עבור לתוכן

החזרת מוצר לאחר 14 יום?

Featured Replies

פורסם

שלום, קניתי מוצר מחברה מסויימת לאחר שהמוכר ענה לי שזה המוצר הכי מיתקדם שיש להם . כרגע גיליתי שקיים אצלהם מוצר הרבה יותר חדיש ובאותו מחיר . לצערי כבר עברו 14 יום והשתמשתי במוצר . האם אני יכול לעשות משהו בנידון? כגון להחזיר את המוצר ? או להחליף אותו במוצר אחר.. המוצר היינו טאבלט בשווי 1850 שח. אני כרגע חייל ואין לי כסף לבזבז וכך זה מאד עצוב שמשקרים לאנשים בפנים במיוחד לחיילים שכל שקל זה כסף.. בתודה דניאל. נ.ב. האם ב14 ימים זה כולל שבתות וחגים?

פורסם

לא.

להבא - אל תסמוך על איש מכירות בעיניים עצומות. ברר בעצמך.

לגלות האם דגם מסוים הוא "הכי מתקדם שיש להם" קל מאוד. ואת זה עושים עוד לפני שנכנסים לחנות. (דרך אגב, אם כך ניסחת את השאלה, אז גם ייתכן שהמוכר אמר אמת. אצלם בחנות זה הדגם "הכי מתקדם שיש").

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אך אני אכן בדקתי לפניי זה ומסיבה כלשהיא פיספסתי את הפרט הזה.

ולגביי הדגם אני שאלתי את המוכר ספציפית אם הדגם של חברה אחרת הוא יותר חדש וטוב יותר למרות אותו מכיר על מה שהוא ענה שלא למרות שכרגע ראיתי שהוא אכן יותר חדיש. ז"א שהוא שיקר .

מה שמעניין שזאת אומרת ביטול עיסקה מסיבת שקר מטעם המוכר..אך לא במדינת ישראל היקרה לנו מכל.

חבל מאד שמוכרים יכולים לשקר ואין זה כובל אותם בדין.

להבא איך הייתם ממליצים ליקנות מוצר אשר אין זה מתפקידכם לדעת פרטים כאלו אך המוכר משקר לך במצח נחושה .?

פורסם

זה כן מתפקידך לדעת דברים כאלו...

פורסם
  • מחבר

על תדבר שטויות .. על פי דבריך ניתן לומר כמו כן שלפניי קניית דירה אתה חייב להיות אדריכל ולפניי קניית מכונית אתה חייב להיות מכונאי מוסמך..

אז לפניי קניית מוצר פשוט אני צריך לעשות תואר שני בהנדסאות אלקטרוניקה ונסיון בשבבי סיליקון שמובנים על אותו לוח סיליקון? ומעלייהם זיכרון מסוג מסויים?

אז אפילו אם כן למה?! זה צריך להיות ככה ...

אתם מקבלים לנכון שאדם צריך לשקר לאדם כל יום? רגע אז לשקר זה בסדר גם בבנק וגם למישפחה שלך וגם לילדים שלך?

פורסם

אתה נכנס לחנות או לכל מקום שמוכרים דברים- אתה מניח שכל מי שבא למכור לך משהו הוא שקרן ומנסה לגנוב אותך.

לפני קניית דירה אתה לא חייב להיות אדריכל- אבל ראוי שתתיעץ עם אחד כזה, גם בקניית מכונית וגם בקניית טאבלט.

פורסם

על איזה שניי מוצרים בדיוק מדובר? מה ההבדל בינהיים?

פורסם

ביטול עסקה לחוד והטעיה של מוכר את הצרכן היא לחוד

תסתכל על סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן

פורסם

הבעיה היא שאותו סעיף מדבר על התכונות של המוצר עצמו. למשל, לו היה המוכר אומר לך שהטאבלט הזה כולל מעבד שונה ממה שהוא באמת, מדובר בעבירה. למעשה, גם אם הוא היה משקר לגבי השימוש שניתן לעשות בטאבלט, למשל אומר שהוא "מסוגל להםעיל משחקים חדישים ועתירי גראפיקה" למרות שבבירור הוא לא, היית יכול לטעון לעבירה על החוק להגנת הצרכן. עם זאת, הפרט שהוא שיקר לגביו לא נוגע ישירות למאפייני הטאבלט, אלא רק להשוואתו לטאבלט אחר כלשהו, ולכן לצערי לא נראה לי שיש לך קייס.

פורסם

הבעיה היא שאותו סעיף מדבר על התכונות של המוצר עצמו (1) למשל, לו היה המוכר אומר לך שהטאבלט הזה כולל מעבד שונה ממה שהוא באמת, מדובר בעבירה (2). למעשה, גם אם הוא היה משקר לגבי השימוש שניתן לעשות בטאבלט, למשל אומר שהוא "מסוגל להםעיל משחקים חדישים ועתירי גראפיקה" למרות שבבירור הוא לא, היית יכול לטעון לעבירה על החוק להגנת הצרכן (3). עם זאת, הפרט שהוא שיקר לגביו לא נוגע ישירות למאפייני הטאבלט, אלא רק להשוואתו לטאבלט אחר כלשהו, ולכן לצערי לא נראה לי שיש לך קייס (4).

התשובה שלך לא נכונה.

למען הסדר חילקתי לסעיפים.

1. הסעיף ממש לא מתייחס למאפיינים אינהרנטיים של המוצר עצמו. הסעיף מציין במפורש "בכל ענין מהותי בעסקה". בחוק יש רשימה לא ממצה.

2. חשוב להבדיל בין עוולה נזיקית לפי חוק הגנת הצרכן לבין עבירה (פלילית) על חוק הגנת הצרכן. אני לא אכנס להבדלים כי זה לא רלוונטי לפותח הת'ראד.

3. המקרה שאתה מתאר הוא בדיוק מצב של הטעיה צרכנית ומצג שווא.

4. יש קייס ועוד איך. פשוט בשונה מביטול עסקה לפי סעיף 14 הצרכן צריך לתבוע את העוסק ולהוכיח את התביעה. סעיף 14 מעניק זכות ביטול סטטורית, שבמקרה הזה לא תופסת כי חלפו 14 ימים (ולמיטב זכרוני מדובר ב-14 ימים ולא 14 ימי עסקים).

עריכה - משום מה הפורום הזה דוחף לי קוד לתוך הפוסטים...

עריכה2 - אני מסייג את מה שכתבתי בסעיף 3- משום שהביטוי "משחקים חדישים ועתירי גראפיקה" הוא לא ברור. לכאורה אם המחשב מריץ משחקי פלאש כמו Plants vs. Zombies אפשר לטעון שההצהרה דווקא נכונה...

פורסם

הבעיה היא, שמה שכתוב בחוק אכן כתוב בחוק, ומה שרק "נרמז" תלוי מאוד בשופט. יתרה מכך, בעניין הזה, האמת עצמה נזילה מאוד: האם המוצר שחדיש יותר אכן יותר חדיש, מבחינת תאריך שחרורו לשוק? האם המוצר היה זמין (ובמלאי) במעמד הקניה? האם המחירים היו שווים גם ביום הקניה, או רק בזמן שהלקוח "התעורר" שבועיים אחרי? האם המוצר החלופי טוב בהרבה, או שמה ההבדל קטן (ואז המוכר כנראה יטען לטעות בתום לב)? האם המוצר החלופי נפוץ באותה מידה כמו המוצר שנקנה, או שמה החלופי נדיר (כנ"ל)?

פורסם
  • מחבר

המוצר היה במלאי ואף באותו מחיר. xoom vs asus transformer tf300 לכן אני שאלתי מה הם ההבדלים בינייהם על מה שהמוכר ענה לי שהזום הוא יותר חדש וטוב יותר למרות שהטראנספורמר הוא יותר מפורסם. אך נכון להגיד שלזום יש 2 מעבדים ולטראנפורמר יש 4 מעבדים ולכן לפי דעתי ההבדל הוא ענק.. אני אישית מאד מרוצה מן הזום והוא ממלא את כל הדרישות שלי ממנו אך השאלה שלי היא האם המוכר עשה משהו פסול אשר כובל אותו בדין כלשהו או זהו דבר חוקי במדינה לשקר לצרכן ? על פי כן אני שואל איך עליי ליפעול? האם אני כן יכול לידרוש להחליף לי מוצר ולשלם 5% ? אני מזכיר כי אני מנהל דיון לידע כללי ואין אני הולך ללריב איתם ואו חס וחלילה למישפט.

נ.ב.אם אני פונה לבית המישפט חוק ה14 ימים אינו חל והשופט יכול להכריע לטובתי.

פורסם

--^--

מספר המעבדים בפני עצמו חסר כל משמעות, ובטח לא רלוונטי למה ששאלת את המוכר.

מכיוון שאין לאיש מאתנו את היכולת לדעת בדיוק מה שאלת את המוכר ומה ענה לך המוכר, אז נשאר רק להניח :

המוכר לא עשה דבר פסול על פניו. שאלת על "הכי מתקדם שיש" והוא אמר לך את דעתו. זה שדעתו אולי שונה מדעתך לא מקנה לך כל זכות.

אתה כבר קובע שהוא שיקר. זו קביעה חסרת כל בסיס.

אתה יכול לדרוש מה שבא לך. זה לא אומר שתקבל. אין לדעתי כל חוק/תקנה שתומך בכך.

פורסם
  • מחבר

מצחיק שהרוב מצדיק את המוכר..

ולידע כללי מספר מעבדים כן משפיעים על חדישות המוצר ועל המהירות שלו. הTf300 הינו הטאבלט הראשון בעולם בעל 4 מעבדים .

להבא אין אני יותר קונה מוצרים בארץ ... נימאס לי לחפש שקרים וחוסר אמון מוחלט בחנויות.

דא כל מוצר שקונים מן המפעל מחליף לכם את המוצר ואינו מתקן לא משנה כמה זמן יש לכם אותו.

נבדק על ידי אישית החלפתי אוזניות על סך 500 לחדשות רק מליפנות למיפעל ושילמתי 18שח על מישלוח.

כעבור שנתיים שהם אצלי ונישברו מבלאי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים