עבור לתוכן

כמה עולה שיעור פרטי במתמטיקה?

Featured Replies

פורסם

השנה סיימתי כיתה י"ב, ועשיתי מתטמתיקה 4 יח"ל (ציון סופי בערך 95).

חשבתי לעשות בקיץ שיעורים פרטיים לתלמידי 3 יחידות ולתלמידים בחטיבת ביינים. אני לא ממש בקי בנושא הזה של שיעורים פרטיים לכן יש לי מספר שאלות:

1)האם תלמידים לוקחים בד"כ שיעורים פרטיים בחופש הגדול?

2)איפה השיעורים מתקיימים? בבית של המורה או התלמיד?

3)כמה לפי דעתכם אני צריך לקחת על שיעור באורך שעה שלמה? (או שעדיף בכלל לעשות שעה אקדמאית?)

תודה מראש!

פורסם

תלמידים לוקחים בעיקר שיעורי כיבוי שרפות- לפני מבחנים ובגרויות

אם תגיע לבית של התלמיד יותר אנשים ירצו אותך מאשר שצריכים לבוא אליך לבית.

אני ראיתי בערך 60 שח לשעה או ל45 דקות אני לא ממש זוכר.

פורסם

לפני כשמונה שנים גם לימדתי שיעורים פרטיים במתימטיקה ופיזיקה.

התחלתי מ 50 ש"ח וצברתי מוניטין עד שלקחתי 160 ש"ח. לרוב התלמידים לקחתי בערך 120.

זה לא פשוט ללמד, הכי קשה זה לראות את התשובה, ולעצור את עצמך מלענות. אחרי כמה תרגילי דוגמה צריך לראות איך אתה מצליח לתת לתלמיד לפתור הכל לבד ומקסימום לתת לו כמה רמזים. עם הזמן אני בטוח שתשתפר אבל במקומך לא הייתי מתחיל ממחיר גבוה.

בקשר למיקום אני הייתי הולך לתלמידים אבל אתה תמיד יכול להסביר איך ללמוד אצלך עדיף. סביבה שהיא לא בית ולכן תכניס יותר ל"מוד" של לימודים, הסביבה שקטה ויש בה את חומרי העזר הנוספים במידה ותצטרך אותם (חרטא, אבל אם צריך לשכנע, יכול לעזור) ועוד כיד הדמיון הטובה עליך.

היתרונות מבחינתך הם יותר תלמידים באותו זמן, אתה יכול לקבוע תלמידים אחד אחרי השני ולא תצטרך לחשב זמן נסיעה הלוך חזור.

הכל תלוי בלקוחות וכמה מוכנים לשלם.

אני גם הלכתי למס הכנסה ונרשמתי בתור עוסק פטור. הגבול השנתי שאתה יכול להרוויח : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7_%D7%A4%D7%98%D7%95%D7%A8

וכמובן שזה חישוב אחר מהחישוב של מה שאתה מקבל בתור שכיר.

העלות שלי על זה הייתה חותמת ופנקס קבלות ממוספר, מה שהפך אותי חוקי למהדרין ב 140 ש"ח.

המלצה אחרונה, אל תיקח גם מעט מידי, לא בגלל לצאת פראייר אלא בגלל שהיחס שיתנו לך הוא פרופורציונלי לגמריי לסכום שתקבל. היה לי שכן שעשיתי טובה להורים שלו ובתקופה שלקחתי 120 ש"ח לקחתי לו 40. הוא מאוד זילזל היה מבטל שיעורים לפעמים ברגע האחרון, לפעמים פשוט לא מגיע (והשיעורים בבית שלו!!!)

פורסם
  • מחבר

^^^ היה לך איזשהו ניסיון בללמד, או שפשוט התחלת עם זה וזה זרם לך?

עוד שאלה- קרה לך שפעם התלמיד שאל אותך משו ולא ידעת איך לפתור? אם כן מה עשית במצב הזה?

פורסם

אגב, מורים לפיזיקה כמעט ואי אפשר למצוא, אם תקח מחיר יחסית נמוך ותהיה טוב ותסביר כמו שצריך אז תהיה מאוד פופולארי.

פורסם

האמת שבכיתה בדרך כלל הייתי מסביר לאחרים אחרי השיעור אבל זה לא כל כך מסובך, אחרי שבועיים של עבודה יהיה לך נסיון יותר רלוונטי ממה שהיה לי כשהתחלתי.

קרה מספר פעמים, תגיד לו שאתה לא זוכר, לא רוצה לבזבז זמן בשיעור הזה ותשובה תיתן לו בשיעור הבא. בגדול יש שני סוגי שיעורים עיקריים, - לימוד - כיבוי שריפות.

לימוד זה אומר שאתה יודע מה יהיה בשיעור, מה הנושא, אתה יכול להכין דוגמאות, תרגילים משלך, ואפילו ניתן לקבל תרגילים מהתלמיד לפני השיעור. זה אומר שניתן לתת סוג של שיעורי בית כדי לדעת מה הרמה ואיפה הקשיים.

אלה השיעורים האופטימליים ביותר, התלמיד מגיע אחרי שהוא ניסה לפתור את התרגילים לבד ואז הוא גם יבין יותר מהר. לצערי, מהנסיון שלי יש תנאי אחד, הכרחי, כדי שזה יתקיים. התלמיד צריך להיות ממשפחה שמקורה בברית המועצות לשעבר. אף תלמיד שלי ממוצא אחר לא חשב אפילו להכין שיעורים. אף תלמיד מהמוצא הנ"ל לא חשב לא להכין.

רוב השיעורים הם שיעורים בכיבוי שריפות, התלמיד נכשל ויש מבחן קייץ, המורה קראה להורים והסבירה שהתכשיט לא ממש מנצנץ. יש בחינה חשובה קרובה והתלמיד החליט לשם שינוי לנסות לעבור אותה בגלל שהאחריות האישית גדלה פתאום (כמעט ולא קורה, אבל להפתעתי זה משהו שלפעמים כן קורה) ועוד כל מיני סיבות. זה אומר שיעורים שהתלמיד "זורק" עליך שאלות. אז רצוי לענות על השאלה הראשונה מכל סוג ואחרי זה להתעקש שיעשה שאלה דומה.

מתוך ניסיון, כולם מבינים שמסבירים להם, אבל כמעט אף פעם לא מצליחים לעשות לבד.

זה שאתה מצליח לפתור את השאלה זה נהדר, אבל זה לא עוזר לתלמיד. הוא חייב לפתור לבד. וכמו שאמרתי קודם, זה נדיר שמכינים שיעורי בית שאתה תיתן להם.

פורסם

השנה סיימתי כיתה י"ב, ועשיתי מתטמתיקה 4 יח"ל (ציון סופי בערך 95).

חשבתי לעשות בקיץ שיעורים פרטיים לתלמידי 3 יחידות ולתלמידים בחטיבת ביינים. אני לא ממש בקי בנושא הזה של שיעורים פרטיים לכן יש לי מספר שאלות:

1)האם תלמידים לוקחים בד"כ שיעורים פרטיים בחופש הגדול?

2)איפה השיעורים מתקיימים? בבית של המורה או התלמיד?

3)כמה לפי דעתכם אני צריך לקחת על שיעור באורך שעה שלמה? (או שעדיף בכלל לעשות שעה אקדמאית?)

תודה מראש!

1. מהיכרות עם הנוער - אני לא חושב. בטוח יהיו כאלה שכן, אבל הכלל כנראה לא "יבזבז" את החופש הגדול שלו על לימודים.

2. בדרך כלל יעדיפו שתגיע אליהם. יותר נוח לילדים (הם בסביבה שלהם) ולהורים (לא צריך לקחת ולהחזיר).

3. 50 ש"ח לשעה זה יפה מאוד למצבך.

אגב, למי שמתקשה למצוא מורים פרטיים: http://www.limudnaim.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים