עבור לתוכן

ספר ל-C

Featured Replies

פורסם

הספר נראה נחמד אם כי חשוב לזכור כי על מנת ללמוד לתכנת, יש צורך... לתכנת. לשבת מול מחשב ולכתוב קוד, גם את הדוגמאות הפשוטות.

לכן, כנראה יהיה פשוט יותר ללמוד דרך מדריכים באינטרנט, וגם לחפש במקביל דברים נוספים שלא הבנת או שאתה מעוניין בהרחבה.

לספר הנ"ל יש פרק הדגמה - נסה אותו ותראה אם אתה מסתדר איתו טוב:

http://www.hod-ami.co.il/files/59315.pdf

פורסם

מהסתכלות זריזה בעיקר נראה שהוא מאוד מיושן (הוא מכיל קטעי קוד שהם כבר לא תקניים כמו שימוש ב-void main, וכל מיני הגדרות שרלוונטיות ללפני 15-20 שנה). זה לא נורא ללמוד ממנו כי העקרונות הם אותו דבר, אבל כן עדיף לנסות למצוא מקור יותר חדש.

למה דווקא אתה רוצה ללמוד C (ולא נניח #C או Java)?

פורסם
  • מחבר

מהסתכלות זריזה בעיקר נראה שהוא מאוד מיושן (הוא מכיל קטעי קוד שהם כבר לא תקניים כמו שימוש ב-void main, וכל מיני הגדרות שרלוונטיות ללפני 15-20 שנה). זה לא נורא ללמוד ממנו כי העקרונות הם אותו דבר, אבל כן עדיף לנסות למצוא מקור יותר חדש.

למה דווקא אתה רוצה ללמוד C (ולא נניח #C או Java)?

משום סיבה מיוחדת. פשוט המליצו להתחיל עם C ואמרו לי שהבסיס לכל השפות.

אתה ממליץ משהו אחר ? ואם כן יש איזה ספר שאתה ממליץ עליו ?

פורסם

אפשר לשאול בן כמה אתה? מה השאיפות שלך?

פורסם

משום סיבה מיוחדת. פשוט המליצו להתחיל עם C ואמרו לי שהבסיס לכל השפות.

אתה ממליץ משהו אחר ? ואם כן יש איזה ספר שאתה ממליץ עליו ?

כמובן, אני ממליץ ללמוד #C או Java. יש איזו קונספציה מוזרה ש-C היא "הבסיס לכל השפות", וזה פשוט לא נכון. יש הרבה מתכנתים טובים שלא למדו C מעולם (סתם לדוגמה - חברתי מתכנתת Java כבר 6 שנים ורק עכשיו התחילה ללמוד C בשביל האוניברסיטה, ואני אמנם למדתי C אבל מעולם לא עבדתי בה מעבר לפרוייקטים באוניברסיטה - אני עובד רק ב-#C ומעט ++C).

פורסם
  • מחבר

אפשר לשאול בן כמה אתה? מה השאיפות שלך?

בטח. אני בן 22.

תוך כדי חיפוש שיגרתי מה ללמוד באוניברסיטה/מכללה התחלתי לקרוא ממש טיפה על אבטחת מידע וזה הדבר שהכי משך את תשומת ליבי (יותר ממשפטים למשל).

שאלתי בכל מיני מקומות את השאלה הנדרשת איך להתחיל כי אני מעדיף להתחיל כבר עכשיו ללמוד עצמאית מה שאני יכול (מתכנן לימודים באוק׳13) אז אמרו לי שצריך לדעת שפות תכנות ושלהתחיל עם C.

מה שמענייןנאותי באבטחת מידע זה הידע למנוע פריצות/לפרוץ בין אם זה לאתרים תוכנות וכל הבא ליד.

פורסם

למה לא ללמוד מדעי המחשב?

אם כך לא כ"כ משנה באיזו שפה תתחיל ללמוד, אתה צריך לדעת תכנות ג'נרי.

פורסם
  • מחבר

כמובן, אני ממליץ ללמוד #C או Java. יש איזו קונספציה מוזרה ש-C היא "הבסיס לכל השפות", וזה פשוט לא נכון. יש הרבה מתכנתים טובים שלא למדו C מעולם (סתם לדוגמה - חברתי מתכנתת Java כבר 6 שנים ורק עכשיו התחילה ללמוד C בשביל האוניברסיטה, ואני אמנם למדתי C אבל מעולם לא עבדתי בה מעבר לפרוייקטים באוניברסיטה - אני עובד רק ב-#C ומעט ++C).

אז אני צריך שתהיה חד משמעי c# / java כי אני רוצה לקנות ספר

פורסם
  • מחבר

למה לא ללמוד מדעי המחשב?

אם כך לא כ"כ משנה באיזו שפה תתחיל ללמוד, אתה צריך לדעת תכנות ג'נרי.

כן, שכחתי לציין, הרעיון הכללי הוא לעשות תואר במדעי המחשב ואחריו קורס אבטחת מידע.

פורסם

אם תלמד מדעי המחשב אתה מסודר. אתה תלמד שם את כל מה שצריך - אם אתה מעוניין לבוא עם רקע, תבדוק באיזו שפה מתחילים

ללמוד בקורסים שם.

יותר חשוב שהכניסה לאוניברסיטה תהיה חלקה ורכה יותר. אם תבוא מוכן יותר, זה חשוב יותר מאשר ללמוד שפה מסויימת.

פורסם
  • מחבר

אם תלמד מדעי המחשב אתה מסודר. אתה תלמד שם את כל מה שצריך - אם אתה מעוניין לבוא עם רקע, תבדוק באיזו שפה מתחילים

ללמוד בקורסים שם.

יותר חשוב שהכניסה לאוניברסיטה תהיה חלקה ורכה יותר. אם תבוא מוכן יותר, זה חשוב יותר מאשר ללמוד שפה מסויימת.

אוקיי תודה רבה!

אגב, זה אולי עדיף ללמוד בשלב מאוחר יותר אבל אם אני ארצה ללמוד משהו שקשור לרשתות (בשביל אבטחת מידע) יש לך ניסיון בנושא איך מתחילים עצמאית?

פורסם

יש לך מספיק קורסים כאלה באקדמיה... חוץ מזה תתחיל את הלימודים קודם, אולי הכיוון שלך ישתנה.

פורסם
  • מחבר

יש לך מספיק קורסים כאלה באקדמיה... חוץ מזה תתחיל את הלימודים קודם, אולי הכיוון שלך ישתנה.

אחלה, תודה רבה על העזרה :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים