עבור לתוכן

בזק בין לאומי מגבילים תעבורה באינטרנט ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמעט חודש חידשתי את האינטרנט אצל בזק בין לאומי לאחר שהסתיימה תקופת ההסכם הקודמת.

הכל טוב יפה עד שהיום (כמעט חודש אחרי) קיבלתי מכתב מהחברה על חידוש השירות שמתאר את פרטי החבילה.

גלישה ללא הגבלת זמן במהירות של עד 10.00 מס"ש קצב הורדה ו- 800 קס"ש קצב העלאה בהיקף העברת נתונים (הורדה והעלאה) של עד 65 ג'יגה בייט (GB) בחודש שירות ("מסגרת החבילה").

כמובן שבזמן חידוש השירות לא הוזכרה שום הגבלה של 65GB תעבורה.

מה זאת ההגבלה הזאת, ממתי הם התחילו לעשות את זה ?

שמעתי מזמן שרוצים להתחיל לעשות הגבלות של נפח תעבורה לחודש, באמת התחילו עם זה ?

מה קורה למי שחורג ?

מה לגבי חברות אחרות ?

פורסם

כמו רוב החברות היום,הם משאירים לעצמם את הזכות לעשות את זה במקרה הצורך,אבל בפועל עדיין לא שמעתי שהגבילו מישהו..

פורסם

בשלוש שנים האחרונות (קראתי רק את שלושת החוזים האחרונים שלי איתם) אז יש באמת הגבלה של 65GB. אני מניח שעברתי כמה פעמים את הכמות הזאת אבל מעולם לא שמתי לב להגבלה אצלי.

פורסם

שלום לחברי הפורום,

חשוב לי לציין כי מדובר בסעיף כללי, כיום אין אכיפה על סעיף זה.

עם זאת בזק בינלאומי שומרת לעצמה את הזכות ליישם מדיניות שימוש הוגן כמקובל בעולם.

לוטם

פורסם

אמנם אינכם מגבילים בפועל כיום, אבל "שימוש הוגן" כולל מבחינתי גם ליידע את הלקוחות על קיומה של ההגבלה הזו ופרטיה, לרבות פירוט הצעדים שייושמו במקרה של חריגה מהנפח, באופן בולט ולא ע"י סעיף חבוי בחוזה. בלי זה, אם תחליטו פתאום ליישם את ההגבלה הזו, הדבר אולי יהיה כשר מבחינה חוקית (וגם זה לא בטוח, שכן בתי המשפט שלנו לא אוהבים החבאת סעיפים שמשנים מהותית את אופי העסקה עמוק בחוזה שנחתם בין לקוח פרטי פשוט לבין חברת ענק), אבל גם מסריח למרחקים - ובטח שלא "הוגן".

פורסם
  • מחבר

בדיוק, מישהו יודע אם קיימת הגבלה כזאת גם בספקיות אחרות ?

פורסם

רק לפני כמה חודשים אנשים עשו רעש מזה שכתוב משהו דומה בחוזה של HOTNET.

זה קיים גם ב 012 ו 013NET וכנראה גם בכל זאר החברות.

כרגע אין בזה שימוש ויכול מאוד להיות שגם בעתיד לא יהיה אז פשוט תרגעו ותחזרו לגלוש כרגיל ;)

פורסם

אמנם אינכם מגבילים בפועל כיום, אבל "שימוש הוגן" כולל מבחינתי גם ליידע את הלקוחות על קיומה של ההגבלה הזו ופרטיה, לרבות פירוט הצעדים שייושמו במקרה של חריגה מהנפח, באופן בולט ולא ע"י סעיף חבוי בחוזה. בלי זה, אם תחליטו פתאום ליישם את ההגבלה הזו, הדבר אולי יהיה כשר מבחינה חוקית (וגם זה לא בטוח, שכן בתי המשפט שלנו לא אוהבים החבאת סעיפים שמשנים מהותית את אופי העסקה עמוק בחוזה שנחתם בין לקוח פרטי פשוט לבין חברת ענק), אבל גם מסריח למרחקים - ובטח שלא "הוגן".

לפני מספר שנים אף אחד לא ידע אותי על הגבלה מהסוג הזה, פשוט התקשרו אלי מאינטרנט זהב ואמרו "אנחנו מנתקים אותך".

פורסם

65G ? לא כזה הרבה. אם אני מוריד מספיק אנימה במהלך החודש ומתאמץ קצת יותר מהרגיל (מה שלא יצא לי עדיין) נראה לי אני עובר את זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים