עבור לתוכן

חוצפה של טכנאי מחשבים - סיסמת ביוס

Featured Replies

פורסם

אני נתקל במצבים שאני מגיע לפרמט מחשב של חברים וכנראה הטכנאים שהם תיקנו אצלהם פעם את המחשב החליטו לשים סיסמא על הביוס וכך לגרו להם לחזור ולתקן רק אצלם הבעיה יותר חמורה שזה קורה במחשבים ניידים..

מה אתם חושבים על המצב הזה!?

פורסם

נראה לי שאפשר לנסות להתחכם ולומר שזו הגנה בפני ילדים שעושים נזקים במחשב או צרכנים שטוענים שלא עשו דבר אבל בפועל גורמים נזק.

אבל

1. אם נגד ילדים אז מדוע לא לתת להורי הילד - אלא שהזמינו את הטכנאי - את הסיסמא למקרה שבכל אופן צריך להכנס לשם.

2. במקרה שזה נגד לקוחות מטומטמים שמזיקים ולא יודעים או מזיקים וטוענים שלא, ניתן אולי להציע להם לשים סיסמא, אבל לא לשימה ללא ידיעתם.

3. יתכן שזה מקביל לאותה מדבקה ידועה שפעם חלק מהחנויות נטו לשים על המחשבים - בבחינת קרעת שברת את האחריות. דבר זה רלוונטי אולי רק במקרה שהטכנאי נותן אחריות על התיקון ולא רוצה שהלקוחות יכנסו לשנות את ההגדרות בביוס.

אגב לדעתי גם זה אינו מקובל כי ראינו שבהחלט ניתן למכור מחשבים ללא מדבקה ולתת עליהם אחריות. באותה מידה ניתן למכור תיקון ללא "מדבקת ביוס" ולתת אחריות על התיקון. רק אם יתברר שאין מדובר על לקוח סביר אפשר בפעם הבאה לשים סיסמא וגם אז לידע את הלקוח בנושא.

4. ייתכן שזה בגלל שבטכנאי רוצה שיחזרו רק אליו. אבל לדעתי זו הדרך הטובה ביותר להבטיח שלא יחזרו אליו. אם טכנאי עושה על המחשב כל מיני דברים שלא התבקש לעשות או שראוי היה להודיע ללקוח והוא לא עשה זאת, מדובר מבחנתי על טכנאי שאיני יכולה לסמוך עליו. לכן במקרה שהייתי מגלה סיסמא על מחשב שהוא עבד עליו ההיתי מבקשת מהלקוח להתקשר ולהוציא ממנו את הסיסמא ומידעת את הלקוח שלדעתי זו התנהגות לא ראוי ולכן לא מומלץ לחזור לטכנאי כזה.

אגב, איני טכנאית. אני מדברת מנקודת מבט של בחורה שמעולם לא הזמינה טכנאים מקצועיים אבל שימשה כטכנאית חובבת אצל לא מעט חברים וקרובים ותמיד שמחה לעזור להם (ללא תשלום כמובן).

במקרים חמורים בהם איני מסוגלת לטפל, לרוב אני מוצאת עצמי שולחת את המחשב (או החלק) לבדיקה במעבדת החנות ואם ניתן למימוש אחריות.

פורסם

במידה וזה נחשב נייד ואי אפשר לרסט את ביוס ע"י ג'מפר בטריה - יש תוכנות שיודעות לעשות את זה

פורסם

כדי לאתחל את הביוס (כולל מחיקת הסיסמא) אפשר פשוט להוציא את הבטריה של הביוס ולהחזירה למקום (בד"רכ בטריה עגולה אפורה).

ביצוע ע"י גמפר - http://pcsupport.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=pcsupport&cdn=compute&tm=33&f=00&su=p504.6.342.ip_&tt=3&bt=1&bts=1&zu=http%3A//www.computercare.ca/forum/showthread.php%3Ft%3D817

ביצוע ע"י הוצאת הבטריה - http://pcsupport.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=pcsupport&cdn=compute&tm=33&f=00&su=p504.6.342.ip_&tt=3&bt=1&bts=1&zu=http%3A//www.computercare.ca/forum/showthread.php%3Ft%3D817

מדרייך ביוטיוב - How to Replace the BIOS Battery

פורסם

ואז כל ההגדרות יעלמו, ואולי יווצרו בעיות חדשות.

פורסם

בערך בכל מחשב נורמלי איפוס ה BIOS מביא להגדרות ברירת מחדל שבהן המחשב עובד בצורה טובה

המקסימום שיכול לקרות זה ההגדרה של ה SATA/IDE (אם אחריי האיפוס וינדוס XP עושה מסך כחול שהקוד שגיאה שלו מסתיים ב 7B, אז זה קשור להגדרה הזאת - לשנות אותה ולבדוק מה קרוה בכל אחד מהמצבים)

פורסם

הביוס מתאפס להגדרות יצרן. לא צריכה להיות בעיה...

פורסם

בדרך כלל לא תהיה בעיה.

אבל הרבה פעמים זה לא יהיה לטובה.

אם ההגדרות שונו בביוס מברירת המחדל, מכל סיבה שהיא.

האיפוס יאבד את אותם הגדרות, שנעשו מסיבה כל שהיא.

פורסם

ובמחשבים ניידים?

פורסם

אני תוהה,

הלקוח לא רוצה להתקשר לטכנאי ולבקש ממנו את הסיסמא? הטכנאי מסרב לתת אותה? או שמסיבה כלשהיא לא ניתן לבצע שיחת טלפון זו?

לכאורה זה נראה הדבר שקל ביותר לעשות בתור התחלה.

בדרך כלל לא תהיה בעיה.

אבל הרבה פעמים זה לא יהיה לטובה.

אם ההגדרות שונו בביוס מברירת המחדל, מכל סיבה שהיא.

האיפוס יאבד את אותם הגדרות, שנעשו מסיבה כל שהיא.

רגע, שאלה,

אם מדובר על מחשב רגיל בשימוש רגיל (ללא המהרות וכיוב)

האם ההגדרות בביוס אינן אמורות להיות לרוב דיי מסויימות ולכן אם אין ברירה ויש לאפס את הביוס, לרוב סט ההגדרות שיש לעשות אינו אמור להיות כזה מסובך?

ואם כבר, באילו מקרים במחשבים רגילים בשימוש רגיל רצוי לשנות את הגדרות הביוס בהרבה מההגדרות המומלצות הרגילות?

פורסם

הרבה זכרונות למשל מגיעים עם פרופיל XMP שמבלי להפעיל אותו בביוס הם יפעלו על מהירות נמוכה מזו המוצהרת על המוצר.

ונניח שהיתה בעית קפיצות בסאונד שנבעה מחלוקת IRQ בין הכרטיס גראפי לכרטיס קול, וטכנאי שינה הגדרות בביוס כדי לפתור את העניין דרך הלוח(או לחילופין דרך המערכת הפעלה), איפוס הביוס עלול להחזיר את הבעיה.

הNUMLOCK מופעל כברירת מחדל וזה מאוד מעצבן אנשים שלא משתמשים בKEYPAD להקלדת מספרים.

הרבה דברים גדולים קקטנים יכולים להיות מושפעים לרעה אחרי איפוס ביוס שנעשו בו התאמות.

פורסם
  • מחבר

למחשב רגיל זה ידוע שקל לאפס את הביוס, אבל זה מעצבן לדעת שהם מבצעים זאת לא מטעמים של "שמירה על מחשבו של הלקוח"

בנוסף אני יותר בכיוון של מחשב נייד שזה דורש יותר זמן וכאב ראש לא קטן לאפס את הביוס ובמיוחד במחשבי IBM

פורסם

הרבה זכרונות למשל מגיעים עם פרופיל XMP שמבלי להפעיל אותו בביוס הם יפעלו על מהירות נמוכה מזו המוצהרת על המוצר.

ונניח שהיתה בעית קפיצות בסאונד שנבעה מחלוקת IRQ בין הכרטיס גראפי לכרטיס קול, וטכנאי שינה הגדרות בביוס כדי לפתור את העניין דרך הלוח(או לחילופין דרך המערכת הפעלה), איפוס הביוס עלול להחזיר את הבעיה.

הNUMLOCK מופעל כברירת מחדל וזה מאוד מעצבן אנשים שלא משתמשים בKEYPAD להקלדת מספרים.

הרבה דברים גדולים קקטנים יכולים להיות מושפעים לרעה אחרי איפוס ביוס שנעשו בו התאמות.

וואלה, תודה :)

למחשב רגיל זה ידוע שקל לאפס את הביוס, אבל זה מעצבן לדעת שהם מבצעים זאת לא מטעמים של "שמירה על מחשבו של הלקוח"

בנוסף אני יותר בכיוון של מחשב נייד שזה דורש יותר זמן וכאב ראש לא קטן לאפס את הביוס ובמיוחד במחשבי IBM

אכן נשמע לא נעים ובאופן כללי לא בסדר.

יש מניעה לבקש מהלקוח להוציא מהטכנאי את הסיסמא?

פורסם

מסתובבות באינטרנט הרבה תוכנות להצגת הסיסמאות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים