עבור לתוכן

רכישת מחשב עם מדבקה על המארז

האם הייתם קונים מחשב כאשר על המארז יש מדבקה שמונעת מכם את פתיחתו מטעמי אחריות? 404 הצבעות

1. 1. האם הייתם קונים מחשב כאשר על המארז יש מדבקה שמונעת מכם את פתיחתו מטעמי אחריות?

• כן, לא אכפת לי שיש מדבקה, אני אפתח אותו בכל זאת. העיקר שתהיה אחריות על הרכיבים עצמם.
      0
    • כן, אם המחיר שלו זול יותר משאר השוק אז לא אכפת לי.
      0
    • כן, אני מעדיף שתהיה המדבקה מאשר להסתבך עם הרכבה עצמית ולחסוך את כל הכאב ראש הזה.
      0
    • אין מצב! אני לא אתן להם למנוע ממני לפתוח את המחשב, אני אקנה את הרכיבים לבד וארכיב בעצמי.
    • לא, אני אקנה מחשב ממקום אחר בלי מדבקה, גם אם זה יעלה לי בכמה מאות יותר.
    • לא, אני קונה חלקים ומרכיב אותם בעצמי בלי שום קשר למדבקה

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

במקרה שלי קשיחים חיים כ-8 שנים בממוצע וכרטיסי מסך חיים כ-2-3 שנים.

פורסם

במקרה של קשיחים זה בעיה לקבל באמת תמונה יחסית לגבי אורך החיים שלהם ,כמו שאמרתי הם באמת חיים באורך חיים משל עצמם ,אחד יכול לעבוד X חודשים ואחד יכול לעבוד X שנים ..

פורסם

אתה יכול לקנות מחשב מאיפה שאתה רוצה, יש משלוחים. כך אני עשיתי.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל ההתלבטות העיקרית היא מבחינת הכסף. תיכננתי לקנות את החלקים (או את המחשב) מKSP באילת- הרכבתי כמעט אותו מחשב, שם וב-TMS, והמחיר שיצא בTMS יצא 500 ש"ח יותר. אז השאלה היא אם כדאי לקנות אולי חלק מהחלקים מKSP שלא צפוייה להיות איתם בעייה (וכך גם לא אצטרך לסבול את השירות של KSP), וחלק אחר מTMS למשל.

פורסם

אם אתה מעוניין רק בחלקים מKSP אז הייתי קונה שם רק את הכרטיס מסך.לגבי שאר החלקים אני בספק שההפרש במחיר מצדיק זאת.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מעוניין רק בחלקים מKSP אז הייתי קונה שם רק את הכרטיס מסך.לגבי שאר החלקים אני בספק שההפרש במחיר מצדיק זאת.

אבל עובדה שיוצא הפרש של 500 שח. נגיד אם לא מחשיבים את הכרטיס מסך, אז יוצא הפרש של 350 שח. זה עדיין הרבה.

קנה את החלקים ותרכיב לבד.

לקנות את כל החלקים מKSP אבל? או כמו שהצעתי, לקנות משם רק חלקים שלא נוטים להתקלקל (כדי לא להתעסק עם השירות שלהם במקרה של תקלה), ואת שאר החלקים מחנות אחרת אמינה.

פורסם

תקנה מה שאתה רוצה מאיפה שאתה רוצה.

פורסם

אם אתה מבין מספיק במחשבים כדי לדעת מה לקנות ויכול להרכיב לבד - תקנה את כל החלקים בנפרד, כל חלק מהמקום הכי זול, ותרכיב לבד.

אם אתה לא מבין מספיק ולא רוצה להרכיב לבד - תבקש עזרה בפורום, תיסגר על המפרט המדויק, ותקנה מהחנות שבה תוכל להשיג את כל החבילה ביחד במחיר הכי זול. אבל לך אליהם כשאתה סגור ב100% על מה אתה רוצה ואל תתפתה להצעות שלהם.

אם אתה לא מבין במחשבים בכלל - לא צריכה לעניין אותך המדבקה. גם ככה אין לך סיבה לפתוח את המארז.

אם אתה מבין קצת (נגיד מספיק כדי לשדרג לעצמך זכרון או כרטיס מסך בעתיד), אבל לא מספיק כדי להרכיב הכל לבד, ולכן אתה מבקש שרות הרכבה, אני יכול להבין למה המדבקה עשויה לעצבן. אבל כמו שאמרו כבר פעמים רבות, כולל נציגי KSP - הסרת המדבקה אינה גוררת אובדן מוחלט של האחריות. גם אם היו מנסים לטעון שכן - זה מנוגד לחוק ולא היה עובר. זה רק אומר שבמקרה של נזק פיזי לא תקבל אחריות, וזה הוגן במידה רבה.

ואולי די עם השטויות האלה כאילו KSP / אייבורי הן לא חנויות אמינות, או שהשירות שלהן גרוע? גם אני האמנתי בשטויות האלה פעם, ואז הבנתי את הדבר הפשוט ביותר: KSP / אייבורי הן חנויות המוניות, ואין מה לצפות מחנות המונית לשירות פרטני. הכל שם זה פס ייצור - בחרת, שילמת, אספת, הלכת. עם העומס שקיים רוב הזמן ברוב הסניפים די ברור שאנשי המכירות לא רוצים ולא ממש יכולים להקדיש לכל לקוח את מלוא הזמן. מצד שני, הם רוצים למכור מה שרווחי, ולכן אם אתה בא בתור פתי, ידחפו לך מפרט עקום.

ברגע שאתה לא נותן להם להרכיב לך מפרטים / להציע לך חלקים - רוב הבעיות נעלמות כאילו שלא היו.

בתור אחד שמרכיב לעצמו את המחשב ואת החלקים לבד - אני נוהג לפי עצתי וקונה מהמקום הכי זול / נגיש / זמין באותו רגע. כך יצא שקניתי חלקים וציוד היקפי גם בKSP וגם באייבורי וגם ב"חנויות אמינות". על חלק מהציוד הייתי צריך לממש אחריות. באייבורי החליפו לי לוח מת על המקום (בלי לשלוח ליבואן ולחכות שבוע לתשובה). בKSP החליפו לי פעמיים תוך שבוע על המקום נתב ששבק חיים, ופעמיים DOK ששבק חיים (פעם אחת על המקום, פעם שנייה שלחו ליבואן וקיבלו אחר).

פעמים בודדות הייתי צריך גם לממש אחריות ב"חנויות אמינות". לאחת מהן הבאתי זכרונות שנפלו בmemtest מידי פעם. הזכרונות נשלחו ליבואן ואחרי שבועיים חזרו ו"נמצאו תקינים". בחנות אחרת הייתי צריך לממש אחריות על דיסק שיש לו כמה bad sectors, אבל אופס - החנות האמינה נסגרה והיבואן לא רוצה להתעסק איתי.

כמה "חנויות אמינות" כאלה נסגרו בשנים האחרונות? כמה לקוחות עכשיו צריכים לרדוף אחרי יבואנים של רכיבי חומרה או להשתמש בטוב ליבן של חנויות אחרות בשביל לממש אחריות? לפחות אצל KSP/אייבורי, יש לך סיכוי סביר להאמין שהן עדיין תהיינה כאן כשתצטרך אותן (למרות שכמובן אין שום וודאות בכך).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת והמועילה!

אז אם אתה חושב שלא תהיה בעייה במימוש אחריות אצל KSP, אז עדיף כבר לקנות מהם מחשב קומפלט? (בכל מקרה ב-KSP אילת המחירים יוצאים הכי זולים בארץ), או בכל זאת להרכיב את החלקים לבד?

אני פוחד שהשירות שלהם יהיה גרוע, למשל אם תהיה בעיה בכרטיס מסך, אז הם ייבשו אותי שבוע בלי כרטיס או משהו בסגנון.. או שיגידו שאי אפשר לתקן אותו ושטויות כאלה שהם עושים.

פורסם

זה לא שירות גרוע - זה שירות סטנדרטי. בשבועיים הראשונים כנראה יחליפו לך לחדש מהקופסה ויתחשבנו עם היבואן. מעבר לכך - הם כמו כולם ישלחו את הכרטיס ליבואן ויחכו שיחזור ממנו. גם יכול להיות שלא תקבל אותו דגם אלא משהו שווה ערך (אחרי הכל, אם הכרטיס בן שנתיים, סביר להניח שהוא כבר מזמן לא בשוק ואין להשיגו, מצד שני יש לך עדיין אחריות עליו).

אמרתי את דעתי - לדעתי אין בעיה לקנות מKSP מחשב מורכב, כל עוד בחרת את החלקים אחד-אחד בעצמך ואתה סומך על הטכנאים שלהם שירכיבו לא פחות טוב ממך.

פורסם

כן, אבל ההתלבטות העיקרית היא מבחינת הכסף. תיכננתי לקנות את החלקים (או את המחשב) מKSP באילת- הרכבתי כמעט אותו מחשב, שם וב-TMS, והמחיר שיצא בTMS יצא 500 ש"ח יותר. אז השאלה היא אם כדאי לקנות אולי חלק מהחלקים מKSP שלא צפוייה להיות איתם בעייה (וכך גם לא אצטרך לסבול את השירות של KSP), וחלק אחר מTMS למשל.

500 שקל זה הבדל גדול אם אתה קונה מפרט ב 2000 שקל וזה הבדל קטן יותר אם אתה קונה מפרט ב6000 שקל . עדיין כסף זה כסף אבל מחשב לא קונים הרבה. לי נמעס להמתין בסבלנות לדור הבא הייתי צריך מחשב והתעצלתי לבנות אותו אז נתתי לTMS לעשות הכל ויצא אחלה.

לKSP לא הייתי מתקרב. קניתי בעבר בIQPC והם גם אמינים ויש להם שירות טוב רק שהם יצאו יקרים יותר . אם מחשב מתקלקל זה בקלות יכול לעלות לך את ההפרש(בזמן, דלק,ומה לא) אז עדיף לך שלא יתקלקל . בשביל זה רצוי לקנות חלקים מחנות אמינה ואם מרכיבים שם רצוי שגם ידעו לעשות את זה נכון.

אם אתה קונה חלקים מKSP/ivory עדיף שתבנה לבד עדיין זה לא אומר שהם בונים גרוע או פחות טוב ממך . בשירות של החנויות האילו התוצאות מעורבות .

פורסם
  • מחבר

אבל אם אני קונה מהם חלקים אז לא צריכה להיות עם זה בעייה. הרוב יגיע בקופסאות מקוריות אז מזה משנה באיזה חנות זה? היום אני הולך לקנות את החלקים , מה לא כדאי? והמחשב יעלה קצת פחות מ4000.

פורסם

מהנראה יש לך ידע במחשבים ואתה יודע להרכיב...אני מציע לך כמו שהציעו לך לקנות כל רכיב בנפרד ולהרכיב לבד...

לדעתי אייבורי עברו שינוי גדול בנושא השירות...{לKSP לא להתקרב רק לסניף ידוע בשירות טוב וגם זה אחרי בדיקה גדולה}

יש להם נציג פה בפורום אני מציע לך לדבר איתו והוא בדרך כלל גם מפתיע במחירים טובים...

לגבי TMS מבחינתי היא מחוקה וכמובן קיריל שבראשה...{מי שרוצה לדעת למה מוזמן לבקר בפורום צרכות ולראות את התרד}

אבל אני לא סנגור ולא קטגור של שום מקום וחנות וכל אחד יעשה מה שטוב לו

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים