עבור לתוכן

תרד משחקי הכס לקוראי הספרים, מלא ספויילרים!! מי שלא קרא את הספרים לא להכנס!!

Featured Replies

פורסם

לפני כמה שבועות סיימתי לקרוא את הספר החמישי.

אני רוצה להגיד שמאוד נהנתי מהספרים, בהחלט חוויה ובשלב מסוים בעונה השניה של הסידרה נטשתי אותה מכיוון שהשינויים בה כבר היו גדולים מדי, ולא הצליחו להעביר אותה בצורה טובה כמו העונה הראשונה.

אני רוצה לדבר על סוף הספר החמישי, הסוף די שבר אותי מרטין הסופר היה אכזרי מאוד לאורך כול סידרת הספרים, אבל זה כבר עבר כול גבול. אני מדבר על דמות מאוד ספציפית שכול מי שקרא את הסידרה אהב ומתה ממש בסוף הספר. אני עדיין לא מציין שמות, שבטעות מישהו שלא קרא את הספרים ונכנס לכאן לא התבאס.

מי שקרא את הספרים מבין למי אני מתכוון, תגידו לי הוא נפל על הראש המרטין הזה? די נשבר לי באמת זה כבר עבר כול גבול לא האמנתי שהוא עשה את זה ועוד בדיוק כשקרה מה שרציתי שיקרה כבר בערך מהספר הרביעי.

זה פשוט שבר אותי, אני אשכרה שוקל לוותר על הספר השישי כבר, נכון שכביכול מרטין לא מרחם על אף אחד, וכול אדם שקורא יכול להתחבר גם "לרעים" וגם ל"טובים" כי זה לא בדיוק מחולק לטוב ורע, אבל המשפחה הזאת היא המשפחה שאתה מזדהה איתה, אני חושב שכול מי שקרא את הספרים מזדהה איתם יותר מכול הדמויות האחרות, והם חוטפים על ימין ועל שמאל.

אני רק מקווה שכן יהיה סוף טוב מבחינתם, ועצוב מאוד על מה שהסופר המשוגע הזה עשה בסוף.

אף פעם לא חשבתי שספר יביא אותי לכזו הזדהות עם דמות, באמת חשתי כאב גדול כשמרטין עשה את מה שהוא עשה בסוף.

אני מקווה שמי שקרא את הספר הבין למה התכוונתי, פתחתי את הדיון כדי לשמוע את דעתכם על הספרים ועל מה שהסופר החוליגן הזה מעולל לדמויות שלו ובעיקר לקוראים המסורים שלו.

מעכשיו יהיו פה ספויילרים אז בבקשה אם לא קראת את הספרים כולם כולל החמישי אל תיהיה פה.

דבר נוסף ששכחתי לכתוב, כתבתי שאותה דמות מתה, למרות שלא נכתב במפורש שהיא מתה זה מה שהבנתי מהכתוב, יש סיכוי קטן שהיא לא מתה זו משאלת הלב שלי קצת קשה לי להאמין שאני כותב כזה דבר על דמות מספר, ואחת הסיבות שאני בכול זאת מת שיצא לספר השישי.

אני מבקש ממי שלא קרא את הספר החמישי לא להיות פה אלה אם בא לו לדעת מה קורה "בסוף", הייתי רוצה לקיים דיון בלי רמיזות, ועם אנשים שקראו את הספר.

פורסם

הסדרה ממש מעניינת אותי וגם הספרים, אבל אני חושב שמעט מאוד אנשים פה קראו את כולם..

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שיש בפורום קהל גם אם מצומצם שקרא את הספרים. יש הרבה שמועות שרצות לגבי הדמות הזאת ש"מתה", לפי השמועות והניתוחים של כול מיני אנשים באמת מכורים אין סיכוי שהיא מתה והתפקיד שלה הוא הרבה יותר משמעותי ממה שאפשר לחשוב.

יהיה נחמד אם יתפתח פה דיון בנושא הזה ובכלל אם לא, לא נורא.

פורסם

אני נשברתי באמצע השלישי. לבן אדם יש הפרעות נפשיות חמורות. בלי קשר לזה, יש לו נטיה לרצוח את כל הדמויות שלו.

פורסם
  • מחבר

ag43 הבנאדם מופרע ללא ספק, למרות זאת הוא קנה אותי. כבר כתבתי שאף פעם לא הייתי מחובר ככה לדמות, אולי בגלל שלא קראתי הרבה פנטזיה בחיי.

מתי נשברת? אחרי החתונה האדומה?

אני חושב שכדאי לך להשלים את החסר, הספר הבא כנראה יפתור הרבה דברים גם כי מרטין כבר זקן, וגם כי פאק איך אפשר לכתוב 1000+ עמוד כול פעם בלי למצמץ ועדיין לא להספיק הרבה?

לאחר קריאה של קצת חומר באינטרנט וכול מיני תיאוריות של קוראים משוגעים אני די נוטה לחשוב שהדמות "שמתה" לא באמת מתה, התפקיד שלה משמעותי מדי ונשארו המון שאלות פתוחות שקשורות אליה, אני מקווה שאותם קוראים לא טועים.

פורסם

זה לא היה משהו ספציפי. פשוט קלטתי שעם כל הכבוד לקווי העלילה המפותלים שלו בבסיסו של דבר זה ספר שנכתב ע"י בן אדם עם הפרעות נפשיות בכל מה שקשור למין, וזה מורגש.

פורסם

אל תגיד לי שלא קיבלת זיקפה מתיאורי מין.

פורסם

קשה להאמין. זה כמו שאנשים טוענים שהם לא קיבלו זיקפה בקריאת הספר לוליטה.

פורסם
  • מחבר

לב אתה חוליגן רציני :)

אני לא יכול שלא להסכים לחלוטין עם ag43, למרות שלא קראתי ספרים אחרים של מרטין ולכן קצת קשה לצאת בהצהרות, אבל הבנאדם עושה רושם של חולה בפני עצמו וחובב פורנו גמדים.

בכול זאת בסופר מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים