתונים של הרכיב).

הבאתי כאן דוגמא של מייצב מתח פשוט אבל יש מייצבי מתח בעלי מפל מתח הרבה יותר קטן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים