עבור לתוכן

אני מדמיין את מחירי השכירות?

Featured Replies

פורסם

בשביל לקנות דירה צריך משכנתא מטורפת שתעלה הרבה יותר מהשכ"ד לחודש

או לחילופין הון עצמי גבוה

אני עובד על זה לאט לאט :)

• תגובות 182
  • צפיות 12.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^לדעתי זה חבל.. כפי ששציינת 'פינוק'. שווה כמה שנים קצת להוריד בפינוק ואז הרווח הוא לשאר השנים וביתר קלות .

פורסם

משכנתא תעלה לך יותר מ-6000 ש"ח? לכמה שנים חשבת לפרוש אותה? הריבית ממש נמוכה היום.

פורסם

6,000 ש"ח לחודש ל30 שנה זה בסביבות ה1.2M

לא מספיק לי לכלום

צריך להמשיך לחסוך :)

פורסם

למי אכפת ממחירי השכירות אני גר עם ההורים FTW

פורסם

6,000 ש"ח לחודש ל30 שנה זה בסביבות ה1.2M

לא מספיק לי לכלום

צריך להמשיך לחסוך :)

בתל הביב זה לא מספיק לכלום.

אני קניתי בסכום הזה דירה מהקבלן במגדל יוקרתי באיזור איכותי בקריות. 4 חדרים, 104 מ"ר + 20 מ"ר מרפסת + מחסן מצוקמק של 3 מ"ר, קומה 16 עם נוף לים וחניה מקורה פרטית.

בתל אביב זה יספיק אולי לאיזה ארון צפוף שאחר כך תוכל לצאת ממנו, כי זאת בכל זאת תל אביב...

פורסם

אני במקור מהקריות :)

ואני לא סובל את תל אביב

אני גר בגבעתיים ומתשדל להגיע לתל אביב כמה שפחות

הייתי נשאר בקריות אם זה היה רלוונטי מבחינתי

במקצוע שלי רוב העבודות הן במרכז (והשכר גבוה יותר מאשר עבודות מקבילות באיזור חיפה למשל)

פורסם

בכמה גבוה יותר 1000 שקל? 2000? 3000?גם מבלי לעשות את החישוב אני מבטיח לך שזה מתקזז.

תמשיך לשלם 6000 שקל שכר דירה ואתה לא תבין איך זה שבגיל 40 אתה עדיין בלי שום הון עצמי ובאותו המקום כלכלית שהייתי בשנות ה-20 שלך. שכר דירה הוא כסף שנזרק לפח.

פורסם

אני לא מבין למה אתם חושבים שיש לכם מושג על מה אתם מדברים?אין לכם מושג כמה אני מרוויח/חוסך בחודש, ואין לכם מושג על תחום העבודה שלי במרכז לעומת הצפון

אהה, עוד משהו

אני ממש לא צריך עצות כלכליות, בכל זאת זה המקצוע שלי :)

פורסם

הרבה אנשים מתלוננים על מחירי הדירות במרכז וחושבים שאיזשהי מחאה או תוספת של מגדלים תוריד את המחירים, ואני לא מבין מאיפה הם שואבים את זה.

כמה עולה דירה במנהטן? כמה עולה דירה במרכז לונדון? בכול מדינה יש את המרכב של המרכז והמחירים במרכז של המרכז תמיד גבוהים מאוד, תל אביב לא שונה בכך.

השוני בישראל משאר העולם מלבד משכורות נמוכות הוא בכך שבמדינות מערביות הפריפריה מחוברת בצורה כול כך יעילה למרכזים שבנאדם שגר בפרברים יכול להסתדר בכיף גם בלי אוטו ולהגיע לעבודה בלי מאמץ.

אני חושב שבמקום למחות על מחירי הדיור בתל אביב, שיסלח לי מי שנעלב זה באמת פינוק של כול מיני אנשים שהסבים שלהם עלו לפה בשנות ה40 ויכלו להשיג דירה בתל אביב, אבל מה לעשות אנחנו בשנת 2012 ודירה בתל אביב צריך לשלם קצת יותר, אז מה קרה נתניה לא טוב?חיפה לא טוב? אפשר לגור גם במקומות אחרים.

את המחאה שיפנו לכיוונים אחרים כמו שיפור תשתיות התחבורה בקצב מהיר יותר, ואפשר, כמו שוויון בנטל, כמו משכורות גבוהות יותר, כמו פחות שעות עבודה.

למי שיש כסף לגור במרכז ועושה זאת מבחירה כמו עומרי אני אומר לבריאות, למי שאין שלא יבכה על זה וימצא מקום אחר לגור בו.

הדברים נאמרו בעיקר בנימה כללית, אני לא יודע אם מישהו ממשתתפי הדיון מאמין שמחירי הדירות ירדו כתוצאה ממחאה כלשהי, אני אישית לא. הדרך היחידה להוריד את מחירי הדירות בתל אביב, או מה שיקרה בסבירות גבוה יותר להקפיץ את מחירי הדירות בפריפריה הוא תשתיות תחבורה של מדינה מערבית, רכבת של 30 דקות מבאר שבע לתל אביב בתדירות של פעמיים בשעה זה משהו שהיה צריך לקרות מזמן.

פורסם

מי אמר שרק תל אביב זה יקר . כל המרכז והסביבה. אתה משלם בערך פי שלוש על דירה מאשר לפני 6 שנים. כמו כן בכל הארץ יש עלייה במחירים פשוט צפון/דרום עדיין המחירים סבירים לרכישת דירה. מישהו כאן כתב על דירת יוקרהבעלת 4 חדרים בקריות ב1.2 מילון שח .. סלחו לי אבל לקריות זה יקר.. כמה עלתה כזאת דירה לפני 6 שנים . הבית של ההורים שלי בקרית ביאליק עלתה 700 שח מדובר על שתי קומות 5 חדרים 170 מטר . היום זה בטח שווה אממ

פורסם

לגבי הדיור בתל אביב אמרו, קראתי מספיק שטויות(לא כאן בפורום) בזמן האחרון על דיור בר השגה, ופיקוח על מחירי שכירות, הבל הבלים מבחינתי צריך לרכז מאמצים בדברים אחרים ולהשאיר את תל אביב למי שיש כסף לגור בה מה לעשות גם דירת 30 מ' במנהטן יכולה לעלות בקלות 300 אלף דולר.

בקשר למחירים בשאר המקומות פעם גם גלידה קסטה הייתה עולה 4 שקל, היום 7 ואפילו לא התביישו והקטינו אותה.

המחירים פה עולים בלי פרופורציה לגידול במשכורות על זה אני מסכים איתך, אבל אי אפשר לבכות על מחירי הדירות בגוש דן הם בוודאות לא ירדו, מה עם מחרי הדירות האחרים? כנראה גם ישארו יציבים כול מי שחיכה לירידת מחירים או שכבר נשבר וקנה בית והפסיד כסף, או שעדיין מחכה וממשיך להפסיד.

מה שכן בניגוד לגוש דן בשאר המקומות יש מספיק עתודות שטח לבניה המחירים גבוהים גם בגלל שיש ביקוש וגם בגלל שהקבלנים לא פראיירים. אתה היית בונה 1000 יחידות דיור ומחפש אחרי זה למי למכור אותן?

המדינה צריכה לדחוף לכך ולתגמל קבלנים והיא לא עושה את זה מספיק מהאינטרסים שלה ושל העומדים בראשה שבמשך שנים הולכים עם ציבור מסוים שמקבל הכול בהרבה יותר זול, על זה אפשר למחות ובזה צריך להשגיע מאמץ לא במחיר של דירה בת"א.

פורסם

כל הארץ יקרה. יש למשפחה שלי דירת ארבעה חדרים במעלה אדומים והיא שווה 1.3 מליון ש"ח כאשר היא נקנתה לפני כמה שנים ב-400 אלף.

עכשיו תחשוב על דירת 3 חדרים במקום זול יותר, נגיד 800 אלף ש"ח - כמה תהיה העלות החודשית לדירה כזאת?

מתי זוג צעיר יגייס 30% מערך הדירה בשביל לקבל עליה משכנתא?

פורסם

כשהוא יצא לפנסיה ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים