עבור לתוכן

אני מדמיין את מחירי השכירות?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כל הארץ יקרה. יש למשפחה שלי דירת ארבעה חדרים במעלה אדומים והיא שווה 1.3 מליון ש"ח כאשר היא נקנתה לפני כמה שנים ב-400 אלף.

עכשיו תחשוב על דירת 3 חדרים במקום זול יותר, נגיד 800 אלף ש"ח - כמה תהיה העלות החודשית לדירה כזאת?

מתי זוג צעיר יגייס 30% מערך הדירה בשביל לקבל עליה משכנתא?

מישהי בעבודה שלי לקחה הלוואות מכל המשפחה כדי להגיע להון עצמי 30% ובמשך שנים גרה עם חמותה עד שסיימה להחזיר את החובות. בינתיים הדירה שהיא רכשה הושכרה ודמי שכירות כיסו את המשכנתא. מדובר על דירה בפ"ת בבניין מתפורר ב-800 אלף. לפני מספר שנים אותה דירה עלתה בסביבות ה-500 אלף.

• תגובות 182
  • צפיות 12.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר לקבל משכנתא גם בלי הון עצמי, או עם הון עצמי נמוך, אבל הריבית תהייה מאוד גבוהה. ככה שבאופן אירוני היחידים שיכולים להרשות משכנתא ללא הון עצמי זה אנשים שיכולים להרוויח את ההון עצמי הנדרש תוך שנים בודדות.

פורסם

איך אפשר לקנות דירה בלי הון עצמי? מי ייתן לך משכנתא על 100% מערך הדירה? המינימום שבמינימום צריך שיהיה לך 10% מערך הדירה ואז בעזרת ביטוח EMI הבנק כנראה יסכים לתת לך את שאר 90% (כמובן עם ריביות הזויות). לדעתי עם פחות מ-25% הון עצמי אין מה לחפש דירה.

אבל בכל מקרה מחירי דירות פשוט מטורפים, ואני לא מדבר על גוש דן, תסתכלו איזה מחירים יש באשדוד, חשבתי שעם כל הגראדים מחירים יירדו אבל הם להיפך עלו.

פורסם

אני אוטוטו מגיע להון עצמי גדול ,יותר מ30 אחוז לערך הדירה שאקנה פחות או יותר . לא משנה מה, תמיד אני אגיד למה אני שילמתי פי 2וחצי על דירה מאשר השכן ממול לפני כמה שנים . חמי קנה 4 חדרים ב500 שח עכשיו היא שווה 1.1 מליון שח .

נראה לי אפילו מתווכים נפחו קצת את המחירים. לפני כמה זמן שמעתי בדרכי הולך מתווך שאומר למישהו בוא יעשה לך את הדירה ב800 אלף שח (היא שווה מיליון שח) .אם ככה אפשר להוריד אני צריך לחפש אותו (תמתווך) :hat:

פורסם

לפני כמה זמן שמעתי בדרכי הולך מתווך שאומר למישהו בוא יעשה לך את הדירה ב800 אלף שח (היא שווה מיליון שח) .אם ככה אפשר להוריד אני צריך לחפש אותו (תמתווך) :hat:

סימן שהיא לא "שווה" מיליון ש"ח.

ככלל, כמעט שום דירה היום לא "שווה" כמה שהיא עולה. :)

פורסם

אבל זה פרדוקס... דירה שווה כמה שמוכנים לשלם עליה = בד"כ מצב השוק.

עם מתווך אתה לא מתמקח על מחיר הדירה, רק על אחוזי התיווך שלו.

פורסם

כרגיל הרי כולם מנפחים את המחיר בתחילה ועד שמגיעים לחתימה הסופית אין בעיה להוריד מחיר מהקונה.אבל 200 אלף שח פחות זה לא קורה רבות (נראה לי )

בקשר למתווך , הוא יכול ללחוץ על הקונה -ואז יש ירידה משמעותית. מה איכפת למתווך למכור יותר דירות בחודש ..

פורסם

אין דבר כזה הדירות לא שוות את המחיר. המחיר שלהן הוא כמה שמוכנים לשלם עליה. כמו בשוק הרכב המחירון לא רלוונטי לכלום פרט עבור ביטוח.

אנשים חיים בסרט שמחירי הדירות ירדו לאותה רמה מלפני 6-7 שנים, זה לא יקרה, לא היום ולא מחר. גם אם הם ירדו זה יהיה רק בעוד 5 שנים ובהדרגה, המחירים לא יצנחו ב-40-50%.

פורסם

אני אישית מאמין שהן ירדו למחיר פחות מזה, ברגע כמה שנים אחרי שיכנס שר שיכון נורמלי (כחלון איפה אתה?).

פורסם

באמת?

אני מאמין שבכלל אין סיכוי לירידה של 50% וכל כך קלוש שיהיו המחירים כמו לפני 7 שנים.אולי ברעידת אדמה לא עלינו.

בקיצר אף אחד לא יודע.

פורסם

אתה אומר שלנוכחי יקח כמה שנים לפנות את הכיסא :silly: ...

בנתיים לחכות ולחכות אני יגיע לדירה בלי משכנתא אבל כל הכסף לשיכרות זה לזבל כמו הריבית למשכנתא nixweiss.gif

פורסם

אני אומר שגם כשיעשו את הצעדים הנדרשים (הפשרת קרקעות, כפיית בניית דירות 3 חדרים, עידוד קבלנים קטנים ועוד) זה עדיין יקח כמה שנים מהנייר לשטח.

פורסם

5 שנים זו הערכה אופטימית מדי.

כל בניין מגורים שאתה רואה כעת בשלבי בנייה, הוא תוצר של תהליך ארוך מאוד - החל מההחלטה על הפשרת הקרקע לבנייה, קבלת אישורים,

הוצאת מכרזים, עבודות פיתוח ותשתיות, תכנון, הנדסה ואדריכלות וכל זה רק עד התחלת הבנייה.

פורסם

חלק מהמטלות על שר שיכון טוב יהיו לקצר את הבירוקרטיה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים