עבור לתוכן

סגפנות- שיטת הדודות

Featured Replies

פורסם

אני בטוח שחלקם מכירים כמה "דודות" שלמשל קונות דברים חדשים אבל לא משתמשות בהם.

או שיש להם סלון יפה ומעוצב שאסור לאף אחד לשבת עליו, ודירי הבית יושבים על איזה ספה מסריחה מפיפי.

מישהו מכיר את התופעה הזו?

למה אנשים עושים את זה לעצמם?

• תגובות 34
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה לא רק פולניות.

קשה לי להבין איך אדם שלמשל מתקין מזגן ובכלל לא מדליק אותו.

פורסם

מכיר מישהי כזאת (כבת 60 והיא מרוקאית -ותאמת רק היא כזאת מכל האחים/ות שלה) יש לה הרבה מוצרי חשמל (וכל מיני קשקושים בארונות) והם רק בתוך הקרטון .

פורסם

שכן שלי רכש רכב חדש. הוא כל בוקר יוצא לחנייה, בודק שאף אחד לא נגע ברכב והולך לתחנת אוטובוס. לך תבין.

פורסם

רכושניות יתר.

יכול לנבוע מחסכי ילדות.

פורסם

רכושניות יתר.

יכול לנבוע מחסכי ילדות.

אפרופו זה, ראיתי פעם תוכנית על התמכרויות, ביניהן על התמכרות לקניות- אנשים שקונים דברים פשוט בשביל הקנייה, והם ממש מכורים פיזית (המוח מייצר דופאמין וכל שאר הסממנים של התמכרות פיזית). בהרבה מקרים (ע"פ התכנית) זה קורה לאנשים שעברו תקיפה מינית בעברם, שלא נדע...

אבל זה מקרה קיצוני. יש הרבה אנשים שקונים דברים ולא משתמשים בכלל. זה קורה הרבה באמת אצל פולנים- יש גם בדיחה כזאת:

הבת של הפולניה מספרת לאמה על החבר שלה.

"אני בטוחה שזו הייתה הפעם הראשונה שלו"

"איך את יודעת?"

"הזה שלו עוד היה בניילון"

אני חושב שאנשים פשוט שואבים סיפוק והנאה מזה שיש להם משהו חדש וטוב, והם רוצים לשמר אותו כמו שהוא, מכל מיני סיבות- חסכי ילדות, או לפעמים זה פשוט משהו חברתי, אני מניח...

פורסם

מכיר חסכנים, אבל לא ברמות אבסורדיות כאלו.

אני מניח שאנשים שיש להם סלון מפואר ולא מרשים לשבת בו, עושים זאת מתוך תחושת הישג.

של רכוש.

של סטטוס.

הישג כלשהוא.

קדושה אפילו.

וכל זה מלווה בחרדות על איבוד או שחיקה של אותו רכוש.

בדרך כלל מדובר על דברים שבמידה כזאת או אחרת, קצת או הרבה מעבר ליכולת הרציונל הכלכלי השוטף.

או שיש לגביהם תחושת יוקרה וחשיבות שאין מקומה בימים כהרגלם.

זה כמו הסט קריסטל היקר שרק משתמשים בו כשמגיעים אנשים "חשובים", אבל לעולם לא "מבזבזים" ו"מעמידים בסכנה" את הסט עם אלו שאין סיבה להרשים ולהתחנף אליהם במיוחד.

סט קריסטל אני עוד יכול להבין.

באותה מידה יש בגדים לאירועים וכו.

סלון שלא מרשים לשבת בו אלה אם מגיע הבוס ואישתו, זאת הגזמה שיש בה יחס משפיל.

מזכיר קצת את השירותים הנפרדים למשרתים השחורים.

פורסם
  • מחבר

יש 2 סוגי אנשים

כאלו שקונים ולא משתמשים- אז למה קנית?!

כאלו שמקבלים במתנה ולא משתמשים- אלא מעדיפים להמשיך להשתמש בישן למרות שהוא כבר שבור ומסוכן.

פורסם

עם המכונית זה באמת לא מובן.... מוצר שבקרטון אז במשך הזמן פותחים אבל מכונית אין שום טעם לקנות ולא להשתמש.. ככל שעובר הזמן ערך המכונית ירודת.

פורסם

שכן שלי רכש רכב חדש. הוא כל בוקר יוצא לחנייה, בודק שאף אחד לא נגע ברכב והולך לתחנת אוטובוס. לך תבין.

אוי ואבוי.

כזה דבר עוד לא שמעתי

פורסם

חחח תופעה מוכרת...

סבא שלי קיבל תנור בחינם הוא עמד אצלו יותר משנה בקרטון

(שכל שישי בערב אני צריך להזיז לו אותו מצד לצד כשפותחים שולחן לשבת)

אח"כ הוא פשוט מכר אותו ואחרי שבוע קטנה תנור חדש יקר יותר! שגם הוא בקרטון כבר כמה חודשים

והוא ממש להשתמש בישן! לך תבין חחח

פורסם

מעניין אם אנשים כאלה הם בכללית גם קמצנים עם אחרים. אותה אישה שמכיר היא אכן גם קמצנית :silly:

פורסם

פעם(20 שנה או משהו כזה) הלכתי לחבר שהגיע לארץ בגיל צעיר(ההורים רוסים), הם קנו שטיח חדש והניחו אותו בסלון(עם הניילון) וכשנכנסתי הוא עוד הזהיר אותי לא לדרוך על השטיח!

פורסם

^ האמת זה די ברור. אתה מגיע עם נעליים מבחוץ ולא מוריד אותן. השטיח אינו רצפה שאפשר לנקות בקלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים