עבור לתוכן

יש לי רעש מהממחשב ואני חושב שעשיתי טעות כי ניקיתי עם פן לשיער

Featured Replies

פורסם

האם אני צריך לעשות משהו אחר כדי להפחית את הרעש, או שהפתרון להחליף לוח ומאוורר?

יש לציין שהמחשב כבר בן 5.5 שנים אז אולי הגיע הזמן להחליף?

פורסם

פן לא מנקה בצורה יעילה במיוחד (אני ממליץ פירוק מלא + מברשת), אבל לא מזיק

מחשב יכול להחזיק גם 20 שנים, אורך החיים של מחשב נקבע לפי מה שהוא יכול להפעיל (כולל שדרוגים אפשריים כדיי לשפר אותו), ולא לפי אורך חיים של רכיב כלשהוא

בתור התחלה תבדוק איזה מאוורר (אם זה בכלל מאוורר) עושה את הרעש. תפתח את המחשב ותדליק אותו, ותעצור את המאווררים 1 1 אם היד (את המאוורר של הספק תעצור אם אזיקון מפלסטיק - לא קשיח כדיי לא לשבור את המאוורר, ופלסטיק כדיי שלא יוליך חשמל)

עכשו שמצאת את המאוורר הבעייתי, תבדוק ממה הרעש ותפרק ותנקה אותו

מאוורר שמתחיל לעשות רעש לפעמים צרי לפתוח ולהוסיף שמן למנוע, אם זה לא עוזר אז להחליף את המאוורר ב 20 שקל

פורסם
  • מחבר

יצא לי לבדוק עכשיו והתברר שזה המאוורר של הספק. הסתכלתי ולא ראיתי אבק או לכלוך ולכן אני מסיק שצריך לשמן. אבל זה מסובך לפרק כי אי אפשר להגיע לברגים בגלל המאוורר של המעבד. אז מה אפשר לעשות? לפרק את כל המחשב בשביל זה???

פורסם

כדיי להגיע למאוורר של הספק אתה אמור להוציא את הספק מהמחשב ואז לפתוח אותו

ברוב המקרים לא צריך לפרק כלום חוצמזה כדיי להוציא את הספק - מקסימום לפתוח כמה אזיקונים שמחברים את החוטים למארז אם מי שהרכיב את המחשב שם כאלה. הברגים שמחזיקים את הספק נמצאים מחוץ למחשב בקיר האחורי

כשהספק מחוץ למחשב ומנותק מכל החוטים (כולל החוט של ה 240V מהחשמל), תפתח אותו, תוציא את ה 4 ברגים שמחזיקים את המאוורר ותוציא את המאוורר (לא צקריך לנתק אותו מהמעגל). עדיין אל תיגע במעגל של הספק, יכול להיות בו מתח

תנקה אותו ותעיף אבק מהמעגל כמה שאתה יכול, ותשמן אותו לפי המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/maintencepc/3 - שים לב להשתמש אך ורק אם שמן סינטטי !! (שמן מנוע לאוטו = טוב), ולהעיף לפניי זה את כל השמן הישן (גם מה שהתייבש) אם נייר טואלט

פורסם
  • מחבר

זה יישמע מוזר אבל לא הצלחתי לפתוח

את ה 4 ברגים שמחזיקים את המאוורר. הברגים קטנים והמשטח נהרס מהר כך שאי אפשר לסובב אותם. מה אפשר לעשות? כי בינתיים החזרתי את הספק למקום והרעש ממשיך

פורסם

ה 4 ברגים האלה

פורסם
  • מחבר

לא. את זה הצלחתי. אני מתכוון לברגים שמפרקים את המאוורר מהמקום כדי שאוכל לפתוח את הדיסקית

פורסם

תוציא את הספק מהמחשב, תנתק את כל הכבלים ותפתח אותו

עכשו שהספק פתוח, תחזיק את המאוורר עצמו ותוציא אותו תוך כדיי שאתה מסובב את הברגים שלו לפתיחה. זה יעבוד אם הברגים דפוקים ומסתובבים במקום בלי לצאת

פורסם
  • מחבר

איך לנתק את הכבלים? הם יוצאים מתוך הספק ואים לי שליטה עליהם. וכתבתי שאי אפשר לפתוח אותו כי הברגים תקועים. האם יש לי ספק מיוחד (ספק כוח ezcool)?

פורסם

הרוב הספקים לא ניתן לנקת את הכבלים מהספק. תנתק אותם מהחלקים של המחשב (לוח כוננים וכו)

וכמובן תנתק את הכבל של ה 240V לפניי שאתה פותח את הספק

ספקים של EZcool לא שונים במבנה שלהם מספקים אחרים. מה שכן, יש להם נטייה לשרוף דברים אבל זה כבר נושא אחר לגמרי

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי למה צריך לנתק את הספק מנחלקים אבל זה כבר לא משנה. עכשיו אני לא מצליח לפתוח את הספק ולכן אני לא מצליח להגיע למאוורר. אני מצרף תמונה וסרטון בתקווה שזה יעזור. אם לא אני אקנה ספק חדש כי אני לא יכול לסבול את הרעש. גם ככה הרכבתי אותו עכשיו על מחצית הברגים ואני רואה שהוא לא יושב טוב... :facepalm:http://www.sendspace.com/file/dnrekr

פורסם

יש בורג 4 מתחת למדבקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים