עבור לתוכן

אני מדמיין את מחירי השכירות?

Featured Replies

פורסם

ויש כאלה שעבורם מרתף אטום אקוסטית זה חובה ...

כל אחד ומה שהוא צריך.

בכל מקרה, להשאר במרכז ולחיות בצורה סבירה בלי להתפרע היום יחסית קשה, זה הכל.

• תגובות 182
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

lev-27:

השאלה שאותי מעניינת היא מה בסוף יהיה יותר נמוך:

המחיר הכולל על אחזקת רכב + דירה + דלק כשאתה נוסע מאריאל למקום העבודה שלך (לא יודע איפה הוא)

או

המחיר הכולל על אחזקת רכב + דירה + דלק כשאתה גר בישוב סביב ת"א (רמת גן / חולון נגיד) למקום העבודה שלך.

אני לא בטוח שחלופה מספר 1 תצא זולה יותר, אלא אם כן זה פ"ת או משהו.

עשיתי חישובים. העלות נטו כמעט זהה. ההבדל הוא ברמת החיים. אני רווק. אני לא צריך דירת ענק בגלל תחושת הקור והבדידות (אין דבר יותר מדכא מדירה גדולה וריקה) ובגלל עלויות אחזקה גבוהות יותר. מצד שני אני לא מוכן לגור בדירת סטודיו 25 מ"ר קלסטרופובית ומחולקת בקיר גבס בעובי 1 ס"מ או צריף עם תקרת אסבסט. (אתה לא תאמין איזה דירות ראיתי. חזירות של אנשים עוברת כל גבול) דירה בגודל 40 מ"ר אורגינל מהקבלן תספיק לי מעל ומעבר, אבל לך תמצא אחת כזאת במרכז במחיר שפוי. הדירות היותר איכותיות עוברות את קו ה-3,000 שקל בחודש לפני מיסים. שוק הדירות במצב כל כך מזעזע שגם אם אני מתרחק לערים מרוחקות יותר מתל אביב כגון כמו חולון, בת ים, ראשון לציון, רמת גן, גבעתיים, פתח תקווה אין כמעט ירידה במחירים. בעלי הדירות במעגל השני והשלישי של גוש דן יישרו קו עם המחירים של תל אביב.

אם מתרחקים מתל אביב לאזור השומרון/הקו הירוק יש ירידה חדה מאוד במחיר הדיור. אפשר למצוא יחידות דיור מדהימות משופצות ועם ריהוט מלא. ראיתי יחידת דיור מדהימה במושב נירית. יחידת דיור משופצת ומרוהטת + גינה. הכל חדש ובמחיר נוח. מצד שני עלויות דלק גבוהות ועומדים בפקקים בכניסה/יציאה מתל אביב. הפיתרון הטוב ביותר הוא לגור בפריפריה ולעבוד בפריפריה, אבל האפשרות הזאת לא רלוונטית כי אני עושה סטאז' במקום טוב עם אפשרות קידום ריאלית אז לצערי אני כבול לת"א לשלוש-ארבע השנים הקרובות.

בקיצור איך שאני לא מסובב את זה, איך שאני לא מחשב הפיתרון, לצערי, הוא למצוא יחידת דיור סבירה בתל אביב ולסבול.

פורסם

מעקב

פורסם

ירדת לגמרי מהאופציה לגור עם שותפים? כבר רשמתי לך בתאר'ד אחר שאחותי גרה ביפו בדירה משופצת. (החדר שלה אמנם קטן יחסית) והיא משלמת 1600 ש"ח בחודש.

פורסם
  • מחבר

אין מצב לשותפים. סבלתי מספיק בצבא.

פורסם

אכן קשה למצוא דירה נורמלית ב3000 ש"ח

אני משלם כמעט כפול...

הנה עוד סיבה להצטרף להפגנות של צדק חברתי :)

פורסם
  • מחבר

כאילו זה ישנה משהו. אני אדם מפוקח ופסימי.

פורסם

אפשר לשנות, הכל שאלה של רצון

פורסם

אכן קשה למצוא דירה נורמלית ב3000 ש"ח

אני משלם כמעט כפול...

לשלם כמעט 6,000 שקל בחודש רק על דירה - זה פשוט חולני.

אני מתקשה להבין איך מישהו מוצא את זה משתלם יותר על פני תוספת של חצי שעה נסיעה לעבודה. אבל כנראה שאתה מרוויח מספיק בשביל שלא יהיה אכפת לך :)

פורסם
  • מחבר

אפשר לשנות, אבל יעברו לפחות 10-15 שנים עד שתתחיל להרגיש את השינוי. אין שינוי מהיום למחר.

לשלם כמעט 6,000 שקל בחודש רק על דירה - זה פשוט חולני.

אני מתקשה להבין איך מישהו מוצא את זה משתלם יותר על פני תוספת של חצי שעה נסיעה לעבודה. אבל כנראה שאתה מרוויח מספיק בשביל שלא יהיה אכפת לך :)

נניח הוא ובת הזוג גרים קרוב מאוד לעבודה ובמקום להוציא כסף על דלק הם משתמשים בתחבורה ציבורית או הולכים ברגל. נניח הם חוסכים 2,000 שקל דלק בחודש. זה כמו לשלם 4,000 שכירות בפריפריה + 2,000 דלק + שעות בדרכים. או שהוא מרוויח ממש טוב כמו שאמרת.

פורסם

אתה מניח הרבה דברים, שמההיכרות השטחית שלי עם OMRIJ אני מאמין שאינם נכונים...

פורסם

וגם בהנחה שהוא חוסך את כל זה, זה עדיין חולני.

עריכה: או שמדובר על משכנתה?

פורסם

לחסוך 2000 ש" בחודש על נסיעות? כן, אם הוא הולך ברגל עכשיו לעבודה.

פורסם

בוא לא ניכנס לכמה אני מרוויח :)

אבל מה שלב מתאר לא נכון לגבי, אם הייתי עובר לפריפריה הייתי חוסך (להערכתי) כ2,000 ש"ח בחודש (אין לי הוצ' רכב כיוון שזה רכב חברה)

אז נכון, החסכון החודשי שלי נפגע מהבחירה של לגור במרכז

אבל יש גם יתרונות:

זמן נסיעה מצטבר בשבוע לעבודה - ההפרש בקלות יכול להגיע לשעתיים ביום (שעה לכל כיוון) לכל אחד מאיתנו

החברים מרוכזים באזור שלנו

הדירה שלי ספציפית יקרה כי היא פשוט ברמה גבוהה יחסית, יכולתי למצוא דירה גם בפחות כסף אבל זה כבר פינוק :)

וכן, אם היו אומרים לי לפני 6 שנים (כשעברתי למרכז מהצפון) שאני אשלם סכום כזה לשכ"ד גם אני לא הייתי מאמין.

פורסם

למה אתה זורק 6000 ש"ח שכר דירה לפח כל חודש? אם המצב הכלכלי שלך טוב פשוט תקנה דירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים