עבור לתוכן

מכשיר האל פסק שלי מזייף במדידת עוצמת הסוללה שלו

Featured Replies

פורסם

אם זה לא מתאים לפורום הזה, אז תעבירו אותי לפורום המתאים תודה.

יש לי אל פסק אדוויס PRD650, שאליו מחוברים המחשב והמסך שלי.

תוכנה האל פסק היא UPSMON Plus, והגרסה המותקנת היא המעודכנת ביותר שיש באתר של אדוויס (2.88).

אז ככה: בעיתות רגיל, התוכנה של האל פסק מציגה את עוצמת הסוללה של האל פסק שלי תמיד כ-100%, ומכשיר האל פסק שלי מציג על הצג שלו 5 קווים. אלא שבעת הפסקת חשמל, עוצמת הסוללה בתוכנה "קופצת" באופן מיידי ל-50-65% והצג של האל פסק מציג שלוש או ארבע קווים.

לאחר חזרת החשמל, עוצמת האל פסק בתוכנה "קופצת" באופן מיידי ל-80% בממוצע, ובתוך דקה או קצת יותר, עולה ל-100%, וכך גם הצג של האל פסק (ארבע קווים, ולאחר דקה או קצת יותר, חמש קווים).

הדבר מעורר בי חשד, כי מכשיר האל פסק שלי, מזייף במדידת עוצמת הסוללה שלו (יש גם לציין שכאשר קניתי אותו, חיברתי אליו את המחשב והמסך ומיד התחלתי להשתמש בו, ולאחר התקנת התוכנה, היא הראתה 100% עוצמת סוללה), וכי יש מצב שהוא מציג את העוצמה הנכונה של הסוללה רק בעת הפסקת חשמל.

למה זה קורה? האם זה תקין?

פורסם

בדרך כלל זה סימנים של סוללה שמתחילה להתיישן ובקרוב יגיע הזמן להחליף אותה. ההתנגדות הפנימית של הסוללה עולה, והמתח שה UPS מודד על החיבורים של הסוללה לא משקף את הקיבול הפנימי שלה :

כשהסוללה נטענת, ה UPS מודד במידה משמעותית את המתח של המטען ולא של הסוללה, ומכיוון שהמתח של המטען הוא כמו זה של סוללה מלאה, ה UPS מראה נתון שקרוב יותר למתח של המטען (סוללה מלאה) ולא מה שהסוללה באמת

כשהסוללה נפרקת, המתח על החיבורים שלה נמוך יותר מהמתח שמשקף את המטען שבאמת יש בה, כי חלק נופל על ההתנגדות הפנימית של הסוללה - ולכן ה UPS מראה מתח חלקי שמתאים ל 50-60% ולא למטען האנמיתי של הסוללה. אבל מה, ה UPS גם לא יכול לנצל את כל המטען של הסוללה בתנאים כאלה, כך שהסוללה לא יותר מלאה ממה שאתה רואה שם

ניתן להחליף את הסוללה על ידי כיבוי ה UPS וניתוק מהחשמל, פתיחה, ניתוק החוטים מהסוללה והחלפת הסוללה, וחיבור של ה UPS בחזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים