עבור לתוכן

סגפנות- שיטת הדודות

Featured Replies

פורסם

זה כמו שחבר פעם קנה נעלי קט-רגל חדשות אבל לא שיחק איתן כדורגל מפני שהיו חדשות...

• תגובות 34
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא דומה. כאן משתמשים בשטיח רק לא לדרוך עם נעליים. בטח לאחר תקופה הורידו את הניילון ... אותו דבר מכונית חדשה הרבה לא מורידים -כנראה אוהבים להרגיש את החדש .

פורסם

*

פורסם

אותי מה שמצחיק זה הסדר של ההורים שלי. כשאבא שלי קיבל רכב מהעבודה, (אחד מכמה, בליסינג הרי מחליפים כל כמה שנים) הוא ממש טרח להוריד את הנילונים בעדינות וקיפל אותם יפה ואז זרק לפח. ניסיתי להסביר לו את הרעיון של "לקרוע את הניילונים" אבל הוא לא הבין. מבחינתו כל מה שברשותך אתה אמור להשתמש בו בצורה אופטימלית, מה שאתה לא צריך יש דרת מתורבתת לזרוק לפח. מה שכן אם הוא כבר קונה משהו אז הוא בהחלט מנסה להשתמש בו כמה שיותר.

דרך אגב, לכל הדוגמאות שנתתם יכולות להיות סיבות הגיוניות, כמו שקונים שמלה מסויימת לערב מיוחד (חתונה לדוגמה) ואז זה הגיוני שזה חודש בארון אז אותו דבר עם נעלי הכדורגל, הרכב בכל מקרה קצת טיפשי אבל זה גם יכול להיות חשיבה דומה. אי שימוש בספות הוא באמת לא ברור, בהתחשב בכך שבדרך כלל זה בא במקום ספות אחרות מה שאומר שאין איפה לשבת במקום אחר.

פורסם

הקטע עם הספות באמת מצחיק.

תארו לכם בית עם שתי דלתות אחת ליד השניה.

דלת אחת לאנשים חשובים, ודלת שניה לכל השאר.

מעל אחת רשום כבוד, ומעל השניה עלוקות.

אתם באים להיכנס בדלת הכבוד, ובעלת הבית אומרת לכם לא! זאת לא הדלת בשבילכם, כנסו בדלת השניה.

איכס.

פורסם

פעם(20 שנה או משהו כזה) הלכתי לחבר שהגיע לארץ בגיל צעיר(ההורים רוסים), הם קנו שטיח חדש והניחו אותו בסלון(עם הניילון) וכשנכנסתי הוא עוד הזהיר אותי לא לדרוך על השטיח!

אצל רוסים יש קטע כזה של יחס לניקיון. אם לא הורדת את הנעליים אתה רשאי להישאר בכניסה ליד הדלת ולא מעניין אותם אם אתה ראש ממשלה או נביא...זה אצל ותיקים. פשוט לא נהוג ללכת בבית עם נעליים.

הקטע עם הספות ז איזה הפרעה ושני חדרי שירותים לא חושב שקיים היום. וכאשר היה קיים זה היה עניין של מעמדות וכו', נו קטעים רשמיים של פיגור של פעם.

הקטע עם האוטו מעניין. יכול להיות שהוא זכה בו או שתפס מישהו עם מכירת יד שנייה מעולה או אפילו מבצע מעולה מאיפשהו, ובעצמו ממש רגיל לנסוע בתחבורה ציבורית. אז הוא תמיד מסתכל במחשבה "שיהיה בנתיים".

יש לאנשים קטעים גם לקנות במבצע משהו שהם פוזלים עליו אבל המחיר הפריע להם אז הם קופצים על ההזדמנות כאשר המוצר הישן עדיין מתפקד מעולה.

פורסם

רוב האנשים שעושים את זה, מנסים להעלות את ערך המוצר לעתיד (מה שלא באמת קורה ברוב הפעמים).

מי לא היה מתלהב עכשיו מרכב קלאסי משנות ה-20 או אפילו איזה שנות ה-70, שנסע רק כמה מאות קילומטרים? איזה ערך רגשי/כלכלי גדול יהיה למוצר כזה (לא חייב להיות רכב).

מה אתם יודעים, אולי אותו ספה/מקרר/מנורה או כל דבר אחר שמישהו קנה היום ושמר עליו כמו שאתם מתארים, בסוף מוכר אותו עוד 40 שנה במחיר כפול ומכופל. חבר שלי מכר מקרר "אמקור" עתיק מהקרטון באינטרנט במחיר של 40 אלף- עסקה שווה בגלל שבימינו מוצר כזה במצב כזה זה כבר פריט אספני.

קשה לנחש מה יקרה באתיד, ומה יקבל ערך מוסף. אבל עדיין אנשים שומרים על דברים בצורה קיצוני כמו שהוזכר מקודם (ונכון שיש גם אנשים שעושים את זה בגלל בעיות פסיכולוגיות, בלי שום רצון לרווח).

פורסם
  • מחבר

הקטע עם הספות הולך ככה- יש ספות מסודרות ויפות- בדרך כלל זה כולל ווטרינה או טלויזיה או משהו- בקיצור סלון נוח ומושקע.

אבל לא משתמשים בו!

בדרך כלל ה"דודה" יושבת על ספה מסריחה שהיא מצאה מהזבל או משהו, את הטלויזיה לא מדליקים- והמהדרין אף ישימו טלויזיה נוספת לדירי הבית.

יש שירותים שלא משתמשים בהם- אלא משתמשים בשירותים המצ'וקמקים שבדרך כלל נמצאים בתוך החדר שינה הראשי.

איך מזהים "דודה" בנוסף לכל הקטע עם הספות?

פתיחה קטנה של הארות תגלה לכם מוצרים חדשים שלא השתמשו בהם בחיים.

נהוג לחשוב שאם יגיע אורח חשוב הוא ישב על הספות המסודרות והיפות- טעות- הוא ישב כמו כלב על הספה הישנה.

פורסם

אצל גיסי הכל מנויילן

כל השלטים עם ניילונים כל דבר עם כיסוי תואם. כל הבית שלו ארוז.

הוא מתחזק ערכה שלמה של חומרי אריזה, אפילו יש לו סרטי אין מעבר של משטרה שלקח בתור מתנדב.

פורסם
  • מחבר

זה שונה

הוא שומר על מי שיש לו, זה הגיוני.

פורסם

גם סבתא שלי שומרת את השלט של הטלוויזיה ושל המזגן בשקית פצפצים. משתמשת בשלט ומחזירה לשקית.

פורסם

לאמא שלי יש עניין אחד שאנחנו כל הזמן מציקים לה לגביו.

כשבנינו את הבית הנוכחי שאנחנו גרים בו (לפני 15 שנים), היא התקינה תנור אחד בחוץ במחסן, ועוד תנור אחד בתוך הבית במטבח (אני מדבר על תנורים גדולים, לא טוסטר אובן), והתנור במטבח ממש מותקן בתוך מגרעת בחלל יעודי במרכז המטבח.

ובנוסף יש טוסטר אובן.

העניין הוא שהיא מעולם, אף פעם לא הדליקה את התנור הגדול שנמצא במטבח! 15 שנה זה נמצא ברשותנו, ואם היא רוצה לבשל משהו היא יוצאת למחסן או אם היא רוצה לחמם משהו אז בטוסטר אובן. זה הגיע לרמה כזאת שהיא אף מאחסנת שם דברים כאילו זה ארון רגיל.

בכל מקרה, התנור היה יקר מאוד בזמנו והוא במצב חדש (שוב, מעולם לא הודלק) אך אני לא מאמין שזה מעלה לו את הערך ולמעשה אני די בטוח שאם הוא יפעל הוא יפעל פחות טוב משמעותית מאשר תנור שהיה בשימוש נורמלי.

פורסם

למה להתקין תנור במחסן דווקא?!

האמת שגם אצלי השתמשו בתנור פה ושם לאחסן דברים, אבל הוא היה בשימוש לפחות כל סופ"ש.

פורסם

אצלינו יש אמבטיה במקלחת שאסור להתקלח שם. אף אחד מעולם לא התקלח שם.

יש לנו דליים בגינה וצינור.

פורסם

אצלינו יש אמבטיה במקלחת שאסור להתקלח שם. אף אחד מעולם לא התקלח שם.

יש לנו דליים בגינה וצינור.

אצלנו יש שירותים שאסור להשתמש בהם. אף אחד מעולם לא השתמש בהם.

יש לנו שיחים מאחורי הבית וערמת עיתונים.

בחייך, זה נשמע כאילו כולכם מתקלחים בחוץ עם צינור.

:lol:

הייתי חייב לעשות על זה פארודיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים