עבור לתוכן

עזרה בבחירת לימודים

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

קוראים לי פז, אני בן 29 בקרוב והחלטתי לעשות שינוי מסויים בחיים.

בעברי למדתי מחשבים במסגרת מגמת מחשבים בתיכון, הבנתי בתחום המון, בניתי אתרים מבוססי מערכות תוכן כמו ג'ומלה, אני יודע HTML, קצת רשתות, תוכנות אודיו, קידום אתרים ועוד.

התפרסתי על הרבה מאוד תחומים ואני יודע קצת מהכל אבל מעולם לא התמקצעתי לגמרי למרות שזה תמיד עניין אותי.

באיזשהו שלב החלטתי להפוך את עורי לחלוטין והלכתי למקום הכי לא צפוי מבחינתי ומבחינת סביביתי והלכתי ללמוד 3 שנים משחק.

עבודה במקצוע הזה היא בעייתית וכפרנסה הלכתי לעבוד כעורך תוכן, חצי מקדם (SEO, PPC וכו') ומתפעל באיזה חברה.

הבעיה היא שמבחינתי זה כלום, זה לא מאתגר אותי יותר מדי, משכורת עלובה וכו', למרות שסביבת העבודה טובה.

חשבתי ללכת ולהתחיל ללמוד מחשבים כמקצוע רציני ולא להסתמך על ידע שבאתי איתו מהבית כי זה לא משהו מוכח.

אז השאלה הראשונה היא קודם כל, מה לדעתכם כדאי ללמוד כיום יותר? הנדסת תוכנה? Webmaster? קידום אתרים? שפות ספציפיות? משהו אחר?

השאלה השנייה היא האם כדאי ללכת וללמוד את זה כתואר לכל דבר (אין לי בגרות...) באוניברסיטה? במכללה אקדמאית? האם לקצר תהליכים וללמוד במכללה פרטית ואז שכר הלימוד יהיה יקר יותר אך קצר יותר?

אני חדש בנושא ואשמח לשמוע את דעתכם.

תודה.

פורסם

תראה, זה נשמע שאין לך כיוון בקשר לכלום.

אני ממליץ שקודם תנסה לקבוע מטרה (מטרה יכולה להשתנות תוך כדי תנועה אבל בלי מטרה נדיר שמגיעים רחוק ובכל מקרה לא מגיעים לאותו מקום אם יש לך מטרה)

עכשיו, אתה יכול לבחור הרבה דברים, אני אתייחס לאופציה של בחירה בפיתוח תוכנה, לא כי אני חושב שזה הכי טוב, אלא כי את זה אני מכיר יחסית טוב.

בהתחשב בתנאים ההתחלתיים שלך אני חושב שיש לך 2 אופציות, הראשונה קורס, שנראה לי פחות מוצלח, כי לדעתי יותר קשה להתקבל לעבודה רק עם קורס ברקע. הייתרון, זה ייתן לך משהו מיידי יחסית. האופציה השניה היא אקדמיה, ולפי המצב שלך היום רק האוניברסיטה הפתוחה ריאלית. אני ממליץ מראש לברר על אפיקי מעבר של האוניברסיטה הפתוחה כך שתוכל להתחיל שם ובסוף לקבל את התואר מכמעט כל אחת מהאוניברסיטאות בארץ. זה לא קל אבל זו אופציה.

בקשר לאופציות אחרות, אני בטוח שטובים וחכמים ממני יכולים לעוץ לך עצה.

פורסם

לפני שאתה שוקל ברצינות אוניברסיטה, כדאי לך רגע להתעמק בעבר שלך ובעיקר בסיבה שאין לך תעודת בגרות, ואם הייתה לך, מה היא הייתה כוללת.

פורסם
  • מחבר

יגאל, זה לא שאין לי מטרה. תמיד הייתי מחובר לתחום הקמת אתרים, ניהול בעיקר וכו'.

אני יודע מה זה שפת תכנות, זה לא שזה חדש לי לגמרי. למדתי בעברי ויז'ואל בייסיק במסגרת קורס, פסקל באמצעי למידה לאלגוריתמים בתיכון ו-HTML. מעבר לזה התנסתי קצת ב-ASP ועוד. זה לא שאני מגיע בלי רקע אבל אני כן יכול להגיד למשל שרשתות תקשורת פחות מעניינות אותי ו-QA פחות מעניין אותי וטכנאות פחות מעניין אותי. בגלל זה אני ממוקד יותר בכיוון של הנדסת תוכנה או Webmaster.

YZ, הסיבה שאין לי בגרות היא כי קודם כל הייתי חסר קשב וריכוז, הייתי ילד קטן באופי ושנאתי את רוב המקצועות. עם זאת אובחנתי בבעל ראש מתמטי במבחן הפסיכוטכני ותמיד הייתי בן אדם אנליטי.

האם קורס במקומות כמו ג'ון ברייס או האקר הם לא יעילים היום? האם כמעט חובה לעשות תואר כדי להתקבל לעבודה?

האם בפיתוח תוכנה למשל צריך ללמוד באמת את כל המרכיבים שיש בתואר או שצריך לבחור קורסים בשפות ספציפיות במכללה לכך?

פורסם

יגאל, זה לא שאין לי מטרה. תמיד הייתי מחובר לתחום הקמת אתרים, ניהול בעיקר וכו'.

אני יודע מה זה שפת תכנות, זה לא שזה חדש לי לגמרי. למדתי בעברי ויז'ואל בייסיק במסגרת קורס, פסקל באמצעי למידה לאלגוריתמים בתיכון ו-HTML. מעבר לזה התנסתי קצת ב-ASP ועוד. זה לא שאני מגיע בלי רקע אבל אני כן יכול להגיד למשל שרשתות תקשורת פחות מעניינות אותי ו-QA פחות מעניין אותי וטכנאות פחות מעניין אותי. בגלל זה אני ממוקד יותר בכיוון של הנדסת תוכנה או Webmaster.

YZ, הסיבה שאין לי בגרות היא כי קודם כל הייתי חסר קשב וריכוז, הייתי ילד קטן באופי ושנאתי את רוב המקצועות. עם זאת אובחנתי בבעל ראש מתמטי במבחן הפסיכוטכני ותמיד הייתי בן אדם אנליטי.

האם קורס במקומות כמו ג'ון ברייס או האקר הם לא יעילים היום? האם כמעט חובה לעשות תואר כדי להתקבל לעבודה?

האם בפיתוח תוכנה למשל צריך ללמוד באמת את כל המרכיבים שיש בתואר או שצריך לבחור קורסים בשפות ספציפיות במכללה לכך?

שאלה קשה אתה שואל, אבל אנסה לתת לך את דעתי בעניין.

דבר ראשון שחשוב שתזכור שתחום המחשבים גדול מאוד ואפשר להגיע לכל מקום בהמון דרכים. יש חברות הייטק (בעיקר בחול אבל גם בארץ) שלא מעניין אותם אם או איזה תואר יש לך, הם רוצים לראות תוצאות בשטח, פרויקטים קודמים שעשית בתחום.

לגבי לימודים אקדמאים: יכול מאוד להיות שעם קצת רצון וכתיבה של כמה מכתבים תוכל להתקבל כחריג \ על תנאי למכללה בלי בגרות ופסיכומטרי (על סמך זה שאתה מבוגר יחסית) אבל קח בחשבון שבסוף התואר במדעי המחשב, אתה לא בדיוק תצא מתכנת. התואר יתן לך בסיס חזק בכל מה שקשור במדעי המחשב, אבל התחומים שתלמד הם מתכנות ועד לאלגוריתמיקה, כשבפועל תצתרך עוד איזה שנה-שנתיים להמקצע בתחום מסויים כדאי באמת לעבוד בו. ככה שאני לא בטוח שבגיל 33 עם תואר ראשון במדמ"ח ובלי נסיון בתחום (וזה לא ממש נחשב נסיון מה שיש לך) יהיה לך קל למצוא עבודה. כמובן שיש שגידו (ויוכיחו) אחרת, אבל תזכור גם שהלימודים של מדמ"ח הם לא קלים בכלל וישאבו ממך המון המון זמן שאולי אין לך (יותר קל לעשות את התואר כשאתה גר אצל ההורים ואין לך עבודה).

לגבי קורסים בג'ון ברייס ומינהם: הרבה אנשים שעוסקים בתחום יגידו לך שזה בזבוז זמן וכסף ושעדיף לך לעשות תואר. יש בזה משהו נכון כיוון שהתעודה עצמה שתקבל לא שווה יותר מהנייר שעליו היא מודפסת. ובהרבה מקומות בשוק יהיה לך קשה להתקדם ללא תואר. מה שגם אם יש לך נסיון (עשיר) בתכנות, סביר להניח שתוכל ללמוד לבד את מה שמלמדים הקורסים האלו.

מצד שני,הקורסים האלו הם בשביל מתחילים שרוצים לעשות הסבה לעולם היי-טק. קורס בפיתוח אפלקציות אנדרואיד וג'וואה לדוגמה, יכולה לתת לך מקצוע ביד כבר בסיום הלימודים. תוכל להתחיל לעבוד כפרילאנסר ועם תיק עבודות קטן גם חברות יעסיקו אותך כיוון שיש דרישה מאוד גדולה למקצוע, אותו דבר גם לגבי תחום פיתוח הWEB (ולבנות אתרים בג'מלה זה לא נחשב). אתה צריך לקחת בחשבון שהקורס עצמו יתן לך בסיס בלבד ואת רוב ההשקעה תצתרך לעשות בעצמך בבית. אבל בניגוד לאקדמיה לא "תבזבז" את זמנך על לימודים שבחלקם (הגדול) לא תשתמש בכלל, אלה תלמד רק תכנות מעשי ופרקטי. אם תחליט ללכת בכיוון הזה תזכור שהתיק עבודות שתבנה במהלך הקורס הוא הדבר החשוב ביותר שאיתו אחר כך תמצא עבודה.

כדאי לך לנסות ולהבין איפה אתה רואה את עמצך בעוד כמה שנים ולפי זה להחליט, ותתיעץ עם עוד אנשים שעובדים בתחום, זה הכי טוב.

מקווה שעזרתי לך קצת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל המון על תודה על התשובה המושקעת - קראתי בעיון.

מכיוון שלדעתך לימודים אקדמאיים זה הרבה זמן ולימוד שטויות, אני אשאל האם לא עדיף ללכת דווקא ללמוד קורס בניית אתרים גדול כמו:

http://www.hackeru.co.il/course_5_%F7%E5%F8%F1_%E1%F0%E9%E9%E4_%F7%E9%E3%E5%ED_%E5%F9%E9%E5%E5%F7_%E0%FA%F8%E9%ED.html

אז נכון, לא יהיה לי תואר אבל מעסיקים יודעים שהרי אין תואר בתחום הזה (כי זה לא הנדסת תוכנה) ומצד שני היקף הקורס שם נראה גדול ומכיל המון דברים.

אגב, תמיד אפשר אחרי זה בגיל 30 להתחיל בלימודים אקדמאיים אם הצלחתי לתפוס עבודה יותר רווחית וכשבגיל הזה אין תנאי קבלה ממש.

פורסם

היום בניית אתרים זה פיתוח לכל דבר,יש הרבה קוד צד סרבר שעובד עם מסדי נתונים וכל מיני טכנולוגיות

לפי דעתי כל קורס שתיקח יהיה בזבוז זמן וכסף,פשוט תנסה להתקבל ל QA כי שמה יש הרבה אנשים שבאים

מכל מיני מקומות לא קשורים ולא צריך ידע מוקדם בשביל QA,חוץ מזה בתפקידים הפשוטים מאוד בהייטק לא

תקבל יותר שכר ממה שאתה מקבל עכשיו

אם אתה רציני רק תואר ראשון במדעי המחשב \ הנדסת תוכנה

פורסם

קודם כל המון על תודה על התשובה המושקעת - קראתי בעיון.

מכיוון שלדעתך לימודים אקדמאיים זה הרבה זמן ולימוד שטויות, אני אשאל האם לא עדיף ללכת דווקא ללמוד קורס בניית אתרים גדול כמו:

http://www.hackeru.co.il/course_5_%F7%E5%F8%F1_%E1%F0%E9%E9%E4_%F7%E9%E3%E5%ED_%E5%F9%E9%E5%E5%F7_%E0%FA%F8%E9%ED.html

אז נכון, לא יהיה לי תואר אבל מעסיקים יודעים שהרי אין תואר בתחום הזה (כי זה לא הנדסת תוכנה) ומצד שני היקף הקורס שם נראה גדול ומכיל המון דברים.

אגב, תמיד אפשר אחרי זה בגיל 30 להתחיל בלימודים אקדמאיים אם הצלחתי לתפוס עבודה יותר רווחית וכשבגיל הזה אין תנאי קבלה ממש.

קשה לי להגיד לך מה עדיף. אני אישית הלכתי לקורס של פיתוח וואב בגון ברייס ואחרי שסימתי אותו המשכתי לתואר ראשון במדמ"ח (אני עכשיו שנה א'), כי הרגשתי שיש עוד מלא ידע שחסר לי. מאוד נהנתי בקורס, אני עכשיו עובד קצת בתחום (פרילאנס) ולא היתי חושב בכלל ללמוד מדעי המחשב אם לא היתי מתנסה בתכנות מעשי לפני.

בכל קח בחשבון שקורס לבד לא יתן לך כלום חוץ מידע. לא ממש "ישמו" עליך בשוק העובדה עם תעודה כזאת, תוכל בטח למצוא עבודה אבל לא בשכר בשמיים (כ-8 אלף בחודש למשרה מלאה), ומכאן להתקדם זה רק בכיוון העצמאי של פרילאס או להקים עסק.

אם אתה מחליט ללכת לקורס כזה או אחר היתי ממליץ לך לראות שיעור בכמה מקומות ולפי זה לבחור כי המורה זה הדבר הכי חשוב.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי את דבריך.

המטרה הגדולה שלי היא לעשות קורס כזה, להשתלב מעט בתחום, גם אם זה לא במשכורת בשמיים ותוך כדי ללמוד לתואר ראשון אולי.

תבין, נמאס לי ממשכורות של 4 אלף - חלאס.

אני צריך להשתדרג ולעשות כרגע תואר כשצריך את כל הבגרויות זה קצת לא ריאל אבל יותר קל להשתלב בעבודה בקרוב וובמאסטר מאשר כמתכנת.

תכנות אפשר ללמוד תוך כדי לתואר אחר כך, מה עוד שזה יותר קל כלכלית...

elrxx, אני לא מצפה למשכורות גבוהות כוובמאסטר אבל לפחות שזאת תהיה התחלה.

צריך להבין שכיום בגיל 29 בלי בגרות ועם משכורת מינימום, לעשות תואר זה לא ממש ריאלי אז עדיף לקחת איזה חיסכון שיש לי, להתחיל בקורס 450 שעות במשך שנה של וובמאסטר ואחר כך כשכבר לא צריך בגרות (בגיל 30) ועם משכורת שאפשר לנשום איתה לפחות, אפשר להתחיל בתואר... לא?

פורסם

קיבלתי את דבריך.

המטרה הגדולה שלי היא לעשות קורס כזה, להשתלב מעט בתחום, גם אם זה לא במשכורת בשמיים ותוך כדי ללמוד לתואר ראשון אולי.

תבין, נמאס לי ממשכורות של 4 אלף - חלאס.

אני צריך להשתדרג ולעשות כרגע תואר כשצריך את כל הבגרויות זה קצת לא ריאל אבל יותר קל להשתלב בעבודה בקרוב וובמאסטר מאשר כמתכנת.

תכנות אפשר ללמוד תוך כדי לתואר אחר כך, מה עוד שזה יותר קל כלכלית...

elrxx, אני לא מצפה למשכורות גבוהות כוובמאסטר אבל לפחות שזאת תהיה התחלה.

צריך להבין שכיום בגיל 29 בלי בגרות ועם משכורת מינימום, לעשות תואר זה לא ממש ריאלי אז עדיף לקחת איזה חיסכון שיש לי, להתחיל בקורס 450 שעות במשך שנה של וובמאסטר ואחר כך כשכבר לא צריך בגרות (בגיל 30) ועם משכורת שאפשר לנשום איתה לפחות, אפשר להתחיל בתואר... לא?

קשה מאוד לעשות תואר במדמ"ח ולעבוד באותו הזמן, אבל יש גם מסלולים מיוחדים לאנשים שעובדים (שזה 4 שנים במקום 3 ובלי חופשות סמסטר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים