עבור לתוכן

Macbook Pro Retina- הנייד המושלם למי שתקציב זה רק מילה ולא שיקול?

Featured Replies

פורסם

אני חייב להגיד שזה לדעתי נייד שמתקרב לשלמות מכל בחינה (חוץ מהמחיר):

- עיצוב דק ומושך check

- איכות בנייה ש-Apple ידועה בה check

- מסך מדהים שעוקף מכל בחינה מסכים אחרים בשוק check

- מקלדת טובה ומשטח עכבר טוב check

- אורך סוללה טוב יחסית של 7 שעות (אולי יש מקום קצת לשיפור)

- ביצועים מרשימים מאוד- מעבד מרובע ליבות עוצמתי וכרטיס גרפי (gt650m) לא רע בכלל. check

מה אתם חושבים? אם לא המחיר היקר להחריד (2199$) זה לא הנייד שהייתם קונים? או שאולי מערכת ההפעלה שאינה Windows 7 גורמת למחשב להיות פחות רלוונטי?

פורסם

רזולוציה הרבה יותר מדי גבוהה ממה שצריך במסך 15 אינץ' צ'ק.

מחיר יקר להחריד צ'ק.

איכות בנייה שאפל ידועה בה צ'ק(אין כמו טלפון שלא עובד אם מחזיקים אותו ביד שמאל ומקלדת שמגיעה ל100 מעלות).

הדבר המרכזי שאפל הולכת עליו הוא עיצוב, אם אתה ממש רוצה שהמחשב שלך יהיה חמוד לך על זה, מכל בחינה אחרת אני חושב שהאולטרהבוקים מרוב החברות טובים יותר ובייחוד שמסתכלים על תג המחיר.

אני באמת ובתמים סקרן למה בדיוק הרזולוציה הזאת תשמש, זה לא כמו טלפון שאתה מצמיד לעיניים, הרי 30-40 סנטימטר בכל מקרה יהיו בינך לבין המסך, אין סרטים ברזולוציה הזאת, תמונות זה הקטע? יש אנשים שאומרים שאתה מקבל עוד שטח עבודה אבל מבחינה פיזית זה עדיין 15 אינץ' יש גבול לכמה הפונט יהיה קטן לפני שזה פשוט לא יהיה נוח לעבוד עם זה.

פורסם

מה אני חושב׃

אם להשוות מחשב מק לכל מחשב אחר (וינדוז) בצורה ציורית למכונית, אז מק הוא היא לימוזינה כשמחשב רגיל הוא מכונית פרטית (הדגם והסוג הוא לבחירה).

נכון שהכל ממש "נוצץ", יפה ומותאם פיקס ללקוח בלימוזינה. אבל כל נסיעה שלה היא ימבה כסף שמבוזבז ברוב המקרים לחינם.

כשכל מחשב אחר יכול להיות מותאם למשתמש ואם המשתמש ירצה לשפר/לשדרג/לתקן את חווית השימוש שלו, הוא יכול לעשות את זה עם הוצעה כספית נמוכה.

מה שעוד מעצבן אותי בapple הוא שהם מכתיבים ללקוח שלהם יותר מידי, ואם לא מוצא חן בעינייו אז רק להוסיף עוד צ'ק שמן לחברה.

מצטער שאני מוצא לא לנכון להוציא על מחשב סכום שמאפשר לקנות מחשב (כמעט) זהה+ מכונית (נכון שזאת תהיה גרוטאה, אבל עדיין זהת מכונית).

אבל יפה שלפחות פרמטר אחד הם באמת שיפרו- המסך.

נכון שהם דוחפים את השוק קדימה, אבל באיזה מחיר.

סה"כ אני הנסה להיות נטרלי ולא הגיב יותר בנושא.

מי שקיבל את זה אישית, אז אני מצטער, אבל עדיין יש לי קצת שנאת apple בדם.

פורסם

לשנות את הרזולוציה לרזלוציה לא סטנדרטית בעליל -שעוד תיקח המון משבים להריץ תוכנות במצב טבעי למסך ניראה לי מהלך טיפשי מאוד

שרק פאנטים של אפל יעריכו

למה לא 1080P שזה סטנדרט?

מצד אחד זה מעל 1080P ומצד שני זה יותר נמוך מסירטי קולנוע

זה סוג של רזולוציה שאפל כניראה החליטה אליה לי לחשוב על תועלת לצרכן

בעניין איכות הבניה של אפל -עוד לא יצא לי לראות מוצר אחד שלהם שאני יכול להגיד אליו שאיכות הבניה מצוינת

גם לא ראיתי מוצר אחד שלהם שאני יכול להגיד אליו שאיכות הבניה חרא

ואני רואה אותם כחברה שמוציאה מוצרים באיכות בניה מספיק טובה -אבל בטח לא הכי טובה ולא קרובה לזה

ובגדול אלו מחירי חול ובמחירים כאלו היתי בודק את הדגמים היוקרתים של המיתחרות

זה לא הוגן להשוות לדגם יקר כזה נידים תקציבים שבארץ נימכרים ב3000 שקל שזה מה שהרוב קונים

במחירי ישראל צריך להשוות לדגמים שנימכרים ב10 אלף שקל ומעלה

או לחלופין לחשוב על זה שאפשר לקנות 3 תקציבים במחיר הזה

פורסם

1. DPI גבוה משפר מאוד את הקריאות של טקסט - בתור מפתח, זה סופר קריטי.

2. יש מצב scaling - הבעייה של הרזולוציה לתוכנות לא מותאמות פתורה (לפחות חלקית)

3. לאיזה מחשב נייד יש איכות בנייה יותר טובה?

המגבלות העיקריות שאני רואה עם הנייד:

1. מריץ osX (אז אין אופיס בעברית, ואין visual studio. באופן כללי, אני מעדיף את חלונות)

2. המחיר.

3. ה-מ-ח-י-ר.

500-700$ פחות וזו אפילו לא הייתה שאלה (וגם עכשיו עולה לפעמים הרעיון שבאיזו קונסטלציה זה יכול להיות סביר).

פורסם
  • מחבר

- איזה מחשב נייד בדיוק נותן איכות בנייה יותר טובה, חוויות הקלדה יותר טובה?

- איכות של מסך לא נקבעת רק על פי רזולוציה, אלא גם על פי מאפיינים אחרים כמו ניגודיות, דיוק בצבעים, רוויון צבעים וכו' שבד"כ מסכים של Apple הם מהטובים בקטגוריה של ה-Mainstream (ברור שמסכים מקצועיים הרבה יותר טובים אבל גם יקרים כמו המחשב הזה אם לא יותר)

- Apple ישמתמשו ב-DPI גבוהה יותר שאני מניח שיעבוד בצורה טובה לעומת ה-DPI ב-Windows 7.

- הם טוענים שהם די פתרו את הבעייה של ההתחממות על ידי פיתוח מאווררים מיוחדים ותעלות איוורור מיוחדות.

פורסם
  • מחבר

לשנות את הרזולוציה לרזלוציה לא סטנדרטית בעליל -שעוד תיקח המון משבים להריץ תוכנות במצב טבעי למסך ניראה לי מהלך טיפשי מאוד

שרק פאנטים של אפל יעריכו

למה לא 1080P שזה סטנדרט?

מצד אחד זה מעל 1080P ומצד שני זה יותר נמוך מסירטי קולנוע

זה סוג של רזולוציה שאפל כניראה החליטה אליה לי לחשוב על תועלת לצרכן

בעניין איכות הבניה של אפל -עוד לא יצא לי לראות מוצר אחד שלהם שאני יכול להגיד אליו שאיכות הבניה מצוינת

גם לא ראיתי מוצר אחד שלהם שאני יכול להגיד אליו שאיכות הבניה חרא

ואני רואה אותם כחברה שמוציאה מוצרים באיכות בניה מספיק טובה -אבל בטח לא הכי טובה ולא קרובה לזה

ובגדול אלו מחירי חול ובמחירים כאלו היתי בודק את הדגמים היוקרתים של המיתחרות

זה לא הוגן להשוות לדגם יקר כזה נידים תקציבים שבארץ נימכרים ב3000 שקל שזה מה שהרוב קונים

במחירי ישראל צריך להשוות לדגמים שנימכרים ב10 אלף שקל ומעלה

או לחלופין לחשוב על זה שאפשר לקנות 3 תקציבים במחיר הזה

אתה יכול לתת לי דגם שנותן בסביבות אותו מחיר גם מסך איכותי מאוד, ביצועים מרשימים (כולל אחסון מבוסס Flash), איכות בנייה טובה (מתכת כלשהי ולא פלסטיק זול), משקל קל יחסית וזמן סוללה לא רע בכלל?

דרך אגב, שלא תבינו לא נכון אני ממש לא FanBoy של Apple: יש לי מחשב עם Windows 7 ,פלאפון אנדרואיד ונגן מוסיקה של Sansa.

פורסם

אתה יכול לתת לי דגם שנותן בסביבות אותו מחיר גם מסך איכותי מאוד, ביצועים מרשימים (כולל אחסון מבוסס Flash), איכות בנייה טובה (מתכת כלשהי ולא פלסטיק זול), משקל קל יחסית וזמן סוללה לא רע בכלל?

דרך אגב, שלא תבינו לא נכון אני ממש לא FanBoy של Apple: יש לי מחשב עם Windows 7 ,פלאפון אנדרואיד ונגן מוסיקה של Sansa.

1-לרוב הנידים היום כולל התקציבים ,אתה יכול לקנות SSD (זה סוג הכונן שאפל ידחפו למחשב )

ואופ יש לך איכסון מבוסס פלאש -ודרך אגב קימים דגמים כבר כמה שנים טובות כולל של אפל שמגעים עם זה מובנה

הבעיה שזה מאוד אבל מאוד יקר לגיגה יחסית לארד דיסק ויש שיקול של כמה איכסון כזה לקנות

מעבר לזה זה הרבה יותר יעיל לנידות מארד דיסק

אבל עם כבר היום יש דגמים איברדים שכרגע הרבה יותר מישתלמים עלות תועלת

כי יש לך SSD בנפח קטן שמספיק למערכת ההפעלה וכמה תוכנות ועוד ארד דיסק בנפח נורמלי באותו המארז

וכל זה במחיר זול בהרבה

2-עניין הסוללה תלוי מאוד בהגדרות המחשב ולא רק בחומרה וגם באיזה סוללה אתה מישתמש

לדוגמה סוללת 8 תאים תחזיק הרבה יותר מסוללת 3 תאים -אבל תעלה גם יותר כסף

בעניין החומרה -היום רוב הרכיבים החדשים יודעים לנהל אוטומטית צריכת חשמל -מה רק שזה מגיע על חשבון ביצועים

תשחק מישחק כבד על המחשב הזה ואני בטוח שהסוללה תיגמר הרבה יותר מהר מ7 שעות

בנוגע לאיכות הבניה תילך לחנות שמציגה גם מחשבי אפל וגם מיתחרים ותיתרשם לבד

פעם אחרונה שהיתי בחנות כזאת זה היה בתאילנד ,וראיתי מחשבים שלפחות לפי ההרגשה והעינים הרגישו לי הרבה יותר עמידים ונוחים ממחשבי מאק שהיו שם

מה גם שעם באמת תירצה משהו עמיד עם מספיק כסף תיקנה מחשב עם מארז באמת חזק -כולל נידים

בנוגע למסך עצמו -אני לא יודע מה יש היום בשוק

ידוע לי שמסכי TN צורכים הרבה פחות חשמל אבל התצוגה שלהם באיכות נמוכה

אבל מין הסתם עם אין לפטופ עם מסך איכותי חוץ מהחדשים של אפל ,סמוך על המיתחרות שתיראה כזה בקרוב

אני אישית היתי רוצה לראות שידרוג למיני מאק -זה יותר מעניין אותי

גם ככה ברמת התימכור של המאקים הידים זה לא מתאים לרוב השוק שקונה תקציבים

- איכות של מסך לא נקבעת רק על פי רזולוציה, אלא גם על פי מאפיינים אחרים כמו ניגודיות, דיוק בצבעים, רוויון צבעים וכו' שבד"כ מסכים של Apple הם מהטובים בקטגוריה של ה-Mainstream (ברור שמסכים מקצועיים הרבה יותר טובים אבל גם יקרים כמו המחשב הזה אם לא יותר)

- Apple ישמתמשו ב-DPI גבוהה יותר שאני מניח שיעבוד בצורה טובה לעומת ה-DPI ב-Windows 7.

- הם טוענים שהם די פתרו את הבעייה של ההתחממות על ידי פיתוח מאווררים מיוחדים ותעלות איוורור מיוחדות

.

אני עם מסך איכותי למחשב שלי "נייח" כבר מ2007

ואיפו אמרתי שאיכות מסך נימדד רק לפי רזולוציה ?

אני יסביר לך את דעתי ככה

מסך ריטינה ללפטופ=מצוין ואני רוצה שגם המיתחרות יתנו מסכים איכותים בדגמים שלהם בימקום הTN המסריח

רזולוציה לא סטנדרטית =סירחון

איזה מחשב נייד בדיוק נותן איכות בנייה יותר טובה, חוויות הקלדה יותר טובה?

עניתי על זה למעלה ובעניין ההקלדה זה עניין של טעם

הרגשתי דגמים אחרים שהיו לי נוחים בהרבה

פורסם
  • מחבר

קרירין, מתהגובות שלך עולה שנאה עזה ל-Apple וזה חבל בדיוק כמו ה"כבשים" שהולכות אחרי כל שטות ש-Apple מוציאה בעיניים עצומות, לדעתי צריך להסתכל על המוצר כמו שהוא ללא תלות בחברה שמוציאה אותו.

- הסוללה במחשב הזו היא טובה יחסית למחשבים אחרים באותה קטגוריה- מחשבים של ביצועים גבוהים. אני לא מכיר הרבה מחשבים ניידים עם כרטיס גרפי לא מובנה באותה רמת ביצועים של ה- gt650m שיחזיקו הרבה שעות במשחקי מחשב. בשימושים אחרים פחות כבדים, זמן סוללה של 7 שעות זה בהחלט לא רע.

- אתה בהחלט יכול לשים בכל מחשב כונן מבוסס ssd אבל זה לא אומר שזה לא יתרון ל-Macbook pro.

- הקלדתי על כמה מקלדות של Apple והן בהחלט היו נוחות מאוד. לעומת זאת, יצא לי להקליד על מקלדות של מחשבים אחרים שהיו נוראיות, כנ"ל על משטחי עכבר. בנוסף, כמעט כל הסקירות באינטרנט משבחות את המקלדות של Apple כך שזה לא רק אני. זה לא שאני אומר שאין מקלדות אחרות באותה רמה (כמו של ה-Thinkpad למיניהן). אבל כמו שאומרים, על טעם וריח אין מה להתווכח 8)

-אין היום כמעט מחשבים ניידים שמשלבים מסך באמת איכותי (היחידי שאני חושב עליו בערך זה ה-zenbook prime שמכיל פאנל Ips) ולא עולים בסביבות ה-3000$ ומעלה. שלא לדבר שהמחשבים האלו בדר"כ שוקלים המון ויש להם זמן סוללה עלוב.

פורסם

ballcall2

אין לי שניאה לאפל

אבל אתה צריך להבין שכרטיס דרג ביניים בלפטופ זה טוב יופה

אבל ה7 שעות האלו זה כניראה בשימושים קלים -לא באשמת אפל או משהו -זה הגבלה טכנולוגית שנקווה שתיפתר בעתיד

היום עובדים על פיתוחים של סוללות הרבה יותר יעילות ,אבל זה לא מוכן עדיין לשוק הפרטי

בעניין המסך כבוד שהכניסו רטינה אבל ז שהכניסו רזולוציה לא סטנדרטית שסתם תאמיס על המחשב ללא צורך

מה הבעיה ב1080P ?

יש דברים טובים ויש דברים לא טובים

בכל מיקרה בארץ זה ימכר ביוקר ולא יתאים לרוב השוק

ועם אתה חושב שאני שונא אפל אז למה אמרתי שאני יעדיף שידרוג למיני מאק ?

אני חשבתי בזמנו ברצינות לקנות מיני מאק -אבל הדגם החצי נורמלי מתחיל בארץ באיזה 4000 שקל

עם היו משדרגים את הדגם הבסיסי שעולה בארץ בערך 3000 -דוחפים לו 4 גיגה וכרטיס נורמלי יותר

זה יכל להיות הרבה יותר אטרקטיבי

פורסם

משהו אחד שאני לא מבין - למה המחיר נראה לכם שערורייתי? במיוחד לפותח הדיון שמעריך את העיצוב, איכות הבנייה והמסך שהוא באמת לא פחות ממהפכני. המחיר הוגן ומשקף את שווי החבילה.

השאלה היא האם החבילה הזו היא מה שאתה צריך, וזה כל אחד צריך לשאול את עצמו.

דבר ראשון - רזולוציית המסך. היא באמת מדהימה, השאלה היא מה היתרונות שזה נותן. יש שני שימושים אפשריים לרזולוציה גבוהה, שמתוכם אפשר להנות מאחד בכל רגע נתון:

1) טקסט חד יותר (ותצוגה חדה יותר באופן כללי)

2) יותר שטח עבודה

הבעייה עם שטח העבודה הוא שאי-אפשר להגדיל אותו עד אינסוף - באיזשהו שלב האלמטים נהיים קטנים מידי לגודל הפיזי של המסך. הרזולוציה הזו בDPI הסטנדרטי פשוט לא תהיה שימושית במסך "15.4, וגם apple יודעת זאת (לכן ברירת המחדל שלהם היא scaling שלמעשה נותן לך גודל תצוגה שקול למחצית הרזולוציה (1440X900), כאשר כל פיקסל לוגי מיוצג ע"י ארבעה פיקסלים פיזיים. אין ספק שבמצב הזה זה ייראה הרבה יותר חלק, אבל בDPI הסטנדרטי לא יתקבל שטח עבודה מספק (לטעמי).

מסיבה זו Apple מאפשרת גם scaling שמדמה רזולוציות גבוהות יותר (עד 1920X1200), אבל אז התצוגה כמובן לא תהיה חדה, כי אין יחס שלם בין הפיקסלים הלוגיים לפיזיים.

איפה כן נראה יתרון - החדות הגבוהה תאפשר להקטין את הגופנים והם עדיין יהיו לא מפוקסלים, כלומר יותר קריאים. לכן, כן נוכל לקבל שטח עבודה שמיש גדול יותר, אפילו אם במקצת.

בכל אופן - דעתי היא שהרזולוציה הגבוהה היא אולי יתרון, אך לא קריטי. הרבה יותר חשוב לי אישית הוא שהמסך הוא IPS (לפי דיווחים), וכך המחשב הזה מצטרף לרשימה קצרה ביותר של ניידים עם מסכים איכותיים.

לגבי מקלדת - אישית אני חושב שהמקלדת של כל הניידים של Apple היא פשוט מזעזעת ולא נוחה בטירוף. אין עומק למקשים, והצורה שלהם לא תורמת במאומה להקלדה נוחה. מה לעשות שאני רגיל למקלדות טובות באמת (כמו זו של הThinkpadים). :)

בכל מה שקשור לאיכות בנייה - זו של Apple בהחלט טובה. או לפחות עושה רושם טוב. הפיניש מעולה. האם זה אומר שהמחשב יתמודד טוב יותר עם נפילה מגובה מטר על בטון מאשר מחשבים אחרים? לאו דווקא. האם זה אומר שהוא ישרוד טלטולים ושפשופים - כנראה. למעט דבר אחד - המראה החיצוני (אחרי כמה זמן האלומיניום יתמלא בשריטות וזה לא ייראה מרשים כמו בהתחלה).

הנקודה החשובה לגבי מחשבים של Apple באופן כללי - דעתי האישית היא שאין טעם לשקול אותם אם לא רוצים להריץ את MacOS. זה לא שהם לא יכולים להריץ Windows או לינוקס. אבל חלק גדול מחוויית השימוש נוצר משילוב בין החומרה והתוכנה של Apple שדואגת לאינטגרציה כמעט מושלמת. בשימוש במערכת אחרת האינטרקציה תהיה פחות טובה.

על אחת כמה וכמה כשמדובר במחשב הזה עם מסך הRetina. הרי אפשרות scaling נורמלי ברמת מערכת ההפעלה לא קיימת בשום גרסה של Windows עד כה. אז מי שיריץ Windows יגלה שדחפו לו רזולוציה של מסך "30 ב"15.4 ושום דבר לא קריא. אז הוא יתחיל לשחק עם DPI ויראה שזה עובד בצורה חלקית בלבד ובמקומות מסוימים עקומה. זה פשוט לא שימושי.

פורסם
משהו אחד שאני לא מבין - למה המחיר נראה לכם שערורייתי? במיוחד לפותח הדיון שמעריך את העיצוב, איכות הבנייה והמסך שהוא באמת לא פחות ממהפכני. המחיר הוגן ומשקף את שווי החבילה.

מי אמר שערוריתי ?

בארץ לפטופים של אפל נימכרים בדרך כלל במחירים גבוהים יחסית

מחירים של דירגי בינים גבוהים ומעלה

מה שאני אמרתי זה רק שאלו מחירים שלא מתאימים לרוב השוק שקונה דגמים יותר תקציבים

היום רוב האנשים יסתפקו בנטבוק לנידות באיזה 3000 שקל או תחליף שולחני ב3000 שקל

האיכות אומנם פחות טובה אבל מספיקה לרוב האנשים, לאפל לא יודע למה אין נטבוק בכלל ,זה או איפד

או קפיצה גדולה למקבוק איר

אין לאפל גם תחליף שולחני זול וגם זה לא ברור למה -זה כבר קפיצה למק בוק פרו

זה אופך את מחשבי אפל לפחות בישראל למיתחרים בדרגים הגבוהים ולא העממים, חוץ אולי מהמיני מאק אבל הוא צריך שידרוג

פורסם

לאפל לא יודע למה אין נטבוק בכלל ,זה או איפד

או קפיצה גדולה למקבוק איר

אין לאפל גם תחליף שולחני זול וגם זה לא ברור למה -זה כבר קפיצה למק בוק פרו

למה הם צריכים את כל הבררה הזה? תסתכל על המכירות שלהם ועל הרווחים, ותראה שהם מסתדרים נפלא גם בלעדיהם. :)

פורסם

אני ממש לא מבין את כל השנאה הזאת כלפי אפל ,ובמיוחד המחשב הזה , המחשב הזה בהחלט שווה את המחיר שלו .

מה שאתם לא מבינים זה שהמחשבים האלו לא נועדו להתחרות במחשבי הפלסטיק שעולים 3000 ש"ח , סדרת הMBP כשמה Pro נועדה לתת מענה לשוק שונה לגמרי מאותם המחשבים ,המחשבים האלו נועדו לאנשי מקצוע שזקוקים ביצועים וניידות ולא להסתבובב אם איזה UltraBook עם מעבד ULV דו ליבתי וGPU מסכן וקצת זיכרון , או לחלופין להסתובב עם איזה מחשב "גיימינג" כבד וענקי שעל הדרך גם את חיי הסוללה שלו אפשר לספור על יד אחת (וזה במקרה הטוב ביותר ... ) . פה נכנס הMBP הוא מסוג המחשבים שנותנים ביצועים גבוהיים מאוד ובאותו זמן גם ניידות גבוהה וכזאת שמאפשרת זמן עבודה הגיוני ובאותו זמן ביצועים גבוהיים בהישג יד.

אם עד היום הMBP היה מחשב עוצמתי עם חיי סוללה טובים וניידות סבירה, וזה לא שהMBP הוא היחיד בקטגוריה ,לHP לדוג' יש סדרת הEnvy עם תג מחיר דיי דומה לזה של הMBP הרגיל , אבל המחשב הזה... פותח קטגוריה חדשה לגמרי של מחשבים שמשלבים גודל שדומה יחסית לUltaBook תוך שמירה על ביצועים בזכות המעבדים החזקים ביותר שקיימים בשוק הנייד וגם על הדרך שימוש במאיצים גראפיים מתקדמים .

הRetina Macbook Pro 15" מגיעה בעובי של 1.8 ס"מ ,הMacbook Air לשם השוואה בנקודה הכי עבה שלו הוא 1.7 סנטימטר ,מבחינת משקל הוא שוקל 2.02 קילוגרם שזה אפילו פחות מהMBP בגרסת ה13" שלו .

יש לו i7 מרובע ליבות - Core i7-3615QM בתדר של 2.3GHz .

8GB DDR3 1600Mhz בברירת מחדל עם אפשרות להרחבה עד ל16GB .

מבחינת הGPU הוא משתמש בHD4000 ובנוסף בGT650 עם 1GB של זיכרון גראפי.

הפעם יש שני חיבורי Thunderbolt לעומת דגמי הMBP המעודכנים , וגם שני חיבורי USB3.0 (שקיימים בכל הדגמים שאפל שידרגה אתמול .. ) וחיבור HDMI .

הוא מגיעה עם SSD של 256GB עם אפשרות לשידרוג עד ל768GB ,והSSD הזה גם מהיר מאוד בהשוואה לדגם האיטי יחסית שהיה בMBA משנה שעברה

Screen%20Shot%202012-06-11%20at%205.48.12%20PM_575px.png

ומבחינת המסך ,כמובן שהם שיפרו את הרזולוציה - אבל לא רק ,המסך החדש הוא מסך IPS .

מעבר מ1440X900 ל2880X1800 - ופה אני לא יודע על מה קרירין מתלונן וכל כך מאוכזב שזה לא מסך 1080P ,מסך 1080p הוא 1920X1080 מה שאומר 2073600 פיקסלים ,לעומת זאת מסך 2880X1800 כולל 5184000 פיקסלים ,זה יותר מכפול פיקסלים בהשוואה למסך 1080p ,חוץ מזה שלכלול מסך 1080p בתור פריצת דרך יהיה סוג של בדיחה בהתחשב בזה שלאפל עצמה יש באייפד החדש רזולוציה של 2048X1536 וזה עם מסך בגודל 9.7" ולא 15.4" ,חוץ מזה שגם יש כבר Ultrabookים עם מסך 1080P ..

זה אפילו יותר ממסכי ה30" ומסך ה27" של אפל עם רזולוציה של 2560X1440 .

השיפור לא רק מגיעה בצורה של רזולוציה נוספת ,בגלל פאנל הIPS זוויות הצפייה השתפרו ,וגם המסך החדש מציג שחורים עמוקים יותר - הרבה יותר :

47293.png

המסך החדש בנוסף גם מציג קונטרסט גבוהה משמעותית - כמעט כפול :

47291.png

למרות שהוא קצת פחות בהיר מהדגם הקודם :

47292.png

אבל המסך מבריק פחות ככה שזה אמור לפצות על כך ..

By removing the cover glass Apple reduces the number of reflections and thus glare, however it's important to point out that this still isn't a matte display. I've never been particularly bothered by glossy screens so I'm really the wrong person to ask whether or not the reduction in reflections makes it usable. Compared to my matte MacBook Pro, the Retina Display is obviously more glossy but at the same time remarkably close. I'll reserve my final judgement until I've used the display in more varied conditions however.

ואחרי כל העידכונים האלו ,עדיין יש למחשב את אותם 7 שעות חיי הסוללה כמו לMBP שצורך משמעותית פחות חשמל ממנו .. ככה שבסופו המחשב הזה מביא ביצועים גבוהים מאוד ,תוך כדי שמירה על חיי סוללה סבירים ו

ובקשר לזה :

האיכות אומנם פחות טובה אבל מספיקה לרוב האנשים, לאפל לא יודע למה אין נטבוק בכלל ,זה או איפדאו קפיצה גדולה למקבוק איר אין לאפל גם תחליף שולחני זול וגם זה לא ברור למה -זה כבר קפיצה למק בוק פרו

התחליף השולחני הזול הוא הMac Mini ,מחשב קטן וחסכוני עם i5 דו ליבתי (רק לשים לב שזה מעבד Mobile ) עם 2GB של Ram ודיסק קשיח של 500GB ,אני משער שבחודשים הקרובים הוא יעודכן גם עם אחד ממעבדי הIvy Bridge וקיבל קפיצה בזיכרון ל4GB .

אחר כך הקפיצה היא לא לMBP .. אלה לMac Pro שכולל מעבדי שרתים בתצורות שונות .. הדגם הבסיסי 2499$ כולל 6GB של זיכרון RAM עם דיסק קשיח יחיד של 1TB - יש [אפשרות לשים בו עד ארבע דיסקים קשיחים ,וHD5770 (למרות שהוא מיושן ומוזר שהם לא עידכנו לאחד מכרטיסי הKEPLER החדשים כמו שאר המחשבים )

אחר כך יש לך גרסה מתקדמת יותר ב3799$ עם שני מעבדי 2.4GHz 6-Core Intel Xeon E5645 ו12GB של זיכרון RAM ושוב HDD של 1TB וHD5770 ..

פורסם

ומבחינת המסך ,כמובן שהם שיפרו את הרזולוציה - אבל לא רק ,המסך החדש הוא מסך IPS .

מעבר מ1440X900 ל2880X1800 - ופה אני לא יודע על מה קרירין מתלונן וכל כך מאוכזב שזה לא מסך 1080P ,מסך 1080p הוא 1920X1080 מה שאומר 2073600 פיקסלים ,לעומת זאת מסך 2880X1800 כולל 5184000 פיקסלים ,זה יותר מכפול פיקסלים בהשוואה למסך 1080p ,חוץ מזה שלכלול מסך 1080p בתור פריצת דרך יהיה סוג של בדיחה בהתחשב בזה שלאפל עצמה יש באייפד החדש רזולוציה של 2048X1536 וזה עם מסך בגודל 9.7" ולא 15.4" ,חוץ מזה שגם יש כבר Ultrabookים עם מסך 1080P ..

אתה בכלל קורא את מה שאני כותב ?

אפל נותנים יותר פיקסלים שאין צורך בזה וזה רק יקח משבים בלי לעזור באמת

אתה מכיר אתרים,סרטים,מישחקים וכו שבנוים לרזולוציה הלא סטנדרטית הזאת ?

זה התלונה שלי על המסך -על זה שהוא איכותי ולא TN מסריח אני מברך

על זה שתוקעים רזולוציה לא סטנדרטית אני מקלל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים